Ćorić out Mahala in
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ahbabu, treba li kakva pomoc? Javi na pp ako bilo sta zatrebas
-
nastrojeni21
- Kontakt:
Da pod tackom 3, pardon. Opet kazem svejedno, tacka takodjer kaze da je kaznjivo ukoliko nastupi igrac koji ne ispunjava uslove, to se nije desilo. A propozicije kazu da u21 igra mora biti u sastavu tokom cijele utakmice u suprotnom klub snosi disciplinske mjere. Eh te disciplinske mjere ne propisuju registrovanje rezultata u tom slucaju.zlajci je napisao/la: ↑15 sep 2024, 00:21Jeste Posusje po tom pravilniku, tom clanu, ali tackom 3.broj6 je napisao/la: ↑15 sep 2024, 00:04Po ovom pravilniku je kaznjeno Posusje, samo tacka 3. Kako god, kaznjen mozes biti samo ako svojevoljno utices i zaobidjes pravilnik.zlajci je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:59
Sve je to u redu, ali ti citiras opci pravilnik o svim takmicenjima, ukljucujuci sve omladinske kategorije, od cicibana do juniora. Mislim da ono sto si ti oznacio odnosi se na te kategorije i na nacin utvrdjivanja starosti igraca i prava nastupa iz clana 48 tog pravilnika.
![]()
Ti si oznacio tacku 9 i nju sam se referisao. Tacka 9 nije primjenjiva u vecerasnjem slucaju, niko nije rekao da je ona prekrsena. Prekrsena je Propozicija takmicenja za sezonu 2024/25 koja se odnosi da najmanje jedan igrac starosti do mora biti u igri cijeli tok.
Ono u cemu se slazem da propisi mora blize urediti specificne situacije, ali prvenstveno one koje se odnose na visu silu i teske ozljede. Osjecaja sam da ce Komisija zauzeti stav da nije nije tjerao Celika na crveni i sto trener Sarajeva nije o tome razmisljao. Uostalom, da su bila dvojica u21 u terenu o ovome ne bi ni razgovarali sada.
-
ShojaStojan
- Kontakt:
Naš izvor iz Takmičarske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH kazao nam je da ove situacije nisu za usporedbu, jer Sarajevo nije svojevoljno ostalo bez mladog igrača, niti je imalo mogućnost da napravi izmjenu, s obzirom na to da je trener Zoran Zekić već izvršio sve izmjene, a Sarajevo također nije maksimalan broj igrača na terenu, nego njih deset.
"Ipak ne bih prejudicirao odluke Takmičarske komisije, koja će se svakako oglasiti", kazao je naš izvor, koji je želio ostati anoniman.
izvor: sport 1
"Ipak ne bih prejudicirao odluke Takmičarske komisije, koja će se svakako oglasiti", kazao je naš izvor, koji je želio ostati anoniman.
izvor: sport 1
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ako je tako kako vi kazete sljedece kolo sacekamo da protivnicki trener izvrsi 5 izmjena,polomimo im u21 igraca,fasujemo crveni ali i dobijemo 0-3 jer jbg pravilo je pravilo
Kako ste pametni...Glup-gluplji-strumf.I pravilnik je nedefinisan ali daj ne budite smijesni vise.Uopste nije stvar jednog boda nego pretjerivanja.
Kako ste pametni...Glup-gluplji-strumf.I pravilnik je nedefinisan ali daj ne budite smijesni vise.Uopste nije stvar jednog boda nego pretjerivanja.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- tutankamon1905
- Kontakt:
Ja i? Pa ako bude 0:3, to i treba radit svaku iducu priliku kad amateri vec donesu jedno ovakvo pravilo i opisu ga jednom recenicom da ga moze svak definirat kako zeli. Ovde koja se god odluka donese moze bit i postena i nepostena, zavisi kako ko zeli gledat.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 sep 2024, 00:49Ako je tako kako vi kazete sljedece kolo sacekamo da protivnicki trener izvrsi 5 izmjena,polomimo im u21 igraca,fasujemo crveni ali i dobijemo 0-3 jer jbg pravilo je pravilo![]()
Kako ste pametni...Glup-gluplji-strumf
Ali naravno da se to nece moc radit jer ce se sad pazit i na to ako se ispostavi da ce se registrirat 0:3.
Mada ne vjerujem, prevelik bi haos ispao nakon takve odluke
-
Truba1905burazeru
- Kontakt:
Ok , crveni vas igrač ide van , njihov ozljeđen i ne može nastaviti ali trener ga NE mjenja i on je još uvijek u zapisniku...iako nije u terenu . Hvala doviđenjaNajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 sep 2024, 00:49Ako je tako kako vi kazete sljedece kolo sacekamo da protivnicki trener izvrsi 5 izmjena,polomimo im u21 igraca,fasujemo crveni ali i dobijemo 0-3 jer jbg pravilo je pravilo![]()
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .
Je li realno da si baš toliko ograničen?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 sep 2024, 00:49Ako je tako kako vi kazete sljedece kolo sacekamo da protivnicki trener izvrsi 5 izmjena,polomimo im u21 igraca,fasujemo crveni ali i dobijemo 0-3 jer jbg pravilo je pravilo![]()
Pa u tom slučaju bi U21 igrač i dalje po zapisniku bio na terenu, odnosno ukazivala bi mu se pomoć, a ne bi smio biti zamijenjen.
Je li moguće da se par vas redovno takmiči koji će biti gluplji i svaki put mrtva trka.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Nevezano za ovu tekmu i odluku, ali jbo vas U21 pravilo. Kako su ga u uveli nikad nam gore mlada repka nije izgledala. A isto kako su uveli ograničenje pogotovo ono prvo za strane igrače, puna nam A repka igrača iz domaćeg prvenstva.
U mladoj repki igraju igraci po preporuci menadzera a ne po kvalitetu.
Šta ako igrač koji je jedini u21 na terenu dobije crveni karton, ekipa ima pravo izmjene, ali dok se novi u21 igrač spremi da uđe u igru to traje 2-3min, a sudija prije izmjene svirne protivniku da se igra nastavi, izvede penal npr. I u21 igrač uđe tek na sljedećem prekidu, nakon 2min.
Ili šta ako u21 igrač napusti teren zbog crvenog kartona u 67:34 minutu, a ne nastavi se igra ali u 68:24 uđe na teren novi u21 igrač. Je li to znači da 50sekundi ekipa nije imala U21 igrača na terenu i da treba da bude 3-0.
Ovo pravilo definitivno ovako kako je pisano nema smisla u situacijama kada jedini u21 igrač u ekipi dobije crveni karton.
Ili šta ako u21 igrač napusti teren zbog crvenog kartona u 67:34 minutu, a ne nastavi se igra ali u 68:24 uđe na teren novi u21 igrač. Je li to znači da 50sekundi ekipa nije imala U21 igrača na terenu i da treba da bude 3-0.
Ovo pravilo definitivno ovako kako je pisano nema smisla u situacijama kada jedini u21 igrač u ekipi dobije crveni karton.
Samo naprijed Saraj'vo!
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ti si jos vise ogranicen ako mislis da moze za ovo bit 0-3.Virtu4l je napisao/la: ↑15 sep 2024, 00:58Je li realno da si baš toliko ograničen?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 sep 2024, 00:49Ako je tako kako vi kazete sljedece kolo sacekamo da protivnicki trener izvrsi 5 izmjena,polomimo im u21 igraca,fasujemo crveni ali i dobijemo 0-3 jer jbg pravilo je pravilo![]()
Pa u tom slučaju bi U21 igrač i dalje po zapisniku bio na terenu, odnosno ukazivala bi mu se pomoć, a ne bi smio biti zamijenjen.
Je li moguće da se par vas redovno takmiči koji će biti gluplji i svaki put mrtva trka.
Sta smo mi mogli tu uraditi?Cuvat izmjenu do 99 minute?Pravilo sve dok ne definisu kako treba i ispisu sve moguce scenarije moze ga izvrtati ko hoce i kako hoce.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Evo nek bude i 0-3, nije problem, samo ne kontam kako se u buducnosti odnositi prema ovome? Da je Sarajevo imalo pravo na još jednu izmjenu nije realno da ti igrač odmah uskoči u teren, da li bi sudija sacekao da se zamjena spremi, da udje pa da se onda nastavi igra, to traje minut-dva, ili bi svirao nastavak i to je to? Da lj znači da u budućnosti ako nemaš na terenu dva u21 igrača, a jedan dobije crveni da si automatizmom izgubio 0-3?
Mislim da će ovdje ostati 2-2 i dorada pravilnika da se ovo definise skroz, 0-3 je nepravedno, jeste po pravilniku ali nije realno
Mislim da će ovdje ostati 2-2 i dorada pravilnika da se ovo definise skroz, 0-3 je nepravedno, jeste po pravilniku ali nije realno
- tutankamon1905
- Kontakt:
I ja mislim da ostaje 2:2 i dopuna pravila sa detaljnim objasnjenjem
Ko misli da će biti 0:3 neka javi kako je završio osnovnu uopšte 
Sasvim jednostavno
Iskljucenjem igraca U 21 na terenu i dalje imas 10
Igraca starijih od 21 godine sto je po pravilniku. Taj jedan igrac sto ti je iskljucen je taj U 21 ne znam sta je tu nejasno. Ako nemas izmjena nemas, zao mi je ovih komsija sto na silu navlace neka pravila.
Po vasem zakljucku niko nikada ne bi smio izvrsiti svih 5 izmjena jer bi jednu morao cuvati za U 21 ako dobije crveni karton. Pa onda nemas 5 vec 4 izmjene.
Iskljucenjem igraca U 21 na terenu i dalje imas 10
Igraca starijih od 21 godine sto je po pravilniku. Taj jedan igrac sto ti je iskljucen je taj U 21 ne znam sta je tu nejasno. Ako nemas izmjena nemas, zao mi je ovih komsija sto na silu navlace neka pravila.
Po vasem zakljucku niko nikada ne bi smio izvrsiti svih 5 izmjena jer bi jednu morao cuvati za U 21 ako dobije crveni karton. Pa onda nemas 5 vec 4 izmjene.
- jurisicduska
- Kontakt:
Pusti ba budale trude se ali im ne ide. Hoće na silu nešto. Više ti oni ovo pričaju da kad ne bude 0:3 da mogu pričati da nas gura savez ne zbog tog što fkt misle da će tako bit nego se prave ludi.
Jedini oštećeni ovdje je naš klub minimalno za 1 penal.
Jedini oštećeni ovdje je naš klub minimalno za 1 penal.
-
nastrojeni21
- Kontakt:
Ne znam sta nije jasno. Nakardno pravilo koje je prekrseno, umjesto da krivca trazite u savezu tebi su krivi navijaci Zelje.U zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje 3 (tri) igrača mlađa od 21 (dvadesetjedne) godine starosti, a 1 (jedan) od igrača do 21 (dvadesetjedne) godine starosti mora biti u igri cijeli tok utakmice. U suprotnom klub snosi takmičarske i disciplinske posljedice. Ovi igrači moraju biti državljani BiH.
- DurmitorskiJablan
- Kontakt:
Ma pusti ga,mi sa Durmitora ga više i ne dozivljavamo obiljnoNajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 sep 2024, 01:17Ti si jos vise ogranicen ako mislis da moze za ovo bit 0-3.Virtu4l je napisao/la: ↑15 sep 2024, 00:58Je li realno da si baš toliko ograničen?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 sep 2024, 00:49Ako je tako kako vi kazete sljedece kolo sacekamo da protivnicki trener izvrsi 5 izmjena,polomimo im u21 igraca,fasujemo crveni ali i dobijemo 0-3 jer jbg pravilo je pravilo![]()
Sta smo mi mogli tu uraditi?Cuvat izmjenu do 99 minute?Pravilo sve dok ne definisu kako treba i ispisu sve moguce scenarije moze ga izvrtati ko hoce i kako hoce.
Trenutno korisnika/ca: Jet2Holiday, Turo, WeekendOffender, Zigazaga i 20 gostiju.