Ivan Bašić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Ivan Bašić
68 minuta protiv Lok.Moskve, polako se vraca u formu poslije propustenih priprema. Ocekujem njega u startnoj postavi lige nacija na barem 2-3 utakmice
-
- Kontakt:
Takodjer je bio kapiten. Definitivno ce vec sad ove 2 tekme biti u prvih 11. Barbarez je izjavio ranije da je bas ozbiljno racuno na njeg, i da mu je povreda poremetila neke njegove vizije.
On je jedan os rijetkih igraca veznih koji je ofanzivno orjentisan i moze nesto da ponudi za razliku od polovnjaka tipa Hajradinovic Rahmanovic Saric itd
U zrinjskom je imao takvu ulogu, dok sad u Orenburgu igra nesto defanzivnije. Spusta se po loptu, gradi igru, vrsi destrukciju protivnicke. Ukratko bice od velike koristi, Barba je vec rekao da su svi bili za njega jer moze vise pozicija igrat, takodjer ima dobar prekid(korner, slobodnjak) sto nam svakako fali. Protiv Ukrajine je Hajradinovic imao 20 kornera i centarsuteva nakon faula i nijednom nije pogodio naseg igraca
Poslije oporavka se ustalio u startnoj postavi. Nadam se da će biti zdrav ove sezone i osigurati si transfer za iduću sezonu.
Igrao do 81. Minute danas u remiju protiv Dinama od 2:2. Skrivio penal pri rezultatu 1:1, a izuzev te greske odigrao veoma dobru utakmicu. Za ove sto pricaju kako treba bjezati iz ruske lige i kako je losa neka pregledaju reprizu ove utakmice i vide intezitet trcanja. Mogu slobodno reci na nivou engleske premier lige. Izuzetno kvalitetna liga jos uvijek i bolesno dobra utakmica
Za nas je najbitnije da je povreda iza njega i da igra redovno. Ugovor mu ističe sljedeće godine i sumnjam da će ostajati u Orenburgu, a i u Rusiji.
Osjeca blazu bol u zadnjoj lozi, zamolio Sergeja da odigra manje minuta od planiranog.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jao jao
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Loš i drago mi je da su ga isprobali čisto da se ne priziva više na forumu. Možda solidna opcija za 15-20 minuta, ali kao starter definitivno ne.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Puno gresaka ali i puno osvojenih nicijih lopta. Osrednja partija jer je imao nekolike glupe greske
Danas propustio utakmicu protiv Lokomotive zbog zutih kartona. Orenburg izgubio 2 4
- PasodelMar
- Kontakt:
Meni se isto tako dojmio. Govor tijela bojažljiv, ne mogu ga ni zamisliti da ide sam u prodor i preuzme neki vid veće odgovornosti, podsjeća me na Krunica po govoru tijela. Nipošto u prvih II, maksimlo back-up rješenje za nekih 10-15 minuta.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 22:48Loš i drago mi je da su ga isprobali čisto da se ne priziva više na forumu. Možda solidna opcija za 15-20 minuta, ali kao starter definitivno ne.
Prerano dajete sud, ovo mu je tek 2. Utakmica za reprezentaciju bila i uz to se prvi put u zivotu susreo sa Saricem i Burnicem. Jasno je kao dan da je bio ispod prosjeka, ali je opet jedini osvojio neke druge lopte i napravio nekoliko pametnih faulova. Sam Sergej je istakao poslije utakmice da je on pogotovo od startera prednjacio. Koliko god da je gluposti napravio na ovoj utakmici, toliko je bilo i skroz korektnih stvari. Vidjet cemo nakon jos 3 4 utakmice koji su stvarni dometi. U mladoj reprezentaciji je bio daleko najbolji igrac, a sto je veoma bitno za seniorsku standardan je vec duze vrijeme u svom klubu za razliku od mnogih nasih veznjakaPasodelMar je napisao/la: ↑14 sep 2024, 13:13Meni se isto tako dojmio. Govor tijela bojažljiv, ne mogu ga ni zamisliti da ide sam u prodor i preuzme neki vid veće odgovornosti, podsjeća me na Krunica po govoru tijela. Nipošto u prvih II, maksimlo back-up rješenje za nekih 10-15 minuta.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 22:48Loš i drago mi je da su ga isprobali čisto da se ne priziva više na forumu. Možda solidna opcija za 15-20 minuta, ali kao starter definitivno ne.
- tutankamon1905
- Kontakt:
Ako cemo suditi po ovim utakmicama onda apsolutno nitko ne zasluzuje prvih 11 i treba potpuno novih 11 igraca.
Prve utakmice u seniorskoj reprezentaciji gdje je jos uvijek cirkus, imao je nezgodnu ozljedu, ne znam sta se ocekivalo. Iniestu iz najboljih dana?
Prve utakmice u seniorskoj reprezentaciji gdje je jos uvijek cirkus, imao je nezgodnu ozljedu, ne znam sta se ocekivalo. Iniestu iz najboljih dana?
Bašić samo treba da nastavi furati svoje, momak ima 22 godine, a igra 5. seniorsku sezonu, odnosno 3. u ruskoj najjačoj ligi. Generalno, da zakači samo jačeg ruskog premijerligaša ili mu neko uspije srediti transfer u neki solidan klub van Rusije, ekstra.
Uostalom, preseravanje je za ovu utakmicu s repkom, čovjek bio sasvim solidan. Da je Tahirović odigrao što je odigrao Ivan, drkali bi na njega.
Uostalom, preseravanje je za ovu utakmicu s repkom, čovjek bio sasvim solidan. Da je Tahirović odigrao što je odigrao Ivan, drkali bi na njega.
Ja iskreno smatram da on ima reprezentativni kvalitet, medjutim nacin fudbal u ove 2 utakmice se uopste ne poklapa sa onim sto on igra u klubu svake sedmice. U Rusiji se igra divljacki fudbal sa puno tranzicija, trke, duela. Sve je potpuno van bilo kakvog sablona a utakmica u kojoj je on nastupio je bila totalno takticki i oprezno nastrojena da ja ne vidim sta je to on, a i bilo koji nas drugi vezni igrac posebno dobro uradio da upres prstom u nekog i kazes on je los a nekog drugog pohvalis
-
- Kontakt:
Vjerovatno mu je bila najveca utakmica u karijeri po mnogo cemu pa je imao tremu sa iskustvom ce doci i bolje partije
Potpiszaostrog je napisao/la: ↑14 sep 2024, 15:21Bašić samo treba da nastavi furati svoje, momak ima 22 godine, a igra 5. seniorsku sezonu, odnosno 3. u ruskoj najjačoj ligi. Generalno, da zakači samo jačeg ruskog premijerligaša ili mu neko uspije srediti transfer u neki solidan klub van Rusije, ekstra.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.