Suđenje / WWin liga BiH
Re: Suđenje / WWin liga BiH
Nova sezona je počela prilično dobro sa varom. Poništeno je nekoliko golova zbog ofsajda koji bi inače bili priznati tako je i u slučaju penala. Nekoliko je jasni situacija kad se daje crveni i to treba striktno poštovati( zadnji igrač, golman igra rukom van 16m, izuzetno grub start,2 žuta, start đonom sa dvije noge i bilo koji start s leđa na stajnu nogu otvorenim đonom) i automatski će se smanjiti povrede sa višemjesečnim oporavkom. Žutim kartonima spriječiti odugovlačenje zbog simuliranja a igračima koji simuliraju ne dozvoliti odmah ulazak i na taj način spriječiti padove zbog dodira koji opet kradu sekunde a bogami i minute.
Prema dostupnim informacijama, Mulasmajić i Topuzović će zbog svojih odluka dobiti nižu ocjenu, što znači da će biti privremeno suspendirani. Konačna odluka bit će poznata nakon sjednice Komiteta za suđenje N/FS BiH.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Tuzlaci su na Pecari padali na svaki dodir. Ukrali jedno 10min, a golman sam jedno 10 min najmanje. Nije dobio žuti za to uopce. 2x gledan Var kod golova i jednom u produzetku prvog gdje je Var uzeo 1min a sudac umjesto da produzi nakon sto je zaustavio igru on odmah svira kraj. Drugo produzio 4 min. SmijesnoBeledija je napisao/la: ↑03 sep 2024, 17:31Nova sezona je počela prilično dobro sa varom. Poništeno je nekoliko golova zbog ofsajda koji bi inače bili priznati tako je i u slučaju penala. Nekoliko je jasni situacija kad se daje crveni i to treba striktno poštovati( zadnji igrač, golman igra rukom van 16m, izuzetno grub start,2 žuta, start đonom sa dvije noge i bilo koji start s leđa na stajnu nogu otvorenim đonom) i automatski će se smanjiti povrede sa višemjesečnim oporavkom. Žutim kartonima spriječiti odugovlačenje zbog simuliranja a igračima koji simuliraju ne dozvoliti odmah ulazak i na taj način spriječiti padove zbog dodira koji opet kradu sekunde a bogami i minute.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Čelik crveni, cca tri offside dosudili koji su u najmanju ruku smiješni. Generalno loše suđenje, plus mehak bio na faulovima.
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 04 sep 2024, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Glavni zbog toga sto je ignorisao var. Logicno, ne znam da se ikada ovo desilo da pregleda dnimak i ostane pri odluci...
- Shategabri
- Kontakt:
Mogu komotno i ovog Zrinjski - Posušje, onaj penal nigdje veze.
Koševo Zapad
Sad baš pogledao sažetke. Nije mi jasno kako i pored VARa ono prođe kao penal? Ako je ono penal onda doslovno svaki put kad postoji kontakt izmedju igrača je i faul.Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 11:36Mogu komotno i ovog Zrinjski - Posušje, onaj penal nigdje veze.
- Shategabri
- Kontakt:
Na kraju je opet sudija taj koji odlučuje.ik0ik0 je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:15Sad baš pogledao sažetke. Nije mi jasno kako i pored VARa ono prođe kao penal? Ako je ono penal onda doslovno svaki put kad postoji kontakt izmedju igrača je i faul.Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 11:36Mogu komotno i ovog Zrinjski - Posušje, onaj penal nigdje veze.
Slobodno sudijsko uvjerenje je da je ono prekršaj odbrambenog igrača na napadaču Zrinjskog.
Koševo Zapad
Šta će nam onda VAR ako će "slobodno sudijsko uvjerenje" da bude finalna odluka?Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:19Na kraju je opet sudija taj koji odlučuje.ik0ik0 je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:15Sad baš pogledao sažetke. Nije mi jasno kako i pored VARa ono prođe kao penal? Ako je ono penal onda doslovno svaki put kad postoji kontakt izmedju igrača je i faul.Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 11:36Mogu komotno i ovog Zrinjski - Posušje, onaj penal nigdje veze.
Slobodno sudijsko uvjerenje je da je ono prekršaj odbrambenog igrača na napadaču Zrinjskog.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- Shategabri
- Kontakt:
VAR ti može riješiti pitanje ofsajda recimo. Opet ako se ispravno koristi.Pendulum je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:21Šta će nam onda VAR ako će "slobodno sudijsko uvjerenje" da bude finalna odluka?Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:19Na kraju je opet sudija taj koji odlučuje.
Slobodno sudijsko uvjerenje je da je ono prekršaj odbrambenog igrača na napadaču Zrinjskog.![]()
Ovo oko faula, nemaš tu linije. Sudija procjenjuje na osnovu snimka da li je bilo dovoljno kontakta. Recimo za ruku može da se jasno odredi, al opet i tu imaš situacije tipa da li je ruka povećala obim tijela (opet sudijsko uvjerenje).
Goal line tehnologija i poluautomatski ofsajd su poštena rješenja, al ovo za faul...to ne možeš drugačije riješiti.
Pa eno i u Engleskoj sudije znaju napraviti sprdnju sa VAR-om i svirati neku glupost.
Koševo Zapad
Ma jasno je meni kako VAR funkcionira, ali mi nije jasno da se sudaci i u VAR eri odlučuju praviti tako očigledne greške. Dok nije bilo VARa, uvijek si mogao imati dozu sumnje da je sudac slučajno pogrješio i nije dobro vidio. Ali danas onaki penali ne mogu biti slučajna greška.Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:19Na kraju je opet sudija taj koji odlučuje.ik0ik0 je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:15Sad baš pogledao sažetke. Nije mi jasno kako i pored VARa ono prođe kao penal? Ako je ono penal onda doslovno svaki put kad postoji kontakt izmedju igrača je i faul.Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 11:36Mogu komotno i ovog Zrinjski - Posušje, onaj penal nigdje veze.
Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:26VAR ti može riješiti pitanje ofsajda recimo. Opet ako se ispravno koristi.Pendulum je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:21Šta će nam onda VAR ako će "slobodno sudijsko uvjerenje" da bude finalna odluka?Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:19
Na kraju je opet sudija taj koji odlučuje.
Slobodno sudijsko uvjerenje je da je ono prekršaj odbrambenog igrača na napadaču Zrinjskog.![]()
Ovo oko faula, nemaš tu linije. Sudija procjenjuje na osnovu snimka da li je bilo dovoljno kontakta. Recimo za ruku može da se jasno odredi, al opet i tu imaš situacije tipa da li je ruka povećala obim tijela (opet sudijsko uvjerenje).
Goal line tehnologija i poluautomatski ofsajd su poštena rješenja, al ovo za faul...to ne možeš drugačije riješiti.
Pa eno i u Engleskoj sudije znaju napraviti sprdnju sa VAR-om i svirati neku glupost.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Nije bio penal za Zrinjski. Faul u napadu.
I nije Posušje bilo hrabro. U prvom se zatvorili, razvlačili i na bod išli. Drugo su bili hrabri, da su tako počeli dobili bi nas.
I nije Posušje bilo hrabro. U prvom se zatvorili, razvlačili i na bod išli. Drugo su bili hrabri, da su tako počeli dobili bi nas.
Ja mislim da je Malac prije ovoga faul napravio.
-
- Kontakt:
Mozel neko naci tekmu gdje Bojac ima vise faulova od protivnika ili barem da protivnik nema duplo vise faulova? Izgleda to nam je normalno postalo i standard nekakav.
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
VAR je , nakon postavljanja novih terena , najpozitivnija stvar koja se desila našem fudbalu , od kako postoji BiH kao samostalna država.
BosnaE
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli i 35 gostiju.