PeppermintSA je napisao/la: ↑07 sep 2024, 16:31
Ma oni 10 godina najavljuju bolje dane, i to vazda istim formulacijama:
“Mnogo toga ce se znati nakon skupstine”
“Ulaze ozbiljni ljudi u klub, samo sabura”
“Napravljen je tim provjerenih zeljovaca s parama, idu bolji dani”
“Radi se na tome da se napravi iskorak u sportskom segmentu”
A nikako da skontaju sustinu. Dok je trebalo malo para da se dominira ligom raznoraznim koruptivnim mahinacijama, oni su jahali, divljali, poklapali, kupovali. Kad su usle pare u ligu, najprije u Sarajevo, kompleksasi kakvi jesu, krenuli su nas imitirati - mi fan shop, oni fan shop. Mi bilbord, oni bilbord. Mi promocija u Radon Plazi, oni promocija u Radon Plazi. Mi 10k igracu, oni 10k igracu. Mi
Benka, oni ponuda za Duljevica. Samo sto to nije donijelo rezultat, omladinski pogon su zapustili, nije bilo vise unosnih prodaja, a para nema za utrkivanje s nama. Kredit na kredit, da se otplate zecevi, stevanovici, crnovi, zakarici koji nista rezultatski donijeli nisu. Tu su bili dugovi i iz amarovog drugog vakta, kamate rasli i oni krahirali. Bacen vruc krompir u ruke posljednjih uprava i niko ne zna sta ce, pa samo ceka priliku da strugne ko Kovacevic. Previse dugova, previse nesredjenih odnosa, previse troskova oko stadiona a premalo mlijeka. Ovako ce zivotariti dok ne krenu put Celika. Zivi bili pa vidjeli.
Sto to zanosis, kaze se Benku, barem kod nas u Sarajevu, ne znam kod tebe
Kad se vec toliko bavis nama, tri titule ste "osvojili" i odnosu na nasu zadnju. Jednu kupili zivotom Selimovic & Ibrakovic, BenkA nije deset ofsajda moglo zaustaviti, zabijao covjek ko masina iz metarskih ofsajda, sifra sjacas li se Slavije, nije se moglo igrati protiv BenkA & co zbog sudija, narocito nakon cuvene Dinine presice o danu nakon kojeg vise nista nece biti isto. I nije bilo jer ste zavrsili trecinu prvenstva. Druga titula je Korona koju ste jedva docekali i proslavili, a rasulo vas oba puta ko rizu i ona treca je bila postena, nemam zamjerki. I ostale su jos dvije, jednu kupio Muco, pehar bio u fast foodu Popaj umjesto u vitrinama kluba i peta je opet bila za zelenim stolom. Igrace zadnjih nekoliko godina placate preko payoneera i opet ste u strovali 30-ak miliona i ti, nakon svega toga, nekome pricas o cirkusu u klubu
Nema nas nigdje, a ima nas masa, i bice nas masa, jer smo pacijenti. Zeljeznicar kada je imao problem navijaci su ga spasili, vi kada ste imali problem niste skupili nista i prodali ste se ko zadnji mrmoti. I vise se ne pitate nista, zato i nsma navijaca. Dzaba opraavdanja