Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

PikachuSA
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la PikachuSA » 02 sep 2024, 17:53

MaroonBjelave je napisao/la:
02 sep 2024, 16:43
E evo, vjeruj mi. Da ne pada kiša i led, sad bih ti uslikao Cadillac Escalade na UA tablama. To samo što imam u komšiluku. I on kao ima status full izbjeglice?? Ma idi, bježii! A eto, ko ima TT, mogao je vidjeti dokle ide bahatost beduina, gdje snimaju klipove kako u zvjerkama od auta dolaze pred Jobcentar. Ali nisu oni krivi. Uzimaju samo ono što im nakaradni sistem pruža. A ti buraz, hoćeš da promijeniš posao, eeee hoćeš da radiš, pa ti treba tamo neki Zustimmung, pa ti te papire tamo neki mrljo u Behördeu zijani, pa čekaj, pa predaj opet, pa se yebi.
Vjerujem ti, ja sam viđao npr Porsche Cayenne, Mercedes SUV, čak i jedan crveni Ferrari sa UA tablama. Svi 100k+ € vrijednosti, a eksploatišu socijalu.

A što se tiče beduinskog voznog parka, ovaj meme sve govori :urnebes:

slika

I ovo je fkt tako. VW, Škodu, Opel voze Austrijanci. Čim vidiš BMW, znaš da nije Austrijanac. Nerijetko se iz takvih vozila mogu čuti pjesme orijentalnog porijekla pojačane na max. :mrgreen:
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 02 sep 2024, 18:48

Treba samo voziti Tiguana i Arteona. :salut:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 02 sep 2024, 19:33

Judd je napisao/la:
02 sep 2024, 18:48
Treba samo voziti Tiguana i Arteona. :salut:
Kupljen je jedan od tih :D
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 02 sep 2024, 19:47

Zanimljivo nijemci ne voze svoja auta BMW, Mercedes, Porsche dok auslenderi voze :rol:

Uzeti ovdje auto bukvalno je procedura ko sto dole uzmu telefon u Telecomu, dakle bez imalo trolanja i zayebancije, tako da glupa prica.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 02 sep 2024, 19:48

numanumaye22 je napisao/la:
02 sep 2024, 19:47
Zanimljivo nijemci ne voze svoja auta BMW, Mercedes, Porsche dok auslenderi voze :rol:

Uzeti ovdje auto bukvalno je procedura ko sto dole uzmu telefon u Telecomu, dakle bez imalo trolanja i zayebancije, tako da glupa prica.
Čovjek je Austriju spominjao.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 02 sep 2024, 19:50

02 sep 2024, 19:48

Svejedno bolje zna numan.

Numane vozas li ti nijemca?
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 02 sep 2024, 19:59

Pa ista prica stoji i za Austriju, ako ikakav imas posao (a imas jer si vani) onda vozis auto kakvo hoces. Prelagano.

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 02 sep 2024, 20:28

Ma ne znam, ono sto sam vidio tamo, cini mi se da ne pate ljudi od toga, voze ono sto im je funkcionalno, ili ono sto im se svidja, ne kazem da nema ni auta hebackih.
Dosta auslandera vozi bolji auto zbog toga sto ga ujedno koriste i za putovanje na balkan, hajde ti kreni sa zenom i dvoje djece iz Dortmunda u svakakvom autu jbg.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 02 sep 2024, 20:43

02 sep 2024, 19:59

Pa ista prica stoji i za Austriju, ako ikakav imas posao (a imas jer si vani) onda vozis auto kakvo hoces. Prelagano.
Ma i to zavisi od auto kuća. Npr, meni su u jednoj rekli da može, ali da se napravi kredit kao dokad mi traje Aufenthalt, što mi je bilo suludo, jer bi me izašlo k'o Pantu pita. U drugoj mi ništa nisu rekli, s učešćem skrojili ratu koju hajmo reći ne osjetim.

@denimb definitivno ima istine. Mali je broj onih kojima je auto statusni simbol.

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 02 sep 2024, 21:19

denimb je napisao/la:
02 sep 2024, 20:28
Ma ne znam, ono sto sam vidio tamo, cini mi se da ne pate ljudi od toga, voze ono sto im je funkcionalno, ili ono sto im se svidja, ne kazem da nema ni auta hebackih.
Dosta auslandera vozi bolji auto zbog toga sto ga ujedno koriste i za putovanje na balkan, hajde ti kreni sa zenom i dvoje djece iz Dortmunda u svakakvom autu jbg.
Ja sam stekao dojam da ljudi uzmu novo auto i voze ga po 10-15 godina, tj. dok ne počnu ozbiljni kvarovi, nakon čega ga liferuju na naše tržište. Ima i Austrijanaca koji voze bijesna auta, naravno, ali ni blizu ne pate za tim kao Balkanci, niti će ga kupiti ako ga ne mogu održavati. U prijevodu, većina se pokriva koliko im je jorgan dug.

Tako da se slažem sa tim što si napisao. :thumbup:

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 02 sep 2024, 21:29

PikachuSA je napisao/la:
02 sep 2024, 21:19
denimb je napisao/la:
Ja sam stekao dojam da ljudi uzmu novo auto i voze ga po 10-15 godina, tj. dok ne počnu ozbiljni kvarovi, nakon čega ga liferuju na naše tržište. Ima i Austrijanaca koji voze bijesna auta, naravno, ali ni blizu ne pate za tim kao Balkanci, niti će ga kupiti ako ga ne mogu održavati. U prijevodu, većina se pokriva koliko im je jorgan dug.

Ima i toga, ali svakako ih dobro odrzavaju, zakon ih tjera jbg, ides ulicom neces vidjeti nijedno auto da ga je korozija napala, neces vidjeti ni prljavo auto, a sta je ispod haube oni znaju, sto ti kazes cim pocnu problemi eto ga na nase trziste...

Zato sam prije par noci sa jaranom raspravljao, kaze jedva ceka da pocnu dolaziti ta elektricna auta, polovna sa zapada, to je buducnost...kad ga pitam hoces li mu ti bateriju izjebanu mijenjati, gleda me ne konta...

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 02 sep 2024, 21:41

denimb je napisao/la:
02 sep 2024, 21:29
PikachuSA je napisao/la:
02 sep 2024, 21:19
denimb je napisao/la:

Ima i toga, ali svakako ih dobro odrzavaju, zakon ih tjera jbg, ides ulicom neces vidjeti nijedno auto da ga je korozija napala, neces vidjeti ni prljavo auto, a sta je ispod haube oni znaju, sto ti kazes cim pocnu problemi eto ga na nase trziste...

Zato sam prije par noci sa jaranom raspravljao, kaze jedva ceka da pocnu dolaziti ta elektricna auta, polovna sa zapada, to je buducnost...kad ga pitam hoces li mu ti bateriju izjebanu mijenjati, gleda me ne konta...
Slažem se, zato i kažem da se ne bacaju u prevelik trošak, upravo zbog tog održavanja. Zašto bi neko sa prosječnim primanjima uzeo Mercedes prije VW, kad je finansijski mnogo lakše održavati VW? Ljudi uzimaju auto u skladu sa svojim primanjima, što je krajnje racionalno ponašanje.

Taj tvoj jaran očigledno nije svjestan šta priziva :rol:

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 sep 2024, 22:04

Auto je status i ako si mlad (u 20im, bez žene/djece), te u mogućnosti, vrijedi svakog centa uzeti ono što si zaciljao u svojoj glavi u prošlosti ili mlađim danima, čak i po cijenu skupog održavanja.

Većina Nijemaca su jeftini u duši i radije bi vozali nešto što dijelove možeš kupiti na kiosku ko Orbit žvake nego neku veću klasu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 02 sep 2024, 22:25

Preminula Sarajka koja je više od godinu dana čekala na terapiju za karcinom.
Nadam se da će ista sudbina zadesiti one koji drkaju kurtzem dok ljudi umiru. Majku vam yebem!
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 02 sep 2024, 22:27

baboedindzeko09 je napisao/la:
02 sep 2024, 22:04
Auto je status i ako si mlad (u 20im, bez žene/djece), te u mogućnosti, vrijedi svakog centa uzeti ono što si zaciljao u svojoj glavi u prošlosti ili mlađim danima, čak i po cijenu skupog održavanja.

Većina Nijemaca su jeftini u duši i radije bi vozali nešto što dijelove možeš kupiti na kiosku ko Orbit žvake nego neku veću klasu.
Ovo si upravu, neka vozi ko sta hoce, i kako hoce...imam prijatelja 7 godina prica audi ovo, audi ono, da je njemu taj audi, vozio forda do tad...zove me jedan dan, hajmo pivo popiti na izletiste, hajde reko, lik dolazi u tom autu, audi karavan 2016. cini mi se, nesto napucano do Boga.

Mi gore, prvo reko daj kljuceve da probam, ide auto zvijer, ja auto razgledam, on sjeo pored auta vice meni jebote kaze ti i moj otac se tako obradovali sto sam kupio, pa najblizi rodjaci pucaju neke komentare, te sta ce mu, te skupo odrzavanje, te ne ide on nigdje tako daleko...reko zajebi buraz gurni ga sad u rijeku mogu ti ga faflat, sta njih briga jbt...

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 02 sep 2024, 22:27

02 sep 2024, 20:43
02 sep 2024, 19:59

Ma i to zavisi od auto kuća. Npr, meni su u jednoj rekli da može, ali da se napravi kredit kao dokad mi traje Aufenthalt, što mi je bilo suludo, jer bi me izašlo k'o Pantu pita. U drugoj mi ništa nisu rekli, s učešćem skrojili ratu koju hajmo reći ne osjetim.

@denimb definitivno ima istine. Mali je broj onih kojima je auto statusni simbol.
Ma odes do drugog salona i dadnu, daju i na ulaznoj vizi cak, jedva cekaju.

GermanyUnderground
Kontakt:

Post Postao/la GermanyUnderground » 02 sep 2024, 22:30

Cinjenica je da se u najsiromašnijoj američkoj drzavi ,moze prosjecno zaraditi vise nego u Njemackoj
A i gotovo svim zemljama Europe
Osim mozda micro zemalja tipa Monaco

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 02 sep 2024, 22:33

denimb je napisao/la:
02 sep 2024, 22:27
Mi gore, prvo reko daj kljuceve da probam, ide auto zvijer, ja auto razgledam, on sjeo pored auta vice meni jebote kaze ti i moj otac se tako obradovali sto sam kupio, pa najblizi rodjaci pucaju neke komentare, te sta ce mu, te skupo odrzavanje, te ne ide on nigdje tako daleko...reko zajebi buraz gurni ga sad u rijeku mogu ti ga faflat, sta njih briga jbt...
Ne kaže se džaba da nema većih dušmana od te familije tipa rođaci, strine i sl. Sve ih zanima, u sve se razumiju, a u stvarnom životu nemaju pojma.

Momku svaka čast, ispunio je svoju želju i cilj, vjerujem da uživa u svakoj sekundi vožnje s tim autom i da je ponosan na sebe, a i njegovi roditelji. Isto tako vjerujem da ti isti rođaci ne voze ni približno takvo neko auto nit će moći u budućnosti a komentarišu jel to za njega, jel skupo održavanje i tako :rol: Samo nek gleda sebe i aBd da kupi još 5x bolja i skuplja :salut:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 02 sep 2024, 22:58

Moj najbolji jaran je sad kupio Audija od 28 milja, meni iskreno smiješno jer godišnje prelazi u rangu od 5000 do max 10.000 kilometara i tih 10 je ono maks nategnuto. Meni iskreno smiješno dat tolike pare ali opet nek išćejfi dok je mlad, nek nađe sebi ženu, ako mu je želja nek ispuni sebi ha ja. Zašto uostalom toliko i radi?

Ja sam u početku bio kao hajvan, đe će tolike pare dat i ne vozi toliko, a onda skontam da i mene šejtan tjera da zamjenim solidno auto za neko malo **** :mrgreen:

Ponese dunjaluk insana
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 02 sep 2024, 23:14

Šteta što poginu ovaj vlasnik Delta Petrola, čuo sam od njegovih radnika da su baš zadovoljni bili platom i uslovima na radu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.