RespectArvid je napisao/la: ↑04 sep 2024, 10:30Licniznanstvenik je napisao/la: ↑04 sep 2024, 10:29ode Bora Čorba, jeste bio četnik, ali je imao jako lijepe pjesme...
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
- Shategabri
- Kontakt:
Ma dobro, to je tipični sindrom gastarbajtera, tiha patnja za rodnom grudom iako je za javnost ljut na istu (što i nije daleko od istine).Maroon1946 je napisao/la: ↑04 sep 2024, 10:49Ništa ne voli o BiH a dolazi svaki dan na forum koji većinom koriste ljudi iz BiH da bi se rugao narodu i omaložavao njihovu državu. Meni to nikako nije jasno. Ako je tebi super vani meni je drago i Bosna sigurno nije sređena ko Njemačka ali se i ovdje može živjeti lijepo dok on predstavlja Bosnu kao neko pleme u Africi gdje je plata $100 godišnje. Voliš Njemačku onda uđeš fino na njihov forum i pišeš kako ti je u životu sve med i mlijeko a ne prijavljueš se na bosanske forume jer ne voliš Bosnu i problem riješen.Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 08:22I vi ste prilične mahaluše, duša vam se nekom nakačiti na grbaču i pretresati po životu![]()
Otišao vani, radi šta radi, (nije) mu ovamo bilo dobro, njegova stvar.
Nije to sad nešto za pretvoriti temu o liku i djelu nekog.
I onda taj pomješani osjećaj stvara konfuziju i eto ti belaja.
No, manje bavljenja likom i djelom konkretnog forumaša, jes chat al nije brte mahalski sastanak tetki iz ulice

Nego, počeo solunski rat:remake!
MUP RS uhapsio Dobojliju jer je uperio kuburu u sugrađanina
Koševo Zapad
- Pensioner26
- Kontakt:
Ja ne ulazim u to šta @numan radi, niti kakve su mu financije i gdje putuje, njegova lična stvar. Ali ovo što radi normalno da će izazvati revolt ljudi, ne kazem dzaba Frau Babajic muška verzija. Nema potrebe pljuvati ni na koji način rodnu grudu, znamo mi svi da nije med i mlijeko u BiH, nisu se dzaba spakovali koferi. Zna se realnost, on s tim ne otkriva ništa novo tj.nije nikakva eureka ovo što piše. Zeljan bespotrebne paznje samo.
-
- Kontakt:
- ArtemisFowl
- Kontakt:
jel sad stara koka?
- feniksptica
- Kontakt:
Sta god radio, koliko god zaradjivao nema potrebe da budes gad da pljujes po ljudima i po državi.
Bio si dole, dok si bio trebo si pokisat mijenjat pljuvat. Nisi, izabro si lakši put da napustis i sve ok. Samo onda gubis pravo da pametujes u to je to.
I jos cekamo slike s EP
Bio si dole, dok si bio trebo si pokisat mijenjat pljuvat. Nisi, izabro si lakši put da napustis i sve ok. Samo onda gubis pravo da pametujes u to je to.
I jos cekamo slike s EP
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- Marsal
- Kontakt:
Pa šta sad treba, preko noći postat Hans Horschmeyer umjesto Hasiba Hadžialića?Maroon1946 je napisao/la: ↑04 sep 2024, 10:49
Ništa ne voli o BiH a dolazi svaki dan na forum koji većinom koriste ljudi iz BiH da bi se rugao narodu i omaložavao njihovu državu. Meni to nikako nije jasno. Ako je tebi super vani meni je drago i Bosna sigurno nije sređena ko Njemačka ali se i ovdje može živjeti lijepo dok on predstavlja Bosnu kao neko pleme u Africi gdje je plata $100 godišnje. Voliš Njemačku onda uđeš fino na njihov forum i pišeš kako ti je u životu sve med i mlijeko a ne prijavljueš se na bosanske forume jer ne voliš Bosnu i problem riješen.

U BiH sreću da živi lagodno i lijepo ima 20% stanovništva, a ostatak živi od prvog do prvog, na kredite i šoping karticu i broj mladih ljudi koji su na antidepresivima i na terapiji za pritisak je preko zabrinjavajuće granice.
Mi smo društvo koje pije lexilium uz kafu umjesto kocke.

A i priča kako se može živjeti lijepo. Može. Dok ti ne zatreba policija, zdravstvo, dok te ne pokosi neka nepravda. Onda vidiš gdje si i šta si.
Pravit ćemo se da neki dan žena nije umrla jer nije dočekala terapiju koju je čekala preko godinu dana. Sigurno je tu godinu dana lagodno živjela dok je rak metastazirao i metastazirao.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Maršal stub leoreyove odbrane. Franco Baresi
"Oće da se ocepe bečki konjušari.
Pa, neka se ocepe, šta će nam, u stvari.
Oće da se ocepe bečki kočijaši.
Pa neka se ocepe, kad nisu naši.
"Bora Đorđević se nalazi u Kliničkom centru Ljubljana. Intubiran je zbog komplikacija uzrokovanih hronično opstruktivnom bolešću pluća. Ljekari daju sve od sebe da se zdravstveno stanje popravi, posebno bubrezi i jetra"

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Veliki umjetnik, steta sto je ko covijek go.vno bioLicniznanstvenik je napisao/la: ↑04 sep 2024, 10:29ode Bora Čorba, jeste bio četnik, ali je imao jako lijepe pjesme...
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- Marsal
- Kontakt:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Istok hvali na zapad se svaliArvid je napisao/la: ↑04 sep 2024, 11:38"Oće da se ocepe bečki konjušari.
Pa neka se ocepe, kad nisu naši."Bora Đorđević se nalazi u Kliničkom centru Ljubljana. Intubiran je zbog komplikacija uzrokovanih hronično opstruktivnom bolešću pluća. Ljekari daju sve od sebe da se zdravstveno stanje popravi, posebno bubrezi i jetra"![]()
![]()

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Shategabri
- Kontakt:
-
- Kontakt:
više od 3 sata antologije za sva vremena...
zar i ti sine Ivane!?
- VivaLaStella
- Kontakt:
A gdje to bgt nema nepravde? Takvi slučajevi poput te nesretne žene se dešavaju samo u Bosni?Marsal je napisao/la: ↑04 sep 2024, 11:31Pa šta sad treba, preko noći postat Hans Horschmeyer umjesto Hasiba Hadžialića?Maroon1946 je napisao/la: ↑04 sep 2024, 10:49
Ništa ne voli o BiH a dolazi svaki dan na forum koji većinom koriste ljudi iz BiH da bi se rugao narodu i omaložavao njihovu državu. Meni to nikako nije jasno. Ako je tebi super vani meni je drago i Bosna sigurno nije sređena ko Njemačka ali se i ovdje može živjeti lijepo dok on predstavlja Bosnu kao neko pleme u Africi gdje je plata $100 godišnje. Voliš Njemačku onda uđeš fino na njihov forum i pišeš kako ti je u životu sve med i mlijeko a ne prijavljueš se na bosanske forume jer ne voliš Bosnu i problem riješen.Ono, lik je i dalje Bosanac sa adresom u Njemačkoj. A da je otišao i prekinuo sve veze sa BiH opet biste ga pljuvali
![]()
U BiH sreću da živi lagodno i lijepo ima 20% stanovništva, a ostatak živi od prvog do prvog, na kredite i šoping karticu i broj mladih ljudi koji su na antidepresivima i na terapiji za pritisak je preko zabrinjavajuće granice.
Mi smo društvo koje pije lexilium uz kafu umjesto kocke.![]()
A i priča kako se može živjeti lijepo. Može. Dok ti ne zatreba policija, zdravstvo, dok te ne pokosi neka nepravda. Onda vidiš gdje si i šta si.
Pravit ćemo se da neki dan žena nije umrla jer nije dočekala terapiju koju je čekala preko godinu dana. Sigurno je tu godinu dana lagodno živjela dok je rak metastazirao i metastazirao.
Misliš da tamo doktori ne dođu nadrkani na posao, ne tretiraju pacijente ko cigane i ne promaše tu i tamo neku dijagnozu?
Jel misliš da se u Njemačkoj ne čekaju po 2 mjeseca papiri koji se završe realno za 2 sata?
Svaka njemu čast na svemu što je postigao u životu, ne bih to nikada omalovažavao. Ali on svoje iskustvo kao VSS u Njemačkoj poredi sa iskustvom nekog bošnje sa SSS ili KV.. Meni to nema logike. Ili recimo 2000€ bruto u meku poredi sa godisnjom bejha peMzijom. "rol smajli, rol smajli" blablabla
Ne znam šta drugo da radim nego da mu se smijem.
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
- Shategabri
- Kontakt:
Bio sam vani i po mjesec. Meni to ne leži. Ne bih mogao živjeti osim ako baš ne bih morao.
Nije to to. Tuđin si ti kako god okreneš.
I to je potvrdilo nebrojeno naših ljudi.
Kaže mi čovjek, arhitekta, odlično zarađuje, mali trenira u jednom vrhunskom evropskom klubu (nije Bayern niti Njemačka), ali...
Njemu muka što ga trpaju u koš sa Marokancima, Alžircima i ostalim.
Džabe, zna se odakle je i još da je musliman (iako ne prakticira vjeru) i koprcaj se ti koliko hoćeš.
Yebo to realno, da živiš s nekakvom etiketom i da si građanin trećeg reda.
Kaže mi čovjek, arhitekta, odlično zarađuje, mali trenira u jednom vrhunskom evropskom klubu (nije Bayern niti Njemačka), ali...
Džabe, zna se odakle je i još da je musliman (iako ne prakticira vjeru) i koprcaj se ti koliko hoćeš.
Koševo Zapad
Meni nije jasno,zasto osobe koje su ovdje stambeno obezbjedjene,sa finim platama napuste Bosnu i odu za Njemacku da zive pod kirijom i da rade dodatne poslove kako bi izgurali mjesec i kukaju kako je tesko?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Duži niz godina živi(o) u Ljubljani, liječio se u UKC Ljubljana kao i na OI Ljubljana.Arvid je napisao/la: ↑04 sep 2024, 11:38"Oće da se ocepe bečki konjušari.
Pa neka se ocepe, kad nisu naši."Bora Đorđević se nalazi u Kliničkom centru Ljubljana. Intubiran je zbog komplikacija uzrokovanih hronično opstruktivnom bolešću pluća. Ljekari daju sve od sebe da se zdravstveno stanje popravi, posebno bubrezi i jetra"![]()
![]()
Pa(n)triota i chetnik par exelance...
- numanumaye22
- Kontakt:
Vise mi etiketiramo ljude i djelimo ih po nacionalnosti nego ovdje gdje imas xxx rasa i nacionalnosti. To je jedan od razloga zasto mnogi odu jer ne mogu bit to sto zele kod nas jer mrzimo bar malo drugacije.Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:22Bio sam vani i po mjesec. Meni to ne leži. Ne bih mogao živjeti osim ako baš ne bih morao.
Muslimani ovdje zive sasim normalno, imaju istu platu ko krscani nijemci ako rade isti posao, jer se postuje njemacki Zakon o Radu kao i ostali zakoni koji su isti za sve.
Bit vani i po mjesec i ziviti je sasvim nesto drugo. Muslimana u Parizu ima oko 2M dakle vise nego u Bejha a ja te uvjeravam da ti muslimani zive bolje nego nasi dole.
Pa kod nas te Zakon diskriminise ako si neko treci (citaj Sejdic-Finci), tako da pustit tu pricu.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Nije ni meni bilo jasno, al' sjedi samo i pogledaj vijesti danas. Tamo nema nijedne pozitivne price, jos na to sve truju nas mrznjom i prijete ratovima svako malo. Poludi normalan insan od toga, djabe sve sto imas.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.