LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Rule_hz
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Rule_hz » 04 apr 2011, 00:19

majestic24 je napisao/la:Ma dobiti ce ovo Lakersi...samo za mene ce biti pobjede

I da vam se svima pohvalim,moram radosnu vijest podjeliti sa navijacima Lakersa i Manchester Uniteda. Prvog maja se zenim.

nek ti je sa srecom jaro moj cuvaj se ti braka:D
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 04 apr 2011, 00:22

adnan24 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Opet se Bynum povrijedio sigurno..

Ovo bi bio belaj veliki ako bude opet nesto teze prirode...ovaj poraz manje-vise :?
Ma nije se povrjedio nego Phill isao za Denverom , umjesto da igra svoju igru :roll:
nije mi djelovao povrjedjen ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 apr 2011, 00:23

Kobe Bryant je napisao/la:
Ma nije se povrjedio nego Phill isao za Denverom , umjesto da igra svoju igru :roll:
nije mi djelovao povrjedjen ;)
A ja sad gledam jedan snimak u kojem se uhvatio za koljeno i od tad kako kazu komentatori nije ulazio u igru !? E sad da li je cisto radi opreza ili je fakat povreda ne znam...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 apr 2011, 00:23

Na kraju pobjeda Denvera 95-90. Steta za poraz koji boli, no kako @dema napisao i ovo se moralo nekad dogoditi. Poraz nije toliko strasan koliko cinjenica da je SAS sada definitivno obezbjedio prvu poziciju i da je Chicago otisao na dvije pobjede prednosti. No to ne mora u PO nista znaciti, i sada je vazno obezbjediti tu trecu poziciju u cijeloj ligi.
I naravno slazem se s @adnanom24 bolje je da smo sada izgubili nego u PO, a ruku na srce ta pozicija broj 1 na zapadu nije izgubljena veceras nego nekim glupim i bespotrebnim porazima u toku sezone. Sljedeca utakmica je protiv Utah-e s utorka na srijedu s pocetkom u 4.30 h.

PS: Veceras smo odigrali stvarno jednu losu utakmicu i nadam se da "povreda" Bynuma nije ozbiljne prirode, jer ukoliko bude nema nas nigdje onda u PO. Kao sto sam rekao prije utakmice najvise se bojim njihove klupe koja nam je i presudila. Moram stravno ekipi Denvera cestitati na odlicnom trade-u gdje su vise dobili nego li su izgubili.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 apr 2011, 00:28

Na Chicago i Spurse treba zaboraviti a do kraja pokusati ostati ispred Bostona,Heata i Dallasa sa sto je moguce manje utrosene energije jer nema svrhe da sad igramo na maksimalnom nivou za prednost domaceg terena pa da onda u play offu puknemo...mnogo je vaznije postici vrh forme kada bude trebalo,nego imati prednost igrajuci kuci.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 04 apr 2011, 00:45

adnan24 je napisao/la:Na Chicago i Spurse treba zaboraviti a do kraja pokusati ostati ispred Bostona,Heata i Dallasa sa sto je moguce manje utrosene energije jer nema svrhe da sad igramo na maksimalnom nivou za prednost domaceg terena pa da onda u play offu puknemo...mnogo je vaznije postici vrh forme kada bude trebalo,nego imati prednost igrajuci kuci.
ma nisu vama Spursi nedostizni igrate s njima kuci oni ako 1 zijane eto ih tu,a forma im je u padu s Atlantom mogu lako izgubit i eto sanse

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 04 apr 2011, 09:42

Meni nije jasno kako se neki upale nakon samo jedne izgubljene (i, zašto ne reći, loše odigrane utakmice), pa odmah se govori da sa ovakvom igrom nemaju sta da traze u playoffu.
Pa svakom se moze dogoditi losa utakmica. Osim toga, Bynum se povrijedio nekad u 3. cetvrtini, ako se dobro sjecam, i Phil ga je svjesno drzao na klupi do kraja meca, uprkos riziku od poraza. Jer je bolje izgubiti ovu relativno nevaznu tekmu, nego izgubiti Bynuma za playoff.
Ne bih se takodje slozio da su Lakersi bez Bynuma bez sansi u playoffu. Samo ce taktika biti drugacija, i tu je Phil dovoljno iskusan da od onog s cim raspolaze napravi rezultat. Problem je kad ti se igrac, kao sinoc, povrijedi u toku utakmice, pa se nema vremena za neke nove taktike.
I jos nesto, Lakersi su zadnje dvije sezone imali prednost domaceg terena u finalu, iako nisu imali bolji skor od prvoplasirane ekipe na Istoku (2010. g. su, meni se čini, bili losiji cak i od drugoplasiranog Orlanda). Chicagu svaka cast, ali vidjecemo da li ce dogurati do finala, ipak treba proci pored ekipa kao sto su Miami, Boston ili Orlando (mada bih vise volio da u eventualnom finalu igraju protiv Chicaga, nego protiv Bostona ili Miamia).
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 apr 2011, 16:50

Izgleda da povreda Bynuma nije ozbiljnija...on je izjavio poslije meca da je OK a dosad nema novih informacija tako da bi trebalo biti sve u redu.Gasol je takodje imao sinoc povredu,cini mi se isto koljena i danas treba ici na MRI...kako kazu ne bi ni to trebalo biti ozbiljno...

Sto se mene tice ja sam zadovoljan ako zavrsimo sa trecim skorom u ligi iza Bullsa i Spursa...cak je ova druga pozicija na zapadu po meni i bolja jer je u drugoj rundi mnogo bolje da igramo sa Mavericksima nego sa Durantom i kompanijom.

@jose

Mogli bi mi dosta bez Bynuma ali nema sanse da bi osvojili...previse on nama znaci da bi mogli to sve nadomjestiti.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 apr 2011, 22:01

Ja sam sinoc strepio od prve minute da se neko ne povrijedi, nisam htio da to pisem ovdje, reko dzaba cu da izmalerisem, kad na kraju umalo da se bas dogodi..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 apr 2011, 00:49

A opasnost od povrede uvijek postoji...jbg. takav je sport,posebno kad je neko podlozan povredama kao Bynum.

http://sports.espn.go.com/los-angeles/n ... id=6293427

Ipak dobre vijesti stizu danas,Bynum vjerovatno igra utorak dok Gasol treba tek da obavi MRI ali kako kaze danas je mnogo bolje i ne bi trebalo biti problema...sto se mene tice ne mora ni igrati utorak,nije vrijedno rizika...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 apr 2011, 00:55

adnan24 je napisao/la:A opasnost od povrede uvijek postoji...jbg. takav je sport,posebno kad je neko podlozan povredama kao Bynum.

http://sports.espn.go.com/los-angeles/n ... id=6293427

Ipak dobre vijesti stizu danas,Bynum vjerovatno igra utorak dok Gasol treba tek da obavi MRI ali kako kaze danas je mnogo bolje i ne bi trebalo biti problema...sto se mene tice ne mora ni igrati utorak,nije vrijedno rizika...
Sva sreca pa s Bynumom nije nista, a slazem se s tobom da Gasol sutra ne bi trebao igrati valjda smo u stanju dobiti Utah-u i bez Gasola. Tu je i Ratliff koji moze preuzeti dio tereta. Sinoc kada se Bynum uhvatio za koljeno mislio sam da je to njegov kraj u Lakersima i domah mi je kroz glavu prosla situacija da ce biti glavna zvijezda prelaznog roka i da Lakersi vise nemaju zivaca da se zahebaju.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 apr 2011, 01:06

Veceras igramo protiv Utah-e gdje ne bi trebalo biti problema da upisemo novu pobjedu ukoliko budemo igrali nasu prepoznatljivu igru. Ako je vjerovati zvanocnoj stranici veceras ce nastupiti i Bynum i Gasol, mada kod Gasola ne bi ulazio u rizik neke teze povrede, jer sam misljenja da i bez njega mozemo pobjediti Utah-u. Ja bi licno poceo s Bynumom i Odomom, a tu je Ratliff da njih dvojcu rastereti, a Gasol ce po meni biti potrebniji protiv OKC-a, SAS-a i na teskom gostovanju kod Portlanda, jos plus igramo back to back game jer sutra gostujemo kod Warirrsa. Sta Vi ocekujete od vecerasnje utakmice ?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 apr 2011, 01:22

amerosm je napisao/la: Sta Vi ocekujete od vecerasnje utakmice ?

Iskreno nista posebno...ne vjerujem da cemo igrati nesto posebno dobro jer je ovo utakmica "za odraditi"...nadam se da cemo ipak nekako uspjeti pobjediti iako ne bi previse bio iznenadjen i porazom...samo da sve prodje kako treba sto se tice ovih povreda i ja zadovoljan.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 06 apr 2011, 04:33

evo phill kaze da ce gasol veceras da igra, koliko je to pametno sad ne znam...al svakako da oni imaju najbolje informacije i znaju u kakvom je on stanju...veceras ocekujem jednu rutinsku pobjedu...iako mislim da ce se ovi protiv nas naloziti i da ce biti divljih kako poena tako i igre od N.N igraca koji imaju utakmice zivota protiv nas... al otom potom vidjet cemo :D
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 apr 2011, 07:45

Nakon Denvera i Utah dobi Lakerse u rezultatskoj klackalici. Više sam spav'o nego što sam gled'o tekmu (tu i tamo me probudi publika i(li) komentator), tako da...Moram priznat' da sam očekiv'o pobjedu protiv neprepoznatljivih Jazzera, al' to se nije desilo. Tri poraza više od San Antonia, te 2 poraza više od Bullsa, dok su za jedan poraz bolji od Miamia i Bostona. Uh...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 06 apr 2011, 11:32

Kao sto sam i pisao sinoc,ovaj poraz me nije previse iznenadio jer ocigledno da se ne igra na onom nivou poslije all star-a...poslije one pobjede protiv Dallasa mnogo toga se promijenilo,malo smo povukli rucnu...Sinoc 37% sut i 19 izgubljenih lopti sto dovoljno govori o nasem fokusu u igri...

Dug je period od All-stara pa do kraja play offa da bi se igralo sa 100% cijelo vrijeme,tesko da bi mogli izdrzati sve te napore,posebno sto i nismo mlada ekipa...ovo je po meni cisto tempiranje forme,nesto slicno radi i Boston.

Ja se nadam da cemo i pored toga zadrzati mjesto ispred Bostona,Dallasa i Heata.
Prvo mjesto na zapadu je po meni dosta upitno sto se tice neke prednosti jer nama je mnogo bolje da u drugoj rundi idemo na Maverickse nego na Oklahomu pa makar u finalu morali sa Spursima bez prednosti domaceg terena.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 apr 2011, 12:00

Nakon sto sam vidio statistiku vidim da su igrali preko neke stvari i ovaj poraz nije strasan. Slazem se s @adnanom24 da je vazno da udjemo kao prvo zdravi u PO, a kada igramo punim intenzitetom mozemo svakoga dobiti. Bilo bi dobro zadrzati prednost ispred Bostona i Miamija i nadam se da ce veceras upisati pobjedu na gostovanju kod Warriorsa koji su sinoc "razvalili" Portland na gostovanju.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 apr 2011, 13:31

Opet sinoc losa igra i bespotreban poraz kod Warriorsa s 95-87. Sinocnjim porazom smo definitivno izgubili borbu za prvu poziciju na zapadu i drugu poziciju u cijeloj ligi, ali smo isto tako vratili Boston u igru koji u odnosu na nas ima prednost i u slucaju istog omjera imali bi prednost domaceg terena. Nadajmo se da nece doci do toga i da ce Bullsi veceras za nas odraditi veci dio posla tako sto ce pobjediti ekipu Bostona. Igraci u ova posljednja cetiri susreta se moraju uozbiljiti jer nam je na ruku takodjer isao sinocnji poraz Heata i trebaju imati na umu da su uzeli titulu zahvaljujuci prednosti domaceg terana u nekoj od serija - 2009 polufinale konferencije protiv Rocketsa 4-3, i 2010 veliko finale protiv protiv Bostona 4-3. Sutra nas ocekuje isto tesko gostovanje kod Portlanda gdje ocekujem da upisemo i cetvrti uzastopni poraz.
Razumjem ja da je ovo klasicno tempiranje forme za PO, ali to isto treba raditi u umjerenim kolicinama, jer ako gledamo cijelu ligu onda je od pozicije broj 3 do pozicije broj 8 razlika u dvije pobjede, i neko te drasticno opustanje moze puno toga kostati. Sva sreca za nas pa su Miami i Dallas "smotani".

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 apr 2011, 14:07

amerosm je napisao/la:ali smo isto tako vratili Boston u igru koji u odnosu na nas ima prednost i u slucaju istog omjera imali bi prednost domaceg terena. Nadajmo se da nece doci do toga i da ce Bullsi veceras za nas odraditi veci dio posla tako sto ce pobjediti ekipu Bostona.

A sad si me zbunio...zar se ne gleda u ovom slucaju omjer sa suprotnom konferencijom...Boston ima 19-11 sa zapadom a mi 21-9 sa istokom?
amerosm je napisao/la:trebaju imati na umu da su uzeli titulu zahvaljujuci prednosti domaceg terana u nekoj od serija - 2009 polufinale konferencije protiv Rocketsa 4-3

Mi bi one Rocketse izbacili i da su sve utakmice igrane kod njih...a naravno slazem se da je prednost domaceg terena vazna,zato treba ostati ispred Bostona i Heata koji je srecom izgubio sinoc..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 apr 2011, 14:25

adnan24 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:ali smo isto tako vratili Boston u igru koji u odnosu na nas ima prednost i u slucaju istog omjera imali bi prednost domaceg terena. Nadajmo se da nece doci do toga i da ce Bullsi veceras za nas odraditi veci dio posla tako sto ce pobjediti ekipu Bostona.

A sad si me zbunio...zar se ne gleda u ovom slucaju omjer sa suprotnom konferencijom...Boston ima 19-11 sa zapadom a mi 21-9 sa istokom?

Prvo se gleda omjer u svojoj diviziji, pa onda omjer u suprotnoj konferenciji, eh tu su oni jednu pobjedu u prednosti jer imaju omjer 12-3, a mi 12-4. Opet ponavljam da bi Chicago vecerasnjom pobjedom za nas uradio dosta posla.
amerosm je napisao/la:trebaju imati na umu da su uzeli titulu zahvaljujuci prednosti domaceg terana u nekoj od serija - 2009 polufinale konferencije protiv Rocketsa 4-3

Mi bi one Rocketse izbacili i da su sve utakmice igrane kod njih...a naravno slazem se da je prednost domaceg terena vazna,zato treba ostati ispred Bostona i Heata koji je srecom izgubio sinoc..
Slazem se s tobom da bi ih izbacili, ali opet netreba se previse zahebavati, treba umjereno tempirati formu ;) ;) . Ja sam i dalje misljenja da nam je Boston najveca opasnost i mislim da je najvaznije ostati ispred njih.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 6 gostiju.