FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 sep 2024, 20:19

Mostarci, vakat je i da vas ohladimo.
15000 u subotu!
Štamapaj karte za krov wc-a.

sassari
Kontakt:

Post Postao/la sassari » 16 sep 2024, 20:28

Bravo Željo👍

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 16 sep 2024, 20:31

Ja sam ljudi mislio da je Karic dobar igrac i da treba praksu gdje ce napredovat na treningu i na tekmi… al lik je ocaj zivi. Nula bodova.. katastrofa protiv lošeg Goska da ama bas nista nije napravio auuuuu
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 16 sep 2024, 20:35

Nisam zadovoljan i kraj price... Uzeli smo ih na umor i nista vise... Opet se vadimo onom starom,Bodove pisi,igru brisi... Slijedi nam ozbiljini protivnik koji ima glavu i rep...

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 16 sep 2024, 20:37

Nije los potencijal ovaj Lagumdzija iz GOSK iako nam nije potrebno na njegovoj poziciji

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 sep 2024, 20:38

frenky1991 je napisao/la:
16 sep 2024, 20:35
Nisam zadovoljan i kraj price... Uzeli smo ih na umor i nista vise... Opet se vadimo onom starom,Bodove pisi,igru brisi... Slijedi nam ozbiljini protivnik koji ima glavu i rep...
Pa igrali smo dobro
Sve osim zavrsnice je bilo dobro
Procepilo se zasluzeno
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 16 sep 2024, 20:39

Nisam bio u prilici pratiti tekmu od 10 do 60 minute.
Ne znam kakvi su bilk Dangubic i Mircevski. Vidim raja nije zadovoljna Dangubicem,moram priznati da i meni cudan osjecaj u vezi njega. Mozda ga je i gubitak ritma i prilagodba malo usporila.

Samo jos jednom bi ponovio Cvetanoski je nase ubjedljivo najbolje krilo. Da je drzak i kurcevit ko Boljevic imao bi sigurno i jos koji gol. Frajer je brz,pokretljiv,prati igru,nije sebican,inteligentan,fantasticna kontola lopte....
Zao mi je samo,sto je 2 puta ostao na klupi i jednom zamjenjen prije vremena,i volio bi da on bude jedna od zadnjih opcija za zamjenu. Veceras 3 asistencije. Jos ga Boljevic ruzi,sto mu je sjebao asistenciju.
Bitni su bodovi,jako bitni,igra manje vise,moralo je to lakse i prije se zavrsiti. Ali Boze moj...

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 16 sep 2024, 20:41

NoDi80 je napisao/la:
16 sep 2024, 20:38
Pa igrali smo dobro
Procepilo se zasluzeno
Jedino mi u ligi napravimo 10suteva 7 u okvir gola i dadnemo 1 gol..Zavrsnicac nam je 0 bodova..Dino bolan od 13minute igrac vise i najlosija ekipa...
Daj boze da se varam,ali pristup ovakv u subotu biti ce ravan samoubistvu...

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 16 sep 2024, 20:46

Ove utakmice sto smo.unaprijed ko upisali bodove bas nam.idu tesko jos imamo igraca vise.Mozda bude sljedece 4 tekme bolje.ipak nismo sad u subotu i srijedu sljedecu favoriti.Vidjecemo sta tu Coric bude spremio al nesto mora.Bojim se samo zutih kartona jer imamo 5 igraca sa duplim zutim.Mircevski los al trazi se jos...podsjeca me malo na Biscevica...Dangubic isto tako los al i on ko spic procepice kad bude naj ise trebalo...

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 sep 2024, 20:48

16 sep 2024, 20:41
NoDi80 je napisao/la:
16 sep 2024, 20:38
Pa igrali smo dobro
Procepilo se zasluzeno
Jedino mi u ligi napravimo 10suteva 7 u okvir gola i dadnemo 1 gol..Zavrsnicac nam je 0 bodova..Dino bolan od 13minute igrac vise i najlosija ekipa...
Daj boze da se varam,ali pristup ovakv u subotu biti ce ravan samoubistvu...
Slazem se zavrsnica je losa, ali gosk i nije najlosija ekipa sto ce se pokazati u nastavku
Ipak u 6 utakmica igrali su protiv Zeljeznicara, Sarajeva,Zrinjskog, Borca, Posusja i Radnika i svi na vrhu tabele i cak su 4 crvena dobili
I Sarajevo je imalo igraca vise pa su cak i primili gol od Goska

6 utakmica
Od 18 bodova 13 smo osvojili
42 suta u okvir, a protivnici 11
Zabili smo 10, a primili 4
Moramo se popraviti u zavrsnici sto jest jest
Ali nije to toliko lose i bice bolje
Sad Zrinjski najtezi protivnik u ligi i s njima ako se budemo mogli nositi, mozemo sa svima!
Puna Grbavica i lagano na kontre s Cvetanovskim i Odinakom koji su najbrzi
Boljevica treba malo odmoriti i u drugom ga ubaciti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 sep 2024, 21:11

Dobra stvar u dolasku Dangubića je, za sad, što smo probudili Krpića.
Nadam se da će se i Dangubić aktivirati, kad Krpića stane.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 sep 2024, 21:16

avalPacidoroP je napisao/la:
16 sep 2024, 21:11
Dobra stvar u dolasku Dangubića je, za sad, što smo probudili Krpića.
Nadam se da će se i Dangubić aktivirati, kad Krpića stane.
Ja se bojim da je tansfer Dangubica promasaj. I sa finansijskog aspekta (plata) a i sa sportskog (golovi).
Al dobro, volio da grijesim vise nego ista.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 sep 2024, 21:25

Ja sam tek sad optimističan za Evropu. Koliko god hejta primim za ovo ali ovo je bila jako lijepa, strpljiva i kompaktna igra do noge sa minimum grešaka.

Nije nam se omaklo da nekakva frljoka od lopte prođe i ugrozi golmana. Muftić se ubio od dosade. Svi pokušaji kontre presjećeni na vrijeme.

Gošk je definitivno imao najteži radpored u ligi i vidimo da su se malo posložili protiv nas a što je bilo za očekivati.

Malo se gubimo u igri kad su dva napadača na terenu ali pravovremena promjena formacije na kraju.

Najbitnije da smo prošli bez žutih iako su nam jako bitni igrači bili ugroženi.

Mislim da nismo bez prilike protiv Zrinjskog a protiv Sarajeva se "pobiti" na lavoru pa šta bude.

Što se tiče igrača: Karić mi je bio odličan, posebno defanzivno a nazire se da bi mogao i ofanzivno doprinijeti. Bit će on kvalitetan igrač. Šabić dobar, skoro bez greške. Naravno fali malo hrabrosti i inicijative još ali diže se iz utakmice u utakmice. Dangubić i Mirčevski?! Trebat će tu još vremena da pokažu ono što mogu. AlJaber iz nekog razloga kad imamo dva špica gubi previše lopti.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

martineli
Kontakt:

Post Postao/la martineli » 16 sep 2024, 21:29

Ovaj mali Lagumdžija iz Goška ce biti dobar igrac 21 godina, zadnji vezni kakav nama treba, visok, jak, dug korak i zna lopte, obratiti paznju na njega

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 sep 2024, 21:38

Protiv Zrinjskog bih ovako.
----------Muftic-----------
Galic--Cavnic--Karamarko--Markovic
--------Radovac--Al Jaber---------
Cvetanovski-Sabic-Boljevic
-----------Dangubic------------

Ovo bi za mene bila 'posljednja' šansa za Dangubića na devetci u prvih 11., da ga vidimo kad igra sa bržim igračima po krilima, jer je nepravda Krpića držati dalje na klupi, ako ovaj 'ne pročepi'.. i mislim da je baš protivnik ko Zrinjski po mjeri da dobije na samopouzdanju i uđe u golgetersku seriju.
Šabić mora na desetku. Najbezbolnije je u odnosu na drugi dvojac u-21 (Mahmić, Šukilović). I siguran sam da bi se bolje snašao na toj poziciji, nego na krilu. U svakom slučaju, ako već moramo gubiti igrača, bolje da gubimo Hiroša i Mirčevskog, nego Cvetanovskog, koji igra fenomenalno.
Na kraju krajeva, Marković opet na poluvremenu može biti 'žrtveno janje', pa Šabića prebaciti na njegovu poziciju, a ubaciti Hiroša ili Mirčevskog.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 sep 2024, 21:45

U-21 pravilo nas bas zayebava i to visestruko.
Vazda moramo praviti neke rezove ili izmjene u toku same utakmice i prilagođavati se tom pravilu, cak i formacije mjenjati zbog njega.
Steta sto Muftic nije mlađi :mrgreen:

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 16 sep 2024, 21:51

let3 je napisao/la:
16 sep 2024, 21:45
Vazda moramo praviti neke rezove ili izmjene u toku same utakmice i prilagođavati se tom pravilu, cak i formacije mjenjati zbog njega.
Džaba, nismo pravovremeno razmišljali o tome..
Za Mahmića se još prošle polusezone, dok je bio na posudbi, vidjelo da on eventualno može biti zamjena sa klupe. Doveo si sad Šukilovića, nazor, daBogda da nam bude od neke koristi.
Tako da smo, bar do polusezone, osuđeni na krpljenje kako znamo i umijemo.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 16 sep 2024, 21:55

Bersaga je napisao/la:
13 sep 2024, 11:05
braco je napisao/la:
13 sep 2024, 08:32
GOŠK zbog kartona bez Faruka Gogića i Davida Martića protiv nas.

Generalno tanka im je ekipa, 5/5 poraza imaju ove sezone, ali toga me i strah s obzirom kakvi smo maleri da se protiv nas ne prekine crni niz. :mrgreen:

Naprijed im je sigurno najopasniji igrač Ivan Ikić koji ima gol i asistenciju ove sezone, on može prelomiti utakmicu nekim opasnim šutem, ovi ostali su ništa specijalno.

Vraća im se i Sipović poslije suspenzije.

Kod nas će biti interesantno šta Ćorić planira sa Dangubićem ovu utakmicu, da li ponovo kao neki polušpic ili možda čak i kao prvi špic ili će preći na klupu, a umjesto njega Hiroš/Mirčevski. Nešto ne vjerujem da će biti prvi špic jer sumnjam da će Ćorić klupirat Krpića, tako da prije da će ponovo biti neki polušpic ako krene od prve minute.

Igrači kojim prijeti suspenzija za naredno kolo (Zrinjski na Grbavici) su Galić, Cavnić i Krpić.
Poslije Borca napustili su ih Ćubel i Stranput, po dva nastupa upisali. Stigao je neki dan napadač Perić ali sumnjam da će biti tu za ponedjeljak.
Suljo se dozvao malo, imam osjećaj da će ga dati ali ovaj put nogom. Pulen se vraća na mjesto gdje je dao prvi gol u najdražem dresu :ljepota:
Ide Suljo životom. Patili smo se dobro ali na kraju ubjedljiva pobjeda. Dangubić blijeda partija, tanko. U gostima 3/3, fascinantno za nas.
Itekako se može igrati sa ovim Zrinjskim, svi na Grbavicu u subotu! Puna podrška treneru, sportskom direktoru i svim onim kojima je Željo na 1. mjestu :salut:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 16 sep 2024, 22:01

Da nije U21 pravila Šabić i Mahmić ne bi nikad zaigrali i to ne zbog toga što nemaju kvaliteta već jednostavno što nemaju iskustva igranja na tom nivou.

Ovako se vrlo lako može desiti da budu nosioci igre sljedeću sezonu ili dvije. Šabić ima vrhunski centaršut i odličan pas samo mu treba utakmica da stekne iskustva i hrabrosti. Mahmić ponekad djeluje malo nesigurno i leti u prazno ali najbolje igračke godine za štopera su 28-29 tako da treba imati povjerenja i kvalitetno ga razvijeti.

BTW, naći formiranog U21 igrača besplatno i za malu platu je naučna fantastika za mene. Dajmo našim momcima šansu.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 16 sep 2024, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 sep 2024, 22:02

avalPacidoroP je napisao/la:
16 sep 2024, 21:51
let3 je napisao/la:
16 sep 2024, 21:45
Džaba, nismo pravovremeno razmišljali o tome..
Za Mahmića se još prošle polusezone, dok je bio na posudbi, vidjelo da on eventualno može biti zamjena sa klupe. Doveo si sad Šukilovića, nazor, daBogda da nam bude od neke koristi.
Tako da smo, bar do polusezone, osuđeni na krpljenje kako znamo i umijemo.
Dobro i precizno si primjetio.jednu stvar - mi bukvalno moramo izmisljati neke pozicije Sabicu zbog tog pravila.
Bezveze maltretiramo momka na neprirodnoj pozicji, plus i on se sam frustrira tamo. Siguran sam da ni Coricu nije drago to, ali sta da se radi.
Sto kazes, moralo se drugacije razmisljati kada se pravio igracki kadar i moralo se dovesti jos nekoliko mladih, cisto radi opcija o kojima pricamo.
Umjesto Vukoje, Djorica, Karjasevica i slicnih.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 16 sep 2024, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.