FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

Bumbaclat
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bumbaclat » 01 sep 2024, 23:56

Potpisujem svaku rijec koju je Denis ovdje izgovorio!

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 02 sep 2024, 00:09

Bumbaclat je napisao/la:
01 sep 2024, 22:50
GIBRA je napisao/la:
01 sep 2024, 22:44
Mahmića, Karamarko i Cavnić su likovi operisani od fudbala i tehnike

A od odbrane napad krece
U pravu si. Nadam se samo da ti je ova utakmica otvorila oci po pitanju Galica, da ga ne pljujes i ne ismijavas u svakom drugom postu. Meni je drago sto je Odinaka poceo da vide ljudi da taj momak mora jos puno raditi da dodje na nivo nekog solidnog PLBiH beka.
Galic je krampa kao i Odinaka

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 02 sep 2024, 00:20

Veceras sam licno svjedocio psovanju Galicu u prvom minutu drugog poluvremena kada je zamijenio Odinaku. Covjek se jos nije sastao sa loptom a baja psuje.. e to je sve posljedica onih komentara na fb. Pojedini se pretvaraju u pitare.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 sep 2024, 00:23

Jedna stvar koja me mnogo nervira u igri jesu korneri, tj kad dodaju loptu igracu koji pored stoji.
Svaki put se tu spetljaju i na kraju vrate loptu nazad na nasu polovinu terena i upropaste potencijalnu sansu za gol
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 02 sep 2024, 00:35

NoDi80 je napisao/la:
01 sep 2024, 22:46
GIBRA je napisao/la:

A od odbrane napad krece
Mahmic je los bio ovu utakmicu sto se tice dodavanja, ali generalno je dobar 8 utakmica ima s nama 7 pobjeda i remi
Cavnicu je problem, jer je spor i ne moze ici naprijed i stici na vrijeme nazad
I kad su centarsuti sa strane igrac ga lako pretrci
Dobar je sve samo je spor i to mu je mana koju protivnici iskoristavaju
Karamarko se mora opustiti malo i vise razmisljati, previse je tvrd i napet
Fali nam jos jedan stoper brzi koji zna s nogom igrati
Dino Arslanagic je slobodan i pomogao bi
Budi malo realan i ne gledaj ni ti ni dosta još ovdje forumaša toliko subjektivno stvari
I posle 3 vezane pobjede sam napisao dosta kritickih stvari jer se treba biti objektivan

U nas odbrana NE POSTOJI

Cavnic, Karamarko i Mahmic su katastrofalni, teski sidrasi koji od tehnike nemaju nista
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 02 sep 2024, 00:38

Bumbaclat je napisao/la:
01 sep 2024, 22:50
GIBRA je napisao/la:

A od odbrane napad krece
U pravu si. Nadam se samo da ti je ova utakmica otvorila oci po pitanju Galica, da ga ne pljujes i ne ismijavas u svakom drugom postu. Meni je drago sto je Odinaka poceo da vide ljudi da taj momak mora jos puno raditi da dodje na nivo nekog solidnog PLBiH beka.
Galic kao i svi ostali u zadnjoj liniji je operisan od fudbala i tehnike

Napad krece od odbrane, a mi u odbrani imamo likove koji nista ne znaju fudbalski a uz to jos i plivaju na svaki prekid

Mnogo veliki disbalans u ekipi, gdje imas super vezni red i navalu a KATASTROFALNU odbranu
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 02 sep 2024, 00:39

U prvih 10 minuta se vidjelo kakva će utakmica biti,po meni fula Ćorića,Dangubić i Krpić teško mogu zajedno,mora biti jedna desetka u prvih 11.Sredina veceras nije postojala,najlošija utakmica Al Jabera i to se odmah osjeti,Odinaka izgubljen totalno,odbrani je potreban pod hitno jedan kvalitetan štoper ako mislimo se boriti za tu Evropu.I da mislim da ćemo ovu sezonu bolje igrati u gostima nego kući.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 02 sep 2024, 00:41

Isto da se doda da ovim ekipama treba fudbal zabraniti

Jedino gore od ovih ekipa su sudije kojima je svaki prekid po 2 minute i oni to jos dopuste i hladno lik nadoknadi prvo poluvrijeme 3 minute

Pa dodji kuci i od gledaj prvo poluvrijeme, ako se igralo preko 20 min efektivnog fudbala, ubij me
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

General1976
Kontakt:

Post Postao/la General1976 » 02 sep 2024, 00:44

Glavni i odgovorni KRIVAC za nastalu frku na terenu i odvijanje tekme u skroz drugom pravcu je SUDIJA, koji nije reagovao na odugovlačenje, provokacije i podsmjehivanje igrača Sloge pri svakom izvođenju auta, kornera, faula itd. Osjetili su da im sudija sve dopušta i to su iskorištavali svaki put kada bi bili blizu istočne tribine. Degenerike koji su ušli na stadion ne treba ni komentarisati, treba pravna sluzba kluba podnijeti KRIVIČNE PRIJAVE protiv tih lica i tu završiti za sva vremena, da budu nauk ostalim!

Sve dalje priče su suvišne, masa od 13 k ljudi na tribini mora reagovati na svjesne provokacije na svom stadionu, a druga je stvar sto to klubu ne ide u korist nego onima koji jedva čekaju da nas klepe po ušima.

Zaštitarska agencija MORA biti pozvana na ODGOVORNOST!

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 02 sep 2024, 01:01

Ma vidjelo se odma u prvih 20min da necemo nista sa napraviti sa ovim sastavom i sistemom iz prvog poluvremena, sreca Coric ima razuma pa vidi da mu eksperiment ne ide i promjeni u drugom.

Najveci problem je sto smo ih pustili da povedu, kad smo vec tromi naprijed zategni to nazad da ne primamo golove za vodstvo protiv ovakvih ekipa, ovo ti uvijek ide kad pustis sloge radnike krupe da povedu na Grbavici, valjanje i kradja vremena i ubijanje igre.
Curva Sud

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 sep 2024, 01:03

::
Orvel je napisao/la:
01 sep 2024, 22:11
Evo ih dezurni pljuvaci nakon svake tekme koju ne pobijedimo. Vi ste levati svi zajedno. Jasno je da Odinako lose odigra ali pljuvati ove ostale igrace je sizofreno. Pa mi da imamo bolje igrace dominirali bi ligom i isli u grupnu fazu lige prvaka. Sidjite sa grana i spustite se na zemlju vec jednom. Ovom ne valja Jaber onom Coric il Dangubic. Mi bi da svaku dobijamo 5:0 i da svaku neko zabije hattrick sta vam je vise.

Dobro su momci odigrali cak i bolje nego protiv sirokog al nije bilo dovoljno da pobijedis ekipu koja je dosla da igra nulu. Pa nije ni vlado levat nit ovi imaju toliko losiju ekipu od nas a ni mi se ne borimo za titulu, ovo ce se desavati i ne razumijem cemu pljuvanje. Hvala bogu pa ste u manjini iako vas dosta ima na forumu.
Ja sam skroz zadovoljan za ovih pet kola...da je jos bio bod protiv sirokog bilo top al dobro je i ovako, sad uzet goska pa naredne dvije sta bude bude.

Ko bi smio stavit pare da cemo uzet i veleza i slobodu? niko realno nakon prosle sezone

Raduje me sto vidim da imamo incijativu ma grbavici...kolko god nekom smijesno to zvucalo, prosle sezone smo se srozali do toga da svi igraju BAR 50/50 s nama...

Jbg ovo su utakmice gdje se vidi jesil za prva 3 mjesta...sloga, radnik, gosk,igman ...pa i sloboda to moras uzet nkih 90% mogucih bodova, pa onda na derbijma vidjet sta se moze da bi uopste bio konkurentan

Medjutim veliki napredak je vidljiv samo je bitno nastavit osvajat bodove...4b iz naredne tri su ok rezultat, sve preko toga premija ...drzat kontinuitet
=\_1921_/=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 sep 2024, 01:58

Virtu4l je napisao/la:
02 sep 2024, 01:55
Grbavica: 37.500 (3 utakmice)

Svi ostali stadioni: 48.600 (19 utakmica)

Hram fudbala. :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 02 sep 2024, 03:04

Malo se pise o celavom **** poginuo daBogda u povratku kuci, amin.

Sloga ako ovako bude igrala protiv Zrinjskog i Borca imace minimim, al bukvalno minimum, pet - sest zutih kartona u prvom poluvremenu. Pa ti nastavi sa zadrzavanjem, opstrukcijom i udaranjem. Govore mi ljudi sto stu na TV-u gledali utakmicu da im je nasiljio i pokoji nepostojeci faul, citam na orgu da je onaj lik sto je Jaberov dribling zaustavio, bas ofirno, rukom vec imao zuti karton, isto ne znam jel tacno. Moram se natjerati da pogledam utakmicu, a zeludac mi se prevrce.

Protiv Slobode smo takodjer imali katastrofalno sudjenje, veceras takodjer. Ekipi koja se brani se fakticki dopusta grublja igra, jer ne dobijaju kartone, ali se zato svaki kontakt svira na obje strane tako da ovi imaju dosta prekida i ubacaja preko kojih mogu nesto da urade. Onda im se jos tolerise zadrzavanje, valjanje, opstrukciju, ne daje im zute kartone. Onda prvo poluvrijeme produzi tri minute. Onda opet nastavi u drugom poluvremenu po istom principu, a kao slag na tortu produzi utakmicu ukupno 10 minuta, a sam prekid kada su onda dva mongoloida uletila na teren je trajao izmedju 7 i 8 minuta. Umjesto da utakmicu produzi 20 minuta, bukvalno, on je produzi 10.

I sasvim je logicno da ces u takvoj utakmici gdje je celavo **** dopustilo Slogi da radi sta hoce imati samo nekoliko sansi i to uvijek sa nekoliko igraca u bloku ispred napadaca. Mene iskreno cudi da smo uspjeli uzeti bod nakon svega, ozbiljan sam.

"Dobra" stvar u cijeloj prici ( uzeli bod, nije dobro logicno ) jeste da smo svih pet utakmica odigrali "relativno" dobro i da smo na svih pet utakmica bili bolja ekipa kada se sve sagleda. Ponavljam, na svih pet utakmica smo bili bolja ekipa, vidno. 10 bodova je ok, ali i malo, trebalo je to ici na barem 12-13, al ****, mogli smo imati i 5 - 6 da su Velez i Sloboda zabili svoje sanse.

Jos jedna dobra stvar jeste da smo na tri tekme gubili i da smo uzeli cetiri boda na kraju, da smo Slobodi zabili kada je bilo li - la, Velezu i Slogi takodjer. Zeljeznicar iz ranijih sezona je takve utakmice glat gubio, to se brzo zaboravilo. Sad je guzica zinula, daj 15 iz 5 :mrgreen:

Takodjer se ne moze sporiti voljni momenat ekipe, bore se do kraja, koliko mogu. Naklon.

Problema je vise, odbrana je bas nesigurna, ne znaju lopte, stiperi spori. Nemamo zamjenu za Jabera - Radovca - Hirosa, a veza sa dvojicom ne pije vode u sustini. Ne sa ovakvim profilima igraca. Markovic top igrac, ne kontam sto ga ljudi kritikuju, al je nespreman, on je gotov nakon 60-ak minuta, ne moze cijelu tekmu, zavrnuo je nekoliko ozbiljnih lopti u 16, nasao se u sansi koju je promasip jer vise nije mogao da hoda, a kamoli da trci. Galic pak moze da odigra dvije tekme zaredom, al grozan sto se tice ofanzive. Krpic, bez obzira na golove nije i ne moze biti prvi napadac, jer vise nema kretnju za nesto vise, spor, krut, na zalost to je tako. Bez obzira sto dobija duele, dobijaju ih i Ramic, Boban, Vidic i svi redom su brzi, pokretljiviji i bolji sa loptom od Krpe. Moze sa klupe, top opcija kao starter jok, bolje je da Vukoja igra napadaca. Kada ga je igrao u Mostaru to nam je i najbolja tekma bila. Moje misljenje na osnovu vidjenog.

I Coric se malo zaigrao sa formacijom, izborom igraca, fulio, jeb.ajiga, idemo dalje.

Mostarac1974
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1974 » 02 sep 2024, 05:48

Druže budi zadovoljan bodom.Ti bi sad gledo kao što vidim svaki minut i dlaku samo što nisi spomeno a najveći gađ nisi spomeno a ja ću ga tako nazvati a Savez i ti kako god hoćeš je ulazak navijača u teren.Za takve stvari se dobije žestoka kazna a sad kako će vam Vice progledat kroz prste i tražit nekad neku uslugu to je pitanje.Budi skroman i reci dobar je bod kad se zna kakva vam je sezona bila iza.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 02 sep 2024, 07:21

Virtu4l je napisao/la:
02 sep 2024, 01:58
Virtu4l je napisao/la:
02 sep 2024, 01:55
Grbavica: 37.500 (3 utakmice)

Svi ostali stadioni: 48.600 (19 utakmica)

Hram fudbala. :kafa:
Golemo. Veliki Željezničar.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 02 sep 2024, 07:27

Prvo poluvrijeme trener fulio formaciju.
Imali jednog igrača manje u sredini, Dangubic nije loš igrač, ali, očigledno je da ne može igrati iza napadača. On je klasičan napadac, gol igrač i tu sva priča prestaje.
Sloga igrala zonu, nismo se mogli sastaviti s loptom.
Odinaka je dobar. Ali za federalne lige. Direktno kriv za gol. Previše je naivno Denis ušao u ovu utakmicu...

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 02 sep 2024, 08:27

Sami smo sebi krivi. Loš start nas je koštao, nismo ništa mogli ni očekivati od seljačina iz šume. Njima je bod kao tri i to smo znali. Iskreno nisam mislio da su se ove seljačine došle izležavati već igrati fudbal, jer imaju igrački bolju ekipu od Slobode sa kojom smo se klali prošle sedmice. Nažalost ponavljam sami smo sebi krivi, jer smo nasjeli na njihovu seljačku igru. A ona dva glupana sa istoka treba kazniti minimalno tri godine zabrana ulaska na stadion, ne razumijem čemu ulijetanje na teren i ŠTA TI TO DOBRO DONOSI. Hvala Bogu nije uspio doći do igrača Sloge i udariti ga, mogu misliti tek kakav bi to bio skandal. Ovako očekujem zatvaranje istoka na jednu ili dvije utakmice i da budemo sretni ako ne zatvore kompletan stadion zbog dva idiota. Psuj mu sa tribina, ali ne ulijeći glupane glupi, prekid je još više nas poremetio gdje je nakon toga igra bila ho-ruk. Nažalost uvijek će doći neka utakmica poput one jučer, a ja potpisujem da ne bi pobijedili one seljačine da se igralo do prekosutra, znamo kako su ovakvi ishodi završavali prošle sezone kad te GOŠK trehne u 96. minuti kući, hvala Bogu to nije bila stvar jučer i potpisujem da je uvijek bolji bod nego niti jedan. Pauza nam dolazi zaista u pravi period, prvo da se malo spustimo, a drugo smatram da su igrači potrošeni emotivno i psihički tako da će ovih 15 dana dobro doći da se spreme za GOŠK. Tekma u ponedjeljak, 16. u 18h, 3 boda su naša aBd! VOLIM TE ŽELJO! 🔵⚪️
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 02 sep 2024, 08:31

Treba jos pure jesti da se postane ozbiljna ekipa, mnogi su poceli sanjati pehare cim se jedna smislena akcija konacno napravila nakon vise godina, a satro nisu, nisu moj qurac. Arapcic jos uvijek nije dovoljno dobar i iskusan da se sve oko njega vrti, to ce npr. biti jedan od najvecih problema

Mana
Kontakt:

Post Postao/la Mana » 02 sep 2024, 08:34

Dragi moji Zeljovci bio sam na tekmi i ono sto su pokazali gosti iz Doboja je anti fudbal, takvim ekipama treba zabraniti da se takmice u najvisem rangu. Moze Vlado pricati sta god hoce al i mi imamo oci i vidjeli smo sta se desavalo na tekmi. Od samog starta su se valjali, golman je najmanje deset minuta sam uzeo a sudija je sve to tolerisao i bojim se da nama ni var nece moci pomoci pored ovakvih sudija. Onaj zguravi Grabez je konstantno provocirao publiku na istoku i ne cudi me sto su ljudi izludili, ne opravdavam ulazak u teren nikog i to je bas papanluk al s druge strane gledas sta ljudi rade a sudija kao da ne postoji za njih. Odavno losije sudjenje nisam vidio, po pitanju ponistenog gola neznam sta bi rekao al gledam i Europske tekme i kada god var pozove sudiju da sam pogleda u 99% slucajeva je to gol ili penal a sinoc sudija ponistava jer jednostavno sinoc Zeljo nije smio pobijediti. U sustini Manijaci su kao i uvijek obavili svoj zadatak perfektno a ni ostale tribine nisu zaostajale puno, vrhunsko navijanje i mislim da ovaj Zeljo ce se pitati dosta u ovom prvenstvu samo dok se jos posloze neke igracke koskice i bice to odlicno. Mi smo uz Zelju bili kada je bio u ponoru a sada smo jos vise i sama posjeta govori da smo mi na jednu stranu a svi ostali na drugu dovoljno govori. PS. Mi obavezno moramo dovesti stopera i onda cemo biti super ekipa uz dobrog trenera najmanje sto cemo se boriti je Europa sigurno. Pozdrav svima, Zeljeznicar za zivot cijeli…

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 02 sep 2024, 10:07

Malo da sumiramo učinak u ovih 5 kola prije ove reprezentativne pauze.

slika

slika

slika

slika

slika

Dakle u ovih 5 kola imali smo:
  • ukupno 62 šuta, odnosno 12.4 šuta po utakmici
  • 29 šuteva je išlo u okvir gola, odnosno 5.8 po utakmici
  • prosječan posjed lopte nam je 61.6%
Za mene zadovoljavajuća statistika. Jedino što me boli što nam i ove sezone svako malo neko uzima bodove na Grbavici.

Mirčevski jučer odličan centaršut tj. asistencija za Krpića, nastavio je po starom, u smislu one analize u kojoj sam naveo da je i u TSC-u kad god je dobio prilike s klupe da nešto uradi, on obično ispoštuje.
...tim koji ima na klupi Mirčevskog to može da okrene u poslednih deset minuta. Izvanredno za Mirčveskog koji ima taj gen da daje golove. Značiće nam puno u nastavku“, istakao je Žarko Lazetić.

On je dobar kada mi spustimo protivnika nisko, iz tog razloga ga nismo registrovali za te dve utakmice (Braga), ali on je ozbiljan naš adut.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 31 gost.