Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Celestial
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Celestial » 07 sep 2024, 10:14

Pereira je napisao/la:
07 sep 2024, 08:39
Normalno da prisluskuju, par puta kazem moglo bi se nesto poyebati, kad ono kokurda kuca na vrata i ja je poyebem :yawn:
Drugo si ti. Mlad, pametan, dobrog izgleda i zarade. Svaka te zeli. :salut:

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 sep 2024, 10:15

Ima naziv za to, zove se Baader Meinhof fenomen.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Frequency_illusion

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 sep 2024, 10:16

Celestial je napisao/la:
07 sep 2024, 10:14
Pereira je napisao/la:
Normalno da prisluskuju, par puta kazem moglo bi se nesto poyebati, kad ono kokurda kuca na vrata i ja je poyebem :yawn:
Pa dobro, i ti si milioner, ne trebas biti zavidan
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Celestial
Kontakt:

Post Postao/la Celestial » 07 sep 2024, 10:19

19vendetta87 je napisao/la:
07 sep 2024, 10:16
Celestial je napisao/la:
Pereira je napisao/la:
Pa dobro, i ti si milioner, ne trebas biti zavidan
Ne vidim gdje sam napisao da sam zavidan. :yawn:

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 07 sep 2024, 10:23

Još nešto: Procenat uspješnosti (u smislu da se fakat potrefi sa reklamom, da izleti baš onda kad treba, pa da ljudi steknu dojam da ih se sluša) onih koji se bave tim poslom je obično mizerno nizak, i većina toga što se u pozitivnom smislu izdvaja iz toga je samo sreća.

Zakon velikih brojeva, lucky guess, kakogod.
The saddest thing in life is wasted talent.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 07 sep 2024, 10:57

scholsey je napisao/la:
07 sep 2024, 10:02
Šljivo je otprilike u bobu objasnio šta je reć. Na stranu što je nelegalno pa se bezveze izlažeš riziku - nego što nema nikakve potrebe za tim.

Jednostavno se ne isplati, pošto to nije jeftina zajebancija. Niko nije toliko interesantan/unikatan da bi ga se slušalo. Svako od nas se uklapa u neki šablon.
Mislim da, ako postoji program, da nije pravljen radi reklama, nego radi otkrivanja terorizma i slicnih stvari. Mi kao jedinke smo nebitni i nismo zanimljivi nikome. Negdje sam jednom naletio da imaju filteri u slicnim programima koji reaguju na neke rijeci koje se mogu povezati sa terorizmom i ta se konverzacija onda provjerava.

Ovi su u gore navedenom tekstu priznali da ga koriste za marketing.

Jednostavno drzave i obavjestajne sluzbe zele da znaju sta ko radi i prica, pa zato i postoje programi za pracenje i prisluskivanje.

Ima 20+ godina na jednom navijackom forumu, koji je bio zakljucan za javnost i kojem su mogli pristupiti samo clanovi sa tribine, posumnjalo se da neko blizak policiji cita sta se pise. I onda neko napise da su ostavili baklje u nekoj garazi koje ce se paliti na derbiju i gle cuda sutra policija izvrsi pretres te garaze. Naravno ne nadju nista, ali samo potvrde da je forum pracen od strane policije ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 07 sep 2024, 11:37

kraljttbvb je napisao/la:
07 sep 2024, 10:57
Mislim da, ako postoji program, da nije pravljen radi reklama, nego radi otkrivanja terorizma i slicnih stvari. Mi kao jedinke smo nebitni i nismo zanimljivi nikome. Negdje sam jednom naletio da imaju filteri u slicnim programima koji reaguju na neke rijeci koje se mogu povezati sa terorizmom i ta se konverzacija onda provjerava.

Ovi su u gore navedenom tekstu priznali da ga koriste za marketing.

Jednostavno drzave i obavjestajne sluzbe zele da znaju sta ko radi i prica, pa zato i postoje programi za pracenje i prisluskivanje.

Ima 20+ godina na jednom navijackom forumu, koji je bio zakljucan za javnost i kojem su mogli pristupiti samo clanovi sa tribine, posumnjalo se da neko blizak policiji cita sta se pise. I onda neko napise da su ostavili baklje u nekoj garazi koje ce se paliti na derbiju i gle cuda sutra policija izvrsi pretres te garaze. Naravno ne nadju nista, ali samo potvrde da je forum pracen od strane policije ;)
Jasno, i čvrsto vjerujem da si u pravu po pitanju države i tih obavještajnih službi. No, to je cijena vremena u kojem živimo. Ne treba biti naivan i misliti da su sve ove napredne tehničke mogućnosti stvorene da nam pomognu, nego zbog toga da se od nas zaradi i da nas se lakše/bolje kontroliše.

Ovo što ja pišem se odnosi samo na marketing i skupljanje podataka u tu svrhu.

Postoje filteri, sigurno je moguće i prisluškivati, ali iz iskustva znam da takvo nešto nije potrebno, jer je neisplativo. Internet (a i mi na njemu) postoji decenijama. U tom razdoblju smo ostavili nebrojeno puno tragova, koji se današnjim softverima daju izanalizirati, kako bi si na taj način povećao šanse za uspješne kampanje - i te analize su samo početak, jer poslije slijedi masa drugih stvari koje u suštini nemaju veze sa individuom kao individuom.

Stručnjaci otprilike samo pokušavaju pretpostaviti razvoj situacije. Većinu marketinga odrade sami kupci, bez da su toga i svjesni.

Uglavnom, stvarno opširna tema, koja iz dana u dan postaje opširnija, jer nove informacije ne prestaju dolaziti. Nema načina da se bilo ko od nas danas osjeća 100% sigurno - ustvari, ima, pogasiš sve i živiš off-grid. Ali nema ni razloga za paniku, sigurno.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 07 sep 2024, 13:03

Ima dobar dokumentarac na tu tematiku "The Great Hack" o firmi Cambridge Analytica. Prisluskivanje i plasiranje sadrzaja je nesto sto koriste sve drustvene mreze. Kako ti pruzaju besplatne usluge koristenja svojih aplikacija i glavni izvor im je advertisement, prisluskuju da bi nam mogli plasirati reklame koje bi nas mogle interesovati. Pa tako da mi ne izbacuje sminku ili neke stvari koje me interesuju, izbacit ce mi ono o cemu sam pricao ili nesto sto sam guglao, ili video/slika na kojoj sam se zadrzao vise nego na ostalim.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 sep 2024, 14:59

sljivo je napisao/la:
07 sep 2024, 09:46
meni je iskocila stvar o kojoj sam mislio i nisam je pretrazivo nit sam govorio ikome o njoj, sta je to? citac misli?
Dosta puta kad si na webu ima pun k reklama, ono na tren vidis a i ne primjetis da si vidio. Tek poslije ti eto dodje pa onda ljudi se cude.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 sep 2024, 15:52

Vlada ako hoce naci ce te i sa i bez telefona. Ne mozgati o tome previse :kafa:

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 07 sep 2024, 16:05

Celestial je napisao/la:
Pereira je napisao/la:
Fala drug. Pretpostavljam da je i kod tebe tako :yawn:
Stone hands👊

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 07 sep 2024, 16:42

Slatinash_7 je napisao/la:
07 sep 2024, 08:45
Meni se samo jednom desio taj trenutak gdje sam pomislio (a i sad mislim) da prisluškuju..Pričao sa curom na telefon oko nekih mjerenja kod kuće i kažem da ću ponijeti laser metar iz firme..Riječi otipkali nismo, dođem kući, sjedimo listamo telefone,kad na fb reklama neke firme koja prodaje laser metre i baš taj iz firme na naslovnoj slici..To mi je bilo onako čudno i u neku ruku neprijatno..Nisam pristalica teorija zavjere da nas neko prisluškuje,ali ako je algoritam toliko dobar da zna da ako ja kupujem karticom građevinski materijal i slične stvari da će mi trebat metar/laser metar onda svaka mu čast..znam ja da nisam u sferi interesovanja nekakvih ljudi koji navodno vode svijet iz sjene itd ali ova situacija je bila baš čudna, jer smo pregledali chat na messengeru,nigdje riječi o metru, znači samo usmeno preko telefona je spomenut
To je zato sto si vakcinisan, pa sad imas chip ugradjen u sebi
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 07 sep 2024, 16:56

Pereira je napisao/la:
07 sep 2024, 16:05
Celestial je napisao/la:
Pereira je napisao/la:
Hajte vas dvojica razmjenite brojeve telefona i nađite se i popušite jedan drugom…

Nemojte nam ovdje dosađivati.

belmin555
Kontakt:

Post Postao/la belmin555 » 07 sep 2024, 17:03

Neka lokacija u okolini Sarajeva (50-tak km max) za piknik, izlet, da se prošeta? :D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 sep 2024, 17:31

MilanMladenovic je napisao/la:
07 sep 2024, 13:03
Ima dobar dokumentarac na tu tematiku "The Great Hack" o firmi Cambridge Analytica. Prisluskivanje i plasiranje sadrzaja je nesto sto koriste sve drustvene mreze. Kako ti pruzaju besplatne usluge koristenja svojih aplikacija i glavni izvor im je advertisement, prisluskuju da bi nam mogli plasirati reklame koje bi nas mogle interesovati. Pa tako da mi ne izbacuje sminku ili neke stvari koje me interesuju, izbacit ce mi ono o cemu sam pricao ili nesto sto sam guglao, ili video/slika na kojoj sam se zadrzao vise nego na ostalim.
To sve što si naveo se danas jako lako i brzo riješava algoritmima preporuke, mašinsko učenje, a ti kao jedinka si dao i više nego dovoljno podataka guglanjem i sličnim inputima, da algoritam može sa jako velikom preciznošću odraditi nešto što se zove content based filtriranje i preporučiti ti proizvod baš koji tebe zanima. Nikakvo prisluškivanje nije potrebno za takve stvari u današnji vakat.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 07 sep 2024, 18:15

bavariapivo je napisao/la:
07 sep 2024, 16:56
Pereira je napisao/la:
Celestial je napisao/la:

Hajte vas dvojica razmjenite brojeve telefona i nađite se i popušite jedan drugom…

Prdnem ti u razdjeljak :yawn:
Stone hands👊

SamuelMbangula

Post Postao/la SamuelMbangula » 07 sep 2024, 18:49

ja narucim ujutro, navece dodje ;)

Eindhoven pun sejtanluka :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 07 sep 2024, 18:57

Naštelio sam neke reklame za Houston.. valjda se naša raja neće primiti, pa da se učlane u Hells Angelse. :zviz:

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 07 sep 2024, 19:06

Pereira je napisao/la:
Celestial je napisao/la:

Mani se ljubomore na bolje od sebe. To je zenska karakteristika.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 07 sep 2024, 20:02

Pereira je napisao/la:
07 sep 2024, 18:15
Pereira je napisao/la:

Prdnem ti u razdjeljak :yawn:
Prdni ti onom svom guznom haveru

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, Jabroni, L-Train, TOMCRAFT, Varijantas8 i 9 gostiju.