FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mogli bi protiv goska sa novim strucnim stabom i bez generala
-
- Kontakt:
Hopka je najmanji problem na ovom forumu, ovi levati koji najavljuju nesto , unose nemir medju ljude i nezadovoljstvo, pa se usute koji dan i onda nastave po starom su kancer foruma.
bice da je dosadnije nego se misli, cim raja ovoliko izmislja. neki dan se raspao uo, dan poslije sve bilo ok. jucer general potpisao santosa i jos dva top igraca, danas dize sidro. vec sutra ce se vratiti, a prekosutra dolazi sasa papac i potpisuje amoaha, dok zakosutra raskidamo sa al jaberom ili ga saljemo u famos na posudbu.
Nakon 4 utakmice nam se sve krenulo raspadati, nevjerovatno…sta smo mi Bogu zgrijesili pa nam se ovako sve vraca 

Badzak je rekao da će biti pojačanja, samo nije rekao kad.
S obzirom da je "zvanični" dio prijelaznog roka završen, da sumiramo naš dosadašnji prijelazni rok poredeći odlaske i dolaske. Koliko ste zadovoljni prijelaznim rokom nakon poređenja igrača koji su došli i otišli i generalno odrađenim poslom?
Golmani
Odlasci:
Mulalić
Dujmović
Dolasci:
Abdulahović
Bekovi
OdlascI:
Pavić (penzija)
Ovčina
Dolasci:
Marković
Odinaka
Štoperi
Odlasci:
Cocalić (penzija)
Drina
Selimović
Dolasci:
Mahmić
Karamarko
Defanzivni/centralni vezni
Odlasci:
Mekić
Dolasci:
Karjašević
Đorić*
Ofanzivni vezni
Odlasci:
Štilić (penzija)
Dolasci:
Vukoja*
Mirčevski
Krila
Odlasci:
Drljo
Amoah
Dolasci:
Cvetanoski
Napadači
Odlasci:
Haračić
Zubanović
Dolasci:
Dangubić
Laušević
Došli/otišli:
Vukoja
Đorić
Golmani
Odlasci:
Mulalić
Dujmović
Dolasci:
Abdulahović
Bekovi
OdlascI:
Pavić (penzija)
Ovčina
Dolasci:
Marković
Odinaka
Štoperi
Odlasci:
Cocalić (penzija)
Drina
Selimović
Dolasci:
Mahmić
Karamarko
Odlasci:
Mekić
Dolasci:
Karjašević
Đorić*
Ofanzivni vezni
Odlasci:
Štilić (penzija)
Dolasci:
Vukoja*
Mirčevski
Krila
Odlasci:
Drljo
Amoah
Dolasci:
Cvetanoski
Napadači
Odlasci:
Haračić
Zubanović
Dolasci:
Dangubić
Laušević
Došli/otišli:
Vukoja
Đorić
-
- Kontakt:
Bezveze, defanzivni dio ekipe krenuvsi od sredine ispodprosjecno loš, bez jake odbrane nemas sta traziti u ligi.
-
- Kontakt:
Opusteno ljudi, Nedo cim sleti u Sarajevo ide odmah snimiti video o desavanjima unutar kluba u proteklih par dana, pa ce nam sve biti jasnije
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
ko nakon jucerasnjeg dana vjeruje ovim bolidima od satro insajdera, taj nije dobar u glavu.
jedino ih treba citati da znate sta se nece sigurno desiti, jer nema teorije da pogode ni slucajno.

jedino ih treba citati da znate sta se nece sigurno desiti, jer nema teorije da pogode ni slucajno.

Vise nego zadovoljan s onim sto su prikazali igraci koji su dosli. Vidimo da nije bitan kvantitet nego kvalitet sto je napredak u odnosu na zadnjih nekoliko sezona. I dalje smatram da imamo jak pocetni sastav uz odlicne opcije sa klupe na krilima i napadu. Ono sto me i dalje brine jeste sto nemamo sirine na stoperskoj poziciji, a i kvalitet nije medju najjacim u ligi. Sto se tice stopera, ja i dalje nekako vjerujem da ce se dohavizati ali opet sam misljenja da nam je potreban jos jedan kvalitetniji stoper sto zbog sirine sto zbog konkurencije i kvalitete na toj poziciji.braco je napisao/la: ↑07 sep 2024, 11:49S obzirom da je "zvanični" dio prijelaznog roka završen, da sumiramo naš dosadašnji prijelazni rok poredeći odlaske i dolaske. Koliko ste zadovoljni prijelaznim rokom nakon poređenja igrača koji su došli i otišli i generalno odrađenim poslom?
Golmani
Odlasci:
Mulalić
Dujmović
Dolasci:
Abdulahović
Bekovi
OdlascI:
Pavić (penzija)
Ovčina
Dolasci:
Marković
Odinaka
Štoperi
Odlasci:
Cocalić (penzija)
Drina
Selimović
Dolasci:
Mahmić
Karamarko
Odlasci:
Mekić
Dolasci:
Karjašević
Đorić*
Ofanzivni vezni
Odlasci:
Štilić (penzija)
Dolasci:
Vukoja*
Mirčevski
Krila
Odlasci:
Drljo
Amoah
Dolasci:
Cvetanoski
Napadači
Odlasci:
Haračić
Zubanović
Dolasci:
Dangubić
Laušević
Došli/otišli:
Vukoja
Đorić
Jos jedna boljka ovog tima moze biti u21 ako bude nekih povreda ili kartona. Nemamo puno opcija i uz nedostatai u21 u vecini slucsjeva ce se morati rotirati formacije i sami igraci u tim formacijama sto ne znam koliko su ovi igraci zreli da iznesu takve promjene.
Ono sto mi se svidja u ovom prelaznom roku i sto se definitivno osjeti jeste NAPOKON puno bolja atmosfera u svlacionici i medju saigracima. Uz Corica koji trazi ofanzivni i brz fudbal, ako smo pogodili te karaktere igraca koji ce da se bore, trude i ne stavljaju svoj ego u prvi plan onda mogu reci da smo napredovali bar 2, 3 stepenice u odnosu na prethodnih nekoliko sezona.
-
- Kontakt:
Orvel je napisao/la: ↑07 sep 2024, 12:09Vise nego zadovoljan s onim sto su prikazali igraci koji su dosli. Vidimo da nije bitan kvantitet nego kvalitet sto je napredak u odnosu na zadnjih nekoliko sezona. I dalje smatram da imamo jak pocetni sastav uz odlicne opcije sa klupe na krilima i napadu. Ono sto me i dalje brine jeste sto nemamo sirine na stoperskoj poziciji, a i kvalitet nije medju najjacim u ligi. Sto se tice stopera, ja i dalje nekako vjerujem da ce se dohavizati ali opet sam misljenja da nam je potreban jos jedan kvalitetniji stoper sto zbog sirine sto zbog konkurencije i kvalitete na toj poziciji.braco je napisao/la: ↑07 sep 2024, 11:49S obzirom da je "zvanični" dio prijelaznog roka završen, da sumiramo naš dosadašnji prijelazni rok poredeći odlaske i dolaske. Koliko ste zadovoljni prijelaznim rokom nakon poređenja igrača koji su došli i otišli i generalno odrađenim poslom?
Golmani
Odlasci:
Mulalić
Dujmović
Dolasci:
Abdulahović
Bekovi
OdlascI:
Pavić (penzija)
Ovčina
Dolasci:
Marković
Odinaka
Štoperi
Odlasci:
Cocalić (penzija)
Drina
Selimović
Dolasci:
Mahmić
Karamarko
Odlasci:
Mekić
Dolasci:
Karjašević
Đorić*
Ofanzivni vezni
Odlasci:
Štilić (penzija)
Dolasci:
Vukoja*
Mirčevski
Krila
Odlasci:
Drljo
Amoah
Dolasci:
Cvetanoski
Napadači
Odlasci:
Haračić
Zubanović
Dolasci:
Dangubić
Laušević
Došli/otišli:
Vukoja
Đorić
Jos jedna boljka ovog tima moze biti u21 ako bude nekih povreda ili kartona. Nemamo puno opcija i uz nedostatai u21 u vecini slucsjeva ce se morati rotirati formacije i sami igraci u tim formacijama sto ne znam koliko su ovi igraci zreli da iznesu takve promjene.
Ono sto mi se svidja u ovom prelaznom roku i sto se definitivno osjeti jeste NAPOKON puno bolja atmosfera u svlacionici i medju saigracima. Uz Corica koji trazi ofanzivni i brz fudbal, ako smo pogodili te karaktere igraca koji ce da se bore, trude i ne stavljaju svoj ego u prvi plan onda mogu reci da smo napredovali bar 2, 3 stepenice u odnosu na prethodnih nekoliko sezona.
S obzirom na trenutni igrački kadar u odbrani volio bih da je Cocalić ostao još jednu sezonu
Treba uzeti u obzir i određeni kontekst ovih dolazaka/odlazaka.
Ako uzmemo u obzir da je naših najjačih 11 iz prošle sezone izgleda ovako (period pod Đurbuzovićem):
------------------------------------------Krpić----------------
------------------------Boljević--------Hiroš--------Amoah
----------------------------------Radovac--Jaber-------------
--------------Mahmić (U21) -- Cavnić -- Cocalić -- Galić
-----------------------------------------Muftić------------------
onda možemo reći da je od dolazaka ove sezone, u ovu postavu uletio samo Cvetanoski umjesto Amoaha i Marković/Karamarko umjesto Cocalića, zavisno do toga ko je U21 tu utakmicu.
Dakle i dalje se većinom oslanjamo na kostur iz prethodne ekipe iz prethodne sezone i čini se da su odlasci/dolasci većinom otišli u pravcu da zamijenjeni rubni igrači koji su se vrtili oko prvih 11. Recimo golmanski transferi koji su se desili su "marginalni" jer su otišli rezervni golmani, a došao ti rezervni.
Bekovski odlasci su Pavić koji nije ni igrao i Ovčina koji se vrtio oko prvih 11 ali u suštini i on je bio samo rotacijski igrač. Došao je Marković koji je sad prvi pick na lijevom beku i Odinaka koji je rotacijski igrač.
U veznom redu si također doveo rotacijske igrače poput Vukoje, Đorića i Karjaševića, a otišao ti je Mekić koji je svakako bio u padu i Radovac i Jaber su više doprinosili i otišao Štilić u penziju. Tu i je Mirčevski kojeg tek treba da vidimo kako ga planira koristiti Ćorić.
Od krila je otišao Drljo koji je svakako izgubio status prvotimca kod Đurbuzovića i Amoah koji je igrao u prvih 11. Došao je Cvetanoski koji je uletio u prvih 11 i eto ako možemo i ovdje Mirčevskog uračunat jer može pokrit krilo.
U špicu su otišli su Haračić i Zubanović koji također nisu pripadali u ovih najjačih prvih 11 iz Đurbuzovićevog tima, a došli su Dangubić i Laušević.
Dakle iako je došlo 12 igrača ovog ljeta, otprilike su dvojica - trojica *za sada* u ovih 5 kola uletili u prvih 11; Cvetanoski umjesto Amoaha i Marković/Karamarko umjesto Cocalića.
S tim da je sad dobio priliku i Dangubić i vidjet ćemo kako ga planira Ćorić koristiti.
Kao što rekoh otišao je veliki broj rubnih igrača, tako da se doveo i veliki broj rubnih igrača koji bi ih zamjenio poput golmanske pozicije, rezervni bek umjesto Ovčine, rotacijski napadači itd.
Igrači koji su ciljano dovedeni da odmah ulete u prvih 11 su Cvetanoski, Karamarko, Marković i Dangubić.
Cvetanoski jer nam je falilo krilo za prvih 11 (Boljević bio jedino krilo u ekipi odlascima Amoaha i Drlje), Karamarko jer nam je falio štoper za prvih 11 (odlasci Cocalića i Selimovića, a kasnije i Drine), Marković jer nam je falio lijevi bek za prvih 11 (povreda i kvalitet Radinovića, odlazak Pavića) i Dangubić jer nam je falio špic i brojčano i kvalitetom, s tim da Krpić za sada ne predaje olako svojih mjesto u prvih 11.
I upravo ti igrači koji su ciljano dovedeni za prvih 11 najviše i igraju, a ovi ostali su samo zauzeli uloge rotacijskih igrača jer su nam trebali i brojčano prije svega.
Mi i dalje možemo dovoditi slobodne igrače i pretpostavljam da ćemo nekog još dovesti.
- dubioza144
- Kontakt:
Ništa od Santosa ulazi u zadrugu
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Krpic i Boljevic definitivno puno bolje igraju na pocetku ove sezone nego prije a i to je posljedica bolje uigranosti tima. Mislim da je sirina koju dobijas sa 2 dobra krila (Boljevic i Cvetanoski) doprijijela rasterecenju citavog napada jer sad imas mnogo vise opcija da napadnes protivnika. Ako dodamo da imas za izmjenu Mircevskog koji je brz (tehnicki ga jos ne mogu ocijeniti) i Odinaku koji moze isto tako bolje odigrati krilo ili wingback nego obicnog beka, to donosi novu dimenziju. Dangubic treba da pokaze svoje tek.
Kao sto ti rece braco, otisli su rubni igraci ali su dosli isto rubni igraci koji su po mom misljenju dosta kvalitetniji od onih od prosle godine. Pogotovo sto se tice kvalitete odigravanja na 2 pozicije a ne samo jednoj.
Malo se prica o Markovicu, ali mi odavno nismo imali boljeg lijevog beka (govorim za dosad pokazano).
I ja se nadam dolascima i u svakom slucaju bih volio da to Coric selektira a ne da ku se dovode igraci koje ne zeli.
Trenutno korisnika/ca: Anpa, Bing [Bot], drzgemboadislic, GradKamena2 i 42 gosta.