Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Adinjo
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Adinjo » 03 apr 2011, 22:57

I mi da pobjedimo vise, hvala qrc na udarcu. :D
Nije ovo nista, ima jos dosta da se radi, al eto haj pozitivan rezultat ako nista drugo.
Storari igrac utakmice. Nevjerovatno sta je lik skidao.
Vidjecemo da li cemo nastaviti istim tempom sljedece tekme, ili je ovo samo bio blic trenutak.

FORZA JUVE!!

Edit. @juventus...jos jednog "matrija" u potpis, ako se ne varam ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 03 apr 2011, 23:03

FAntasticno!!!
Prezadovoljan sam, nas JUVE odradio laksi trening sa Romom i pokazao joj neke stvari... I kad smo najslabiji jednostavno smo najjaci... Liga Prvaka vise nije tako daleko kako je prvobitno izgledalo ''samo'' 8 bodova a jos je 21 bod u igri... Uh kakvo bi ludilo bilo kad bi uzeli ''barem'' 19 bodova... mislim da bi sa tim ucinkom i obezbjedili LS ali otom potom jos se ima dosta igrat... Ali kad bi bio ovakav scenario samo jedna stvar nebi valjala jer bi i Marotta i del Neri ostali na svojim pozicijama... Uh kako bi bilo dobro da nas recimo sljedece sezone vodi Boas iz Porta jer ce veceras ako pobjede a vode Benfiku na Luzu biti prvaci...
Sve je veceras za 10 a jos je i cirkusant nadmudrio dosta mladjeg kolegu na klupi Rome...
Storarri jednostavno veceras fantastican iako doduse Roma je sve prilike osim one Tottijeve imala sa jedno 20-25 metara, doduse sve otvorene suteve koje je branio Storari. ZAo mi samo sto ovakva klasa od golmana mora biti rezerva ali ruku na srce boljem Gigiju... Grosso iako polumrtav je trenutno nas najbolji bek, kakve 2 asistencije a i ono sto je glavno Tottija je stavio u dzep, Tottija kojeg sam uspio vidjet 2x 1. put kad je imao sansu a 2. predkraj utakmice kad se ko fol ljutio na sudiju... Matri je trenutno najbolji napadac u Serii A i bio bi grijeh kad ga nebi otkupili jer vjerujte mi razne Benzeme, Vucinici, Hulkovi, Kardozovi, su 10 klasa ispod njega...
Toliko od mene!!!
Pozdrav braci po crno-bijeloj boji sirom svijeta!!!
Nisam znao da i u Rimu imamo onoliku armiju navijaca pored Rome i Lacia, jednostavno receno najveci smo tim uz Real u historiji fudbala...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 apr 2011, 23:26

Storari (9) nam je donio pobijedu, Krasić(7,5) opet onaj stari, ali je sebičan previše, to mu je preveliki minus za mene, Grosso (8) nekako najviše motivisan jer mu je dosadilo sjediti na klupi,također među 3 najbolja večeras...Ostali sasvim solidno, osim Bonuccija (5,5)...

Del Neri se ubio za derbija,moja ocjena za večerašnju tekmu 8,5

Šta nam donosi ova pobijeda u nastavku sezone!? Jedna lasta ne čini proljeće, tako da postoji još uvijek ta šansa i nada za plasman u CL, ali sve je to taj navijački optimizam...Nakon sljedeće tri utakmice (Genoa, Fiorentina i Catania) sve će znati...

I još nešto, konačno nam je Stara dama uzvratila ljubav koju osjećamo prema njoj na pravi način...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

_d1n0_
Kontakt:

Post Postao/la _d1n0_ » 04 apr 2011, 08:44

Al' si me i zeznuo JuveSissoko. :mrgreen:

Dobra kvota bila na vas. ;)
Maggio 5, 2010: Coppa Italia
Maggio 16, 2010: Campione d'Italia
Maggio 22, 2010: Campione d'Europa
Agosto 21, 2010: Supercoppa Italiana
Dicembre 18, 2010: Campione del Mondo

Forza Inter ! Merda Milan !

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 04 apr 2011, 09:31

_d1n0_ je napisao/la:Al' si me i zeznuo JuveSissoko. :mrgreen:

Dobra kvota bila na vas. ;)
nisam ja, ja sam sebe zeznuo, odnosno Storari je nas obojicu izlevatio, dodje lik na teren i "glumi Buffona", leti na sve strane :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

_d1n0_
Kontakt:

Post Postao/la _d1n0_ » 04 apr 2011, 09:46

nisam ja, ja sam sebe zeznuo, odnosno Storari je nas obojicu izlevatio, dodje lik na teren i "glumi Buffona", leti na sve strane :mrgreen:
Haha, ajde nema veze.Šta je tu je. ;)
Maggio 5, 2010: Coppa Italia
Maggio 16, 2010: Campione d'Italia
Maggio 22, 2010: Campione d'Europa
Agosto 21, 2010: Supercoppa Italiana
Dicembre 18, 2010: Campione del Mondo

Forza Inter ! Merda Milan !

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 04 apr 2011, 11:26

Sljedecu tekmu opet igramo u 12:30. :o Termin za katastrofe (Parma?), nadam se da ipak mozemo imati 3 pobjede zaredom, iako Genoa zna biti nezgodan protivnik. Delneri ako misli ostati na klupi i sljedece godine mora pokazati neku vjestinu u motivisanju igraca za ovakve susrete.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 apr 2011, 12:30

Jucerasnja utakmica je pokazala da je u ovom momentu Storari>Buffon.
To i sami navijaci Juventusa misle. Barem ono sto sam citao po talijanskim forumima, mi to govori.
Bonucci i Chiellini igraju bolje jedan bez drugoga, a Alex samo usporava igru.
Ta trojica vaze za najveca imena u Juventusu, koji je bez njih dobio Romu u Rimu, a sa njima (bez Buffona) - remizirao sa Romom u Torinu.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 04 apr 2011, 15:18

MaGiCa je napisao/la:Jucerasnja utakmica je pokazala da je u ovom momentu Storari>Buffon.
To i sami navijaci Juventusa misle. Barem ono sto sam citao po talijanskim forumima, mi to govori.
Bonucci i Chiellini igraju bolje jedan bez drugoga, a Alex samo usporava igru.
Ta trojica vaze za najveca imena u Juventusu, koji je bez njih dobio Romu u Rimu, a sa njima (bez Buffona) - remizirao sa Romom u Torinu.
slazem se sa tobom..

Del Piero, volim ga, ali mislim da ne moze biti prva postava.. naravno ako su u pitanju pravi napadaci kao Quagliarella i Matri (pored Iaquinte i Amaurija nije neki ponos biti prva postava)..

Buffon, trenutno u ocajnoj formi, a Storari suportno.. u zivotnoj..

Chiellini, zna biti dobar al zna ga u*ebat ko niko.. bezbroj puta kvario off zamke, pravio penale nepotrebne, grijesio, nije cuvao sovje igrace.. iskreno mislim da Bonucci + neki drugi stoper bolje funkcionise, a da se za Chiellinija uzmu dobre pare..

jeste vidjeli sinoc Marchu Capitana 8-)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 apr 2011, 15:42

Pazi moje postove na temi o FCJ koji su izazvali zestoke rasprave:

"Kakav Conte, kakvi bakraci - F.Terim, V. Boas ili Deschamps. To su ljudi koji znaju da postave odbranu.

PPMarino kao transfer guru i 3-4 top igraca uz klince koji ce popuniti roster, pa da vidis kako moze da se igra opet tvrdo i kvalitetno.

Sirigu-vdW-Bonucci-Astori-Cilchy-Krasic-Marchisio-Lass-Bastos-Pastore-Matri"

"Daju Chiellinija Mourinhu i uzmu Lassa i minimum 15mE.
Prodaju Manchesteru Buffona za 15-20mE.
Zamene Mela za Clichyja, jer to hoce i Wenger (hteo je tako pre par meseci).
Palermu daju 20-30mE + Amaurija, Storarija, Iaquintu, Giovinca, Sissokoa i dva tri klinca sto ih sad drze na pozajmicama za Pastorea i Sirigua (koji zajedno ne vrede vise od 40-45mE ako smo objektivni).
Daju nesto za Astorija Cagliariju i Milanu (nije vise od 5-6mE).
I samo otkupe Matrija, Quagliu i Pepea na vise godina, kao sa Krasicem.
Ostaje samo da se kupe vdWiel i Bastos koji ne kostaju vise od 40mE zajedno i to bi bio jedini pravi izdatak, jer bi se prodajom GCa i GBa uzelo para za prethodne transakcije. A o ustedama na platnom spisku da ne govorim.
I ubace klince na klupu + Sorensen, ADP,Quaglia, Toni, Barzagli, De Ceglie, Martinez, Pepe, Ekdal."

"Ali Juventus je klub koji se nikad nije libio da da najvece zvezde koje ima, samo da dobije bolje od toga. Ako prodajom dva WC igraca dobijes konkurentnu ekipu, ta prodaja ima smisla.
Moggi je to vec radio i oba puta je izlazio kao pobednik (kad je dao R.Baggia i kad je dao Inzaghija i Zidanea).
Manipulises onim sto imas."

"Ja sam rekao kako bi moglo da se uradi.
Poslednja je sansa da se Buffon i Chiellini prodaju za velike pare.
Ako time pokrijes ceo roster - to je bingo.
Ovi iz Italije bi sigurno dosli + razmene koje su sigurne + Bastos/vdW dolaze u jacu ligu.
I 1 sezonu da ne igraju u LS, opet vredi cekati. Jbga, Juventus je tu veci od svih klubova u kojima ovi igraju, sem od Reala. A Italija je lepa zemlja za zivot. Sto da idu u vlagu Ostrva, kad imaju sunce Mediterana?"

To je bilo pre mesec dana. Zna ovaj MaGiCa Calcio, jbga. :lol:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 apr 2011, 16:18

Nakon sinočnje pobijede dionice Juventusa su ne berzi porasle za 3,39 % :lol: :lol:
Ž '21!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 04 apr 2011, 16:34

pa da, to je to.. sto se mene tice ne bih previse zalio za Chiellinijem jer bio mi je drag ali ne previse jer nije tako dobar koliko se dize u nebesa.. samo bi mi bilo zao Gigija.. ali ako cemo se pitati legende Juventusa ili Juventus, izabrat cu drugu opciju.. vala ako je David Trezeguet mogao biti "otjeran" moze se i na Buffonu onda zaraditi..

a cinjenica je kada smo imali Zidanea, prodali njega i umjesto njega dosli Nedved i Thuram (ja mislim).. sam Nedved je pokazao vise u Juventusu od Zidanea a da ne pricam ko i sta je bio Lilian Thuram..

al hajd nek to skontaju ovi iz Juventusa.. ;)

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 04 apr 2011, 16:48

Prodati Chielinia, pa igrati sa Barzagliem i Bonuciem :? Veoma mudro .
Nije problem u Giorgiu, nego u karini Bonucciu , a sinoćnja koliko-toliko solidna tekma štoperskog dvojca je samo rezultat neraspoloženja (više nego neznanja) protivničkih igrača .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 04 apr 2011, 16:56

pa sjeti se partija Bonuccija iz prvog dijela sezone.. najbolji igrac uz Krasica i Fabija je bio! al kad tim ne igra dobro ne igra niko.. tako ni on..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 apr 2011, 17:00

dzenan01 je napisao/la:Prodati Chielinia, pa igrati sa Barzagliem i Bonuciem :? Veoma mudro .
Nije problem u Giorgiu, nego u karini Bonucciu , a sinoćnja koliko-toliko solidna tekma štoperskog dvojca je samo rezultat neraspoloženja (više nego neznanja) protivničkih igrača .

Gledaj ovako:

1) Prodas Chiellinija i dovedes igraca koji je komplamentaran Bonucciju.

2) Dovedes dva dobra beka.

3) Dovedes playmakera.

4) Otkupis neke igrace.

5) Kasnes neke druge.

6) Zaradis na onima na kojima mozes da zaradis.

7) Nabavis trenera koji je neko i nesto, a ne matore polovnjake ili neiskusne mlade trenere, koji su tek izasli iz kopacki.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 apr 2011, 17:19

Još jedan osvrt na sinočnju utakmicu, sinočnji Krasić me tačno par puta posjetio na Kaku od prije 3-4 godine, potegne loptu i samo igrače prolazi, samo ga sebičnost zeza...
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 apr 2011, 17:28

Bonucci je bio jedan od boljih igrača Juventusa, dok je sve štimalo koliko toliko, a ulaskom u novu godinu sve je krenulo niz brdo, pa tako da se i Bonucci samo uklopio u sivilo.

Ne znam meni je teško to zamisliti, ali mislim da ovo što magica piše može dosta toga donijeti (mislim da može više donijeti, nego što bi mogli izgubiti). Nadam se najboljem, volio bi samo da nam vrate Deschampa i mislim da bi to moglo biti odlično za početak :) .

A za Krasić, takodjer magica je ovdje mnogo puta pisao, momak ima talenta ima brzinu i mnogom toga, samo što mu nažalost mozak nije jača strana. (da se niko ne uvrijedi)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 apr 2011, 18:25

Jbga, Krasic je motoricki jedan od najjacih igraca u Italiji.
Ne mozes mu uzeti loptu bez faula kad je u formi. Druga je stvar sto nema sa kim da igra. 442 ne prolazi, a 433 je proslo protiv raspale Rome - pitanje je da li moze protiv jacih ekipa.

[youtube][/youtube]

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 04 apr 2011, 20:47

MaGiCa je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:Prodati Chielinia, pa igrati sa Barzagliem i Bonuciem :? Veoma mudro .

Gledaj ovako:

1) Prodas Chiellinija i dovedes igraca koji je komplamentaran Bonucciju.

2) Dovedes dva dobra beka.

3) Dovedes playmakera.

4) Otkupis neke igrace.

5) Kasnes neke druge.

6) Zaradis na onima na kojima mozes da zaradis.

7) Nabavis trenera koji je neko i nesto, a ne matore polovnjake ili neiskusne mlade trenere, koji su tek izasli iz kopacki.
Dovedes igrača koji je komplementaran Bonucciu i dobićeš švajcarski sir, a potrošićeš bar pola para od Chielinia .
Za ostalo se slažem, samo što bi falilo par desetina miliona eura (ako želimo vrhunske igrače) -
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 04 apr 2011, 20:50

prodamo Chelinia i dobijemo k od odbrane, Bonucci jos treba hljeba jest da bi bio uopste starter u Juventusu, u ovom Juventusu ima mjesta, Vucinic ga je napravio budalom nekoliko puta, jos dosta mora da se dokaze, nama treba jedan crnac, fancuz alla Thuram, nesto na taj fazon u odbrani
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []