RŠD Velež Mostar

JimmyPage
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la JimmyPage » 02 sep 2024, 14:57

Nema razloga da ne bude bolje, jedna lošija sezona ne znači ništa sve dok smo na stabilnim nogama.

Bez obzira na učinjeno, ovim putem želim da zahvalim na kakvoj takvoj svijesti gospodina Kevelja koji je ustupio svoje mjesto nekom drugom. Na kraju je pokazao makar malo karaktera i to treba pohvaliti, neki bi išli/su išli do kraja sa svojim bezobrazlukom :kafa:

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 02 sep 2024, 15:25

JimmyPage je napisao/la:
02 sep 2024, 14:57
Nema razloga da ne bude bolje, jedna lošija sezona ne znači ništa sve dok smo na stabilnim nogama.

Bez obzira na učinjeno, ovim putem želim da zahvalim na kakvoj takvoj svijesti gospodina Kevelja koji je ustupio svoje mjesto nekom drugom. Na kraju je pokazao makar malo karaktera i to treba pohvaliti, neki bi išli/su išli do kraja sa svojim bezobrazlukom :kafa:
Ispao dingospo. Sezona nije izgubljena ako se odma djeluje ali ako se bude čekala skupština da se trener dovede onda može biti izgubljena. Nadam se sa će Rahimic nastaviti i da neće biti nekih padobranaca (politicara) u upravi.

Tracy1
Kontakt:

Post Postao/la Tracy1 » 03 sep 2024, 17:48

Sta je ovo zatissje pred buru :D
MUSVDG

user1986
Kontakt:

Post Postao/la user1986 » 03 sep 2024, 19:55

Tracy1 je napisao/la:
03 sep 2024, 17:48
Sta je ovo zatissje pred buru :D
Visinske pripreme za novog trenera u nadi da dolazi sto prije.

leki2024
Kontakt:

Post Postao/la leki2024 » 04 sep 2024, 15:03

Halooooo sta se toliko ceka sa trenerom,mozel nam neko objasnit,ili se na Merzica racuna....

MostarskiVelez1922
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez1922 » 04 sep 2024, 17:53

leki2024 je napisao/la:
04 sep 2024, 15:03
Halooooo sta se toliko ceka sa trenerom,mozel nam neko objasnit,ili se na Merzica racuna....
Mislim da se ceka novi prezidente koji ce pregovarati i dovesti novog trenera. Nema mi smisla da sada neko dovodi trenera bez da je tu predsjednik kluba.
⚜️⚜️⚜️Dok se ljiljan nad Neretvom vije,
Znaj da Bošnjak pao nije! ⚜️⚜️⚜️

MoKa14
Kontakt:

Post Postao/la MoKa14 » 04 sep 2024, 19:34

Kratko pitanje dali neko zna ima li dresova u shopu kupiti?? Slao sam mail ali nazalost nema odgovora.

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 04 sep 2024, 19:38

MoKa14 je napisao/la:
04 sep 2024, 19:34
Kratko pitanje dali neko zna ima li dresova u shopu kupiti?? Slao sam mail ali nazalost nema odgovora.
Ima u onom malom shopu u fejicevoj, ali samo S i M veličine. Barem je bilo prekjuce. Nema L i XL
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

leki2024
Kontakt:

Post Postao/la leki2024 » 04 sep 2024, 20:31

A da li neko zna tacan datum kad ce se izabrat prezidente ili se opet nesto ceka....cuo sam da je sastanak 15 -09 ,i po mene je to malo kasno

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 05 sep 2024, 10:31

KO JE PREKRIŽIO HASKIĆA, PRŠEŠA I SULJIĆA?

“Jesam li se odmorio? Nisam se imao od čega ni umoriti, suviše sam kratko bio u Mostaru, ispalo je tako. Iako sam imao velike ambicije kada sam došao”, kaže Čanadi odmah na početku razgovora za **** portal.

“Svi znamo šta je Velež, u takvom klubu nije jednostavno raditi, vidite i sami da je bilo turbulentno posljednjih dana… Mene je doveo Admir Rahimić s kojim sam imao dobar odnos, postojala je vizija pomoću koje sam želio dodatno razviti klub, cilj je bio da dovodimo mlade, talentovane, brze igrače, da pravimo tim koji će biti na okupu po dvije-tri sezone i kasnije neke od njih prodamo. Ipak, na kraju se nije dalo. Došao sam u momentu kada je klub napustilo osam fudbalera, na to sve uslijedila je utakmica sa klubom iz Andore i ispadanje koje je za sve bilo šokantno, međutim mnoge stvari nisu funkcionisale.”

Šta konkretno nije funkcionisalo, pitamo ga. Nevoljko je nastavio…

“Vidite, tadašnji predsjednik Kevelj me je pitao šta mislim o trojici igrača – Haskiću, Pršešu i Suljiću. Pomislio sam, suviše sam kratko da bilo šta mogu reći, ali je bilo evidentno da su to iskusniji momci koji su, da tako kažem, kontrolirali svlačionicu. Na kraju mi je rekao da su ih trebali maknuti još prije godinu dana, da su pogriješili što nisu i da je sada momenat za to. Okej, rekao sam, duže ste tu, poznajete bolje situaciju… Ispostavilo se da sam te iste igrače prekrižio ja, mnogi su mu u Mostaru to spočitavali, što i nije začuđujuće. Taj Haskić je pogotovo bio cijenjen. Na kraju je predsjednik njega postavio uz sportskog direktora, osjetio sam da u meni vidi krivca za to što je sklonjen, a ustvari iza toga je stajao isključivo Kevelj. Žao mi je što je tako sve ispalo, najprije zbog Rahimića s kojim sam, podsjećam, imao super odnos. Vidi se da taj čovjek ima viziju i da stvarno od Veleža želi napraviti mnogo.“

ŽELIO DATKOVIĆA, DOBIO MEHREMIĆA

Neslaganja su bila evidentna i kada je na red došlo dovođenje fudbalera. Konkretno Adija Mehremića za kojeg iskusni stručnjak nije bio zagrijan.

“Sa čovjekom koji ne zna engleski, koji nema kontakte…, teško je. Sportski direktor mi je, naprimjer, doveo svog prijatelja Mehremića kojeg uopšte nisam želio u svom timu i to sam otvoreno rekao – doveli ste mi ga bez pitanja. Ja sam uvijek želio da komunikacija za svima bude otvorena, ako nešto želim ja, da to žele i ostali. I obratno. Moramo se složiti da je to u interesu kluba. Umjesto Mehremića na toj poziciji sam više preferirao Datkovića za kojeg oni nisu bili.“

U takvom ambijentu bilo je jasno da saradnja neće još dugo potrajati.

“Imam osjećaj da je upravo Kevelj najviše potencirao moj odlazak. Ako ti moraš već nakon prvog kola trenera mijenjati… Na kraju smo izanalizirali sve i složili se da je najbolje da svako krene na svoju stranu, jednostavno to više nije bilo to, a zašto me nisu prihvatili – to morate pitati njih. Šta sam ja to mogao napraviti u pet-šest nedjelja? Imali smo 12 novih igrača, neki od njih su došli nespremni… Valjda je trebalo proći nekoliko utakmica, pa da sudimo je li to to ili nije.“

Mrlja na vrijeme provedeno u Veležu, složit će se, bio je evropski debakl protiv Inter Escaldesa iz Andore.

“Malo ljudi zna da smo mi ustvari putovali 18 sati, nakon svega toga dođemo tamo, a večere nema. Da, to je tačno. Na to sve klub me je prije toga informirao da nas tamo čeka plastična trava, iznajmili smo teren u Sarajevu kako bismo se prilagodili što bolje tome, a onda u Andori potpuno drugačija slika. To je za mene bilo neprofesionalno. Da ne govorim da igrači uopšte nisu imali adekvatne kopačke, da su se doslovno klizali po terenu… Ko još putuje 18 sati. Ako je tako, onda treba dva dana prije krenuti, ne da na kraju nemamo ni večeri. I ljudi previše potcjenjuju kada kažeš Andora. Vratite film, oni su 4:3 u Ateni odigrali, što pokazuje da imaju određenu kvalitetu. Svi danas igraju fudbal“, dodaje.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 sep 2024, 10:38

Mislim da je vrijeme da ovi što su me pljuvali, a neki i prozivali po Telegramu, da se vrate jer sam im sve oprostio. Samo eto, nadam se da shvatate sada da sam ja isključivo navijač Veleža, a ne protivnik nekoga i nečega ili što bi se reklo "bot alternativne nepostojeće uprave" :)

Eto vam gola istina. Sramota šta je čovjek uradio od kluba, ovo je vječna mrlja kakav god Čanadi bio, sutra će neko ko ga cijeni pitati kakav je Velež. I dobit će ovo, fuj.

Srećom, dokazali smo ovim pritiscima i svim da smo debelo iznad onog Veleža iz 2014. koji je dopuštao sve.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Mostarac1974
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1974 » 05 sep 2024, 10:55

Nisam nikako bio ljubitelj ČANADIJA,ali sam znao da je sve organizovano amaterski.Nekoliko dana prije utakmice se znaln da će se putovati redovnim aviolinijama do Barcelone pa onda autobusom.AMATERSKI PRAVO!Da igrači putuju 18 sati i da nemaju večeru nekoliko sati pred utakmicu.AMATERSKI PRAVO a isključivi krivac je KEVELJ.Da je se trener pitao kako će putovati ni jedan nebi dao takav prijedlog pa ni ČANADI.Kevelj je time ušteko pare koje je trebao da plati čarter let i normalne uslove do utakmice.Nikad nije dao ni jedne marke iz svog džepa a firma mu broji 4 čovjeka sa milionskim dobitcima.Lako je tuđim k....m gloginje mltatit i pričat o uspjehu kad je uz sebe imao garnituru ljudi i Admira Rahimića koji je najveći sponzor.ĆELAVAC nas je zavio u crno.

r3start
Kontakt:

Post Postao/la r3start » 05 sep 2024, 11:04

Ima li neko info da li postoji mogucnost da Admir Rahimic ostane predsjednik Veleza?

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 05 sep 2024, 11:31

Ma najvaznije je da smo se rijesili celave ublehe. Da je ostao jos godinu dana u crno bi nas zavio. Neka je na sramotu svima koji su ga branili poslije situacije sa Klafuricem, odavno je on krenuo krivim putem ali tada je bas presao sve granice.

Samo se nadam da ce nam ovo biti sjetna u buducnosti, da se mora reagovati na vrijeme radi ljudi koji vode Velez u propast. Moramo misliti svojom glavom a ne slijepo vjerovati liku koji vam pise kao da je sve bajno, dok vam vazne stvari i istinu sta se desava krije ko zmija oci.
☔️🌧
Zadnja izmjena: Rodjeni81, dana/u 05 sep 2024, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 sep 2024, 11:42

I nakon ovog dovođenja Mehremića, mislim da je vrijeme da se otarasimo Denisa Zvonića. Ako ti kao neko ko je bio kapiten, sa preko 300 utakmica, stavljaš svoj lični interes ispred kluba i dovodiš Mehremića umjesto Datkovića koji je milijardu puta bolji stoper bez noge, onda treba da te stid i da se sam povučeš, ali pošto te i toga stid trebalo biti, a nije, neće ni ovoga.

I vrijeme je da krenemo sa čistkama pa nek' gore društvene mreže od jadikovanja, kmečanja, plakanja i prozivanja te mitova o "legendama" koji dovode svoje prijatelje ma koliko nekvalitetni bili. Iako se radi vjerovatno o Keveljovom maslu i iza toga, ali ne možeš ni ti ostati u klubu ako ima pravde imalo.

Sramota, sramota da 300 utakmica, cijeli omladinski staž, i da nisi uspio razviti ljubav prema Veležu i da ga staviš ispred svojih sitnih interesa i prijateljstva nauštrb kluba. Još si bio tu kad se radilo naopako, a bio si tu i kad se radilo kako treba gdje ti je taj penal u Atini kruna karijere, I TI OPET IZABEREŠ NAOPAKO DA RADIS KAO KAD SI IGRAO U GRADAČCU. Nevjerovatno.

Za mene, Darko Maletić je idealan za sportskog direktora kluba. Bivši kapiten, reprezentativac, igrač sa internacionalnim iskustvom, u konfliktu sa Stefom nadam se još uvijek :rol: Ako već nemamo trenutno para za neki veći level, za mene je Maletić > Zvonić u svako doba dana.

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

BigEM
Kontakt:

Post Postao/la BigEM » 05 sep 2024, 11:52

Kazu u klubu da je isporuka dresova u putu, cim prodju carinu trebat ce par dana da se odradi print i bit ce u prodaji.
I can’t believe it. I can’t believe it. Football, bloody hell!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 05 sep 2024, 12:28

Opet odgodjeno protiv Borca. Nema ovdje ni d od drzave, ni s od sporta.

Zanimljivije brati sipurak i drenjak i praviti dzemove i sokove.

salmy

Post Postao/la salmy » 05 sep 2024, 15:00

AlemC85 je napisao/la:
05 sep 2024, 12:28
Opet odgodjeno protiv Borca. Nema ovdje ni d od drzave, ni s od sporta.

Zanimljivije brati sipurak i drenjak i praviti dzemove i sokove.
@AlemC85 nemoj tako molim te, prepali su se majke mi "ranjenog lava" VELEŽA, a i oni se istrošili u proteklim utakmicama...Iako generalno mislim da je to i za nas dobro, taman da se još malo konsolidujemo pred Slobodu, koju bi trebali ruku na srce, bar sa 1:0 aBd pobjediti. Forzaaa Rođeni.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 05 sep 2024, 15:02

r3start je napisao/la:
05 sep 2024, 11:04
Ima li neko info da li postoji mogucnost da Admir Rahimic ostane predsjednik Veleza?
Mozda bi u nekom idealnom svjetu to ferceralo, ali nemoze se Rahimic nositi sa svim tim smecem od zvonica do kadrica sto su se sad uvalili u klub. Nebi me iznenadilo da Zvonic kao iduce pojacanje nakon tarabe mehremica dovede Bulica sa naocalama, sve preko ledja kluba.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 sep 2024, 15:18

MostarskiVelez je napisao/la:
05 sep 2024, 15:02
r3start je napisao/la:
05 sep 2024, 11:04
Mozda bi u nekom idealnom svjetu to ferceralo, ali nemoze se Rahimic nositi sa svim tim smecem od zvonica do kadrica sto su se sad uvalili u klub. Nebi me iznenadilo da Zvonic kao iduce pojacanje nakon tarabe mehremica dovede Bulica sa naocalama, sve preko ledja kluba.
znaci gasenje. To je samo Kevelj uspijevao :(

A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.