Ma dobro, to je ovdje boljka oduvijek.numanumaye22 je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:32Vise mi etiketiramo ljude i djelimo ih po nacionalnosti nego ovdje gdje imas xxx rasa i nacionalnosti. To je jedan od razloga zasto mnogi odu jer ne mogu bit to sto zele kod nas jer mrzimo bar malo drugacije.Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:22Bio sam vani i po mjesec. Meni to ne leži. Ne bih mogao živjeti osim ako baš ne bih morao.
Nije to to. Tuđin si ti kako god okreneš.
I to je potvrdilo nebrojeno naših ljudi.
Kaže mi čovjek, arhitekta, odlično zarađuje, mali trenira u jednom vrhunskom evropskom klubu (nije Bayern niti Njemačka), ali...
Njemu muka što ga trpaju u koš sa Marokancima, Alžircima i ostalim.
Džabe, zna se odakle je i još da je musliman (iako ne prakticira vjeru) i koprcaj se ti koliko hoćeš.
Yebo to realno, da živiš s nekakvom etiketom i da si građanin trećeg reda.
Muslimani ovdje zive sasim normalno, imaju istu platu ko krscani nijemci ako rade isti posao, jer se postuje njemacki Zakon o Radu kao i ostali zakoni koji su isti za sve.
Bit vani i po mjesec i ziviti je sasvim nesto drugo. Muslimana u Parizu ima oko 2M dakle vise nego u Bejha a ja te uvjeravam da ti muslimani zive bolje nego nasi dole.
Pa kod nas te Zakon diskriminise ako si neko treci (citaj Sejdic-Finci), tako da pustit tu pricu.
Samo što se jedno vrijeme maskiralo nekakvim bratstvom i jedinstvom.
Ovako je poštenije.
Znači odeš odavde zbog nacionalizma da bi bio predmet rasizma? Pošteno.
Nisam ja rekao da on ima konkretnih problema, živi normalno, al pitanje kako te gledaju domaći.
Ma ono, bio sam u posjeti, najviše Austrija i Španija.
Bolje zarađuju? Imaju bolje auto? Vjerujem. Pričam ti nešto drugo.
Nisam ni Sejdić i Finci. A to je upravo ono što sam pisao, ovaj arhitekta na neki način jeste. Bar ga tako kvalifikuju domaći.