Premijer liga BiH - aktuelno

RatoborniMrmot
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la RatoborniMrmot » 06 sep 2024, 01:20

Pantelija je napisao/la:
05 sep 2024, 20:59
RatoborniMrmot je napisao/la:
05 sep 2024, 20:56
O tome i ne pisem, reagujem na glupost napisanu o odlascima likova iz Zeljeznicara.

Skrecete sa teme :mrgreen:
Jel ti mislis da igtac dzaba dodje i potpise???
Znas li koliko je placena komisija za ta dva tri igraca? :bow:

Da nisu i oni platili ko onaj spanac :bow:
Kakva bolan komisija ljudi dosli sa slobodnim papirima, sta pricas, zivota ti ? Dobili dvije plate max.

Vukojin menadzer javno rekao da su trazili raskod ugovora, lik valjda konta da moze igrati u prvoj postavi, a ne moze. Djoric ce u Igman, bujrum pa provjeri, ja ti kazem kako je bilo, sam lik rekao ne igram, nisam se snasao, dajte mi papire da idem. Bukvalno je tako bilo. Cemu konstrukcije kada ih nema.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 06 sep 2024, 01:28

jurisicduska je napisao/la:
06 sep 2024, 01:07
nastrojeni21 je napisao/la:
06 sep 2024, 00:58
06 sep 2024, 00:23

Ok pošteno.
U kojim se klubovima dešava ?
Zvezda je na pocetku prelaznog roka dovela stopera Spjica iz TSCa i krilo Pumu, nakon dva mjeseca Spajic je vec otisao, a i Puma vrlo vjerovatno. Jednostavno su u medjuvremenu doveli mnogo bolje igrace na tim pozicijama i ta dvojica se u medjuvremenu nisu pokazla dovoljno i postala su visak. Desava se i u drugim klubovima koji nisu top nivo. al evo i u klubovima koji igraju LP.
Vidim fin si dečko pa ne bih da te nešto habam.
Zvezda ti je prodala Stojića Makabiju i zaradila 400.000km i plus eventualne bonuse jer su ga doveli za 1.0 a prodali za 1.2 m eura.

Ne znam fkt kako ti je to uporedivo ali ako ti misliš da ke to takva situacija onda ok.

Iskreno u svijetu fudbala se ne dešava da igrači dođu i odu u istom roku tako što se sporazumno raskine pogotovo ne više igrača a ti kako hoćeš.
Poenta nije zarada, ne znam sta si toga uhvatio, nit je cilj ovih poteza da mi nesto zaradimo. Naveo sam ti dva primjera gdje su igraci napustili klub u istom prelaznom roku u kojem su dovedeni jer su na njihove pozicije u medjuvremenu dosli bolji igraci, isto to se desIlo i kod nas. Uopste nije poenta o prodaji, ne mozemo se mi porediti sa Zvezdom i time da su oni prodali a mi raskinuli ugovore, pa naravno da ce prodat te igrace kad su ih dva mjeseca prije toga i platili, kako ce mi mi ovu dvojicu ikom prodat kad smo ih dzaba doveli iz losih ekipa. Kad nekog dovedes dzaba iz ekipe koja je ispala iz PL i ekipe koja je jedva ostala, naravno da ces raskinut ugovor a ne neki transfer odradit, pa u nasoj ligi se jedva najbolji igraci prodaju a kamo li ovakvi.

Vukoja dosao. Primarna pozicija mu je poluspic, vec smo imali Hirosa pa je vjerovatno bio planiran kao rezerva njemu ili da se bori za prvih 11. U medjuvremenu dosli Dangubic i Mircevski koji to mogu igrati. Vukoja postaje opcija 3 ili 4, daleko od prvih 11. Moze odigrat i spica, Krpa u medjuvremnu koliko-toliko proigrao, Vukoja nista nije pokazao. Dosao Dangubic, Vukoja treca opsija. Na obje pozicije Vukoja je nakon dolaska igraca postao 3-4 opcija i sam je zatrazio raskid jer u momentu kad je dolazio ocekivao prvih 11 jer nije bila ovakva konkurencija, i uz sve to nije nista pokazao kad je dobijao priliku. Nista cudno u svemu ovome.

Sva trojica igraca koja su otisla su bas daleko od prvih 11, kako to bas da nijedan nije otisao koji je planiran za prvih 11? Malo mucnite glavom, ovako samo smijesni ispadate sa nekim teorijama zavjere a zapravo je stvar sportske prirode i njihovog nezadovoljstva svojim statusima.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 sep 2024, 02:41

06 sep 2024, 01:08
feniksptica je napisao/la:
06 sep 2024, 00:56
06 sep 2024, 00:44

Evo ti jedan primjer iz komsiluka. CZV je dovela Spajica iz TSC-a na pocetku prelaznog roka pa ga dva mjeseca kasnije prodala u Makabi, jer su u medjuvremenu doveli kvalitetnije igrace na stoperskoj poziciji. Ista je stvar i sa ovim nasima, poslije mjesec-mjesec ipo smo doveli ozbiljnija pojacanja pa su Vukoja i Djoric postali visak, kojima su sigurno fine plate za to da sjede na klupi i povremeno ulaze po 15-20 minuta, pa je iz toga rzaloga i dobro klubu sto su otisli jer nisu pokazali neki kvalitet. Na kraju krajeva, oni su sami htjeli da odu kad su vidjeli da nece imati neku bitniju ulogu.
:urnebes: :urnebes: :salut:

Jer drugi klubovi zarađuju prodajom a vi raskidima
Nigdje nisam napisao da smo zaradili raskidima. Pare koje su bile namjenje toj dvojici sad mozes preusmjeriti na kvalitetnije igrace koji ce imati bolju i vazniju ulogu, i u tom kontekstu ovo je dobra odluka, kao i u svakom drugom klubu kad se desi nesto slicno.
Mislis da su halili oni cijeli ugovor i rekli eto halal bilo? Odrali vas kod raskida ako vec mislis da ste neki budzet oslobodili. Ugovor im na pocetku bio,dobar kes ste im dali na raskide a ode i Huso Karjasevic svaka vam cast na ovim maestralnim potezima.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 sep 2024, 02:44

taurunum je napisao/la:
05 sep 2024, 22:14
evo i zvanicno nasa braca s vecne grbavice najavila titulu.
Jos jednom se dokazalo da durmitorci s foruma od nestanka poslednjih mozdanih celija ne znaju sta vise lupetaju.

Totalni raspad, harakiri. Golem si zeleznicare!

Pomozite im iako pomoci nema.
Virtu4l je napisao/la:
31 avg 2024, 09:05
Sad je sasvim jasan pravac u kojem će ići ova sezona. Znamo koja će biti cijena delagata iz reda Bošnjaka da bi Vico Zeljković dobio novi mandat. Veliki prijatelji, Vico Zeljković i Ismir Mirvić su se dogovorili i obrisi te trgovine su već jasno vidljivi.

Da, biće gadno i gnusno kao nikad ranije jer imamo VAR tehnologiju, pa će lakrdije biti očiglednije nego inače, kao što je to bilo sinoć na gradskom stadionu.

Posebno će biti gadno iz još jednog razloga, jer privatna prćija nema tim za titulu i moraće joj se navlačiti skoro svako kolo.
Zar nije gmaz crnogorski rekao da Mirvic odlazi,Tan dosao da ga otjera ide tika taka. Ovo sta pise ako ne uzmemo titulu ucutace se,ako osvojimo onda ce doci i pricat da se sve znalo stara mantra najveceg crnogorskog seljaka iz Rozaja

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 sep 2024, 02:47

Rauber33 je napisao/la:
05 sep 2024, 23:34
05 sep 2024, 20:39
hazarder je napisao/la:
05 sep 2024, 20:26

"Ovo je trenutno ok, sasvim logični potezi." :thumbup:
Bas tako, kada nam prvotimaci i najbolji strijelci budu odlazili u drugu tursku ligu u nekakve Erkosporove ili kada dovedemo nekakve juznoamerikance koji su masno placeni pa ih posudjujemo onda cu se zabrinuti i pomisliti da se nesto muti :mrgreen:

Nije ista situacija, ni blizu, dzaba pokusavas :mrgreen:
A kad ste to zadnjeg igrača prodali za neke pare, šabanadžovića zadnjeg prije 5 godina? I to znamo svi po kojoj vezi. Pokrij se ušima jado
Neka neko mrmotu objasni da smo mi posudili dva igraca za cifru za koju oni nisu orodali igraca zadnjih 10 godina

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 06 sep 2024, 03:00

mosarajvosa83 je napisao/la:
06 sep 2024, 02:47
Rauber33 je napisao/la:
05 sep 2024, 23:34
05 sep 2024, 20:39

Bas tako, kada nam prvotimaci i najbolji strijelci budu odlazili u drugu tursku ligu u nekakve Erkosporove ili kada dovedemo nekakve juznoamerikance koji su masno placeni pa ih posudjujemo onda cu se zabrinuti i pomisliti da se nesto muti :mrgreen:

Nije ista situacija, ni blizu, dzaba pokusavas :mrgreen:
A kad ste to zadnjeg igrača prodali za neke pare, šabanadžovića zadnjeg prije 5 godina? I to znamo svi po kojoj vezi. Pokrij se ušima jado
Neka neko mrmotu objasni da smo mi posudili dva igraca za cifru za koju oni nisu orodali igraca zadnjih 10 godina
Aha, zato ste u minusu 30-ak miliona i to je ono sto je uknjizeno, a zamisli koliko ste se zaista strovalili, koliko je novca jos sprzeno preko payoneera, vrh poslovanje, realno :urnebes:

Nadam se da ne vodis kucni budzet po uzoru na Sarajevo :mrgreen:

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 06 sep 2024, 03:52

mosarajvosa83 je napisao/la:
06 sep 2024, 02:41
06 sep 2024, 01:08
feniksptica je napisao/la:
06 sep 2024, 00:56

:urnebes: :urnebes: :salut:

Jer drugi klubovi zarađuju prodajom a vi raskidima
Nigdje nisam napisao da smo zaradili raskidima. Pare koje su bile namjenje toj dvojici sad mozes preusmjeriti na kvalitetnije igrace koji ce imati bolju i vazniju ulogu, i u tom kontekstu ovo je dobra odluka, kao i u svakom drugom klubu kad se desi nesto slicno.
Mislis da su halili oni cijeli ugovor i rekli eto halal bilo? Odrali vas kod raskida ako vec mislis da ste neki budzet oslobodili. Ugovor im na pocetku bio,dobar kes ste im dali na raskide a ode i Huso Karjasevic svaka vam cast na ovim maestralnim potezima.
Odrali nego sta. Uzeo jedan milion maraka a drugi 750 000 da bi mogli dobit slobodne papire i igrat u Igmanu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

moram
Kontakt:

Post Postao/la moram » 06 sep 2024, 04:22

Orvel je napisao/la:
05 sep 2024, 22:20
leo1946 je napisao/la:
05 sep 2024, 22:10
05 sep 2024, 20:58
Najjače od svega je ubjeđivanje u normalnost raskidanja ugovora s igračima koji su došli unutar istog prozora. Pa to se nigdje na svijetu ne dešava.

Hajd ok sve super i šuplja i zezanje ali raskidate ugovor s igračima koji su došli neki dan i još se uvjerava svako da je to ok. Daj ba.

Mislim nemamo mi ništa od tog nit vi, ali nemojte bit nerealni toliko, nije moguće da neko razmišlja na način da je to normalno. A ne možete se valjda svi ni budale pravit.
Ma oni sve zivo opravdavaju, posebna neka vrsta
Badzak najavio borbu za titulu i otvorio prostor u budzetu za nove igrace. Zubanovic nije bio ni u planu, Djoric sam trazio da ide kad je vidio da je treca opcija na svojoj poziciji. Vukoja realno mogao pomoci snagom al isto tako po kvaliteti trexa opxija na njegovoj poziciji.

Jeste nesvakidasnja situacija ali iskreno mislim da je bolje raskinuti odmah ugovor nego vuci igrace koji nece igrati i koji ne mogu doprinijeti tim najavama a samim tim ni ti igraci nece napredovati niti biti zadovoljni.

Da je otisao Dangubic, Cvetanoski, Markovic ili xy od ovih novih boljih sto su dosli e to bi vec bilo raspad sistema, ovako je ovo odlicna odluka i za klub i za te igrace.

Ovo nije opravdanje nego realno sagledavanje sa moje strane.
Ok realno, samo ne znam koliko je pokazao Dangubic da je pojacanje, koliko je to igrao pa ima mjesto u prvih 11 ili se po imenima pravi prvih 11. Realno mozda bude flop. Samo realno sagledavanje.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 sep 2024, 06:51

Zar nas nisu ovdje uvjeravali kako nemaju ni pomisao da titulu napadnu :rol: ?
Malo ih zayebao Badžak sa izjavom :urnebes:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 06 sep 2024, 07:45

bvsic je napisao/la:
06 sep 2024, 00:53
06 sep 2024, 00:44
bvsic je napisao/la:
05 sep 2024, 23:54

Kako eto nije cudno. Dovedes igrace "pojacanja" koji postaju visak za 2 mjeseca?
Ne pamtim da je bilo gdje u svijetu u istom transfer roku ovo deslilo
Evo ti jedan primjer iz komsiluka. CZV je dovela Spajica iz TSC-a na pocetku prelaznog roka pa ga dva mjeseca kasnije prodala u Makabi, jer su u medjuvremenu doveli kvalitetnije igrace na stoperskoj poziciji. Ista je stvar i sa ovim nasima, poslije mjesec-mjesec ipo smo doveli ozbiljnija pojacanja pa su Vukoja i Djoric postali visak, kojima su sigurno fine plate za to da sjede na klupi i povremeno ulaze po 15-20 minuta, pa je iz toga rzaloga i dobro klubu sto su otisli jer nisu pokazali neki kvalitet. Na kraju krajeva, oni su sami htjeli da odu kad su vidjeli da nece imati neku bitniju ulogu.
Znaci poredi se raskid ugovora u kojem igrac uzima nekoliko plata i prodaja igraca drugom klubu?
Pa vise je zeljo zaradio na raskidu nego zvezda na prodaji.
slika
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 sep 2024, 07:59

Znači za titulu Željo, Sarajevo, Borac i Zrinjski :kafa:
Koševo Zapad

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 06 sep 2024, 08:00

moram je napisao/la:
06 sep 2024, 04:22
Orvel je napisao/la:
05 sep 2024, 22:20
leo1946 je napisao/la:
05 sep 2024, 22:10

Ma oni sve zivo opravdavaju, posebna neka vrsta
Badzak najavio borbu za titulu i otvorio prostor u budzetu za nove igrace. Zubanovic nije bio ni u planu, Djoric sam trazio da ide kad je vidio da je treca opcija na svojoj poziciji. Vukoja realno mogao pomoci snagom al isto tako po kvaliteti trexa opxija na njegovoj poziciji.

Jeste nesvakidasnja situacija ali iskreno mislim da je bolje raskinuti odmah ugovor nego vuci igrace koji nece igrati i koji ne mogu doprinijeti tim najavama a samim tim ni ti igraci nece napredovati niti biti zadovoljni.

Da je otisao Dangubic, Cvetanoski, Markovic ili xy od ovih novih boljih sto su dosli e to bi vec bilo raspad sistema, ovako je ovo odlicna odluka i za klub i za te igrace.

Ovo nije opravdanje nego realno sagledavanje sa moje strane.
Ok realno, samo ne znam koliko je pokazao Dangubic da je pojacanje, koliko je to igrao pa ima mjesto u prvih 11 ili se po imenima pravi prvih 11. Realno mozda bude flop. Samo realno sagledavanje.
Pa normalno da moze biti flop ali ono sto sam vidio protiv sloge, bice dobar. Vukoja je ulazio sa klupe i ocigledno nije bio spreman biti taj tip igraca, a za klub je skup da bi ulazio sa klupe ponekad i uz to bio nezadovoljan. Ja ne znam da li je to stvarni razlog ali kad se pogleda kvalitet ova odluka i nije losa ni po igrave ni po klub.

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 06 sep 2024, 08:06

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
06 sep 2024, 06:51
Zar nas nisu ovdje uvjeravali kako nemaju ni pomisao da titulu napadnu :rol: ?
Malo ih zayebao Badžak sa izjavom :urnebes:
Još kažu hinjski prebacujemo pritisak na njih. :kafa:

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 06 sep 2024, 08:20

Shategabri je napisao/la:
06 sep 2024, 07:59
Bit ce tesko parirati Badjaku, ako je on odlucio to je to.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 sep 2024, 08:21

On je to govorio generalno da klub poput Zeljeznicara treba se uvijek boriti za trofeje, sto ne znaci da ocekujemo ove sezone nesto
Nama je bitno prvo da nam dodju Santos, Sadikovic i Gojkovic. Pa onda Gosk dobiti i docekati u Sarajevu Zrinjski, Sarajevo i Posusje, a za poslije cemo poslije razmisljati i pricati
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 sep 2024, 08:25

TurkishAirlines je napisao/la:
06 sep 2024, 08:20
06 sep 2024, 07:59
Bit ce tesko parirati Badjaku, ako je on odlucio to je to.
Što je najgore, još nije kompletirao šampionski tim.

Kockice se slažu, jednom kad se slože, moraćemo se zadovoljiti 4. mjestom.
Koševo Zapad

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 06 sep 2024, 08:27

godrina je napisao/la:
05 sep 2024, 22:05
Evo na brzinu procitao i temu Zeljeznicar i ovo ovdje i bgm vise se pitari uskomesali zbog te izjave koju ja nisam nigdje jos ni nasao.
Prate klub po naslijecu ili strah... ?
Boli te djon, ako ne osvojite, napravite mit da izjave nikad nije ni bilo, da su je navijaci Sarajeva izmislili !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 06 sep 2024, 08:28

NoDi80 je napisao/la:
06 sep 2024, 08:21
On je to govorio generalno da klub poput Zeljeznicara treba se uvijek boriti za trofeje, sto ne znaci da ocekujemo ove sezone nesto
Nama je bitno prvo da nam dodju Santos, Sadikovic i Gojkovic. Pa onda Gosk dobiti i docekati u Sarajevu Zrinjski, Sarajevo i Posusje, a za poslije cemo poslije razmisljati i pricati
Ma šta kažeš?!
”Ljut sam, nema problema u klubu, Željo ide na titulu ove sezone, a biće i pojačanja”
Koševo Zapad

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 06 sep 2024, 08:36

06 sep 2024, 08:28
NoDi80 je napisao/la:
Ma šta kažeš?!
”Ljut sam, nema problema u klubu, Željo ide na titulu ove sezone, a biće i pojačanja”
Nije momak stigao procitati sve, imao puno zadace, a i stari mu pusta net samo sat vremena kako je skola startala...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 sep 2024, 08:48

06 sep 2024, 08:28
NoDi80 je napisao/la:
Ma šta kažeš?!
Eto jos bolje napadamo titulu ove sezone
Idemo u grupnu fazu :salut:
Pojacanja stizu, stize i derbi da ispusemo mirviceve baloneeeee
Hoce li Zekic dobiti otkaz ako vas nabusimo?
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, mamonelafo, Morpheus, rishovski, Rule_hz, Skojevska i 40 gostiju.