Esmir Bajraktarević
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Esmir Bajraktarević
Odličan igrač, nadam se da će imati dobar razvojni put i da će imati veliku karijeru. I večeras je bio odličan unutar ove formacije koja mu manje odgovara od pozicije desnog krila.
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Vidi se da ima Bogom dan dar, ima potencijala postati izuzetno ozbiljan igrac. Samo mu treba naci pravu poziciju, u ovoj formaciji koju igramo ne bi bilo lose da bude neka 'desetka' sa vecom slobodom kretanja. Tacno nam fali spona izmedju veznog reda i napadaca, dotok lopti je uzasan kad nakrcas sredinu defanzivnim veznim igracima, koji su teski ziherasi i ne naumoada im da probaju sa nekom rizicnom loptom naprijed.
Prednji vezni...idealna pozicija za njega...da na 30-40m od protivnickog gola primi loptu i kratkim dodirom, proturanjem lopte, brzim driblingom ili protrcavanjem distribuira loptu prema centarforima ili krilima. Strasno je brz na dodiru lopte, brzo je se oslobadja, nizak, brz a fino tehnicki potkovan. Upravo je za one pozicije koju je Barbarez igrao, s tim da po potrebi moze i na desno krilo. Ja bih ga forsirao kao Attacking Midfield. Ispred njega Demirovic, iza njega radilice zadnji vezni red i bekovi. Decko ima kliker za dodati, nabaciti, proturiti loptu. U paru sa Huseinbasicem naprijed kao trio Hus - Barjak - Demir
Probao bih jednu laksu tekmu, mozda uzvrat protiv madjara u dijamant formaciji 4-4-2 kao nekad:
Vasilj
Dedic.....Katic......Barisic....Kolasinac
........................X...................................
.......Gigovic.............Huseinbasic........
..................Bajraktarevic......................
..........Dzeko............Demirovic............
Probao bih jednu laksu tekmu, mozda uzvrat protiv madjara u dijamant formaciji 4-4-2 kao nekad:
Vasilj
Dedic.....Katic......Barisic....Kolasinac
........................X...................................
.......Gigovic.............Huseinbasic........
..................Bajraktarevic......................
..........Dzeko............Demirovic............
- BosniaBoston
- Kontakt:
Njegova kombinatorika sa Dedićem po desnoj strani može biti bolesna
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Na momente podsjeca na futsal igraca. Vidilo se na prvih par kontakta sa loptom da fudbal ima u malom prstu. Ako se nastavi dobro razvijati mislim da bi mogao biti beton u malim prostorima.
I previse dobar za svoje godine. Tehnicki jak, odlican pas i sut, odlican pregled igre, borbenost... Da nam je jos ovakav na lijevoj strani.
- Goalgetter
- Kontakt:
Steta sto mu nisu juce podvalili loptu na sut, mislim da bi ga zabio da je imao sansu.
Nadam se da ce se razvijati u pravom pravcu, svi znamo koliko malo fali da sve krene niz brdo. Ove dvije utakmice ce mu sigurno znacajno pomoci da ga neko uzme iz Europe, u to sam siguran.
Nadam se da ce se razvijati u pravom pravcu, svi znamo koliko malo fali da sve krene niz brdo. Ove dvije utakmice ce mu sigurno znacajno pomoci da ga neko uzme iz Europe, u to sam siguran.
Kad je uputio onaj centarsut pa promasio neki od nasih kaze Kommentator u prvi momenat kao nije ni gledao gdje se nalazi nas igrac u 16m kad je pusten ponovljeni snimak ipak je kaze pogledao..Znaci da mu je dovoljno samo trzaj okom i da vec zna sta ce uradit s loptom
Naš narod a i mediji tačno nisu normalni diže se hype oko ništa.Momak uputio jedan pas i odmah je čudo od djeteta.
Momku želim sve najbolje ali ovi natpisi po medijma samo mogu imati kontra efekat na njega.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Sinoc s klupe usao zadnjih 30min u porazu na gostovanju
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ma kasno se prikljucio ekipi, odradio svega 1 trening prije utakmice. Vjerovatno ni trener nije htio da rizikuje zbog umora nakon silne voznje avionom. Vec sljedecu utakmicu ga ocekujem u 1. Postavi ponovo. Ako ne izbore barem doigravanje za playoff sto je vrlo izgledno, sezona ce mu zavrsit 20.10. Te ce do novembarskog okupljanja imat prilicno veliku pauzu.
Ovo mi je zanimljivo. A mi mijenjamo formacije i guramo ga u prvih 11 vec sad. Da nije to put za Europu kraci nego iz Europe za Ameriku pa se manje umori?fanatik19 je napisao/la: ↑15 sep 2024, 12:24Ma kasno se prikljucio ekipi, odradio svega 1 trening prije utakmice. Vjerovatno ni trener nije htio da rizikuje zbog umora nakon silne voznje avionom. Vec sljedecu utakmicu ga ocekujem u 1. Postavi ponovo. Ako ne izbore barem doigravanje za playoff sto je vrlo izgledno, sezona ce mu zavrsit 20.10. Te ce do novembarskog okupljanja imat prilicno veliku pauzu.

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Sto prije da ode iz MLSa,to mu mora biti prioritet.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ako se to planira odnosno trener ako planira trebali bi razmisliti da mu kupujemo kartu dan ranije da stigne cisto da moze da se odmori. Ja koji 5-6 puta godisnje putujem tu relaciju, pritom i treniram i znam kako da se pripremim za put svaki put prva dva dana nakon puta tesko funkcionisem zbog leta i promjene vremenske zone. Taj jedan dan organizam moze da se navikne na promjenuMadal je napisao/la: ↑15 sep 2024, 12:51Ovo mi je zanimljivo. A mi mijenjamo formacije i guramo ga u prvih 11 vec sad. Da nije to put za Europu kraci nego iz Europe za Ameriku pa se manje umori?fanatik19 je napisao/la: ↑15 sep 2024, 12:24Ma kasno se prikljucio ekipi, odradio svega 1 trening prije utakmice. Vjerovatno ni trener nije htio da rizikuje zbog umora nakon silne voznje avionom. Vec sljedecu utakmicu ga ocekujem u 1. Postavi ponovo. Ako ne izbore barem doigravanje za playoff sto je vrlo izgledno, sezona ce mu zavrsit 20.10. Te ce do novembarskog okupljanja imat prilicno veliku pauzu.![]()
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Treba mu dobar transfer kao i Dedicu. Ako ce u neki stajaznamspor, onda neka ga u mls.
embrace the chaos
- baboedindzeko09
- Kontakt:
On i Arreaga su počeli s klupe jer su igrali za svoje reprezentacije i putovali, iduću će već oba bit u prvih 11.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ako nastavi razvijati svoj talenat, smijesi mu se karijera slicna Pulisicu.
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
-
- Kontakt:
Super je vidjeti ovakvo rasno krilo s perfektnim centaršutem.
Ma zavrsit ovu sezonu u MLS-u i onda lagano evropa. Idealan klub za njega kao naredni korak je Salzburg, AZ, Twente i slicno. Tu ce najprije dobit pravu priliku a to je u ovim godinama neophodno. Jedna dobra sezona u takvim ekipama ga automatski prodaje u bundesligu ili premiership
Kako to da Braziljanci I drugi Amerikanci svi startali za njihove ekipe.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑15 sep 2024, 13:20On i Arreaga su počeli s klupe jer su igrali za svoje reprezentacije i putovali, iduću će već oba bit u prvih 11.
Joj kakve gluposti tu citati redovito.
Momak nikad bijo starter tamo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.