FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Znaci, nakon ove utakmice, kao sto sam tvrdio i poslije svake ove sezone, imamo problem sa sredinom. Bubanja jeste solidan ali nije igrac koji moze prenijeti loptu na protivnicku polovinu i organizovati napad. U odbrani odlican i ja bih ga pokusao staviti umjesto Celika na stopera. Znaci lopta konstantno ide nazad, i kad nam se izvrsi pritisak na zadnju liniju nabije se naprijed pa sta bude.
Lezernost i Renanova zajebancija nas je kostala 2 boda, da smo digli na 2:0, to bi bilo to.
Lezernost i Renanova zajebancija nas je kostala 2 boda, da smo digli na 2:0, to bi bilo to.
U novi boj ...
- Kockoglavi
- Kontakt:
Izgleda da bi mogli i ovaj bod izgubiti. Nismo imali mladog igraca poslije iskljucenja Celika.. Mada smo igrali desetak sekundi tako al od lopovskog saveza me nista ne bi iznenadilo
Kockoglavi je napisao/la: ↑15 sep 2024, 11:03Izgleda da bi mogli i ovaj bod izgubiti. Nismo imali mladog igraca poslije iskljucenja Celika.. Mada smo igrali desetak sekundi tako al od lopovskog saveza me nista ne bi iznenadilo

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Meni je nevjerovatno da se ubacivanje baklje ili šta je već ubačeno nisam vidio, smatra razlogom kiksa... Kako ne možemo sebe pogledati u oči i reći da oba puta amaterska reakcija naše odbrane? Moram pogledati još jednom utakmicu, ali čini mi se da jučer pred kraj par puta imamo da je ispucamo na tribine, a mi komplikujemo. Torcida bakljadom u Zagrebu ukrade 10 minuta, a odigralo se 13 (sad uračunajte krađu igrača Hajduka, ubacivanje lopti i slično). Tako se utakmica zatvori i odneseš 3 boda. Mi kući protiv Posušja uspijemo 2 boda prokockati u 3 minute. Jel to znači da u BL i pbb moramo 2 razlike imati minutu pred kraj da bismo odnijeli bodove?
Da se razumijemo samo ubacivanje pirotehnike je debilno, al nije to razlog našeg kiksa jučer nego isključivo debilne reakcije naših igrača
Da se razumijemo samo ubacivanje pirotehnike je debilno, al nije to razlog našeg kiksa jučer nego isključivo debilne reakcije naših igrača
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Klasično podcjenjivanje protivnika i to je jedini ključ. Dobra postavka je bila od strane Zekića, može srrati neko sad, ali čovjek je sve postavio kako treba.
Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, od mirnoće, kreacije, kombinatorike, raznovrsnosti prema naprijed. U drugom trebaš to da ponoviš i uradiš sve suprotno. Prepustiš Posušju loptu, izbacuju te vrlo lako, kasniš na loptama, praviš nepotrebne greške i eto kazne. Da su igrači ostali na 120%, do ovog ne bi došlo.
Što se tiče neiteligentnih poteza, s tim se pomirite, biće ih uvijek makar nam bio Guardiola na klupi. To je nešto se uči od malena, nemoguće je to ispravljati kasnije. Zato sam uvijek govorio, Zekiću je bilo lakše u Osijeku raditi, razlika je u kvaliteti i obrazovanosti igrača.
Evo ti primjera Bubanje, strašno dobar i školovan igrač.
Nije smak svijeta, naružiće njih Zeka dobro. Ovo se svima zna desiti, samo se mora utuviti u glavu da 120% moraju igrati do zadnje sekunde utakmice i nema one "lako ćemo mi smo FKS". To nas u dosta momenata i košta. Idemo dalje, ništa izgubljeno nije, bolje i sad da se desilo nego kasnije.
Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, od mirnoće, kreacije, kombinatorike, raznovrsnosti prema naprijed. U drugom trebaš to da ponoviš i uradiš sve suprotno. Prepustiš Posušju loptu, izbacuju te vrlo lako, kasniš na loptama, praviš nepotrebne greške i eto kazne. Da su igrači ostali na 120%, do ovog ne bi došlo.
Što se tiče neiteligentnih poteza, s tim se pomirite, biće ih uvijek makar nam bio Guardiola na klupi. To je nešto se uči od malena, nemoguće je to ispravljati kasnije. Zato sam uvijek govorio, Zekiću je bilo lakše u Osijeku raditi, razlika je u kvaliteti i obrazovanosti igrača.
Evo ti primjera Bubanje, strašno dobar i školovan igrač.
Nije smak svijeta, naružiće njih Zeka dobro. Ovo se svima zna desiti, samo se mora utuviti u glavu da 120% moraju igrati do zadnje sekunde utakmice i nema one "lako ćemo mi smo FKS". To nas u dosta momenata i košta. Idemo dalje, ništa izgubljeno nije, bolje i sad da se desilo nego kasnije.
-
- Kontakt:
Renan je prosjecan napadac kakvi imas 150 u super ligi Srbije,i bolji.Da nosi nase prezime davnooo bi bio otjeran za ovo nezalaganje kakvo pruza vec 8 mjeseci gdje nije jednom potrcao.Amin da ode na zimu a sad na klupu zakucati.Jednostavno los igrac,tanjiraš obicni.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Eto vidiš.Lecler je napisao/la: ↑14 sep 2024, 15:52Slažem se moramo dobijati klubove ovog ranga pa kako god. U prošlosti su nas koštali dosta.Pendulum je napisao/la: ↑14 sep 2024, 15:32Pa naravno da će se tako postaviti, naravno da ćemo ići na pobjedu ali, šta ako na poluvremenu ne bude 3:0?
Možeš ih napadati 90+ minuta a da ni jedna ne uđe u gol i onda ti džaba svo "dominantno postavljanje" i prognoze "3:0 do poluvremena". Opet kažem, najbitnije je pobjediti, rezultat totalno nebitan.![]()

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
-
- Kontakt:
Na sjeveru smo upozoreni da je stav grupe da se nista ne pali od pirotehnike na ovoj utakmicisonpenn je napisao/la: ↑15 sep 2024, 01:17Baklja je sa istoka doletila...Kockoglavi je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:50Malo je reci kolko glupana ima medju hordama. Naci lika i dozivotno zabranu na utakmice.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
- Kockoglavi
- Kontakt:
Prvo sta je smijesno, drugo zrinjski posusje je registrovano 3:0 za zrinski.Pantelija je napisao/la: ↑15 sep 2024, 11:06Kockoglavi je napisao/la: ↑15 sep 2024, 11:03Izgleda da bi mogli i ovaj bod izgubiti. Nismo imali mladog igraca poslije iskljucenja Celika.. Mada smo igrali desetak sekundi tako al od lopovskog saveza me nista ne bi iznenadilopa jel tesko se vratiti stranicu nazad, ili bilo sta procitati? Prosle godine dva ista slucajs bila pa nidu reg tako utakmice.
-
- Kontakt:
To se ne moze porediti sa nasom situacijom uopste.Posusje imalo izmjena i u po utakmice zaboravili da nemaju u21 igraca pa ubacili.Sta smo mi tacno trebali?Kockoglavi je napisao/la: ↑15 sep 2024, 11:25Prvo sta je smijesno, drugo zrinjski posusje je registrovano 3:0 za zrinski.Pantelija je napisao/la: ↑15 sep 2024, 11:06Kockoglavi je napisao/la: ↑15 sep 2024, 11:03Izgleda da bi mogli i ovaj bod izgubiti. Nismo imali mladog igraca poslije iskljucenja Celika.. Mada smo igrali desetak sekundi tako al od lopovskog saveza me nista ne bi iznenadilopa jel tesko se vratiti stranicu nazad, ili bilo sta procitati? Prosle godine dva ista slucajs bila pa nidu reg tako utakmice.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Haman nismo gledali istu tekmu, al eto vrijeme ce pokazatiPantelija je napisao/la: ↑15 sep 2024, 10:56??? Po cemu je to renan bolji?
Renan se vec skoro godinu ne moze sastaviti s loptom.
Sinoc je Turkes usao i dobio svaki skok, spustao lopte, to sto su nesposbni da mu dodaju ili centriraju loptu kao unusic, je druga prica.
Dok je renan za 66 minuta uspio da upropasti svaki kontakt s loptom i izgubio skoro sve duele.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Renana na tribine pa neka gore traži formu,ko će njega čekati pola godine da proradi, svako će s pravom biti nezadovoljan da sjedi na klupi i gleda njegove predstave
- Kockoglavi
- Kontakt:
Nisu iste situacije al kako nas savez voli od njih me nista nebi zacudilo.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑15 sep 2024, 11:27To se ne moze porediti sa nasom situacijom uopste.Posusje imalo izmjena i u po utakmice zaboravili da nemaju u21 igraca pa ubacili.Sta smo mi tacno trebali?Kockoglavi je napisao/la: ↑15 sep 2024, 11:25Prvo sta je smijesno, drugo zrinjski posusje je registrovano 3:0 za zrinski.
Djuričković spor, loše se postavlja, drvene mu noge, bespotrebno pravi faulove a očito ne zna ni skočiti. Jbo ga onaj ko ga je skautiro. Prva utakmica gdje on komanduje zadnjom linijom i imaš ovo.
Ja panike zbog remija ocm
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
U 93oj kontam:"Eh, ovo je znak da možemo biti prvaci". Minutu poslije pomislim potpuno suprotno. Nešto slično važi i za dosadašnje tekme. Rano je još za bilo kakve ozbiljne zaključke - ove dosadašnje predstave i trenutni broj bodova su skoro pa totalno irelevantni.
Po meni je sinoćnji kiks Zekićev. Tekma je bila okej postavljena (izuzev par upitnih izbora igrača, čitaj: Renan i Lija prije svih).. ali loše vođena. Njegov je posao da se pobrine da igrači budu koncentrisani na prekidima, da ekipa ne varira onoliko u toku tekme, da on sam ne ruši ritam izmjenama, itd.
Od ove šuplje ala radili smo, upozoravali, ne razumijem dekoncentraciju nema ništa - to je samo šuplja. Ima da znaš, ti si im trener. Nisi jučer ujutro došao, nego si tu već par mjeseci, imao si dovoljno vremena da otprilike procijeniš koliko svaki od njih može, i gdje su felerični.
Da me neki bolidi ne razumiju pogrešno: Ne pljujem čovjeka, kažem šta mislim. Mislim da je zaslužio kritiku, kao što je do sada i više puta zaslužio pohvale.. i dobio ih.
Fudbalski pismenijoj raji je bilo jasno čim je Rockov došao, a polako postaje jasno i drugima - momak nije golman, on je nekad bio golman. Daj Bože da nam upravo ta greška njegovog dovođenja ne dohaka, u toj nekoj borbi za nešto. Jasno je i da je morao doći stoper, jasno je i da Renan nema šta tražiti u napadu pored Turkeša.
Jasno je i da su seljačić i Rožman opasne neznalice po pitanju dovođenja igrača, jer skoro sve što su ti ljudi doveli (izuzev Krdžalića, kojeg još nismo vidjeli) je daleko ispod nivoa Sarajeva.
Al nejse, fudbal, desi se. Dešava i dešavaće se svim ekipama. Od šuplje nema ništa, dalje raditi, pa ćemo vidjeti šta je reć.
Po meni je sinoćnji kiks Zekićev. Tekma je bila okej postavljena (izuzev par upitnih izbora igrača, čitaj: Renan i Lija prije svih).. ali loše vođena. Njegov je posao da se pobrine da igrači budu koncentrisani na prekidima, da ekipa ne varira onoliko u toku tekme, da on sam ne ruši ritam izmjenama, itd.
Od ove šuplje ala radili smo, upozoravali, ne razumijem dekoncentraciju nema ništa - to je samo šuplja. Ima da znaš, ti si im trener. Nisi jučer ujutro došao, nego si tu već par mjeseci, imao si dovoljno vremena da otprilike procijeniš koliko svaki od njih može, i gdje su felerični.
Da me neki bolidi ne razumiju pogrešno: Ne pljujem čovjeka, kažem šta mislim. Mislim da je zaslužio kritiku, kao što je do sada i više puta zaslužio pohvale.. i dobio ih.
Fudbalski pismenijoj raji je bilo jasno čim je Rockov došao, a polako postaje jasno i drugima - momak nije golman, on je nekad bio golman. Daj Bože da nam upravo ta greška njegovog dovođenja ne dohaka, u toj nekoj borbi za nešto. Jasno je i da je morao doći stoper, jasno je i da Renan nema šta tražiti u napadu pored Turkeša.
Jasno je i da su seljačić i Rožman opasne neznalice po pitanju dovođenja igrača, jer skoro sve što su ti ljudi doveli (izuzev Krdžalića, kojeg još nismo vidjeli) je daleko ispod nivoa Sarajeva.
Al nejse, fudbal, desi se. Dešava i dešavaće se svim ekipama. Od šuplje nema ništa, dalje raditi, pa ćemo vidjeti šta je reć.

The saddest thing in life is wasted talent.
Poslije prvog remija u sezoni, kandidati za 4.mjesto.
Ako dobijemo u Banja Luci ili čak uz remi i dobru igri, Prvaci Svemira.
Toliko nerealnih, neupucenih, neobjektivnih mišljenja da je to za izučavati.
Poslije 10 utakmica već se sudi, zna se ko može ne može, ko je kalibar ko ne… Prošlu Turkeš bio Ibrahimović, ovu već nije kalibar za Sarajevo.
Pojedincima je internet konekcija premija, trebali bi je zaslužiti, pa da gluposti manje izlaze na vidjelo.
Hoćemo neki kontinuitet, stabilnost, a očekujemo uspjehe preko noći.
Pustite ljude nek rade i stvaraju u miri, konačno imamo i trenera i ekipu da počinje dobivati konture i ličiti na nešto.
Teških utakmica i neizvjesnosti će biti, bodove skupljati i korak po korak.
Ako dobijemo u Banja Luci ili čak uz remi i dobru igri, Prvaci Svemira.
Toliko nerealnih, neupucenih, neobjektivnih mišljenja da je to za izučavati.
Poslije 10 utakmica već se sudi, zna se ko može ne može, ko je kalibar ko ne… Prošlu Turkeš bio Ibrahimović, ovu već nije kalibar za Sarajevo.
Pojedincima je internet konekcija premija, trebali bi je zaslužiti, pa da gluposti manje izlaze na vidjelo.
Hoćemo neki kontinuitet, stabilnost, a očekujemo uspjehe preko noći.
Pustite ljude nek rade i stvaraju u miri, konačno imamo i trenera i ekipu da počinje dobivati konture i ličiti na nešto.
Teških utakmica i neizvjesnosti će biti, bodove skupljati i korak po korak.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Pa nije moguce dobiti sve utakmice pa ni Real ne dobije sve utakmice a najtrofejniji su klub na svijetu. Ovo je sve proces i tako treba da bude, vazno je da su trener i igraci svjesni gdje problem lezi i to ce se vremenom i popraviti. Ne treba se zamarati ovim novokomponovanim profilima sto su se prije par dana registrovali to nisu navijaci naseg kluba, nego ubaceni elementi. Zalosno je da ljudi nemaju pametnijeg posla nego praviti lazne profile i komentarisati tuzan zivot pravo hahah
Real Madrid zna kiksati protiv ovakvih ekipa, a ne mi, opušteno biće još ovakvih utakmica, ali to ne znaci da se loše radi, istrpit, podržati, pa na kraju ćemo biti nagrađeni. Čelika podržat ali obavezno mentalno raditi sa njim.
Trenutno korisnika/ca: adoado, Benjolos, bhfanatic14, Burberry46, fks74, Hajdeee, Haksss, mercurial, mnon46, rimljanin90, svabonja, Vanja8 i 100 gostiju.