Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Blackwargreymon
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Blackwargreymon » 07 sep 2024, 23:05

Kako vam se da, ista prica vec zadnjih 5-6 godina "nije stavio ovoga, stavio ovoga sto je u 5 deka sa njim po kvalitetu"... De malo shvatite da smo losi i da je proces doci do nekog normalnog nivoa. Mjenjali smo selektore svako 3 utakmice, vidjeli smo da i to nigdje ne vodi.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 07 sep 2024, 23:06

Evo ga izjava za BHRT poslije utakmice. Valjda će ga pitati neko za Hadžikadunića.

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 07 sep 2024, 23:08

Barba je nas Gareth Southgate :opaopa:

Pojma on nema, bolje da je nastavio pokera igrat, ostao je raji u lijepom sjecanju ovako ce biti otjeran kad se ponovo izofiramo u kvalifikacijama
U INAT SVIMA

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 07 sep 2024, 23:10

Kaže Barba: Na pravom smo putu, biće to sve u redu. 😎🍺

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 07 sep 2024, 23:11

Ku*ac bi Esmir igrao za nas da nije Spahe i Sergeja. Makar rade posao van terena kako spada, a vjerujem da ce i na terenu biti bolje, ne moze nista preko noci, nije ovo FM.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 07 sep 2024, 23:12

Najlakse po selektoru srat, standardno nase. Daleko od toga da je Sergej idealan selektor, imao je gresaka veceras, al pogledajte malo i greske nasih igraca, pa vam mozda bude jasnije. Prvo se pomirite sa cinjenicom da smo trenutno na nivou da ce nam svaka od top repki moze dat 5 golova ako hoce.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 sep 2024, 23:15

Polako ulazi na vrata velikih selektora Mese Bazdarevica i Faruka Hadzibegica, mozda ih i prestigne kako je kreno i koliko zna

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 07 sep 2024, 23:16

Valjda neko od ovih novinarskih pi.ckica ga upita za Hadzikadunica na pressu.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 07 sep 2024, 23:16

S Dedicem lijevo i Gazibegovicem desno, dobio je dvije kilavo pokrivene pozicije. U suprotnom, mogao je dobiti odlicnog igraca desno i korektnog lijevo. Nevidjena je ludost zrtvovati i jednog i drugog.

Barisic i Mujakic su nepokretljivi za ovakve formacije. Prinudjeni su izlaziti bocno i na brisanom prostoru igrati 1v1 s igracima koji su neuporedivo brzi i tehnicki potkovaniji. Ahmedhodzic, Kolasinac, pa i Hadzikadunic su neuporedivo bolji u tom segmentu. Katic je bio dosta dobar kao centralni stoper. Inteligentan je i u nekoliko situacija me neodoljivo podsjetio na Spahica.

Tahirovic i Krunic su jos jednom pokazali da nemaju sta traziti na ovom nivou. Nevjerovatno koliko amaterskih gresaka su napravili. Plakat cemo mi za Pjanicem, koji je jedini znao doci stoperima po loptu i distribuirati je dalje. Imamo previse slicnih, a jednolicnih veznjaka u ekipi. Basic je morao dobiti priliku, jer je jedini koji mozda moze donijeti nesto novo.

I na kraju Vasilj, koji je bio katastrofalan. Njegova ispucavanja lopte su izludjivala Dzeku. Ne sjecam se da je ijednom pogodio naseg igraca.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 07 sep 2024, 23:20

Krunica nikad vise ne treba pozvati, ocajan igrac koji nema kvaliteta nizasta

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 sep 2024, 23:21

Da,Krunic je gotov igrac.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 07 sep 2024, 23:24

Pustiti Barbareza da radi dalje. Dosta novih momaka, mislim da je ova utakmica bila dovoljna da se zahvalimo Tahirovicu, Mujakicu i Krunicu. Kad nadju neke klubove gdje ce igrati standardno tad ih zvati. Ne mislim za Krunica to jer je njegov nogomet gotov.
Nadam se da ce Vasilj doci sebi nakon par utakmica, da se malo ohrabri, iako ima 30 godina, ne znam koji mu je k.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 sep 2024, 23:33

Ghuraba je napisao/la:
07 sep 2024, 23:16
S Dedicem lijevo i Gazibegovicem desno, dobio je dvije kilavo pokrivene pozicije. U suprotnom, mogao je dobiti odlicnog igraca desno i korektnog lijevo. Nevidjena je ludost zrtvovati i jednog i drugog.

Barisic i Mujakic su nepokretljivi za ovakve formacije. Prinudjeni su izlaziti bocno i na brisanom prostoru igrati 1v1 s igracima koji su neuporedivo brzi i tehnicki potkovaniji. Ahmedhodzic, Kolasinac, pa i Hadzikadunic su neuporedivo bolji u tom segmentu. Katic je bio dosta dobar kao centralni stoper. Inteligentan je i u nekoliko situacija me neodoljivo podsjetio na Spahica.

Tahirovic i Krunic su jos jednom pokazali da nemaju sta traziti na ovom nivou. Nevjerovatno koliko amaterskih gresaka su napravili. Plakat cemo mi za Pjanicem, koji je jedini znao doci stoperima po loptu i distribuirati je dalje. Imamo previse slicnih, a jednolicnih veznjaka u ekipi. Basic je morao dobiti priliku, jer je jedini koji mozda moze donijeti nesto novo.

I na kraju Vasilj, koji je bio katastrofalan. Njegova ispucavanja lopte su izludjivala Dzeku. Ne sjecam se da je ijednom pogodio naseg igraca.
Upravo zbog ovih akrobacija me je veceras pravo razocarao. Os pocetka sam za njega, jos prvi put kad se kandidovao pa ona afera sa Vicom volio sam da je dosao radi atmosfere i vjere u fudbal.
Ali u ovim utakmicama ti treba da uigravas ono najbolje, da neke sitne rokade i korekcije radis tokom utakmice i uvidjas na koje igrace i koliko mozes racunati. A nikako da drzis vecinu utakmice Dedica na lijevom krilu gdje vidis da se sa loptom nije sastao, da je pogubljen i nema ucinka ni u jednom smjeru, s u isto vrijeme dolazis na to da ti opet Mujakic izlazi na beka i krede prema gore a toliko puta dokazano da nije za te pozicije.
Cak i uparivanje Tabakovica i Dzeke pred kraj mi se nije svidjelo gdje imas 2 spora napadaca i gubis na presingu i trci, ali eto to je jos i najmanji problem.

Od samog pocetka utakmice se vidjeli da je pogresna taktika, formacija i selekcija igraca, jednostavno neobjasnjivo zasto. NE POSTOJI VALJAN RAZLOG i u ovoj utakmici Barbarez nije polozio, koliko god protivnik bio jaci i kvalitetniji od nas.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 sep 2024, 23:36

Nista mi nismo dobili prijateljskim utakmicama, nit cemo ovim u LN ako on luta u formaciji i grijesi. Nema tu uigranosti i sistema. Okacit macku o rep. Jaro odluci se kako ćeš igrat pa tako svaku pa kud puklo da puklo
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 07 sep 2024, 23:39

Mislim da bi pravilo trebalo biti da igraci igraju pozicije koje igraju u svojim klubovima, ili priblizno tome
Ne moze igrac koji igra desno poziciju, da ga stavis na lijevu stranu. Igra u sezoni 40 utakmica desno, i treba onda dvije utakmice odigrati skroz kontra stranu. Pa kako majka mu stara?
Mrzim izmisljanje pozicija.
Dedic i Bajraktarevic desno. Kolasinac lijevo. Hadzikadunic i Katic mogu na stopere. Valjda bude uvezano to iako tesko sa ovim golmanom. Vec se treba zahvaljivati nekim igracima koji nisu ovaj nivo i to je to. Ako ne bude to radio onda ne znam zasto je dosao jer radice isto pet godina.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 07 sep 2024, 23:48

feniksptica je napisao/la:
07 sep 2024, 23:36
Nista mi nismo dobili prijateljskim utakmicama, nit cemo ovim u LN ako on luta u formaciji i grijesi. Nema tu uigranosti i sistema. Okacit macku o rep. Jaro odluci se kako ćeš igrat pa tako svaku pa kud puklo da puklo
Identičnu grešku su napravili prije njega Milošević i Hadžibegić. U svakoj utakmici druga formacija i drugi igrači, nekakvo eksperimentisanje, filozofiranje i šupljiranje. Savo je imao 4 utakmice da isproba sve moguće varijante za baraž protiv Ukrajine i opet je uprskao. Jedini koji je koliko-toliko pronašao nekakav šablon je bio Petev, iako je i on kharina od trenera, ali je ipak uspostavio nekakav sistem igre i ostvario rezultat, kao i Prosinečki plasmanom u A Ligu nacija 2018. godine, za razliku od ostalih ublehaša koji su prodefilovali u proteklih 10 godina poslije Mundijala u Brazilu.
Zadnja izmjena: galia95, dana/u 07 sep 2024, 23:56, ukupno mijenjano 3 puta.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 sep 2024, 23:52

Jedino nada ove repke u ofanzivi je da ti Dedic i Esmir igraju desno i siguran sam 100% da bi mogli u perspektivi biti izuzetan tand i prijetnja za svaku ekipu, uz Demirovica, sve ostalo je srednja zalost

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 07 sep 2024, 23:58

Je li se samo meni cini da Barba bas i nije najboljeg zdravlja?
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 07 sep 2024, 23:58

Pressica poslije utakmice, vrlo iskrena, pa sami prosudite. 👍

https://www.facebook.com/watch/live/?re ... 2188779340

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 08 sep 2024, 00:10

Demirović za BHRT: Mali Esmir im'o muda da radi šta hoće 😅🤣

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.