BarbareZeljin je napisao/la: ↑02 sep 2024, 20:38
avalPacidoroP je napisao/la: ↑02 sep 2024, 19:08
Ma nek' ide kod svojih, njihova liga je sad puno atraktivnija od Ruske.
I puno veći transfer poslije mogu izvući, što bi sa bilo kakvim našim procentom od sljedećeg transfera, tek tad moglo donijeti još veću lovu.
Covjek ne moze biti pametan previse u vezi Al Jabera. Iskreno svidjela mi se ideja rizika da ga ostave i probaju napraviti rezultat i uzeti vece pare.
Rizik je sastavni dio svakog ozbiljnog posla.
Ovo jesu dobre pare za nas ali koliko god zvucalo cudno,prodaja na prvu,pokazuje slabosti na putu da postanes ozbiljan klub.
I sa moje tacke gledista sta god da urade nece pogrijesiti.
Ono sto se meni cini da se Al Jaberu bas i ne ide nazad kuci.
Prosla mi je kroz glavu ideja da ne bi bilo lose i ponuditi mu da igra za nasu repku. Mozda zvuci nerealno jer decko je projekat drzave,jake i bogate drzave,ali njemu i Saudijcima vise odgovara da on ide igrati u Europi,nego da se vraca nazad.
Rusija ne znam koliko je sada primamljiva bilo kojem igracu,niti igraju Euro takmicenja...
Zeljo koliko god zvucalo suludo,ne moze izgubiti nista na njemu.
Dobio ga djaba,moze sad uzeti ogroman novac,a moze na kraju sezone uzeti i duplo. Sto kroz transfer sto kroz eventualnu Europu.
Znam da dio uprave ovako rezonuje stvari. Ali ne bi me iznenadilo da odu na sigurno i uzmu pare.
Ali opet i tu imas rizik,mozes skrsit te pare na 3 ili 4 igraca i da opet ne bude nista.
Evo ko sa Dangubicem. Iako je rano bilo sta reci. Ocekivanja ogromna,a ono sinoc nije bilo dobro. Nije se vidio ni jedan potez vrijedan pomena. Ne mora to nista znaciti,ali dovoljno je da izaziva neki glup srklet.
Nadati se da ce donjeti najbolju odluku.
Po meni je puno veći rizik ostaviti ga, jer teško da možemo dobiti veću cifru od sadašnje.
Zašto to mislim.. iz razloga što je sad sav hype oko njega, i neće sigurno moći čitavu sezonu držati fokus na sebi. Pogotovo ako uzmemo u obzir da ga sada ozbiljnije gledaju svi, nego što su ga gledali prije par mjeseci. Do sada šta god je uradio, polahko se dizao u medijima, dok od sad će mu se svaka mahana tražiti i pljuckati kako mu fali ovo kako mu fali ono.. a i mi smo preveliko breme stavili na momka od 20.godina, bukvalno Muftić do Cavnića, ovaj do Galića, Galić do Al Jabera..pa momak više ne zna gdje će sa loptom, sve dobro pokriveno i srlja iz greške u grešku.
Dakle po mom mišljenju cijena mu samo može pasti, a ne daj Bože da mu se desi Kvesin scenario, a vrlo je moguće kad mu krkani duplo teži od njega ulete klizećim.
Vjerujem da je i za njega bolje da sad ide u napredniju neku ligu sa optimalnijim uslovima za daljni razvoj, jer itekako ima prostora za napredak..