RatoborniMrmot je napisao/la: ↑01 sep 2024, 04:41
avalPacidoroP je napisao/la: ↑01 sep 2024, 03:16
Jel ovaj Denis prošlu sezonu igrao u Celju?
I zašto je sada slobodan igrač?
Jer nije igrao?/nisu mu ponudili uslove?
Nema mi logike da kapiten napusti šampionsku ekipu u ligi jačoj od naše, i da sada dođe kod nas..
A ima 34.godine.
Ima li neko neku statistiku i više informacija
Bio bih zahvalan.
https://www.celje.info/sport/oglasil-se ... ne-nacrte/
Celje je promijenilo trenera tako da je umjesto Krznara dosao Riera. Otjerao je Menala ovog Popovica i jos njih nekoliko. Rezultat, ispali su od Shamrocka u EL, al su se plasirali u grupnu fazu konferencije preko armenskog Pjunika. Pise u tekstu da je Riera kurcevit i arogantan, a bilo je neki dan na ss da se posvadjao sa Menalom i da je ovaj odmah napustio klub.
Inace, pogledao sam statistiku Popovica zadnje tri sezone:
21/22, Anartozis Famagusta, Kipar, 35 utakmica, 3 gola, 3 asistencije, 1947 minuta;
22/23, Celje, 30 tekmi, 6 golova, 8 asistencija, 2608'
23/24, Celje, 26, 5 golova, 3 asistencije, 1389'
Sa Celjem bio prvi i drugi, sa Anartozisom peti i to pet bodova od drugog, ispali u 1/2 kupa od osvajaca Omonije.
Uglavnom, nije igrao kod nekih jazavaca sa dna tabele. Vise nego solidan CV, uglavnom igra na poziciji prednjeg veznog ( 128 tekmi ) ili centralnog veznog ( 52 ) , a moze igrati i zadnjeg veznog ( 31 ). Dobar da ulazi sa klupe, taman nam takav i treba.
Ovog bih ja odmah potpisao, ako ne trazi previse. Svakako se ugasimo ko svijeca kada Jaber i Radovac izadju ili se umore.