Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
numanumaye22 je napisao/la: ↑06 sep 2024, 15:28Jucer narucih veci paket s Amazona oko pola 10 navecer negdje, jutros oko 10 ujutru kod mene na adresi. Volim te EU.![]()
![]()
Moram.MilanMladenovic je napisao/la: ↑06 sep 2024, 15:43Ja narucim s pika danas dodje mi sutra. To se zove brza posta. Ima je i kod nas...
1. DAsoxx je napisao/la: ↑26 jan 2025, 16:01Imal iko da je dobio dvojno u njemackoj?
Zanima me kakva je situacija npr ako dobijem pasos
Mogu li ja jednog dana odjavit sve u njemackoj otici zivjeti u bosni? Onda ak vidim da nije to to vratit se nakon npr 5 godina opet u njemacku bez problema?
Ili ako vidim da je to to, da li mogu produziti pasos uopste bez prijava ikakvih npr u bosni u njemackoj ambasadi?
I da li je ovo prvo pitanje moguce i sa stalnom boravisnom dozvolom? Niederlassungserlaubnis.
Odjavit se i vratit nekad ako ne dignu minimalac na 1500![]()
Ma i planiram se vratit al daj taj pasos da dobijem da imam za nedaj Boze ako se zayebemGefufna4 je napisao/la: ↑29 jan 2025, 20:55ma jok, uzmi taj istekli i otidji do AB i trazi novi
trebas cijeli integracioni ili samo LiD?
ako si dobar sa jezikom, inzistiraj da ne ides na jezicni kurs, vec da radis samo LiD
ako budu sta srali da moras, kazi hvala i prijatno, otidji u neku skolu i sam prijavi da polazes B2 i LiD, izaci ce te cca 250€, kasnije im samo prilozi certifikate![]()
ili se jednostavno vrati iz inostranstva ko sav normalan narod![]()
Jel dotleGefufna4 je napisao/la: ↑29 jan 2025, 20:55ma jok, uzmi taj istekli i otidji do AB i trazi novi
trebas cijeli integracioni ili samo LiD?
ako si dobar sa jezikom, inzistiraj da ne ides na jezicni kurs, vec da radis samo LiD
ako budu sta srali da moras, kazi hvala i prijatno, otidji u neku skolu i sam prijavi da polazes B2 i LiD, izaci ce te cca 250€, kasnije im samo prilozi certifikate![]()
ili se jednostavno vrati iz inostranstva ko sav normalan narod![]()
Sto bi admin rekao, najavio sam da ce vracat raju, sigurno im vizu nisu htjeli produzit.Neutral je napisao/la: ↑14 apr 2025, 05:36Nakon pet godina se vraca kolega sa zenom. Nece da mu dijete tamo raste i ide u skolu.
Zvanicno prva osoba koju poznajem da se vratila vamo. Oboje jako skolovani, ovdje radio na budzetu, vjerovatno gore zaradio, pa sada trazi kucu i opet ce na budzet (barem vjerujem).
Ovo je ono sto je Sabina Cudic najavila![]()
100%Kaunas je napisao/la: ↑14 apr 2025, 08:26Sto bi admin rekao, najavio sam da ce vracat raju, sigurno im vizu nisu htjeli produzit.Neutral je napisao/la: ↑14 apr 2025, 05:36Nakon pet godina se vraca kolega sa zenom. Nece da mu dijete tamo raste i ide u skolu.
Zvanicno prva osoba koju poznajem da se vratila vamo. Oboje jako skolovani, ovdje radio na budzetu, vjerovatno gore zaradio, pa sada trazi kucu i opet ce na budzet (barem vjerujem).
Ovo je ono sto je Sabina Cudic najavila![]()
Sacekaj dvije godine, vidjeces kako trazi nacin da ide nazad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.