Je li se probao novi sok, sa potpisima Bube i Jale

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Gdje to ima u Konjicu?
Ti bas volis sladolede...
Odličan, ja sam uzeo onaj Vorteilspackung nedavno kad sam bio u Beču. Izašao me nešto više od eura po komadu, vrijedi svakog centa.
Da, to stoji da nema AFD ništa protiv Ausländera, koji žele raditi. Ja ti govorim da je sadašnji sistem previše slab za migracije, usrali su s beduinima do srži, a situacija kod domaćeg stanovništva je eskalirala nakon Ukrajine.numanumaye22 je napisao/la: ↑02 sep 2024, 12:16Po meni sistem koji se brine o tebi kad ne radis i o tvojoj djeci definitivno nije nakaradan. Kakav porast kad niko nece koalirati sa njima? Bukvalno niko ne zeli u koaliciju s njima.MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 sep 2024, 11:21Ko priča glupko o ekonomiji?numanumaye22 je napisao/la: ↑02 sep 2024, 11:15Ah uvijek ta prica o prvoj ekonomiji Europe i trecoj na svijetu. Mora da ima nesto tu.
Pravo nakaradan sistem koji ti zbrine djecu vec od rodjenja. Ja bi vise malo o Sarajevu, ljeti nema vode, zimi se ne dise zbog smoga![]()
Ja govorim o sistemu kao nakaradnom, gdje za posljedicu takvog sistema imaš porast podrške krajnjoj desnici. Zbog čega? Sigurno ne zbog nas bauštelaca i periguza s Balkana.Treba Dini to javit, kad vec prati politiku Deutschlanda.
![]()
Kad se shvati da se socijala odavno koristila, ne samo zadnjih 10 godina, i da je ovo ogromna zemlja sa 80+M stanovnika, bit ce lakse. Ukrajinci jesu malo pretjerali, ali i to ce jednom zavrsiti. Mi nemamo sta da pricamo, podrska za djecu je nikakva, u slucaju gubitka posla ostajes na grbaci roditelja, ili eventualno ako nemas nikog, na ulici a penzije nam se isplacuju iz budzeta, tako da po meni je nas sistem nakaradan. Ovdje recimo ne mozes u slucaju gubitka posla ostati bez novca, jer ti se od plate odbija dio za to, plus si obavezan bit zdravstveno osiguran, nebitno hoces li placat ti ili Jobcentar.
Kod nas ljudi dodju kod doktora, nigdje se zivo i ne vode nit imaju zdravstveno nit ista i 20 godina na birou, na koji ako se zakasne prijaviti, nemaju onda ni to zdravstveno.
Njemačka političarka srušila nade AfD-a za vlast, najavila koaliciju s CDU-om i SPD-om![]()
Ali evo i da dodju na vlast nekad, nekim cudom, ljudi fkt misle da ce se protjerat auslenderi, zemlja koja zavisi od njih ko i Amerika.AfD nema nista protiv normalnih radnika koji su tu na vizi i koji placaju porez vec protiv tih neradnika kako si ti rekao. Kao sto ni Trump nema nista protiv legalne migracije.
Obozavam.MilanMladenovic je napisao/la: ↑02 sep 2024, 16:04Ti bas volis sladolede...
P.S. Onaj kinder je odlican![]()
Fenomenalan. Kontao uzeti i Raffaello, ali nije bilo jbg.
Na Suhom dolu, tamo blizu srednje škole...
Kako neće eskalirati, mislim da si i ti primijetio kakav je vozni park ovih ukrajinskih izbjeglica. Čak bi im i ovi naši kleptomani pozavidjeli...MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 sep 2024, 16:09Da, to stoji da nema AFD ništa protiv Ausländera, koji žele raditi. Ja ti govorim da je sadašnji sistem previše slab za migracije, usrali su s beduinima do srži, a situacija kod domaćeg stanovništva je eskalirala nakon Ukrajine.
Drugo, moje dijete nema ništa od Njemačke, osim onog što mu ja pošaljem od plate. Jer sam obavezan, em naći adekvatan stan, em nedo Bog ne biti na Probezeitu. Dok ti Beduin i Ukrajinac se svale u Njemačku i njih 10 može u 40 m².
I još ovo da ti kažem; i u Bosni si obavezan biti zdravstveno osiguran. Ako nigdje ne radiš, nisi na birou, imaš opciju plaćanja ličnog zdravstvenog osiguranja. I u Bosni ti je dovoljno da radiš mjesec dana, naravno prijavljen, da bi u slučaju otkaza imao osiguranje preko biroa. Dok bgm u Njemačkoj moraš raditi godinu dana, da bi ti Jobcentar plaćao zdravstveno.
Mislis kod Trnke?
Aha
E evo, vjeruj mi. Da ne pada kiša i led, sad bih ti uslikao Cadillac Escalade na UA tablama. To samo što imam u komšiluku. I on kao ima status full izbjeglice?? Ma idi, bježii! A eto, ko ima TT, mogao je vidjeti dokle ide bahatost beduina, gdje snimaju klipove kako u zvjerkama od auta dolaze pred Jobcentar. Ali nisu oni krivi. Uzimaju samo ono što im nakaradni sistem pruža. A ti buraz, hoćeš da promijeniš posao, eeee hoćeš da radiš, pa ti treba tamo neki Zustimmung, pa ti te papire tamo neki mrljo u Behördeu zijani, pa čekaj, pa predaj opet, pa se yebi.PikachuSA je napisao/la: ↑02 sep 2024, 16:31Kako neće eskalirati, mislim da si i ti primijetio kakav je vozni park ovih ukrajinskih izbjeglica. Čak bi im i ovi naši kleptomani pozavidjeli...MaroonBjelave je napisao/la: ↑02 sep 2024, 16:09Da, to stoji da nema AFD ništa protiv Ausländera, koji žele raditi. Ja ti govorim da je sadašnji sistem previše slab za migracije, usrali su s beduinima do srži, a situacija kod domaćeg stanovništva je eskalirala nakon Ukrajine.
Drugo, moje dijete nema ništa od Njemačke, osim onog što mu ja pošaljem od plate. Jer sam obavezan, em naći adekvatan stan, em nedo Bog ne biti na Probezeitu. Dok ti Beduin i Ukrajinac se svale u Njemačku i njih 10 može u 40 m².
I još ovo da ti kažem; i u Bosni si obavezan biti zdravstveno osiguran. Ako nigdje ne radiš, nisi na birou, imaš opciju plaćanja ličnog zdravstvenog osiguranja. I u Bosni ti je dovoljno da radiš mjesec dana, naravno prijavljen, da bi u slučaju otkaza imao osiguranje preko biroa. Dok bgm u Njemačkoj moraš raditi godinu dana, da bi ti Jobcentar plaćao zdravstveno.
Imao sam priliku da se osvjedočim kako to izgleda upošto sam čitav august proveo u Beču na ljetnom kursu njemačkog.
A to za beduine je posebna tema... Stvorili su paralelno društvo, parazitiraju na grbači države i to će kad-tad da eskalira, možda i u nasilje. Jer nije održivo, naravno.
The rebranding is going so well, even the CEO still calls it Twitter
Ček brate, zar nemaju kancelariju posebno gdje ih dočeka službenik-ca koji govori Ukrajinski jezik? Vidiš, to ima ovdje gdje sam ja.harry_90 je napisao/la: ↑02 sep 2024, 16:51Mene izje.bali za produzenje vize,jos vidi da placam porez,izasao sa posla u radnom odijelu,komuniciram sa radnicom na njemackom,dodje ukrajinac sa zenom i dvoje djece u Lambu ,samo dobar dan ,udari im pecate i odose,a mene izj.eba ko budalu![]()
Susretao sam se sa svakakvim,ali ta mene sirijci su najgori,kad dodju do njemackih papira ,misli da je Njemacka njegova,veci svabo od svabe..
Sve to stoji, niste vi nista slagali, ali ljudi koriste dobar sistem i to je to. Na unbefristet i kad dobijete pasos, ni vama niko ne brani da se nakrkite na socijalu, parate nesto na crno i imate vise nego recimo da radite negdje za minimalac. Ali to tako funkcionise godinama i nista nikom ne fali i to je realnost.harry_90 je napisao/la: ↑02 sep 2024, 16:51Mene izje.bali za produzenje vize,jos vidi da placam porez,izasao sa posla u radnom odijelu,komuniciram sa radnicom na njemackom,dodje ukrajinac sa zenom i dvoje djece u Lambu ,samo dobar dan ,udari im pecate i odose,a mene izj.eba ko budalu![]()
Susretao sam se sa svakakvim,ali ta mene sirijci su najgori,kad dodju do njemackih papira ,misli da je Njemacka njegova,veci svabo od svabe..
Bas tragedija. Sletio s cesteMeđu četiri poginule osobe kod Kaknja su poznati privrednik i njegov brat
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.