Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Ja se nadam da ćemo barem iduće okupljanje imati za jednu utakmicu priliku da vidimo u odbrani istovremeno dedica i gazibega po bokovima i na stoperskim pozicijama kolasinca, anela i hadzikadunica/katica.
To je nesto najjace sto bi mi mogli imati u dogledno vrijeme, pa da vidimo ima li razlike. Ali obzirom da je kolasinac cesto povrijedjen i ove komplikacije oko anela...ne znam hocemo li ikada to vidjeti
To je nesto najjace sto bi mi mogli imati u dogledno vrijeme, pa da vidimo ima li razlike. Ali obzirom da je kolasinac cesto povrijedjen i ove komplikacije oko anela...ne znam hocemo li ikada to vidjeti
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
-
- Kontakt:
Ako Dedic opet bude zavaljen na lijevu stranu, onda komplet strucni stab nema blage veze o nasim igracima, nit su gledali ranije utakmice reprezentacije.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- feniksptica
- Kontakt:
Nebitno sto si qrac ako na treningu trcis to je vaznije od utakmice
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Dobro mozda si upravu za Island. Ali evo gostovanje protiv Portugala smo 5 puta bolje izgledali u svakom segmentu igre a pazi vodio nas je mozda najgori selektor svih vremena na balkanu.hurem je napisao/la: ↑09 sep 2024, 16:47Besmisleno je porediti ove utakmice s utakmicom protiv Islanda na domaćem terenu.Sindikat12 je napisao/la: ↑09 sep 2024, 15:48Ako sutra ne bude izgledalo bolje na terenu nego sto je dosad e onda ne valja. Realno igrali smo protiv 3 tima koja su daleko jaci od nas. Madzari jesu bolji, i ne ocekujem pobjedu ali ocekujem da budemo cvrsti u odbrani i da znamo sacuvat loptu i smislit akcije.
Pa pišani Hadzibegic je prvu svoje tekmu dobio 3-0, ako sutra ne uvezemo par dobri akcija, 6/7 šuteva na gol, ne budemo ima li manje od 40% lopte u posjedu i budemo bratu u odbrani onda ovo ne izgleda dobro.
Nakon 4 tekme i 30 treninga, analiza i svega neki pomak u igri mora biti!!
Treba biti realan i priznati da je Mađarska bar duplo bolja od nas. Lično bih rekao i vise od toga.
Sto ne znaci da ne možemo izvući pozitivan rezultat.
Pa mi smo zadnji par godina protiv dobrih repki bas dobro stajali, cvrsta odbrana. Ovo sad je cisti autobahn kad protivnik dodje u zadnju trecinu.
Ja ne ocekujem nikakve bodove nego pomak u igri, onaj propuh u zadnjoj trecini se mora rijesit. Da sacuvamo loptu u svome posjedu duzi period to vec mora biti vidljivo. Barbarez spominje da je bitno kako cemo izgledat da imamo svoj stil itd, pa daj da to vidimo veceras.
Madzari jesu jaci u to nema govora, ali nisu nista jaci od Ukrajine sa kojom smo u 2 utakmice od 3 bili ravnopravni.
+119vendetta87 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 09:53Ako Dedic opet bude zavaljen na lijevu stranu, onda komplet strucni stab nema blage veze o nasim igracima, nit su gledali ranije utakmice reprezentacije.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Protiv Portugala u Portugalu si imao Kolasinca i Ahmedhodzica u odbrani sto je veliki plus, tako i rezultati pokazuje kad jedan ili dva od njih fale, da slabije izgledamo. Uz to je bitno napomenuti da su igrali Cimirot i Hadziahmeotovic u veznom redu, dva defanzivno orijentisana igraca koji su vec tada imali solidan broj utakmica za reprezentaciju. Cimirot blizu 50 nastupa. I sad kad bi imao Cimirota vjerujem da mi odigrao nesto bolje od trenutnih igraca jer ima tu rutinu, uigranost, ali Cimirot ima 31 godinu i igra trenutno u S. Arabiji, a ti bi trebao nesto da gradis za naredne kvalifikacije. Gigovic ima par nastupa tek, Burnic...sve su to novi igraci. Treba to sve uzeti u obzir.Sindikat12 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 10:15Dobro mozda si upravu za Island. Ali evo gostovanje protiv Portugala smo 5 puta bolje izgledali u svakom segmentu igre a pazi vodio nas je mozda najgori selektor svih vremena na balkanu.hurem je napisao/la: ↑09 sep 2024, 16:47Besmisleno je porediti ove utakmice s utakmicom protiv Islanda na domaćem terenu.Sindikat12 je napisao/la: ↑09 sep 2024, 15:48Ako sutra ne bude izgledalo bolje na terenu nego sto je dosad e onda ne valja. Realno igrali smo protiv 3 tima koja su daleko jaci od nas. Madzari jesu bolji, i ne ocekujem pobjedu ali ocekujem da budemo cvrsti u odbrani i da znamo sacuvat loptu i smislit akcije.
Pa pišani Hadzibegic je prvu svoje tekmu dobio 3-0, ako sutra ne uvezemo par dobri akcija, 6/7 šuteva na gol, ne budemo ima li manje od 40% lopte u posjedu i budemo bratu u odbrani onda ovo ne izgleda dobro.
Nakon 4 tekme i 30 treninga, analiza i svega neki pomak u igri mora biti!!
Treba biti realan i priznati da je Mađarska bar duplo bolja od nas. Lično bih rekao i vise od toga.
Sto ne znaci da ne možemo izvući pozitivan rezultat.
Pa mi smo zadnji par godina protiv dobrih repki bas dobro stajali, cvrsta odbrana. Ovo sad je cisti autobahn kad protivnik dodje u zadnju trecinu.
Ja ne ocekujem nikakve bodove nego pomak u igri, onaj propuh u zadnjoj trecini se mora rijesit. Da sacuvamo loptu u svome posjedu duzi period to vec mora biti vidljivo. Barbarez spominje da je bitno kako cemo izgledat da imamo svoj stil itd, pa daj da to vidimo veceras.
Madzari jesu jaci u to nema govora, ali nisu nista jaci od Ukrajine sa kojom smo u 2 utakmice od 3 bili ravnopravni.
Ako ništa nakon ove avanture, konačno će se završiti taj mit o Barbarezu - ljubavi prema reprezentaciji, motivu i osobi koja će sve to istjerati na pravi put. Sergej i Emir su odlični kao neki skauti, jer su očigledno u kontaktu sa većinom potencijalnih reprezentativaca, ipak za poziciju trenera, kao što vidimo je potrebno i iskustvo i to ne samo u smislu taktike i vođenja utakmica, već i evo u odnosu sa igračima, pristupu njima, pa i u odnosu sa medijima.
Sve to Sergeju nedostaje, lik je igračka legenda, ali kao trener apsolutno ne vidim nikakav potencijal. Ne znam zašto, ali mislio sam da će biti vrsni motivator, a izgleda on je sušta suprotnost. U nekoj drugoj realnosti, bez obzira na jačinu protivnika, on bi na ove rezultate na twitteru reagirao podrugljivo, sad je ipak ona stara - "trebamo mi biti malo realni..."
Sve to Sergeju nedostaje, lik je igračka legenda, ali kao trener apsolutno ne vidim nikakav potencijal. Ne znam zašto, ali mislio sam da će biti vrsni motivator, a izgleda on je sušta suprotnost. U nekoj drugoj realnosti, bez obzira na jačinu protivnika, on bi na ove rezultate na twitteru reagirao podrugljivo, sad je ipak ona stara - "trebamo mi biti malo realni..."
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- Goalgetter
- Kontakt:
Dedic jako cesto igra lijevo u Salzburgu, naravno da na toj poziciji nije idealan ali je problem sto je Jusuf koliko je nepovjerljiv desno jos manje je pouzdan lijevo, zato je i Amar zavrsio na toj strani.DamirT je napisao/la: ↑10 sep 2024, 10:22+119vendetta87 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 09:53Ako Dedic opet bude zavaljen na lijevu stranu, onda komplet strucni stab nema blage veze o nasim igracima, nit su gledali ranije utakmice reprezentacije.
Pod hitno moraju naci adekvatnu opciju za lijevog beka, da Amar moze stalno igrati desno a Jusuf njegova zamjena.
Jest ovdje ljudima teško prihvatit da ko god bude na klupi nece biti nekog napretka... Neće ga biti sve dok ponovo ne ispliva neka generacija koju ces za par godina moci ukombinovat sa 5-6 danasnjih igrača...
Petev je bio na dobrom putu ali mu je trebalo vrijeme,samo sto ovi nasi to nikad nece skontat.. Ovako su samo produžili agoniju i krenuli smo s nule...
Petev je bio na dobrom putu ali mu je trebalo vrijeme,samo sto ovi nasi to nikad nece skontat.. Ovako su samo produžili agoniju i krenuli smo s nule...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Samo da ne krene opet sa Barisicem i Mujakicem, nervni slom cu dobit. Kompletna stoperska linija zajedno sa golmanom je zasluzila hladjenje, 5 komada smo primili nema opravdanja za to, a svaki je kriv za bar 1 gol
-
- Kontakt:
Bajraktaaarrrr mora poceti, ajmooooo
S petevom nijedan igrac nikad nije imao problem. Poslije utakmice sa Francuskom kuci 0 1 Krunic je izjavio da je on daleko najbolji selektor u periodu otkad igra za reprezentaciju. Dzeko mu je isto najvise vjerovao, svi su ga voljeli. Naravno da nama nije potreban takav selektor, zato su ga i otjerali jer cilj nije da mi budemo uspjesni !rishovski je napisao/la: ↑10 sep 2024, 10:38Jest ovdje ljudima teško prihvatit da ko god bude na klupi nece biti nekog napretka... Neće ga biti sve dok ponovo ne ispliva neka generacija koju ces za par godina moci ukombinovat sa 5-6 danasnjih igrača...
-
- Kontakt:
U Salzburgu nije 3 utakmice odigrao na lijevom beku, jedino u Lieferingu znao igrati lijevo.Goalgetter je napisao/la: ↑10 sep 2024, 10:34Dedic jako cesto igra lijevo u Salzburgu, naravno da na toj poziciji nije idealan ali je problem sto je Jusuf koliko je nepovjerljiv desno jos manje je pouzdan lijevo, zato je i Amar zavrsio na toj strani.DamirT je napisao/la: ↑10 sep 2024, 10:22+119vendetta87 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 09:53Ako Dedic opet bude zavaljen na lijevu stranu, onda komplet strucni stab nema blage veze o nasim igracima, nit su gledali ranije utakmice reprezentacije.
Pod hitno moraju naci adekvatnu opciju za lijevog beka, da Amar moze stalno igrati desno a Jusuf njegova zamjena.
Jusuf nista nepovjerljiviji od Amara ne bi bio lijevo, jer se Amar svakako nije ni primjetio cijelu utakmicu protiv Holadnije.
S tim da Amar moze puno toga uraditi ofanzivno na desnoj strani, a Gazibegovic vec ne moze
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Petev je u rangu sa Cirom bio po nas, samo sto ovi u savezu nemaju pojma o fudbalu. Sa Petevom smo imali ideju, plan itd. Covjek je znao koliko toliko posao.
Mesa, Pape, Robi, Hadzija sve su to propaliteti.
Nadam se da nece Barbarez istim putem, ali dzaba zelja ako znanja nemas. Nadam se da Mirko i Zlatan imaju nekog znanja i da utjecu na neke stvari. Treba strpljenja svakako i sacet malo.
Mesa, Pape, Robi, Hadzija sve su to propaliteti.
Nadam se da nece Barbarez istim putem, ali dzaba zelja ako znanja nemas. Nadam se da Mirko i Zlatan imaju nekog znanja i da utjecu na neke stvari. Treba strpljenja svakako i sacet malo.
Od novih u startnoj postavi ocekujem Bicakcica, Sarica, Krunica i mozda Hajradinovica.
Ako Dedic ponovo bude igrao lijevo, slobodno nek se ugase svi zajedno. To bi bio dokaz da nisu pratili nase fudbalere prije njihovog dolaska, da ih ne prate ni nakon njihovog dolaska i da ne vide ni ono sto se konkretno na ovim utakmicama desava.
Ako Dedic ponovo bude igrao lijevo, slobodno nek se ugase svi zajedno. To bi bio dokaz da nisu pratili nase fudbalere prije njihovog dolaska, da ih ne prate ni nakon njihovog dolaska i da ne vide ni ono sto se konkretno na ovim utakmicama desava.
- Shategabri
- Kontakt:
Po dosad viđenom, više trenerskog znanja ima prosječan gledaoc loptanja od Barbe.
Čovjek je van fudbala 16 godina. I mi očekujemo da će on na neki hajp nešto?!
Vidjećemo večeras sa Mađarima.
Volio bih da griješim, ali Barba nema čarobni štapić niti šlifa da bude trener.
Čovjek je van fudbala 16 godina. I mi očekujemo da će on na neki hajp nešto?!
Vidjećemo večeras sa Mađarima.
Volio bih da griješim, ali Barba nema čarobni štapić niti šlifa da bude trener.
Koševo Zapad
Mene najvise razocarava kako veliki igraci poput Susica, Bazdarevica, Stojkovica i Barbareza mogu bit ovako losi treneri. Ispadaju danas bolji treneri ljudi koji se nikad nisu bavili fudbalom ozbiljno nego ove bivse fudbalske kreme
- Shategabri
- Kontakt:
Ako je bio dobar fudbaler, ne mora nužno biti dobar trener. Odnosno, to nema veze jedno s drugim.
Mada imaš primjera, recimo Zidane.
Pa Arteta, Guardiola, nisu bili nimalo loši igrači.
Nije svako rođen da bude vođa. Da selektuje, da taktizira. To što si ti bio talentovan i što si vrijedno radio dok si bio fudbaler ne znači da ćeš moći uspješno voditi 20+ ljudi.
Još ako si zahrđao kao Barba, pa sad trebaš odjednom biti hibrid Mourinha i Guardiole...ne ide to tako.
Koševo Zapad
Ma znam, ali posebno me razocaralo da on kao legenda i neko ko je tu bio dugo godina ne vidi neke stvari. I sevcenko je kao prvi posao dobio selektorsku poziciju, pa odveo Ukrajinu do cetvrtfinala evropskog prvenstva. Poslije probao i na klupskom nivou i blago receno se izblamirao. Ima tu puno faktora, ali me Barbarez bas razocarao sa nekim postupcimaShategabri je napisao/la: ↑10 sep 2024, 11:06Ako je bio dobar fudbaler, ne mora nužno biti dobar trener. Odnosno, to nema veze jedno s drugim.
Nije svako rođen da bude vođa. Da selektuje, da taktizira. To što si ti bio talentovan i što si vrijedno radio dok si bio fudbaler ne znači da ćeš moći uspješno voditi 20+ ljudi.
Još ako si zahrđao kao Barba, pa sad trebaš odjednom biti hibrid Mourinha i Guardiole...ne ide to tako.
- Shategabri
- Kontakt:
Andriy je prvo bio asistent 5 godina, pa onda selektor.fanatik19 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 11:12Ma znam, ali posebno me razocaralo da on kao legenda i neko ko je tu bio dugo godina ne vidi neke stvari. I sevcenko je kao prvi posao dobio selektorsku poziciju, pa odveo Ukrajinu do cetvrtfinala evropskog prvenstva. Poslije probao i na klupskom nivou i blago receno se izblamirao. Ima tu puno faktora, ali me Barbarez bas razocarao sa nekim postupcimaShategabri je napisao/la: ↑10 sep 2024, 11:06Ako je bio dobar fudbaler, ne mora nužno biti dobar trener. Odnosno, to nema veze jedno s drugim.
Meni je on tu negdje u rangu Papeta. Jedino što nije izmišljao taktiku bez beka.
Barba nije bio uključen u fudbal godinama, sad odjednom ko padobranac dobio da vodi reprezentaciju.
Krupan zalogaj, iskreno. I ne krivim njega, on je uzeo ponuđeno.
Međutim, ne vidim kako će on napraviti tim, a materijala ima.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.