Anel Ahmedhodžić

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Sveti
Kontakt:

Re: Anel Ahmedhodžić

Post Postao/la Sveti » 13 sep 2024, 13:01

Velik si Emire :tokralju:
naprijed rejal

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 13 sep 2024, 13:02

Arnelv52 je napisao/la:
13 sep 2024, 12:51
scholsey je napisao/la:
13 sep 2024, 12:48
Arnelv52 je napisao/la:
13 sep 2024, 12:33
Otkud vam ideja da Anel igra preko one stvari i da bira utakmice?
Vidiš, ja se pitam otkud tebi ideja da nije tako?
Ja i nisam rekao da nije tako.

Jedino što jeste tačno na ovu temu je da je Barbarez prvi počeo javno govoriti o ovome. Da je on onda šutio ništa se od ovoga ne bi desilo.

Sve poslije toga su nagadjanja.
Onda okej. Ali impliciraš tim pitanjem, pa odatle moj odgovor.

Nije Barbarez prvi počeo. Kodro je prvi počeo, suspenzijom - a Anel ponašanjem, jer je ovo već koji 4-5x da samo on ima neki problem. Vjerujem da je to jedan od glavnih razloga što je Barbarez uopšte osjetio potrebu da to javno komentariše (ono, nije prvi put, ljude interesuje). Mada, nije Barbarez ni ništa pogrešno rekao. Rekao je čovjek nešto u stilu rekao nam je šta je rekao, otišao, i mi mu vjerujemo. Sve poslije je primarno posljedica neuređenih odnosa porodice Ahmedhodžić, i Anela samog.

Kad već pišem o tome: Nije ni za Dennisa ništa pogrešno rekao. Rekao je da nije zadovoljan njegovim angažmanom na treningu. Nije rekao ni da je loš, ni dobar, ni spor, ni brz, ni spreman, ni nespreman. Rekao je da on nije zadovoljan. Valjda je cijeli fazon svega da prije svega trener bude tobom zadovoljan, jer te on stavlja u igru.. a i daleko od toga da je prvi trener koji je na taj način u javnosti pravdao neku svoju odluku.

Jednostavno, odluka struke i tako. Problem naše javnosti (ili barem dijela) je što to nismo u stanju prihvatiti.
The saddest thing in life is wasted talent.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 sep 2024, 13:14

Madrilenho je napisao/la:
13 sep 2024, 12:15
Ja mu s1na Isaka ****, dabogda poginuli svi zajedno
Boze sacuvaj.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 13 sep 2024, 13:36

Temu pod ključ. Izbrisati ga iz sjećanja.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 13 sep 2024, 13:42

scholsey je napisao/la:
13 sep 2024, 13:02

Nije Barbarez prvi počeo. Kodro je prvi počeo, suspenzijom - a Anel ponašanjem, jer je ovo već koji 4-5x da samo on ima neki problem. Vjerujem da je to jedan od glavnih razloga što je Barbarez uopšte osjetio potrebu da to javno komentariše (ono, nije prvi put, ljude interesuje). Mada, nije Barbarez ni ništa pogrešno rekao. Rekao je čovjek nešto u stilu rekao nam je šta je rekao, otišao, i mi mu vjerujemo. Sve poslije je primarno posljedica neuređenih odnosa porodice Ahmedhodžić, i Anela samog.

Kad već pišem o tome: Nije ni za Dennisa ništa pogrešno rekao. Rekao je da nije zadovoljan njegovim angažmanom na treningu. Nije rekao ni da je loš, ni dobar, ni spor, ni brz, ni spreman, ni nespreman. Rekao je da on nije zadovoljan. Valjda je cijeli fazon svega da prije svega trener bude tobom zadovoljan, jer te on stavlja u igru.. a i daleko od toga da je prvi trener koji je na taj način u javnosti pravdao neku svoju odluku.

Jednostavno, odluka struke i tako. Problem naše javnosti (ili barem dijela) je što to nismo u stanju prihvatiti.
Potpis. :thumbup:

Još treba dodati da mi "obični smrtnici" pojma nemamo šta se tačno dešava iza zatvorenih vrata i kakav je ko imao nastup.

Smeta nam kada se ništa javno ne komentariše, neki potez, odluka ili slično. Sada nam smeta kada se javno kaže (i ako nije rekao ništa loše).

Selektor i stručni štab imaju puno pravo da procijene da li neko zadovoljava njihove kriterije i da li taj neko treba da bude u rosteru.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 13 sep 2024, 13:43

Kako ćemo sad dalje bez Sergia?
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 13 sep 2024, 13:50

scholsey je napisao/la:
13 sep 2024, 13:02

Onda okej. Ali impliciraš tim pitanjem, pa odatle moj odgovor.

Čak ni to da li je on jedini koji ima neki problem ili je jedino kod njega isplivalo na površinu dok ostali mudro šute ne možemo znati.

Ja da sam recimo Demirović meni ne bi bilo pravo da me trener, sa mojih 25 godina, u naponu snage, kad igram u dobrom klubu izvodi iz ekipe dok u igri ostaje čovjek sa 38 godina koji je objektivno spor i ne može trčati i to u situaciji kad nam je to dvoje prijeko potrebno.

Što se Barbareza tiče nije njegovo da što bi rekle u nas hodže tabiri sa rajom šta je Anel mislio nego da upravlja situacijom. On je plaćen da iz svake situacije izvuče maksimum mogućeg za ekipu i za reprezentaciju a evo vidimo šta je uradio.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 13 sep 2024, 13:53

Arnelv52 je napisao/la:
13 sep 2024, 13:50

Čak ni to da li je on jedini koji ima neki problem ili je jedino kod njega isplivalo na površinu dok ostali mudro šute ne možemo znati.

Ja da sam recimo Demirović meni ne bi bilo pravo da me trener, sa mojih 25 godina, u naponu snage, kad igram u dobrom klubu izvodi iz ekipe dok u igri ostaje čovjek sa 38 godina koji je objektivno spor i ne može trčati i to u situaciji kad nam je to dvoje prijeko potrebno.

Što se Barbareza tiče nije njegovo da što bi rekle u nas hodže tabiri sa rajom šta je Anel mislio nego da upravlja situacijom. On je plaćen da iz svake situacije izvuče maksimum mogućeg za ekipu i za reprezentaciju a evo vidimo šta je uradio.
Pa šta je to konkretno Barbarez loše uradio? Što je rekao da se vratio u Sheffield i da mu vjeruje?

Anel se je prvi "privremeno" oprostio. Onda je Spahić ga permanentno "oprostio".

Igra ko želi da bude tu i da svoj maksimalni doprinos.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 13 sep 2024, 13:57

Celestial je napisao/la:
13 sep 2024, 12:07
Sta mu uradi dronfa. Izgubi mjesto u repci + automatski i mjesto u nekom jacem klubu jer ako ne igras u smijesnoj BiH automatski si gori igrac nego sto jesi. I neka mu je tako.

Sad nek zivi sa dronfom koja se karala njemu iza ledja dok su ga na glavu bacali Englezi. Sam pao sam se ubio. Bolje ljubit kalasnjikov nego grb reprezentacije. E moj Anele, degenu.

Obrisati i temu odmah. :salut:
Momak je samo izuzetno glup i lak za manipulaciju. Jbt ozenis istetoviranu ak47 dronfu, a ovamo gubis kapitensku zbog duginih boja. Sreca da je fudbaler inace bi mozda zavrsio kao dijasporac Emrah nedavno u Minhenu.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 sep 2024, 13:58

Ljudima mora bit jasno da mi nemamo igrace da igramo sa pola snage i dobijemo na kvalitet. Imamo ekipu koja moze imat uspjeha samo sa 100% zalaganjem i lojalnosti prema selektoru i suigracima. Kao Slovacka, Rumunija, Albanija, Slovenija itd.

Sa ovakvim karakterima poput Anela nikad neces imat tu atmosferu a nije ni blizu kvalitet da mu se prasta takvo ponasanje.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 13 sep 2024, 14:08

Molim administratora da zakljuca temu. Hvala!

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 13 sep 2024, 14:17

HariTz je napisao/la:
13 sep 2024, 13:53
Arnelv52 je napisao/la:

Pa šta je to konkretno Barbarez loše uradio? Što je rekao da se vratio u Sheffield i da mu vjeruje?

Anel se je prvi "privremeno" oprostio. Onda je Spahić ga permanentno "oprostio".

Igra ko želi da bude tu i da svoj maksimalni doprinos.
Pa sve je pogrešno uradio. Čak i izbor tih riječi je pogrešan tj. nepismen. Ne treba ti bolji dokaz za to nego ovo što sad imamo.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 13 sep 2024, 14:18

Brišite ****!
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 13 sep 2024, 14:19

slika
Ugasite temu konacno! :bih:

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 13 sep 2024, 14:24

Arnelv52 je napisao/la:

Tehnički - nema načina da znamo, ali imamo primjere na osnovu kojih možemo zaključiti šta je u pitanju.

Mislim, Kolašinac je redovno povrijeđen - dođe, provjere ga, ode, nikakav problem. Njemu doktori dobri, ovom malom Nesti nisu? Ono, i to znamo iz medija, kao i ovo za Anela - očito se ne šuti.

Ili, žena od Hajradinovića (vjerovatno ponesena emocijama) nešto javno prošupljira. Čovjek joj normalno kaže da to skloni, jer ona nije u svlačionici i to se nje ne tiče. Nešto ne vidim da se uvrijedio kao Nesta - a nije da se i njoj nije lanulo. Ne toliko kao Nesti, ali sam siguran da bi bilo više, da pažnja nije usmjerena na ganku.

Razumijem, ali to je sve individualno. Te neke taktičke odluke, to ne možeš znati i razumjeti osim ako nisi igrač lično. Ogromna većina njih su ozbiljni momci, profesionalci, svjesni su oni šta je fudbal, i da ga igra 11 ljudi na terenu. Iskreno čisto sumnjam da bilo kome od njih toliko smeta što igra šta igra, ili uopšte ne igra (bar u slučaju repke). Naravno da je svakome drago kad je unutra, svi hoće da igraju, prave razliku, ali opet.. znaju da nisu sami, sigurno.

Nisu to djeca pioniri, pa da se vode emocijama i željom - nego odrasli ljudi kojima je to posao.
HariTz je napisao/la:
13 sep 2024, 13:42
Selektor i stručni štab imaju puno pravo da procijene da li neko zadovoljava njihove kriterije i da li taj neko treba da bude u rosteru.
Tačno tako. Naš je problem što ne znamo poštovati autoritet, nije njegov/njihov.

Što se mene tiče, Barbarez je postupio maksimalno profesionalno. Ko ne vjeruje, nek pogleda presove selektora drugih repki i način na koji oni objašnjavaju svoje odluke.

Mislim da je većina pljuvačine po njemu uzrokovana time što raja ne misli da je materijal za selektora, pa to nezadovoljstvo prenose na sve aspekte njegovog posla.

A realno - ništa pogrešno nije uradio. Čak i napredujemo.
The saddest thing in life is wasted talent.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 13 sep 2024, 14:34

Arnelv52 je napisao/la:
13 sep 2024, 14:17
Pa sve je pogrešno uradio. Čak i izbor tih riječi je pogrešan tj. nepismen. Ne treba ti bolji dokaz za to nego ovo što sad imamo.
Vidi, ne mogu se složiti sa tobom iz 2 razloga.

1. Da nije ništa rekao, osuli bi i drvlje i kamenje na njega i cijeli sš. Tražili smo transparentnost. Dobili smo je.

2. Što se tiče komentara da je Sergej "nepismen".. pa vidi, sigurno nije Mak Dizdar i najelokventnija osoba na svijetu, ali ništa nije rekao što bi ugrozilo njegovu budućnost u reprezentaciji. Čak je rekao "On je otišao, i mi mu vjerujemo". Nakon utakmice je rekao "Hajde da komentarišemo igrače koji su tu jer oni zaslužuju fokus". Indirektno je skrenuo pažnju da nisu sve stvari u najboljem redu.

Nakon toga imaš nastup Anela, njegove supruge, njegovog oca i dobijaš "shitshow". Nakon toga je Spahić izašao u javnost.

Evo da te pitam konkretno. Kako bi javnost (čitaj navijači) reagovali da Sergej nije apsolutno ništa pomenuo a Anel otišao na svoju ruku?
Zadnja izmjena: HariTz, dana/u 13 sep 2024, 14:40, ukupno mijenjano 2 puta.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 13 sep 2024, 14:38

Nema igraca koji je sretan sto je na klupi ili tribinama. Dobro, ima Begovic i slicni :urnebes: ali to su izuzeci.

Isto tako, ne postoji igrac kojeg nesto ne boli i ne zateze u svakom momentu. Njihova tijela su pod konstantnim naporom i igrac uvijek moze reci, ne mogu, zateze me loza i da ne slaze uopste... ali tu je medicinski tim da provjeri i kaze moze li ili ne moze na teren.

Poenta je u profesionalnom odnosu prema reprezentaciji i saigracima. Kod Anela je to davno postalo simptomaticno. Na stranu sto mu je familija za Zadruge, sto je ozenio starletu, sto ima oca budalu itd.

Dzeko sa cetiri banke dodje i odigra dvije utakmice. Seo i povrijedjen dodje i bude uz tim. Ovaj mali ima probleme sa glavom i sa familijom, sam sebi unistava karijeru. Da je pametniji igrao bi u Premiershipu.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 13 sep 2024, 15:06

On nije kvalitet za Premiershipa ali mislim da može igrati u Bundesligi sasvim komotno.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 13 sep 2024, 15:12

Ovako se i Mahrez qrchio pa ga je Vaha nalepušio. To je taj seljački mentalitet koji neki naši igrači ponesu sa sobom, tipa Hamula i ovaj bot Anel
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 13 sep 2024, 15:29

Sad ce Anel imat vremena kad bude reprezentativna stanka da obavi DNK test, da provjeri jel mali zbilja njegov.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.