Tako je
0:3
Moraš pazit na to pravilo
Hocu reci strucni stav
Ili igraš sa dva U - 21 ili cuvas izmjenu za takvu situaciju - povredu
Pravilo je jasno - BiH igrac mora igrat jer je igrac voljene BiH U - 21
Mora se pazit
Tako je
Kakvu je prednost Posušje napravilo protiv Zrinjskog? 2 min nakon su uveli U-21, a gubili sufeniksptica je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:46Na kraju po meni je najrealnije da mi nismo napravili nikakvu prednosti u odnosu na Posušje jer nismo imali u21...
Kao sto su oni napravili prednost nad Zrinjom kad nisu imali u21 jer su imali isto igraca na terenu ali jednog "starijeg".![]()
Prosle godine je bilo pravilo da 2 igraca moraju poceti i da jedan mora zavrsiti utakmicu. Vecina ekipa je mijenjala jednog i ostajala s jednim do kraja. Ako zamijenis jednog, a drugi dobije crveni, duzan si ubaciti treceg jer si ti jednog zamijenio.Predatod je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:35100% treba naci taj trenutak i isjeci i poslati savezu. Glupi debili iz Posusja ce da sute.Truba1905burazeru je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:33Hajde mi objasni zašto je Zrinjski prošle god uvodio U21 igrača , nakon što je U21 igrač dobio crveni karton ?ShojaStojan je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:29Blamirate se sa pisanjem 0:3. Kada igrač u21 dobije crveni pa makar imao 5 izmjena do kraja ne moraš ubaciti u21 igrača. Ovo se pravilo može posmatrati i ovako: Maksimalno na terenu možeš imati 10 igrača koji su stariji od 21 godine.
Ili ako se povrijedi u21 igrač možeš igrati sa igračem manje ako hoćeš, nisi dužan ubaciti u21 igrača. Kakve nebuloze pišete, fakat ne vjerujem...
Zao mi je ali nije točno . Igrač je i dalje u zapisniku kao da nastupa , ali imaš igrača manje , bio on pored terena u bolničkom tretmanu ili u ustanovi bolnici ( nije zamjenjen, nije isključen) .svrakino1921 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:48Tako je
0:3
Moraš pazit na to pravilo
Hocu reci strucni stav
Ili igraš sa dva U - 21 ili cuvas izmjenu za takvu situaciju - povredu
Pravilo je jasno - BiH igrac mora igrat jer je igrac voljene BiH U - 21
Mora se pazit
To nije jedina opcija. Pravilo je uvedeno da se afirmisu mladi igraci. Minimalno jedaj u21 mora biti cijeli tok utakmice u igri sto znaci da klub moze imati 1 ili 11 u21 igraca i tako sebe obezbijediti da ne padne na ovom pravilu. Druga stavka je da se cuva izmjena.feniksptica je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:53Ovim pravilom ti faktički oduzimaju jednu izmjenu po utakmiciy jer će sad svi bit opreznijii i cekat do kraja i cuvat izmjenu.
Postao/la feniksptica » 14 sep 2024, 22:30
Nema ako Posušje ne dobije 0-3 tacno ce pocrkat....daj im 0-3 nek se nečemu raduju jadnici hahahah![]()
Kako su jadni tobejarabi
Brat napaceni sa istim foramafeniksptica je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:36Majke mi pocrkat će plavi ako ne bude 0-3
Kad ti tvoj klub nista dobro ne moze priredit moras se okrenuti drugim stvarima, pasti nisko kao oni i činiti sve ovo sto čine.![]()
Pa da klubovi imaju dobra dva mlada igraca za prvih 11 ne bi Savez ni uvodio pravilo. Vidiš da većina jedva 1Orvel je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:57To nije jedina opcija. Pravilo je uvedeno da se afirmisu mladi igraci. Minimalno jedaj u21 mora biti cijeli tok utakmice u igri sto znaci da klub moze imati 1 ili 11 u21 igraca i tako sebe obezbijediti da ne padne na ovom pravilu. Druga stavka je da se cuva izmjena.feniksptica je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:53Ovim pravilom ti faktički oduzimaju jednu izmjenu po utakmiciy jer će sad svi bit opreznijii i cekat do kraja i cuvat izmjenu.
Ponavljam ovo i sva pravila slicna ovom koja nisu dovolino definisana u ovim sivim zonama moraju biti doradjeni za sljedecu sezonu. Koristenje VARa npr ja bih stavio da sudija MORA otici gledati snimak ako mu VAR soba kaze da je odluka diskutabilna a ne da sudiji ostavlja na volju hoce li gledati ili nece kao na mecu Slo-Vel
Sve je to u redu, ali ti citiras opci pravilnik o svim takmicenjima, ukljucujuci sve omladinske kategorije, od cicibana do juniora. Mislim da ono sto si ti oznacio odnosi se na te kategorije i na nacin utvrdjivanja starosti igraca i prava nastupa iz clana 48 tog pravilnika.broj6 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:43Treba citati pravilnike.
Pravilo po kojem se utakmice registruju sluzbenim rezultatom 3-0 kaze da se to desava u slucaju da igrac koji nije zasticeno godiste nastupi a ne bi smio. Nismo napravili izmjenu pa da je neko stariji od 21 nastupio umjesto Celika. U ovom slucaju kad je igrac iskljucen podrazumijeva se da tokom cijelog toka utakmice nismo napravili prestup s nase strane i igrali sa nedozvoljenim godistem.
![]()
Znam, zato i kazem da treba doraditi pravilo tj upisati ovu sivu zonu i definisati je. Ili ce klubovi morati imati taj rizik ako pravilo ostane ovakvo.feniksptica je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:58Pa da klubovi imaju dobra dva mlada igraca za prvih 11 ne bi Savez ni uvodio pravilo. Vidiš da većina jedva 1Orvel je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:57To nije jedina opcija. Pravilo je uvedeno da se afirmisu mladi igraci. Minimalno jedaj u21 mora biti cijeli tok utakmice u igri sto znaci da klub moze imati 1 ili 11 u21 igraca i tako sebe obezbijediti da ne padne na ovom pravilu. Druga stavka je da se cuva izmjena.feniksptica je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:53Ovim pravilom ti faktički oduzimaju jednu izmjenu po utakmiciy jer će sad svi bit opreznijii i cekat do kraja i cuvat izmjenu.
Ponavljam ovo i sva pravila slicna ovom koja nisu dovolino definisana u ovim sivim zonama moraju biti doradjeni za sljedecu sezonu. Koristenje VARa npr ja bih stavio da sudija MORA otici gledati snimak ako mu VAR soba kaze da je odluka diskutabilna a ne da sudiji ostavlja na volju hoce li gledati ili nece kao na mecu Slo-Vel
Bio bruda skoro hvala sto brinešlet3 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:58Postao/la feniksptica » 14 sep 2024, 22:30
Nema ako Posušje ne dobije 0-3 tacno ce pocrkat....daj im 0-3 nek se nečemu raduju jadnici hahahah![]()
Kako su jadni tobejarabiBrat napaceni sa istim foramafeniksptica je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:36Majke mi pocrkat će plavi ako ne bude 0-3
Kad ti tvoj klub nista dobro ne moze priredit moras se okrenuti drugim stvarima, pasti nisko kao oni i činiti sve ovo sto čine.![]()
![]()
Hocemo, sigurno cemo pocrkati![]()
i ODI ponekad na utakmicu torpeda, vakat je.
Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Proximic, Vanja8, Varijantas8 i 23 gosta.