Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

19vendetta87
Kontakt:

Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 sep 2024, 09:44

h1a2s3o4 je napisao/la:
08 sep 2024, 09:34
Znalo se da su Nizozemci bolji od nas. Prventsveno da su puno brzi od nas i to me nije iznenadilo. Jer uzecemo u obzir genetiku kao faktor na koji se ne moze uticati (iako se treninzima moze popraviti brzina naravno).

Ono sto me iznenadilo je koliko su kvalitetnijiji od nas sa loptom u nogama. Svaki njihov igrac je haman ono sto mi zovemo majstor. Ljudi imaju sjajnu kontrolu lopte, prvi dodir, odlicna i precizna dodavanja. Nasi 3 pasa ne mogu sastavit.

Ako je za brzinu izgovor genetika sta je onda izgovor za ball mastery?
Izgovor je to sto njihovi igraci igraju u Man Utd i City, Liverpoolu, Milanu, Interu, Dortmundu, Leipzigu, a nasi u Sturmu, Feneru, Stuttgartu, Baselu, Holsteinu, Salzburgu...
Logicno da ce igraci u gore navedenim klubovima biti virtuozi s loptom, a nasi igraci koji dodaju prvom do sebe
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 08 sep 2024, 09:48

h1a2s3o4 je napisao/la:
Znalo se da su Nizozemci bolji od nas. Prventsveno da su puno brzi od nas i to me nije iznenadilo. Jer uzecemo u obzir genetiku kao faktor na koji se ne moze uticati (iako se treninzima moze popraviti brzina naravno).

Ono sto me iznenadilo je koliko su kvalitetnijiji od nas sa loptom u nogama. Svaki njihov igrac je haman ono sto mi zovemo majstor. Ljudi imaju sjajnu kontrolu lopte, prvi dodir, odlicna i precizna dodavanja. Nasi 3 pasa ne mogu sastavit.

Ako pričamo o Holanđanima u fudbalskom kontekstu, nema potrebe pravdat njihov ball mastery jer su poslije Španaca, najbolji na svijetu u tome od nastanka.

Sad kad pri tome dodaš genetske predispozicije sa ovim crncima koji prođu njihove škole fudbala, to rezultira viceprvakom Evrope.

Opet, da nismo imali ispodprosječne evropske štopere i da nismo imali ispodprosječnog evropskog golmana, ne bi primili peticu.
Zadnja izmjena: RollingPaper, dana/u 08 sep 2024, 09:53, ukupno mijenjano 1 put.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 08 sep 2024, 09:52

- Ko je bio komentator na BHTu? Zoran Šuko? Mi moramo napraviti sebi 2 normalna komentatora za prenos nacionalnih selekcija jer je ono blagi užas. Svi naši komentatori su blagi užas. Preuveličavanje, hvaljenje protivnika. To mnogi naši obični ljudi pokupe od njih pa se napravi štimung oko reprezentacije koji bude savršena uvertira za poraz. Ja sam uvjeren da to dodje čak i do reprezentativaca. Ako ne onih najboljih, a njih imamo 3-4, onda makar do onih najgorih. Prenese se to preko poznanika, roditelja i sl.

- Treba konačno prestati sa onim skandiranjima "savez napolje", "Vico ****" i sl. Nekom Vico radi loš posao, nekom dobar i šta onda treba? Da se svadjamo? Na kraju ispašta samo reprezentacija. Ako sam dobro čuo nakon jednog takvog skandiranja je i pao drugi gol Holandije. Igrači na terenu moraju vjerovati da smo svi mi (navijači, igrači, savez) okupljeni oko iste ideje pa makar bili razjedinjeni k'o belgijski parlament.

- Ovo primanje golova u 85+ minutama se sada već vuče neko vrijeme:

1. Kazahstan 95. minut za 2:2
2. SAD 89. minut za 1:0
3. Rumunija 86. minut za 4:1
4. Portugal 93. minut za 3:0
5. Island 91. minut za 1:0
6. Luksemburg 95. minut za 4:1
7. Ukrajina 88. minut za 2:1
8. Engleska 85. i 89. minut za 3:0
9. Holandija 88. i 92. minut za 5:2

Ima i još prije Kazahstana sam našao al' da ne idem dalje. Dobro, pad koncentracije u zadnjim minutama al' pitanje je zašto nam se to dešava. Ja imam utisak da naši igrači cijelu utakmicu igraju u grču i da se često to pokaže tek na kraju meča tj. da je to psihički problem.

Da naučimo utakmice privoditi kraju pola ljepše bi izgledalo.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 08 sep 2024, 09:58

19vendetta87 je napisao/la:
08 sep 2024, 09:44
h1a2s3o4 je napisao/la:

Izgovor je to sto njihovi igraci igraju u Man Utd i City, Liverpoolu, Milanu, Interu, Dortmundu, Leipzigu, a nasi u Sturmu, Feneru, Stuttgartu, Baselu, Holsteinu, Salzburgu...
Logicno da ce igraci u gore navedenim klubovima biti virtuozi s loptom, a nasi igraci koji dodaju prvom do sebe
Jasno je meni druže da je posljedica njihovog kvaliteta da igraju u top klubovima, a posljedica našeg ono što imamo. Nije u tome stvar. Nego više se odnosilo na same treninge igraca. Jer je to nešto što se definitivno može usavršiti.

Ako već hoćeš odnosilo se na poznatu, a jaku glupu, izjavu Amara Osima da naši igrači nikad neće biti spremni kao igrači iz Evrope i da nije problem u kvalitetu treninga.

Naravno da je problem u kvalitetu treninga. Sve se može usavršiti i popraviti, pa čak i sama brzina. Da ne pričamo o radu s loptom što i jeste problem koji sam opisao. Naravno, neko je manje, a neko više talentovan, ali genetika ne igra toliku ulogu kao kod brzine trčanja.

Čak se i VO₂Max, odnosno izdržljivost prilikom napora, može značajno poboljšati.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 sep 2024, 10:11

h1a2s3o4 je napisao/la:
08 sep 2024, 09:58
Jasno je meni druže da je posljedica njihovog kvaliteta da igraju u top klubovima, a posljedica našeg ono što imamo. Nije u tome stvar. Nego više se odnosilo na same treninge igraca. Jer je to nešto što se definitivno može usavršiti.

Ako već hoćeš odnosilo se na poznatu, a jaku glupu, izjavu Amara Osima da naši igrači nikad neće biti spremni kao igrači iz Evrope i da nije problem u kvalitetu treninga.

Naravno da je problem u kvalitetu treninga. Sve se može usavršiti i popraviti, pa čak i sama brzina. Da ne pričamo o radu s loptom što i jeste problem koji sam opisao. Naravno, neko je manje, a neko više talentovan, ali genetika ne igra toliku ulogu kao kod brzine trčanja.

Čak se i VO₂Max, odnosno izdržljivost prilikom napora, može značajno poboljšati.
Druze, da se brzina moze popraviti i usavrsiti, ne bi u finalu OI u sprintu na 100m bilo 8 crnaca, vec bi bio bar jedan bijelac.
Jednostavno su igraci tamnije puti fizicki napredniji od ostalih rasa, nece nikad nijedan igrac nase reprezentacije biti brz i okretan kao Xavi Simons ili Gakpo, pa taman da trenira 24/7 izdrljivost i brzinu.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 08 sep 2024, 10:15

Gledaj ti njihove logike, kao šteta za 2 primljena gola.
Naravno da je šteta, jer oni bi da je ostalo 3:2 slavili to do narednog okupljanja. Ništa se bolje nije moglo desiti nego ta dva primljena na kraju koja su odraz prave slike na terenu. Izvolite radit.

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 08 sep 2024, 10:15

Kad budemo na nivou bar fizicki inferiornijih Japanaca i Korejanaca, onda se imamo pravo zaliti sto nemamo crnaca :mrgreen:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 sep 2024, 10:17

Bice bolje.Od Brazila govorimo bice bolje.Cuj bice bolje.

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 08 sep 2024, 10:20

29% lopte ( San Marino bi imao vise ) 170 uspjesnih pasova u citavoj utakmici.
3 sutra na gol, od tog 2 gola to je jedino pozitivno.
30 tak suteva prema nasem golu, defenziva poluamateri.
10 u okvir gola, 5 primljenih golova, golman poluamater.

I neki tu pricaju, "nije realan rezultat" "biće to dobro"
Otovori oci Bosnjo!

:kafa:
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."

"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 08 sep 2024, 10:32

Amar Osim je lijepo objasnio gdje smo i šta smo,to što se u 100 godina desi nama Džeko ili Hrvatskoj Modrić je već neki božiji dar... Pa da se igrači prave tek tako treningom, Barcelona bi svake godine prodala po par primjeraka Messija u daleku ali nama prijateljsku Saudijsku Arabiju..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 08 sep 2024, 10:56

TheClown je napisao/la:
08 sep 2024, 10:20

Otovori oci Bosnjo!

Realna slika na terenu i realan rezultat.
Ipak smo mi Bosna jedna od najsiromasnijih, najkorumpiranijih drzava koja nema zakona o sportu i samim tim se nedovoljno ulaze u sport, ima jednu od kvalitetom najlosijih liga, ima sve manje zainteresovane djece koja bi trenirala bilo koji sport vec ih roditelji od malih nogu usmjeravaju ka inostranstvu ili politici.
Ima najdebilnije stanovnistvo na starom kontinentu koje sve to nerealno prati, ne znam dal' kretenskije razmisljaju ovi iznad 50e godine ili ovi ispod.
Pola ekipe bazirano na "krađi" igraca osrednje kvalitete ali makar iz uređenih sistema razvoja.

Ostaje nada da se postenim radom strucnog staba iz ove mlade generacije stvori tim koji bi mozda mogao igrati taj prvi euro u historiji drzave.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 08 sep 2024, 10:57

Rezultat ko rezultat nije iznenadjenje, ali to sto je alarmantno je to sto su oni mogli jos golova dat i sto su bukvalno setali u nasem sesnestercu. Pa protiv Portugala sa Hadzibegicem smo puno bolje izgledali defanzivno, protiv francuza itd.
Ovo sinoc je bas katastrofa, drugi gol ni San Marino onako ne prima.

Rezultat nije bitan, ali igra jeste i to stvarno den izgleda dobro. Ne znamo loptu iznijet, sacuvat ma nista. Jedino kad je mali Esmir usao onda smo izgledali dobro 10/15 min.

Novi ispit protiv Madzara, realniji protivnik ako ne budemo bolje izgledali na terenu od ovog do sad onda je to cisti haos.

To ce Barbi biti 4 utakmica i na to ima sigurno 30 treninga, neki pomak u igri se mora pokazat. Ne moze biti dobro da izgledamo kao amateri i u odbrani i u napadu i da ne znamo 2 pasa uigrat.

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 08 sep 2024, 11:25

Kako smo igrali, dobro smo ikako cak dva gola dali, pa ljudima je svaki put kad su dosli na drugi dio nase polovine bila velika sansa. Barbarezu ova utakmica mora biti putokaz ko mu vise ne smije igrati,u prvom redu Mujakic, Gazibegovic i Tahirovic. Navijam za Sarajevo ali Nihad je blagi uzas od igraca za ovaj nivo fudbala a ne bi trebao da bude s obzirom na fizicke predispozicije, onaj drugi gol njihov gol gdje je covjek neometano pretrcao 15 metara i dao gol bez da ga je iko omeo, onu nesnalazljivost njega i Katica je suvisno i komentarisati. Gazibegovic cini se kao fin momak ali nek ne igra vise, kako je poklonio gol, grijesio vise puta u toku utakmice, inferioran i naprijed i nazad. Benjo dok ne nadje klub i pocne opet igrati ozbiljan fudbal je bolje da ne igra nikako. Amar se gusi na lijevoj strani, ne treba se on zrtvovati vec da igra na svojoj, desnoj strani. Od Esmira se nadam da smo puno dobili za buducnost, u 10 minuta je samo onom asistencijom pokazao nego neki za citavu karijeru u repki (Cimirot, Hadziahmetovic).

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 08 sep 2024, 11:28

3 vezana poraza a bivsi kapiten aktivni twitteras se ne oglasava na X vise nikako kao prije, sta se desilo?

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 08 sep 2024, 11:28

Eto cekali smo da se rijesimo Sehica, dosao gori. Gluho bilo sta je onaj na golu radio sinoc, onaj prvi gol njihov se nije mogao vise izbjeci ali on loptu pogledom isprati. Nekoliko puta su ovi imali sansu sa strane gdje je on morao da izadje da skrati ugao, a on kip stoji. Gluho bilo.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 08 sep 2024, 11:30

h1a2s3o4 je napisao/la:
08 sep 2024, 09:58
19vendetta87 je napisao/la:
08 sep 2024, 09:44
h1a2s3o4 je napisao/la:

Ne moze se to drug promijeniti nikakvim treningom. Mi genetski nismo ljudi koji mogu trcati brzo i dugim intenzitetom. Drugo je sto ce jednom u 50ak godina izletiti jedan Amel Tuka koji odudara od genetskog materijala, ali i takav je za crnce bio prosjecne brzine.

Ono sto je kod nas problem, a ne bi trebao da bude je cvrstina i kompaktnost. Ne bismo smjeli da gubimo duele prelako kao sinoc par puta Tahirovic i Gazibegovic kod gola. Ne smije se desavati ni da se odbrambena linija raspe par puta, pa da holandezi ili bilo ko drugi eksploatise medjuprostor na najbolji moguci nacin, a to se isto tako sinoc desilo more puta. To se mora popraviti, pa tek onda pricati o napadackom potencijalu, kojeg istina imamo, ali ne mogu oni gore nadavati golova koliko ih nazad mogu primit.
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 sep 2024, 11:32

-----------------------------Piric/Vasilj
--------------------Barisic-Katic-Hadzikadunic
Dedic-Bajraktarevic-Saric-Huseinbasic-Gazibegovic
--‐-----------------Dzeko-Demirovic

Vasilj tesko moze ponoviti onako jadnu utakmicu ali je i u skorije vrijeme primao pacerske golove i ocito je u ocajnoj formi, nije lose probati Pirica

Za odbranu je tesko davati sud u onakvoj utakmici, mislim da Barisic i Katic moraju poceti a treci moze ko god, mozda cak i Bicakcic. Ne znam koliko kome godi da igra tog lijevog stopera ako je desnjak, vjerovatno mu i to igra ulogu u sastavljanju prvog tima. Mozda je najbolje Bicakcica probati da ima neko iskusniji da diriguje odbranom. Nadam se da Mujakica koristi samo jer mu najmanje smeta da bude lijevi stoper a ne jer vidi nesto u njemu.

U veznom redu Bajrektarevic i Huseinbasic su bili odlicni, Saric solidan, Gigovic je podbacio ali u zadnjem okupljanju je pokazao da ima nekog slifa. Nadam se da ce iskombinovati nesto od igraca koji su se protiv Nizozemske ili ranije pokazali solidnim. Tahirovic na klupu ili tribine a nadam se da ce Djakovac dobiti 30ak minuta da i njega vidimo.

Naprijed Dzeko i Demirovic, nema sta.

Meni je sve ok i dobro ako uci iz gresaka i trazi rijesenja, probava igrace i na osnovu onoga sto pokazu zajedno sa treninzima i klubskom karijerom kombinuje i trazi dobitnu kombinaciju. Jer gledajuci iz te perspektive bila je dobra utakmica sa dosta informacija koje sad treba primijeniti za dalje.
Ako ponovo npr pocne sa Dedicem lijevo a Gazibegom desno onda smo mi u naredne 4god koliko mu je ugovor debelo najebali.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 08 sep 2024, 11:42

Madal je napisao/la:
08 sep 2024, 11:32
-----------------------------Piric/Vasilj
--------------------Barisic-Katic-Hadzikadunic
Dedic-Bajraktarevic-Saric-Huseinbasic-Gazibegovic
--‐-----------------Dzeko-Demirovic

U veznom redu Bajrektarevic i Huseinbasic su bili odlicni, Saric solidan, Gigovic je podbacio ali u zadnjem okupljanju je pokazao da ima nekog slifa. Nadam se da ce iskombinovati nesto od igraca koji su se protiv Nizozemske ili ranije pokazali solidnim. Tahirovic na klupu ili tribine a nadam se da ce Djakovac dobiti 30ak minuta da i njega vidimo.
Esmir je krilo i to treba i da igra radi ubacaja. Ne treba ga trositi u sredini gdje ne moze uraditi ono u cemu je ocito dobar.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 08 sep 2024, 11:42

JohnCleese je napisao/la:
08 sep 2024, 10:56
TheClown je napisao/la:
08 sep 2024, 10:20

Otovori oci Bosnjo!

Realna slika na terenu i realan rezultat.
Ipak smo mi Bosna jedna od najsiromasnijih, najkorumpiranijih drzava koja nema zakona o sportu i samim tim se nedovoljno ulaze u sport, ima jednu od kvalitetom najlosijih liga, ima sve manje zainteresovane djece koja bi trenirala bilo koji sport vec ih roditelji od malih nogu usmjeravaju ka inostranstvu ili politici.
Ima najdebilnije stanovnistvo na starom kontinentu koje sve to nerealno prati, ne znam dal' kretenskije razmisljaju ovi iznad 50e godine ili ovi ispod.
Pola ekipe bazirano na "krađi" igraca osrednje kvalitete ali makar iz uređenih sistema razvoja.

Ostaje nada da se postenim radom strucnog staba iz ove mlade generacije stvori tim koji bi mozda mogao igrati taj prvi euro u historiji drzave.
a srbija i hrvatska su za nas jelte švicarska :tokralju: ti najkretenskije razmišljaš. sta je to srbija (sj.koreja evrope) kojoj drzavu vodi lik kakav je vucic,narod koji ima najzaostalije razmišljanje na planeti zemlji, a i lige izuzmemo li dinamo i zvezdu im ništa od nase nisu jace sto rezultati u evropi dokazuju

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 08 sep 2024, 11:45

Ali zato imaju jedinstvenu drzavu, a ne kao mi gdje sve 3 strane vucu na svoju ruku. Uz to samo Bosnjaci hoce uspjeh ove zemlje, dok ove zaboli tuki i gledaju interes.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, jasmin10 i 6 gostiju.