FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sakupljamo bodove što je najvažnije, svi bi volili da je bilo tečnije i ranije riješeno al da nam je neko prije početka ponudio 0-1 svi bi prihvatili.
Kao što sam prije utakmice rekao Radovac je nama trenutno jedan od najvažnijih na terenu danas možda uz Cvetanoskog najbolji.
Raja kudi Dangubića nismo još na čisto s njim dati mu još jednu priliku ako bude ista situacija tražiti drugo riješenje.
Al Jabbar Hiroš i Krpić danas dosta dobri.
Mirćeski i Dangubić tanko danas ali ne treba odmah na stub srama.
Da li rizikovati sa Šukijem protiv plemića to je pravo pitanje jer onda ne gubimo igrača u vezi.
Slijedeća tri kola će nam dati odgovor od čega smo napravljeni.
Kao što sam prije utakmice rekao Radovac je nama trenutno jedan od najvažnijih na terenu danas možda uz Cvetanoskog najbolji.
Raja kudi Dangubića nismo još na čisto s njim dati mu još jednu priliku ako bude ista situacija tražiti drugo riješenje.
Al Jabbar Hiroš i Krpić danas dosta dobri.
Mirćeski i Dangubić tanko danas ali ne treba odmah na stub srama.
Da li rizikovati sa Šukijem protiv plemića to je pravo pitanje jer onda ne gubimo igrača u vezi.
Slijedeća tri kola će nam dati odgovor od čega smo napravljeni.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Džaba je sad pričati, a vjerovatno je i stručni štab očekivao da Željina škola može izbaciti bar jednog kvalitetnog po sezoni.let3 je napisao/la: ↑16 sep 2024, 22:02Dobro i precizno si primjetio.jednu stvar - mi bukvalno moramo izmisljati neke pozicije Sabicu zbog tog pravila.avalPacidoroP je napisao/la: ↑16 sep 2024, 21:51Džaba, nismo pravovremeno razmišljali o tome..
Za Mahmića se još prošle polusezone, dok je bio na posudbi, vidjelo da on eventualno može biti zamjena sa klupe. Doveo si sad Šukilovića, nazor, daBogda da nam bude od neke koristi.
Tako da smo, bar do polusezone, osuđeni na krpljenje kako znamo i umijemo.
Bezveze maltretiramo momka na neprirodnoj pozicji, plus i on se sam frustrira tamo. Siguran sam da ni Coricu nije drago to, ali sta da se radi.
Sto kazes, moralo se drugacije razmisljati kada se pravio igracki kadar i moralo se dovesti jos nekoliko mladih, cisto radi opcija o kojima pricamo.
Umjesto Vukoje, Djorica, Karjasevica i slicnih.
Eh, tu je dubinski problem.. sramotan rad OP je mala riječ, za ovo što godinama niti smo konkurentni u omladinskim selekcijama, niti izbacujemo kvalitetne omladince.
Očigledno je Šabić najkvalitetniji i najzreliji od njih, ima on nekog šlifa, ali treba njemu još dosta vremena i utakmica da bi se oblikovao u igrača koji će nam konstantno biti koristan. Nadam se da će uspjeti u tome, ali bojim se da ga ne ubijemo ovim stalnim rotiranjem pozicija.
Nego, naredne 4.utakmice igramo sa 4. najkvalitetnije ekipe do sada.
Protiv Zrinjskog vjerujem da možemo do pobjede..nismo ih dobili na Grbavici već 3-4. godine, vrijeme je.
Protiv Sarajeva će biti baš baš zayebano..opasni su naprijed, a nama propuh na sve strane. Bod k'o brod, mada ni poraz ne treba uzimati kao neku katastrofu.
Protiv Posušja, možda i najteža utakmica u ovom rasporedu. Tu smo ipak favoriti, a Posušje razbilo Zrinjskog u sred Mostara. I protiv Sarajeva solidno su odigrali. Po meni vrlo dobro složena i vođena ekipa.. daj Bože da uzmemo 3.boda pa makar i na mišiće.
Protiv Borca možeš lagano ruke u džep, ne zamarati se uopšte oko rezultata, odigrati što laganije možeš, pa šta Bog da.. mi im dolazimo nakon utakmice protiv Panatanaikosa, možda probat njihov umor i 'emotivnu' potrošenost iskoristiti..ali kažem ne zamarati se tom utakmicom. U svakom slučaju biće zaštićeni ko polarni medvjedi. Ali, ako slučajno budu tražili odgodu, nabit ih nogom u guzicu i to sve s pjesmicom.
I Basic je govorio za omladisnku skolu. Da se podhitno moraju napraviti neki rezovi tamo, da se OP mora podici na veci nivo, kako je nedopustivo da Zeljo (koji je poznat po tome) ne pravi i ne izbacuje igrace iz svoje skole.
Mnogi nisu svjesni koliko je bitan OP. To se mora promjeniti sto prije, radi buducnosti kluba.
Mnogi nisu svjesni koliko je bitan OP. To se mora promjeniti sto prije, radi buducnosti kluba.
Svi ste vi ocekivali 0:3 na poluvremenu pa ne vidite dobre stvari od te vase nervoze.
Polako, nemojte odma na Dangubica..cinjenica je da ne ide onako kako smo zamisljali, da se ne pronalazi jos ali polako treba vremena i njemu i Mircevskom. Ako cemo ga kuditi onda nek bude kao i s Zakaricem 

Od Mire Stevanovica nije bilo igraca koji zna ubaciti kao Sabic
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Za svakog igraca treba malo vremena da se uklopi, a to vazi isto za Dangubica. Covjek nije odigrao pet utakmica kako treba a vec se pljuje.
Sto se tice Hirosa, mora igrati od pocetka tu nema rasprave. Danasnju utakmicu shvatam Corica jer je znao da ce teren biti los i da je bolja opcija Karic u veznom redu zbog crvstine. Meni danasnjo sastav nekako logicno. Ono sto je dobro da sad imamo neke opcije za izmjene sto se tice ofanzive.
Ovo su jako teska gostovanje gdje smo ranije gubili bodove redovno. Ovo trenutno je vise nego odlicno. Skupljamp bodove, gore smo u vrhu. Odlicno.
Sto se tice Hirosa, mora igrati od pocetka tu nema rasprave. Danasnju utakmicu shvatam Corica jer je znao da ce teren biti los i da je bolja opcija Karic u veznom redu zbog crvstine. Meni danasnjo sastav nekako logicno. Ono sto je dobro da sad imamo neke opcije za izmjene sto se tice ofanzive.
Ovo su jako teska gostovanje gdje smo ranije gubili bodove redovno. Ovo trenutno je vise nego odlicno. Skupljamp bodove, gore smo u vrhu. Odlicno.
- diplomatija
- Kontakt:
Ne serite, samo trazite mane, sad vec imamo bodova u gostima, kao cijele prosle sezone.
-
- Kontakt:
Radovac,Galić,Cavnić i Krpić po 2 žuta pred derbi,očekujem makar 2 na klupi protiv Zrinje opet,Cavnić počinje sigurno.
Danas je bilo idealno sa se malo razigra Šabić. Problem je što nemaju igrači pocvjerenja, posebo Boljević (koji mi je drag).
Prvo poluvrijeme smo bili nekreativni iz više razloga:
Napadali smo 90% preko lijeve strane, zadnjeg veznog na toj strani je igrao Karić koji kad odigra loptu preostaje sa učestvuje u akcijama (valjaće protiv ekipa koje nam naprave pritisak, da se razumijemo) Boljević je baš carinio loptu, realno nismo ni mogli preko strana napraviti nešto jersmo nerijetko u 16stercu Goška imali Mirčevskog, Šabića i Dangubića ( prosjek 1.60 m(.
Mirčevski baš ništa nije iskreirao, igrao je skoro na 16 metara pd gola Goška, i slabo se razumio sa ostalim. Mogao je šutirati 2,3 puta. I dalje očekujem da me Dangubić razuvjeri (nadamse da će biti bolji od Krpića).
Nekako mi djeluje da se više gotive Hiroš Boljević i Krpić, od ove dvojicenovih (možda griješim).
Prvo poluvrijeme smo bili nekreativni iz više razloga:
Napadali smo 90% preko lijeve strane, zadnjeg veznog na toj strani je igrao Karić koji kad odigra loptu preostaje sa učestvuje u akcijama (valjaće protiv ekipa koje nam naprave pritisak, da se razumijemo) Boljević je baš carinio loptu, realno nismo ni mogli preko strana napraviti nešto jersmo nerijetko u 16stercu Goška imali Mirčevskog, Šabića i Dangubića ( prosjek 1.60 m(.
Mirčevski baš ništa nije iskreirao, igrao je skoro na 16 metara pd gola Goška, i slabo se razumio sa ostalim. Mogao je šutirati 2,3 puta. I dalje očekujem da me Dangubić razuvjeri (nadamse da će biti bolji od Krpića).
Nekako mi djeluje da se više gotive Hiroš Boljević i Krpić, od ove dvojicenovih (možda griješim).
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
A ja rekoh da će Makedonče riješiti utakmicu.
Teška utakmica, znajući da ne briljiramo sa njima u nekoliko zadnjih utakmica, sa trenutnom situacijom u klubu, današnja pobjeda vrijedi duplo.
U jako teškom trenutku momci su se sakupili zajedno sa šefom i nisu dopustili da ih priče sa strane pokolebaju.
Vjerujem da je i šefu lakše, nadam se da će mu i majka uskoro biti dobro.
Nadam se da nešto znači to što su predsjednik Tunović i Ćubela bili u Gabeli danas.
Kad je sjednica disciplinske komisije?
Teška utakmica, znajući da ne briljiramo sa njima u nekoliko zadnjih utakmica, sa trenutnom situacijom u klubu, današnja pobjeda vrijedi duplo.
U jako teškom trenutku momci su se sakupili zajedno sa šefom i nisu dopustili da ih priče sa strane pokolebaju.
Vjerujem da je i šefu lakše, nadam se da će mu i majka uskoro biti dobro.
Nadam se da nešto znači to što su predsjednik Tunović i Ćubela bili u Gabeli danas.
Kad je sjednica disciplinske komisije?
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
Ja mislim da je Ćorićev kiks protiv Sloge, kao i da je danas njegova pobjeda protiv Goška. Stavio Karića, Mirčevskog i Dangubića protiv ekipe koja nema pobjedu, da pokažu šta mogu i koliko se na njih može računati.A u poluvremenu ubaci, prvotimce Al jabera, Krpica i Cvetanovskog, na umornu ekipu Goška koja rutinski riješi utakmicu. Mi smo svi voljeli da je u prvom bilo 0:2 pa da se ne sekiramo, a i da je tako ostalo ne bi ovoliko tražili manu, kao ovoj uvjerljivoj pobjedi. Utakmica je od početka išla u jednom smjeru i to je bilo svima očito.
Mene nisu dojmila ova pojačanja, al et...
Utakmica protiv Zrinjskog će biti i brža i borbenija i jača, sigurno neće ličiti na ovu danas, samo se nadam da ćemo uspjeti dokazati sebi da se možemo nositi i s kvalitetnijim protivnikom od nas.
Ako nastavimo dobijati ove manje kvalitetnije ekipe, od kvalitetnijih ćemo već nešto otkinuti, Evropa neće doći u pitanje.
Mene nisu dojmila ova pojačanja, al et...
Utakmica protiv Zrinjskog će biti i brža i borbenija i jača, sigurno neće ličiti na ovu danas, samo se nadam da ćemo uspjeti dokazati sebi da se možemo nositi i s kvalitetnijim protivnikom od nas.
Ako nastavimo dobijati ove manje kvalitetnije ekipe, od kvalitetnijih ćemo već nešto otkinuti, Evropa neće doći u pitanje.
Zakaric i Stevanovic su pola sezone se pronalazili, a poslije poatali zvjeri. Mislim da ce i sa Dangubicem biti isto.
Odlicno mi je sto je Coric krenuo sa ekipom kojom jeste, neka je isprobao.
Boljevic me strasno nervira, solira, ne dodaje, mase rukama, previse mi je umisljen, treba ga na klupu da malo dodje sebi.
Ja bih krenuo protiv Zrinjskog sa Hirosem i Cvetanovskim na krilima, Dangubic na 10ci, a Krpic u spicu. Boljevic i Mircevski s klupe.
Boljevic me strasno nervira, solira, ne dodaje, mase rukama, previse mi je umisljen, treba ga na klupu da malo dodje sebi.
Ja bih krenuo protiv Zrinjskog sa Hirosem i Cvetanovskim na krilima, Dangubic na 10ci, a Krpic u spicu. Boljevic i Mircevski s klupe.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Galic ako dobije zuti protiv Zrinjskog kukala nam majka sa Odinakom na desnom beku protiv Sarajeva 
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !
-
- Kontakt:
Nije bilo idealo, ali 3/3 u gostima. Respect za ekipu i stručni štab. Po meni tekma jednoamjerna ulica, samo je bilo pitanje kada ćemo poentirati. Stvarno je GOŠK talašika.
Drago mi je da nema nedodirljivih. Sezona je duga, svi će imati priliku da se pokažu.
Imam fobiju od proslava na Grbavici zadnjih godina.
Drago mi je da nema nedodirljivih. Sezona je duga, svi će imati priliku da se pokažu.
Imam fobiju od proslava na Grbavici zadnjih godina.

Željezničar za život cijeli!
Kako volim ove stručnjake što komentarišu u toku utakmice pa se onda sami sebi poseru u usta.
Volim te Željo

Volim te Željo
-
- Kontakt:
Valjda si uvidio protiv Sloge da s Dangubicem na 10ci gubimo igraca u vezi, a Zrinjski ce to sigurno iskoristiti. Ne mogu Jaber i Radovac sami drzati sredinuArgentina je napisao/la: ↑16 sep 2024, 23:15Zakaric i Stevanovic su pola sezone se pronalazili, a poslije poatali zvjeri. Mislim da ce i sa Dangubicem biti isto.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, avalPacidoroP, Blank123, Levin, ShojaStojan i 37 gostiju.