Atletika
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Atletika
Keely Hodgkinson fantastična na 800 m,1,54,61, 7. vrijeme svih vremena
hudson smith prvi evropljanini ispod 44
mislim 43:74 ali nisam siguran, ima google koga tačno vrijeme interesuje (a nema sat
)
mislim 43:74 ali nisam siguran, ima google koga tačno vrijeme interesuje (a nema sat

tek danas je ratificiran WR alekne.
Wanyoniy drugi rezultata svih vremena na 800 m, 1 41 11
ne bi me čudilo da u cirihu neko sruši WR na 800
- branimir85
- Kontakt:
Danas novi DL miting Silesia i ulazna lista izgleda sjajno ,čak par ovi disciplina koje se danas ne boduju izgledaju top, od M i Ž kladiva do muške stotke i 1000m Ž.
Na 3000m se najavljuje pokušaj rušenja jednog od najmoćniji WR od legendarnog Komena ,jaka ekipa je tu
predvođena s Jakobom I. ,Aregawijem, Baregom ,Kejchelom...
Na 3000m se najavljuje pokušaj rušenja jednog od najmoćniji WR od legendarnog Komena ,jaka ekipa je tu
predvođena s Jakobom I. ,Aregawijem, Baregom ,Kejchelom...
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Jacob oborio sv. rekord na 3000 m , 7:17:55, 28 godina star rekord Komena
Duplantis opet postavio novi s. rekord, 6,26
- branimir85
- Kontakt:
Sjajan DL miting jučer u Silesi ,baš je bio užitak ispratiti 4 sata atletike.
Stvarno nisam očekivao da Jakob "uništi" najstariji WR na stazi(bez štafeta), jer nitko se nije uspio ni približiti rekordu Komena ,a pokušavali su mnogi veliki trkači od Hichama, Saifa,Kenenise....
Ostala su još tri WR iz 20 st. sa staze i sva tri su u Jakobovoj domeni( 1000m -Ngeny 99",1500m i Milja -Hicham El Guerrouj 98" i 99") ,a vjerovatno Jakob najviše želi skinuti ovaj Hichamov na 1500m koji i danas izgleda svemirski ,jer u zadnji 26 god. otkad je postignut samo su po jednom Lagat,Kiprop i Jakob uspijeli istrčati sub 3:27 ,dok veliki
marokanac ima sam 5 utrka ispod.
Kako Mondo skida centimetre ,vjerovatno dogodine gledamo i pokušaj rušenja WR na 6.30m ,a tek sam skužio da je
i Rene nastupao , ne loši 5.62m za nekog u 38.god.
Paulino i El Bakkali još jednom potvrdili da su vladari svoji disciplina ,dok ne znam šta Lyles planira ,ali bi volio vidjeti još jedan njegov obračun s Tebogom na 200m do kraja sezone .
A za ljubitelje atletike nema odmora jer sutra počinje SP U20 ...više o tome kasnije.
Stvarno nisam očekivao da Jakob "uništi" najstariji WR na stazi(bez štafeta), jer nitko se nije uspio ni približiti rekordu Komena ,a pokušavali su mnogi veliki trkači od Hichama, Saifa,Kenenise....
Ostala su još tri WR iz 20 st. sa staze i sva tri su u Jakobovoj domeni( 1000m -Ngeny 99",1500m i Milja -Hicham El Guerrouj 98" i 99") ,a vjerovatno Jakob najviše želi skinuti ovaj Hichamov na 1500m koji i danas izgleda svemirski ,jer u zadnji 26 god. otkad je postignut samo su po jednom Lagat,Kiprop i Jakob uspijeli istrčati sub 3:27 ,dok veliki
marokanac ima sam 5 utrka ispod.
Kako Mondo skida centimetre ,vjerovatno dogodine gledamo i pokušaj rušenja WR na 6.30m ,a tek sam skužio da je
i Rene nastupao , ne loši 5.62m za nekog u 38.god.
Paulino i El Bakkali još jednom potvrdili da su vladari svoji disciplina ,dok ne znam šta Lyles planira ,ali bi volio vidjeti još jedan njegov obračun s Tebogom na 200m do kraja sezone .
A za ljubitelje atletike nema odmora jer sutra počinje SP U20 ...više o tome kasnije.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
mondo fakat uzeo warholma u trci
večeras je cirih, 800m se ne trči

večeras je cirih, 800m se ne trči

- MilanMladenovic
- Kontakt:
Ajde sto ga je uzeo, ali i vrijeme koje je postigao 

Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
mislim da bi sa tim vremenom bio u polufinalu evropskog prvenstvaMilanMladenovic je napisao/la: ↑05 sep 2024, 09:57Ajde sto ga je uzeo, ali i vrijeme koje je postigao![]()
bez da provjeravam .... nema teorijefilip13 je napisao/la: ↑05 sep 2024, 11:38mislim da bi sa tim vremenom bio u polufinalu evropskog prvenstvaMilanMladenovic je napisao/la: ↑05 sep 2024, 09:57Ajde sto ga je uzeo, ali i vrijeme koje je postigao![]()
aha, misliš evropsko, ne svjetsko ... tu je sve moguće
uvjeren sam da bi sa tim vremenom ušao u polufinale EPjestamaji je napisao/la: ↑05 sep 2024, 12:25bez da provjeravam .... nema teorijefilip13 je napisao/la: ↑05 sep 2024, 11:38mislim da bi sa tim vremenom bio u polufinalu evropskog prvenstvaMilanMladenovic je napisao/la: ↑05 sep 2024, 09:57Ajde sto ga je uzeo, ali i vrijeme koje je postigao![]()
aha, misliš evropsko, ne svjetsko ... tu je sve moguće
- branimir85
- Kontakt:
Večeras prva finalna večer DL,a uvjeti u Brusselu su daleko od idealni za atletiku.
Holloway odustao od finala 110m prepona radi očito love, a zato je SML dobila hrpu love jer su samo za nju organizirali posebno dvije utrke na 200m i 400m izvan glavnog programa.
Holloway odustao od finala 110m prepona radi očito love, a zato je SML dobila hrpu love jer su samo za nju organizirali posebno dvije utrke na 200m i 400m izvan glavnog programa.
jutros još cca pola sata brže … prva ispid 2:10branimir85 je napisao/la: ↑09 okt 2022, 17:15Ruth Chepngetich postavila 2.najbolje vrijeme svi vremena na Čikaškom maratonu,2:14;18 samo 14 sekundi sporije od rekorda Kosgei koji je postavljen upravo ovdje.
leži joj čikago. garant se najede mesa kod webera i onda joj nemože niko ništa
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.