Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Shategabri
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Shategabri » 04 sep 2024, 12:37

numanumaye22 je napisao/la:
04 sep 2024, 12:32
Shategabri je napisao/la:
04 sep 2024, 12:22
Bio sam vani i po mjesec. Meni to ne leži. Ne bih mogao živjeti osim ako baš ne bih morao.
Nije to to. Tuđin si ti kako god okreneš.
I to je potvrdilo nebrojeno naših ljudi.
Kaže mi čovjek, arhitekta, odlično zarađuje, mali trenira u jednom vrhunskom evropskom klubu (nije Bayern niti Njemačka), ali...
Njemu muka što ga trpaju u koš sa Marokancima, Alžircima i ostalim.
Džabe, zna se odakle je i još da je musliman (iako ne prakticira vjeru) i koprcaj se ti koliko hoćeš.

Yebo to realno, da živiš s nekakvom etiketom i da si građanin trećeg reda.
Vise mi etiketiramo ljude i djelimo ih po nacionalnosti nego ovdje gdje imas xxx rasa i nacionalnosti. To je jedan od razloga zasto mnogi odu jer ne mogu bit to sto zele kod nas jer mrzimo bar malo drugacije.

Muslimani ovdje zive sasim normalno, imaju istu platu ko krscani nijemci ako rade isti posao, jer se postuje njemacki Zakon o Radu kao i ostali zakoni koji su isti za sve.

Bit vani i po mjesec i ziviti je sasvim nesto drugo. Muslimana u Parizu ima oko 2M dakle vise nego u Bejha a ja te uvjeravam da ti muslimani zive bolje nego nasi dole.

Pa kod nas te Zakon diskriminise ako si neko treci (citaj Sejdic-Finci), tako da pustit tu pricu.
Ma dobro, to je ovdje boljka oduvijek.
Samo što se jedno vrijeme maskiralo nekakvim bratstvom i jedinstvom.
Ovako je poštenije.

Znači odeš odavde zbog nacionalizma da bi bio predmet rasizma? Pošteno.

Nisam ja rekao da on ima konkretnih problema, živi normalno, al pitanje kako te gledaju domaći.

Ma ono, bio sam u posjeti, najviše Austrija i Španija.

Bolje zarađuju? Imaju bolje auto? Vjerujem. Pričam ti nešto drugo.

Nisam ni Sejdić i Finci. A to je upravo ono što sam pisao, ovaj arhitekta na neki način jeste. Bar ga tako kvalifikuju domaći.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 sep 2024, 12:40

MilanMladenovic je napisao/la:
04 sep 2024, 12:37
harry_90 je napisao/la:
04 sep 2024, 12:25
Meni nije jasno,zasto osobe koje su ovdje stambeno obezbjedjene,sa finim platama napuste Bosnu i odu za Njemacku da zive pod kirijom i da rade dodatne poslove kako bi izgurali mjesec i kukaju kako je tesko?
Nije ni meni bilo jasno, al' sjedi samo i pogledaj vijesti danas. Tamo nema nijedne pozitivne price, jos na to sve truju nas mrznjom i prijete ratovima svako malo. Poludi normalan insan od toga, djabe sve sto imas.
Ima za to jednostavno rješenje.
Manje pratiš portale, ne gledaš vijesti (svakako nemaš šta vidjeti).
Bolje je otići negdje u prirodu, prošetati, popiti pivo (sok, sladoled), čitaj neku literaturu, uči strani jezik, neki termin rekreativno, ako si slobodan, piči vani u grad, ganjaj žene.

Nazove rodbina iz dijaspore, kaže na vijestima hoće rat u Bosni. Reko ne dolazite, samo što nije zapucalo :mrgreen:
Koševo Zapad

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 04 sep 2024, 12:43

Instagram uvodi komentare za Storiese
:facepalm:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 04 sep 2024, 12:46

Bio sam vani i po mjesec. Meni to ne leži. Ne bih mogao živjeti osim ako baš ne bih morao.
Nije to to. Tuđin si ti kako god okreneš.
I to je potvrdilo nebrojeno naših ljudi.
Kaže mi čovjek, arhitekta, odlično zarađuje, mali trenira u jednom vrhunskom evropskom klubu (nije Bayern niti Njemačka), ali...
Njemu muka što ga trpaju u koš sa Marokancima, Alžircima i ostalim.
Džabe, zna se odakle je i još da je musliman (iako ne prakticira vjeru) i koprcaj se ti koliko hoćeš.

Vise mi etiketiramo ljude i djelimo ih po nacionalnosti nego ovdje gdje imas xxx rasa i nacionalnosti. To je jedan od razloga zasto mnogi odu jer ne mogu bit to sto zele kod nas jer mrzimo bar malo drugacije.

Muslimani ovdje zive sasim normalno, imaju istu platu ko krscani nijemci ako rade isti posao, jer se postuje njemacki Zakon o Radu kao i ostali zakoni koji su isti za sve.

Bit vani i po mjesec i ziviti je sasvim nesto drugo. Muslimana u Parizu ima oko 2M dakle vise nego u Bejha a ja te uvjeravam da ti muslimani zive bolje nego nasi dole.

Pa kod nas te Zakon diskriminise ako si neko treci (citaj Sejdic-Finci), tako da pustit tu pricu.
Ovako je poštenije.

Nisam ja rekao da on ima konkretnih problema, živi normalno, al pitanje kako te gledaju domaći.

Nisam ni Sejdić i Finci. A to je upravo ono što sam pisao, ovaj arhitekta na neki način jeste. Bar ga tako kvalifikuju domaći.
Ne znam za arhitektu, stvar je pojedinca to, ja se za ovih par godina uopste lose nigdje nisam osjecao, cak sta vise ne zabadaju ti nos komsije i ljudi u zivot ko kod nas. Imas neki svoj mir, imam dosta kolega i poznanika, nijemaca, a i muslimana i kurda iz Sirije i nikad nisam imao problem niti bilo ko od njih.

E sad druga je stvar sto imas ljudi koji dodju ovdje i ne nauce rijec jezika za par godina, rade kod nasih i ne zele 1 % da se integrisu u novo drustvo, to je druga stvar.

Ali naravno da imas radikalnije ljude koji mrze auslendere, naciste i slicne, pa ovo je velika zemlja ali to imas cak i kod nas i u svakoj zemlji. Medjutim, ne moras se kretati u krugu takvih ljudi.

Treba ih malo i shvatiti, domace stanovnistvo, zamisli kod nas da ti se dosele sirijci i iracani u tvoju zgradu, pricaju samo arapski, ne rade nista uzimaju socijalu ili rade pa im ista plata ko tebi, a naprave svoj ghetto. I da je takvih par miliona. Sta bi mi takvim ljudima radili? Ja te uvjeravam da bi ih mi pljuvali na ulici.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 04 sep 2024, 12:47

VivaLaStella je napisao/la:
04 sep 2024, 12:19
A gdje to bgt nema nepravde? Takvi slučajevi poput te nesretne žene se dešavaju samo u Bosni?
Misliš da tamo doktori ne dođu nadrkani na posao, ne tretiraju pacijente ko cigane i ne promaše tu i tamo neku dijagnozu?
Jel misliš da se u Njemačkoj ne čekaju po 2 mjeseca papiri koji se završe realno za 2 sata?

Svaka njemu čast na svemu što je postigao u životu, ne bih to nikada omalovažavao. Ali on svoje iskustvo kao VSS u Njemačkoj poredi sa iskustvom nekog bošnje sa SSS ili KV.. Meni to nema logike. Ili recimo 2000€ bruto u meku poredi sa godisnjom bejha peMzijom. "rol smajli, rol smajli" blablabla

Ne znam šta drugo da radim nego da mu se smijem.
Naravno da svugdje ima nepravde pa čak i u najuređenijim državama i sistemoma na svijetu uz bitnu razliku da je tamo nepravda izuzetak, a ovdje pravilo. I kod njih je nepravda, korupcija i nepotizam na mnogo višem nivou od "moram dat 5 stoja doktoru da mi pripazi ženu na porodu". Korupcija i nepravda koja se tamo događa znatno manje utiče na život običnog čovjeka za razliku od ovog društva.

Kad već spominjemo zdravstveni sistem, reci mi da li bi de od raka ili bilo koje druge bolesti radije liječio u Memingenu ili Sollingenu ili u Konjicu, Zenici?

Što se tiče plate od 1000 i koliko eura koliki je njemački minimalac? Mislim da je oko 1700 netto bio, možda se varam. Za samca to je jadna plata. Kao što je jadna plata od 1700 za samca u BiH koji nije na materinoj i očevoj grbači ali kada imaš djevojku, suprugu, dijete onda su dva minimalca normalan život, a ne preživljavanje. Mislim i da je sam Leo o tome pisao. I to je istina.
A sa kakvom etiketom živiš u BiH ako nisi sreće da si parali, poznat ili šta ti ja znam? Pa normalan insan ne može ništa završit kako treba da se ne nasikira ali zato kad gazda izvali kez sve ide kako treba. To je za mene više građanstvo trećeg reda nego kad me Hans pogleda poprijeko?

Ili ćemo se ubijedit da smo mi merhametli narod koji će sa osmijehom na licu dočekati sad Indijce, Nepalce i Bangladešane kad nam počnu obarat cijenu rada? :mrgreen:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 04 sep 2024, 12:48

04 sep 2024, 12:40
harry_90 je napisao/la:
Meni nije jasno,zasto osobe koje su ovdje stambeno obezbjedjene,sa finim platama napuste Bosnu i odu za Njemacku da zive pod kirijom i da rade dodatne poslove kako bi izgurali mjesec i kukaju kako je tesko?
Nije ni meni bilo jasno, al' sjedi samo i pogledaj vijesti danas. Tamo nema nijedne pozitivne price, jos na to sve truju nas mrznjom i prijete ratovima svako malo. Poludi normalan insan od toga, djabe sve sto imas.
Bolje je otići negdje u prirodu, prošetati, popiti pivo (sok, sladoled), čitaj neku literaturu, uči strani jezik, neki termin rekreativno, ako si slobodan, piči vani u grad, ganjaj žene.

Nazove rodbina iz dijaspore, kaže na vijestima hoće rat u Bosni. Reko ne dolazite, samo što nije zapucalo :mrgreen:
Ma necu ja nigdje odavde. Ne tangiraju me vijesti toliko samo kazem da razumijem kad situiran covijek ode. Ne mogu se svi oduprijeti pritisku medija.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 sep 2024, 12:49

harry_90 je napisao/la:
Nije kod nas bajno,ako cemo iskreno nije ni tam,ubise vijestima o krizi,pa sad o ratu sa Rusijom,vise se oni plase rata nego mi ovdje,ja sam tamo radim i mnogo komuniciram sa svabama,mislis da im je svejedno,jes al malo sutra,ovo ti niko ko zivi nas tamo,nece reci,za njih je Njemacka med i mlijeko dok ovdje nista ne valja..

Budi siguran da bi se vise od pola sad vratilo u Bosnu,ali ne moze,zaletili se u kredite,auta na lizing itd.. A da ne pricam sto su ovdje podigli kredite pa pobjegli u Njemacku,ovdje i da se zaposli,banka ce ga oguliti sa debelom kamatom i sve sto zaradi banka ce mu uzeti, a sad kuka kako i Njemacka ne valja..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 sep 2024, 12:51

04 sep 2024, 12:46

Ovako je poštenije.

Ne znam za arhitektu, stvar je pojedinca to, ja se za ovih par godina uopste lose nigdje nisam osjecao, cak sta vise ne zabadaju ti nos komsije i ljudi u zivot ko kod nas. Imas neki svoj mir, imam dosta kolega i poznanika, nijemaca, a i muslimana i kurda iz Sirije i nikad nisam imao problem niti bilo ko od njih.

E sad druga je stvar sto imas ljudi koji dodju ovdje i ne nauce rijec jezika za par godina, rade kod nasih i ne zele 1 % da se integrisu u novo drustvo, to je druga stvar.

Ali naravno da imas radikalnije ljude koji mrze auslendere, naciste i slicne, pa ovo je velika zemlja ali to imas cak i kod nas i u svakoj zemlji. Medjutim, ne moras se kretati u krugu takvih ljudi.

Treba ih malo i shvatiti, domace stanovnistvo, zamisli kod nas da ti se dosele sirijci i iracani u tvoju zgradu, pricaju samo arapski, ne rade nista uzimaju socijalu ili rade pa im ista plata ko tebi, a naprave svoj ghetto. I da je takvih par miliona. Sta bi mi takvim ljudima radili? Ja te uvjeravam da bi ih mi pljuvali na ulici.
Nisam ni rekao da smo mi bolji, vjerovatno smo i gori po tom pitanju.
Pa kod nas se pravi podjela na, recimo, Sarajlije i došlje :D
Koševo Zapad

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 sep 2024, 12:53

Marsal je napisao/la:
04 sep 2024, 11:31
Maroon1946 je napisao/la:
04 sep 2024, 10:49

Ništa ne voli o BiH a dolazi svaki dan na forum koji većinom koriste ljudi iz BiH da bi se rugao narodu i omaložavao njihovu državu. Meni to nikako nije jasno. Ako je tebi super vani meni je drago i Bosna sigurno nije sređena ko Njemačka ali se i ovdje može živjeti lijepo dok on predstavlja Bosnu kao neko pleme u Africi gdje je plata $100 godišnje. Voliš Njemačku onda uđeš fino na njihov forum i pišeš kako ti je u životu sve med i mlijeko a ne prijavljueš se na bosanske forume jer ne voliš Bosnu i problem riješen.
Pa šta sad treba, preko noći postat Hans Horschmeyer umjesto Hasiba Hadžialića? :mrgreen: Ono, lik je i dalje Bosanac sa adresom u Njemačkoj. A da je otišao i prekinuo sve veze sa BiH opet biste ga pljuvali :mrgreen:

U BiH sreću da živi lagodno i lijepo ima 20% stanovništva, a ostatak živi od prvog do prvog, na kredite i šoping karticu i broj mladih ljudi koji su na antidepresivima i na terapiji za pritisak je preko zabrinjavajuće granice.

Mi smo društvo koje pije lexilium uz kafu umjesto kocke. :mrgreen:

A i priča kako se može živjeti lijepo. Može. Dok ti ne zatreba policija, zdravstvo, dok te ne pokosi neka nepravda. Onda vidiš gdje si i šta si.

Pravit ćemo se da neki dan žena nije umrla jer nije dočekala terapiju koju je čekala preko godinu dana. Sigurno je tu godinu dana lagodno živjela dok je rak metastazirao i metastazirao.
Ma niđe veze buraz , pa maloprije piše @Blejzeru kako on živi bolje od njega , šta je to nego debilizam ?
Šta god mi ovdje napišemo on piše nije to tako , lik je teški paćenik koji je opterećen parama ( malo ga yebe što je fulio državu , trebao je SAD e zamisli koliko bi onda s.rao ) , njemu je materijalizam sve u životu .

Navodi sve negativne primjere naše države ( e zamisli jada jadnog ) i najbolje primjere jedne Njemačke , šta je to nego bolest ?
Kada sam ja pisao o primjerima gdje su se milijarde pokrale u njegovoj divnoj i još se kradu , ušutio se kao pichka što ustvari i jeste .

Yebo ga dan dolaze turisti i pišu komentare kako su oduševljeni, You Tube pun videa kako su oduševljeni prirodnim ljepotama , kako su ljudi topli i hoće pomoći , kako će se opet vratiti i on dođe napiše nije to tako , stavi sliku Talina i piše da sve zemlje to imaju :rol: :rol: :rol: iako to niko nije napisao ...

Nemoj Marsale molim te , pametan si ti momak . Prije dvije godine pljuvao dijaposru , sada kao dijasporac pljuje nas :urnebes: :urnebes: :urnebes: Lik je običan yebeni paćenik koji svijet gleda kroz novac .

Samo ne znam što ga @admin trpi ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 04 sep 2024, 12:54

04 sep 2024, 12:48

Ma necu ja nigdje odavde. Ne tangiraju me vijesti toliko samo kazem da razumijem kad situiran covijek ode. Ne mogu se svi oduprijeti pritisku medija.
Momci samo jedna poruka.

slika

Dakle to vrijedi i za nase dole a Boga mi i za ove u Njemackoj koji nisu sretni :salut:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 sep 2024, 12:57

Marsal je napisao/la:
04 sep 2024, 12:47
VivaLaStella je napisao/la:
04 sep 2024, 12:19
A gdje to bgt nema nepravde? Takvi slučajevi poput te nesretne žene se dešavaju samo u Bosni?
Misliš da tamo doktori ne dođu nadrkani na posao, ne tretiraju pacijente ko cigane i ne promaše tu i tamo neku dijagnozu?
Jel misliš da se u Njemačkoj ne čekaju po 2 mjeseca papiri koji se završe realno za 2 sata?

Svaka njemu čast na svemu što je postigao u životu, ne bih to nikada omalovažavao. Ali on svoje iskustvo kao VSS u Njemačkoj poredi sa iskustvom nekog bošnje sa SSS ili KV.. Meni to nema logike. Ili recimo 2000€ bruto u meku poredi sa godisnjom bejha peMzijom. "rol smajli, rol smajli" blablabla

Ne znam šta drugo da radim nego da mu se smijem.
Naravno da svugdje ima nepravde pa čak i u najuređenijim državama i sistemoma na svijetu uz bitnu razliku da je tamo nepravda izuzetak, a ovdje pravilo. I kod njih je nepravda, korupcija i nepotizam na mnogo višem nivou od "moram dat 5 stoja doktoru da mi pripazi ženu na porodu". Korupcija i nepravda koja se tamo događa znatno manje utiče na život običnog čovjeka za razliku od ovog društva.

Kad već spominjemo zdravstveni sistem, reci mi da li bi de od raka ili bilo koje druge bolesti radije liječio u Memingenu ili Sollingenu ili u Konjicu, Zenici?

Što se tiče plate od 1000 i koliko eura koliki je njemački minimalac? Mislim da je oko 1700 netto bio, možda se varam. Za samca to je jadna plata. Kao što je jadna plata od 1700 za samca u BiH koji nije na materinoj i očevoj grbači ali kada imaš djevojku, suprugu, dijete onda su dva minimalca normalan život, a ne preživljavanje. Mislim i da je sam Leo o tome pisao. I to je istina.
A sa kakvom etiketom živiš u BiH ako nisi sreće da si parali, poznat ili šta ti ja znam? Pa normalan insan ne može ništa završit kako treba da se ne nasikira ali zato kad gazda izvali kez sve ide kako treba. To je za mene više građanstvo trećeg reda nego kad me Hans pogleda poprijeko?

Ili ćemo se ubijedit da smo mi merhametli narod koji će sa osmijehom na licu dočekati sad Indijce, Nepalce i Bangladešane kad nam počnu obarat cijenu rada? :mrgreen:
Nit sam guzzonjin sin niti sam poznat.
Sve završio sam, nagledao se na poslu svakakvih promaknuća ovog ili onog jer je nečiji, ali dočekao dolazak prave osobe na poziciju nadređenog i dobio zasluženo.
Nije lagan put kad nemaš leđa, al na kraju naplatiš. Recimo da su mi valjale neke vandredne aktivnosti i jedan projekat u kojem sam pokidao.

BiH zna biti surova, to nije sporno.
Razumijem ljude koji iz finansijskih razloga idu nafaku tražiti negdje drugo.
Pa i one koji ne vide tu budućnost svoje djece.
Ja pišem kako ja vidim stvari. Bio sam i sam u situaciji da idem vani, pa su se stvari tako posložile da nisam.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 sep 2024, 12:59

04 sep 2024, 12:54

Momci samo jedna poruka.

slika

Dakle to vrijedi i za nase dole a Boga mi i za ove u Njemackoj koji nisu sretni :salut:
Sve ok, ako ti je dobro tu gdje si, odlično :thumbup:

Ne možemo biti i nismo svi isti.
Koševo Zapad

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 04 sep 2024, 13:04

Momci samo jedna poruka.

slika

Ma nije problem prijatelju ali pocni vjerovat da nas stvarno ima sretnih i ovdje. Ja prvi ne moram voziti bijesna kola da bi mi to cinilo nesto posebno. Imam siguran posao u struci sa fakultetskom diplomom, imam krov nad glavom, imam auto koje me od Francuske i Litvanije sve do Bugarske dovezlo, slobodan svaki vikend i uzivam u nasoj prirodi i izlascima na kafe i sve mi je potaman, ne ureklo se. Dok se osjecam sigurno ovdje, a osjecam se, ne znam kako mi Njemacka moze biti ljepsa i toliko bolja.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 04 sep 2024, 13:07

I ja bi bio oduševljen prirodnim ljepotama da sam turista koji dođe u ovu karikaturu od države.

Šta turistu briga za korupcijom, nepotizmom, platama, novim Tiguanima koje mi platismo, urušenom zdravstvenom sistemu i još bezbroj stvari? Njega to ne zanima :yawn:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 04 sep 2024, 13:08

Živjela :bih:
Zadnja izmjena: Maroon1946, dana/u 04 sep 2024, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 04 sep 2024, 13:17

04 sep 2024, 13:04

Momci samo jedna poruka.

slika

Ma nije problem prijatelju ali pocni vjerovat da nas stvarno ima sretnih i ovdje. Ja prvi ne moram voziti bijesna kola da bi mi to cinilo nesto posebno. Imam siguran posao u struci sa fakultetskom diplomom, imam krov nad glavom, imam auto koje me od Francuske i Litvanije sve do Bugarske dovezlo, slobodan svaki vikend i uzivam u nasoj prirodi i izlascima na kafe i sve mi je potaman, ne ureklo se. Dok se osjecam sigurno ovdje, a osjecam se, ne znam kako mi Njemacka moze biti ljepsa i toliko bolja.
Pa ne znam sta je sporno, meni stvarno dole nije bilo lose, naravno da ima sretnih dole, pa imas sretnih i na Filipinima, nista to nije sporno. Ja sam vozio dobra kola i dole. Onaj gore spominje prirodne ljepote i turisti kad dodju kako se zele opet vratiti, to isto nije sporno, doci turisticki i u Tursku je super, e sad druga stvar je ziviti tu.

Ja sam bio u Bihacu na Uni vise puta, ekstra bilo, zelenilo, priroda, fini ljudi ali nikad u zivotu ne bi tu zivio jer bi bila onda druga prica logicno. Ja protiv svoje zemlje kao zemlje nikad rijec losu nisam napisao ni pomislio, krivi smo mi kao narod, pa onda takva i vlast i uredjenje, sistem.

Ja sam bio dole i zivio super a i dalje sam pisao i mislio da vecina ljudi, ma bar 70 % zivi jako jakooo lose, koji bi da nema recimo roditelja gdje zive dzaba tesko prezivjeli.

Pa imas statistike gdje ljudi kod nas do 35 godine i dalje zive s roditeljima, ja to ne ismijavam vec samo potenciram kao problem. I naravno da ima ljudi koji imaju novca, pa podignu sprat kuce i dalje zive s njima jer ZELE, ali treba priznati da dosta zivi jer sami pod kirijom tesko da bi recimo u Sarajevu predeverali 2 mjeseca. I sad ce mi neko napisat e pa ima u Sarajevu ljude koji zive u 3 stana, voze bijesno auto, imaju vise duplo para, naravno da ima, svugdje to ima, nista to nije sporno ali vecina obicnog naroda tesko da to ima i da tako zivi.

Imas jednu jos cinjenicu...mi smo do 1990 bili zemlja sa preko 4.5M stanovnika, od 1990 smo izgubili 44 % stanovnistva, dakle za nepunih 35 godina, pa ti razmisli jel to zbog stanja, srece, pete ili desete stvari.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 sep 2024, 13:19

Zašto Njemačka gubi stanovništvo?
Švedska? Mađarska?
Koševo Zapad

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 sep 2024, 13:20

Marsal je napisao/la:
04 sep 2024, 11:31
Maroon1946 je napisao/la:
04 sep 2024, 10:49

Ništa ne voli o BiH a dolazi svaki dan na forum koji većinom koriste ljudi iz BiH da bi se rugao narodu i omaložavao njihovu državu. Meni to nikako nije jasno. Ako je tebi super vani meni je drago i Bosna sigurno nije sređena ko Njemačka ali se i ovdje može živjeti lijepo dok on predstavlja Bosnu kao neko pleme u Africi gdje je plata $100 godišnje. Voliš Njemačku onda uđeš fino na njihov forum i pišeš kako ti je u životu sve med i mlijeko a ne prijavljueš se na bosanske forume jer ne voliš Bosnu i problem riješen.
Pa šta sad treba, preko noći postat Hans Horschmeyer umjesto Hasiba Hadžialića? :mrgreen: Ono, lik je i dalje Bosanac sa adresom u Njemačkoj. A da je otišao i prekinuo sve veze sa BiH opet biste ga pljuvali :mrgreen:

U BiH sreću da živi lagodno i lijepo ima 20% stanovništva, a ostatak živi od prvog do prvog, na kredite i šoping karticu i broj mladih ljudi koji su na antidepresivima i na terapiji za pritisak je preko zabrinjavajuće granice.

Mi smo društvo koje pije lexilium uz kafu umjesto kocke. :mrgreen:

A i priča kako se može živjeti lijepo. Može. Dok ti ne zatreba policija, zdravstvo, dok te ne pokosi neka nepravda. Onda vidiš gdje si i šta si.

Pravit ćemo se da neki dan žena nije umrla jer nije dočekala terapiju koju je čekala preko godinu dana. Sigurno je tu godinu dana lagodno živjela dok je rak metastazirao i metastazirao.
Baš ovo boldirano, prije par sedmica sam okusio, ne prvi put, naš sistem. Vadim ljekarsko uvjerenje i gdje me doktori pokušavaju uvjeriti da ja to ne mogu raditi iz ko zna kojeg razloga, na drzak i bezobrazan način. A taj posao radim već 5+ godina bez ikakvog problema. Tek tu vidiš koliko si blizu da ti neko sve poništi što godinama gradiš bez ikakvog razloga i bez bilo kakvog razumnog objašnjenja.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 sep 2024, 13:22

04 sep 2024, 13:19
Zašto Njemačka gubi stanovništvo?
Švedska? Mađarska?
Fakat cudno s obzirom na silne migracije svake godine, barem za Njemacku.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 04 sep 2024, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 sep 2024, 13:22

Nirton je napisao/la:
04 sep 2024, 12:43
Instagram uvodi komentare za Storiese
:facepalm:
"Hej šta ima 😁😁" je dobio update
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.