Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la kraljttbvb » 02 sep 2024, 15:40

slika

slika

Je li se probao novi sok, sa potpisima Bube i Jale :?:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 sep 2024, 15:55

slika

A, dobrog sladoleda. :salut:

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 02 sep 2024, 15:59

kraljttbvb je napisao/la:
02 sep 2024, 15:40
slika

slika

Gdje to ima u Konjicu? :D
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 02 sep 2024, 16:02

:zviz:

The saddest thing in life is wasted talent.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 02 sep 2024, 16:04

Tekashi je napisao/la:
02 sep 2024, 15:55
slika

Ti bas volis sladolede...

P.S. Onaj kinder je odlican :thumbup:
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 02 sep 2024, 16:07

Tekashi je napisao/la:
slika

Odličan, ja sam uzeo onaj Vorteilspackung nedavno kad sam bio u Beču. Izašao me nešto više od eura po komadu, vrijedi svakog centa. :thumbup:
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 02 sep 2024, 16:09

numanumaye22 je napisao/la:
02 sep 2024, 12:16
MaroonBjelave je napisao/la:
02 sep 2024, 11:21
numanumaye22 je napisao/la:
02 sep 2024, 11:15
Ah uvijek ta prica o prvoj ekonomiji Europe i trecoj na svijetu. Mora da ima nesto tu.

Pravo nakaradan sistem koji ti zbrine djecu vec od rodjenja. Ja bi vise malo o Sarajevu, ljeti nema vode, zimi se ne dise zbog smoga :rol:
Ko priča glupko o ekonomiji?
Ja govorim o sistemu kao nakaradnom, gdje za posljedicu takvog sistema imaš porast podrške krajnjoj desnici. Zbog čega? Sigurno ne zbog nas bauštelaca i periguza s Balkana.
Po meni sistem koji se brine o tebi kad ne radis i o tvojoj djeci definitivno nije nakaradan. Kakav porast kad niko nece koalirati sa njima? Bukvalno niko ne zeli u koaliciju s njima. :rol: Treba Dini to javit, kad vec prati politiku Deutschlanda. :kafa:

Kad se shvati da se socijala odavno koristila, ne samo zadnjih 10 godina, i da je ovo ogromna zemlja sa 80+M stanovnika, bit ce lakse. Ukrajinci jesu malo pretjerali, ali i to ce jednom zavrsiti. Mi nemamo sta da pricamo, podrska za djecu je nikakva, u slucaju gubitka posla ostajes na grbaci roditelja, ili eventualno ako nemas nikog, na ulici a penzije nam se isplacuju iz budzeta, tako da po meni je nas sistem nakaradan. Ovdje recimo ne mozes u slucaju gubitka posla ostati bez novca, jer ti se od plate odbija dio za to, plus si obavezan bit zdravstveno osiguran, nebitno hoces li placat ti ili Jobcentar.

Kod nas ljudi dodju kod doktora, nigdje se zivo i ne vode nit imaju zdravstveno nit ista i 20 godina na birou, na koji ako se zakasne prijaviti, nemaju onda ni to zdravstveno. :rol:
Njemačka političarka srušila nade AfD-a za vlast, najavila koaliciju s CDU-om i SPD-om
:rol:

Ali evo i da dodju na vlast nekad, nekim cudom, ljudi fkt misle da ce se protjerat auslenderi, zemlja koja zavisi od njih ko i Amerika. :rol: AfD nema nista protiv normalnih radnika koji su tu na vizi i koji placaju porez vec protiv tih neradnika kako si ti rekao. Kao sto ni Trump nema nista protiv legalne migracije.
Da, to stoji da nema AFD ništa protiv Ausländera, koji žele raditi. Ja ti govorim da je sadašnji sistem previše slab za migracije, usrali su s beduinima do srži, a situacija kod domaćeg stanovništva je eskalirala nakon Ukrajine.
Drugo, moje dijete nema ništa od Njemačke, osim onog što mu ja pošaljem od plate. Jer sam obavezan, em naći adekvatan stan, em nedo Bog ne biti na Probezeitu. Dok ti Beduin i Ukrajinac se svale u Njemačku i njih 10 može u 40 m².
I još ovo da ti kažem; i u Bosni si obavezan biti zdravstveno osiguran. Ako nigdje ne radiš, nisi na birou, imaš opciju plaćanja ličnog zdravstvenog osiguranja. I u Bosni ti je dovoljno da radiš mjesec dana, naravno prijavljen, da bi u slučaju otkaza imao osiguranje preko biroa. Dok bgm u Njemačkoj moraš raditi godinu dana, da bi ti Jobcentar plaćao zdravstveno.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 sep 2024, 16:12

Nirton je napisao/la:
02 sep 2024, 15:59
02 sep 2024, 15:40
slika

slika

Ja vidjeH u Amku, oko 3KM
Don't believe the hype.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 sep 2024, 16:12

MilanMladenovic je napisao/la:
02 sep 2024, 16:04
Tekashi je napisao/la:
slika

Ti bas volis sladolede...

P.S. Onaj kinder je odlican :thumbup:
Obozavam. :D

Kraj korneta najjaci. Ona Bueno cokolada :oops:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 sep 2024, 16:20

PikachuSA je napisao/la:
02 sep 2024, 16:07
Tekashi je napisao/la:
slika

Odličan, ja sam uzeo onaj Vorteilspackung nedavno kad sam bio u Beču. Izašao me nešto više od eura po komadu, vrijedi svakog centa. :thumbup:
Fenomenalan. Kontao uzeti i Raffaello, ali nije bilo jbg.

Snickers na stapicu isto nije los.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 sep 2024, 16:25

Nirton je napisao/la:
Na Suhom dolu, tamo blizu srednje škole...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 02 sep 2024, 16:31

02 sep 2024, 16:09
Da, to stoji da nema AFD ništa protiv Ausländera, koji žele raditi. Ja ti govorim da je sadašnji sistem previše slab za migracije, usrali su s beduinima do srži, a situacija kod domaćeg stanovništva je eskalirala nakon Ukrajine.
Drugo, moje dijete nema ništa od Njemačke, osim onog što mu ja pošaljem od plate. Jer sam obavezan, em naći adekvatan stan, em nedo Bog ne biti na Probezeitu. Dok ti Beduin i Ukrajinac se svale u Njemačku i njih 10 može u 40 m².
I još ovo da ti kažem; i u Bosni si obavezan biti zdravstveno osiguran. Ako nigdje ne radiš, nisi na birou, imaš opciju plaćanja ličnog zdravstvenog osiguranja. I u Bosni ti je dovoljno da radiš mjesec dana, naravno prijavljen, da bi u slučaju otkaza imao osiguranje preko biroa. Dok bgm u Njemačkoj moraš raditi godinu dana, da bi ti Jobcentar plaćao zdravstveno.
Kako neće eskalirati, mislim da si i ti primijetio kakav je vozni park ovih ukrajinskih izbjeglica. Čak bi im i ovi naši kleptomani pozavidjeli...
Imao sam priliku da se osvjedočim kako to izgleda u 🇦🇹 pošto sam čitav august proveo u Beču na ljetnom kursu njemačkog.

A to za beduine je posebna tema... Stvorili su paralelno društvo, parazitiraju na grbači države i to će kad-tad da eskalira, možda i u nasilje. Jer nije održivo, naravno.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 02 sep 2024, 16:35

02 sep 2024, 16:25
Nirton je napisao/la:
Mislis kod Trnke? :mrgreen:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 02 sep 2024, 16:35

Nirton je napisao/la:
02 sep 2024, 16:35
02 sep 2024, 16:25
Nirton je napisao/la:
Mislis kod Trnke? :mrgreen:
Aha :)

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 02 sep 2024, 16:43

PikachuSA je napisao/la:
02 sep 2024, 16:31
02 sep 2024, 16:09
Kako neće eskalirati, mislim da si i ti primijetio kakav je vozni park ovih ukrajinskih izbjeglica. Čak bi im i ovi naši kleptomani pozavidjeli...
Imao sam priliku da se osvjedočim kako to izgleda u 🇦🇹 pošto sam čitav august proveo u Beču na ljetnom kursu njemačkog.

A to za beduine je posebna tema... Stvorili su paralelno društvo, parazitiraju na grbači države i to će kad-tad da eskalira, možda i u nasilje. Jer nije održivo, naravno.
E evo, vjeruj mi. Da ne pada kiša i led, sad bih ti uslikao Cadillac Escalade na UA tablama. To samo što imam u komšiluku. I on kao ima status full izbjeglice?? Ma idi, bježii! A eto, ko ima TT, mogao je vidjeti dokle ide bahatost beduina, gdje snimaju klipove kako u zvjerkama od auta dolaze pred Jobcentar. Ali nisu oni krivi. Uzimaju samo ono što im nakaradni sistem pruža. A ti buraz, hoćeš da promijeniš posao, eeee hoćeš da radiš, pa ti treba tamo neki Zustimmung, pa ti te papire tamo neki mrljo u Behördeu zijani, pa čekaj, pa predaj opet, pa se yebi.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 sep 2024, 16:51

Mene izje.bali za produzenje vize,jos vidi da placam porez,izasao sa posla u radnom odijelu,komuniciram sa radnicom na njemackom,dodje ukrajinac sa zenom i dvoje djece u Lambu ,samo dobar dan ,udari im pecate i odose,a mene izj.eba ko budalu :puke:

Susretao sam se sa svakakvim,ali ta mene sirijci su najgori,kad dodju do njemackih papira ,misli da je Njemacka njegova,veci svabo od svabe..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 sep 2024, 16:52

The rebranding is going so well, even the CEO still calls it Twitter
:rol:
Don't believe the hype.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 02 sep 2024, 16:58

harry_90 je napisao/la:
02 sep 2024, 16:51
Mene izje.bali za produzenje vize,jos vidi da placam porez,izasao sa posla u radnom odijelu,komuniciram sa radnicom na njemackom,dodje ukrajinac sa zenom i dvoje djece u Lambu ,samo dobar dan ,udari im pecate i odose,a mene izj.eba ko budalu :puke:

Susretao sam se sa svakakvim,ali ta mene sirijci su najgori,kad dodju do njemackih papira ,misli da je Njemacka njegova,veci svabo od svabe..
Ček brate, zar nemaju kancelariju posebno gdje ih dočeka službenik-ca koji govori Ukrajinski jezik? Vidiš, to ima ovdje gdje sam ja.
A što se tiče beduina, dodao bih još da su se danas roditelji okupili ispred škole ovdje u blizini i traže od lokalnih vlasti da te neke "Talahonse" udalje od dvorišta škole gdje se okupljaju.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 02 sep 2024, 17:17

harry_90 je napisao/la:
02 sep 2024, 16:51

Sve to stoji, niste vi nista slagali, ali ljudi koriste dobar sistem i to je to. Na unbefristet i kad dobijete pasos, ni vama niko ne brani da se nakrkite na socijalu, parate nesto na crno i imate vise nego recimo da radite negdje za minimalac. Ali to tako funkcionise godinama i nista nikom ne fali i to je realnost.

Ovdje imas jasne zakone koji se koriste i postuju, to sto su tebe izyebali za vizu, izyebali su te jer im zakon to dozvoljava, a ti moras da ispunis odredjene pretpostavke da bi ti se viza produzila, ni manje ni vise. Ima dosta ljudi u Landratsamtu koji ne znaju sve, to je i normalno jer dosta je drzava i drugaciji zakoni su za odredjene drzave, ali imate paragraf, fino im zalijepite na sta se pozivate i to je to.

Npr Zustimmung se skida nakon 2 godine ne sto se njima cefne vec po paragrafu § 9 BeschV koji kaze da nakon 2 godine rada i boravka u Njemackoj imas pravo na neogranicenu radnu dozvolu i to je to. Taj paragraf gubi potpuno na znacaju za ljude koji su preko Zapadnog Balkana dosli poslije 1.1.2021 i to je to. Zakon, koji da bi se sta promijenilo, morao bi se stavit van snage. :salut:

Sto se tice sirijaca, da bi dobili njemacko drzavljanstvo, vrijedi isto kao i za nas. 5 godina zivota (prije, tj njima bilo cak 8), B1 i Leben in Deutschland. Dakle tu nisi ti diskriminiran ili on, to je zakon, ispuni to i uzmi pasos, pa se bahati i ti, ko ti brani. Unbefristet? Pa plati porez 5 godina i nek ti se uplati u penzioni fond, uz jezik, LiD i uzmes i to. :salut: :bih:
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 02 sep 2024, 17:19, ukupno mijenjano 2 puta.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 02 sep 2024, 17:17

Među četiri poginule osobe kod Kaknja su poznati privrednik i njegov brat
Bas tragedija. Sletio s ceste :(

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.