Jel idemo direkt sa ovim bodom ?PjevaJuznaTribina je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:29Mislis kao jedna od 38
Pitam za druga Dinu, jer je u transu

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Jel idemo direkt sa ovim bodom ?PjevaJuznaTribina je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:29Mislis kao jedna od 38
ne, ni blizu. tako nekako je bilo za EP, za SP je skroz drugačijebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:30Kralju, ako ostaneš u Ligi A Nacija kroz baraž, ti si automatski u top16 reprezentacija kada se gleda ukupna tabela Liga Nacija. 8 ekipa koje će biti prve i druge u Ligi A, 4 pobjednika grupe B i 4 pobjednika baraža će biti prvih 16 reprezentacija, onda bi mi u tom slučaju bili bili sigurno u top16.jestamaji je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:21ti lupaš gluposti jer ne znaš kako to u ovome ciklusu fercera sa baražem preko lige nacija
4 najbolja pobjednika grupa lige nacija (uključuje sve lige)
poslije toga teoretski idu najbolji drugoplasirani svih grupa u ligi nacija i tu je teoretski već maksimum iscrpljen
trećeplasirani iz lige nacija ne može ni teoretski u baraž preko lige nacija
12 reprezentacija direktno ide na SP (to će sigurno bit ovih 8 iz lige A Nacija što će bit prve i druge - Francuska, Holandija, Njemačka, Portugal, Hrvatska, Italija, Španija i Danska/Švicarska), iz Lige B će kroz kvalifikacije sigurno otići Engleska, što znači da će od 7 idućih reprezentacija na tabeli - 4 igrati baraž (one koje se nisu kvalifikovale).
Njima je to nebitno , oni su uvijek negativni . Ako slučajno neko nešto pozitivno napiše , odmah mu je otkaz .theKuPuS je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:25pošto nam je očito sve oko reprezentacije pozitivno, samo oni kvare atmosferuVensanKasel je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:10Pošto je N1 u pitanju sigurno nešto negativno i odvratno , što njima priliči .
Pa šta ti misliš koliko će biti "pobjednika grupa" u A i B Ligi nacija koji u kvalifikacijama neće osvojiti ni prvo ni drugo mjesto? Po toj logici najbolje je onda igrati lige B i C jer tu čak i ako završiš na drugom mjestu, možeš u baraž.jestamaji je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:36ne, ni blizu. tako nekako je bilo za EP, za SP je skroz drugačijebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:30Kralju, ako ostaneš u Ligi A Nacija kroz baraž, ti si automatski u top16 reprezentacija kada se gleda ukupna tabela Liga Nacija. 8 ekipa koje će biti prve i druge u Ligi A, 4 pobjednika grupe B i 4 pobjednika baraža će biti prvih 16 reprezentacija, onda bi mi u tom slučaju bili bili sigurno u top16.jestamaji je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:21ti lupaš gluposti jer ne znaš kako to u ovome ciklusu fercera sa baražem preko lige nacija
4 najbolja pobjednika grupa lige nacija (uključuje sve lige)
poslije toga teoretski idu najbolji drugoplasirani svih grupa u ligi nacija i tu je teoretski već maksimum iscrpljen
trećeplasirani iz lige nacija ne može ni teoretski u baraž preko lige nacija
12 reprezentacija direktno ide na SP (to će sigurno bit ovih 8 iz lige A Nacija što će bit prve i druge - Francuska, Holandija, Njemačka, Portugal, Hrvatska, Italija, Španija i Danska/Švicarska), iz Lige B će kroz kvalifikacije sigurno otići Engleska, što znači da će od 7 idućih reprezentacija na tabeli - 4 igrati baraž (one koje se nisu kvalifikovale).
stipu prijevode i ostale stranice, otiđi na uefa stranicu i pročitaj pravila tj. regularije … više od toga ti ne mogu napisati.
@galia95 isto važi i za tebe …. nemoj čitati pravila na sportsport stranici, ti ljudi nemaju pojma i nije nikakva arogancija jer znam tačno kako fercera
Ne znam vala i meni baca na ofsajd , a je li moguće da su pustili iz 4 različita kadra ponovljen snimak i baš ta 4 kadra ne otkrivaju je li bio ofsajd ili ne ?akisarajevo92 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:32gledaj liniju peterca i uporedjuj udaljenost desne pete Katica i glave Adama od te linijeKaunas je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:25Ovako izgleda da je ofsajd bar pola korakaakisarajevo92 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 22:58
na osnovu toga sto imam opciju da vratim unazad a ne da budem u (ne)milosti rezisera
Katic kasni, jos ostavlja nogu, VAR bi odlucivao u milimetrima
![]()
jos pitanje koliko sam ja zaustavio u tacnom trenutku dodavanja, moguce da je Katic bio jos blize golu a Adam dalje
milimetri bi odlucivali.
otprilike tako i jeste, uefa to radi da bi podsticala sve timove da igraju ozbiljno ligu nacija što do sada nije ni blizu bio slučajgalia95 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:43Pa šta ti misliš koliko će biti "pobjednika grupa" u A i B Ligi nacija koji u kvalifikacijama neće osvojiti ni prvo ni drugo mjesto? Po toj logici najbolje je onda igrati lige B i C jer tu čak i ako završiš na drugom mjestu, možeš u baraž.jestamaji je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:36ne, ni blizu. tako nekako je bilo za EP, za SP je skroz drugačijebaboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:30
Kralju, ako ostaneš u Ligi A Nacija kroz baraž, ti si automatski u top16 reprezentacija kada se gleda ukupna tabela Liga Nacija. 8 ekipa koje će biti prve i druge u Ligi A, 4 pobjednika grupe B i 4 pobjednika baraža će biti prvih 16 reprezentacija, onda bi mi u tom slučaju bili bili sigurno u top16.
stipu prijevode i ostale stranice, otiđi na uefa stranicu i pročitaj pravila tj. regularije … više od toga ti ne mogu napisati.
@galia95 isto važi i za tebe …. nemoj čitati pravila na sportsport stranici, ti ljudi nemaju pojma i nije nikakva arogancija jer znam tačno kako fercera
stupčanicu i pofalićki, ali sa malo sreće
Ipak Rade ima 200 utakmica u seriji a nije ih slucajno odigrao, sigurno je Tahirovicu ili Huseinbasicu lakse igrati kad imaju jedno takvo ime pored sebe odmah se dobije na mirnoci pogotovo u pas igri. Trenutno je stalno neka panika izbiji nabiji niko da stane na loptuforgempp je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:32S obzirom da nista pretjerano dobro vise ne dobijamo s njim, zar nije bolje gurati Gigovica, Huseinbasica, Basica, Tahirovica... nego igraca na zalasku karijere koji pritom igra u poluprofesionalnoj ligi?adrenaline323 je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:30Krunic treba biti u prvih 11 ovi ostali momci nemaju jos hrabrosti ni iskustva da sami nose igru samo ce im samopouzdanje jos vise pasti sa ovim izmjenama svakih 45 minuta. Potreban je jedan lider na sredini terena a jos se niko nije nametnuo ne bih imao nista protiv i da se cimirotu uputi poziv za naredno okupljanje.
U kvalifikacijama za SP ima 12 grupa i direktno ide samo prvoplasirani.
Sve se slažem, samo Dedić jednostavno mora igrati desno zajedno s Bajraktarevićem, inače gubimo sav njegov potencijal i klasu. Lijevo se ne snalazi i nije ni upola opasan kao kada igra desno, što je i pokazao u ove dvije utakmice.hz1987 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 00:12Uigrati stoperski par Barisic-Katic i otrpiti Vasilja dok se ne ukomponuje sa ovom dvojicom. Golman moze biti dobar onoliko koliko su centarhalfovi dobri i obratno. Istrajati na ovoj trojici da se dobro dobro sinergisu i steknu povjerenje jedni u druge i taj dio je rijesen. Dedic, Gazibegovic lijevo jedan drugom zamjena, a desno Kolasinac i Karic (rijesiti papire). Rezervni centarhalfovi prema formi pozivati a poseban status Bicakcicu dati, nije mu mrsko i na klupi presjediti. I taj dio zadnje linije je rijesen sustinski. Sa uigravati i neeksperimentisati. Ahmedhodzica na debelo hladjenje poslati a Hadzikadunic ne se presabere.