Premijer liga BiH - aktuelno

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 20 sep 2024, 12:23

Nastavlja se dugogodišnja praksa da na ovim opštim temama redovno bitišu najneinteligentniji primjerci navijača FK Sarajevo.

Ono kad čak ni ja nemam želju da se njima uđem u bilo kakav vid rasprave jer nisu vrijedni toga pa ti to dođe kao poniženje.

Načelnik Mandić: Za FK Sarajevo ove godine izdvojeno skoro pola miliona KM

“U budžetu za 2023.g Opština Centar je Fudbalskom klubu Sarajevo namijenila 450.000 maraka direktne podrške, i to 350.000 maraka za Omladinski pogon Fudbalskog kluba Sarajevo, te 100.000 maraka za trenažni proces, odnosno za troškove odigravanja utakmica kao pomoć Klubu”, objavio je Mandić.

Sve ovo je poprilično fasinantno jer, ponavljam, ovaj novac se dodjeljuje privatnoj firmi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 20 sep 2024, 12:31

Shategabri je napisao/la:
20 sep 2024, 10:46
Znači dogodine opet natezanje hoće produžiti neće produžiti :mrgreen:
Trebali ste minimalno 3 godine novi ugovor.
Tako ozbiljni klubovi potpisuju ugovore sa igračima.
Dogodine ga planiramo prodati, ne vidim ni svrhu da igrac koji se dokazao ostaje jos 2 godine u nasoj ligi
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 20 sep 2024, 12:32

Najbolje spinovati i sakriti svoju bruku i sramotu optužujući nekog drugog? Dobar pokušaj. :beba:

Jedina odbrana od Koldže ti je da napadneš nas? :rol:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 sep 2024, 12:44

Pendulum je napisao/la:
20 sep 2024, 12:32
Najbolje spinovati i sakriti svoju bruku i sramotu optužujući nekog drugog? Dobar pokušaj. :beba:

Iako spadaš u kategoriju ovih izuzetno neinteligentnih, sa kojima obično izbjegavam svaki vid rasprave, odgovoriću ti, vjerovatno posljednji put jer uglavnom nema svrhe.

Mandića sam postavio samo da bi taj najniži oblik ljudskog intelekta nekako shvatio da je sasvim normalna praksa da načelnici, gradonačelnici ili predsjednici opština dodjeljuju novac sportskim klubovima i kolektivima.
Općina Centar: Kada bi naplaćivali regularnu cijenu FK Sarajevo bi za Koševo plaćao 400.000 KM
Ovako mogu u nedogled, od Ajnadžića do Mandića. Ja nemam ništa protiv toga, iskreno, bez obzira što nije baš uobičajena praksa da se ovoliki novac daje privatnoj firmi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 20 sep 2024, 12:44

Ja ne znam kako više imate obraza pričati o politici a vi najbolji primjer političkog kluba. Strukture kluba u potpunosti političke i formirane od ljudi koji su bili uhljebljeni u državnim institucijama. Ne kontam kako s tom informacijom možete uopšte ikom išta o politici.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

NeSamSafetee
Kontakt:

Post Postao/la NeSamSafetee » 20 sep 2024, 12:50

Virtu4l je napisao/la:
20 sep 2024, 11:59
I uvijek moraju ispasti najgluplji od sve djece.

Kod: Označi sve

FK Sarajevo
Prihodi iz budžeta: 1.579.900 KM

FK Željezničar
Prihodi iz budžeta: 2.051.590 KM 

Na stranu to što je van svake pameti davati ovoliki novac privatnoj firmi.
Zato treba davati Badž... ovaj, Želji.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 20 sep 2024, 12:53

I vi se jos raspravljate sa ovim degenerikom kockaste glave (bukvalno) iz Herceg Novog.
Ne spustajte se na tako niske grane.
- FKS -

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 20 sep 2024, 12:56

Zadnjih 100 stranoca 80 zeljo ws sarajevo :crazy: :crazy:

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 20 sep 2024, 13:06

Virtu4l je napisao/la:
20 sep 2024, 12:44
Pendulum je napisao/la:
20 sep 2024, 12:32

Iako spadaš u kategoriju ovih izuzetno neinteligentnih, sa kojima obično izbjegavam svaki vid rasprave, odgovoriću ti, vjerovatno posljednji put jer uglavnom nema svrhe.

Mandića sam postavio samo da bi taj najniži oblik ljudskog intelekta nekako shvatio da je sasvim normalna praksa da načelnici, gradonačelnici ili predsjednici opština dodjeljuju novac sportskim klubovima i kolektivima.
Općina Centar: Kada bi naplaćivali regularnu cijenu FK Sarajevo bi za Koševo plaćao 400.000 KM
Ovako mogu u nedogled, od Ajnadžića do Mandića. Ja nemam ništa protiv toga, iskreno, bez obzira što nije baš uobičajena praksa da se ovoliki novac daje privatnoj firmi.
Realno, to 400k maraka bi možda plaćalo Sarajevo da je taj isti Mandić i ovi prije njega uradili bilo šta da se taj stadion dovede u neko normalno stanje. I nije problem nek ulože pare u stadion naprave ga modernijim i ljepšim i da se uvede u cat4 pa nek naplaćuju koliko hoće, ovako za stadion na kom Sarajevo igra samo iz razloga što se sentimentalno klub veže za isti mogu dobiti khurčinu.
Mandić ko i svi ostali kandidati i načelnici koriste stadion Koševo kao čip na svakim hebenim izborima i to će tako biti još dugo nažalost.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 sep 2024, 13:13

slika

Isto da im dolazi Liverpool F.C.

6 dana prije same utakmice puštaju u prodaju ulaznice za Želju

Pa Jel to fali novca pa da se na Želji zaradi

P.S.

Samo da obavijestim forumski puk
Kad su potpisali ugovor o generalnom sponzorstvu sa Turkish Airlines - tad su nam rekli da više nema Gradskog derbija jer oni su postali DIVOVI i bogataši a mi mali štrumpfovi plavi i siromašni

A gledaj sad - još uvijek im je na dresovima Turkish Airlines ali 6 dana ranije jer dolazi veliki Željezničar

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 20 sep 2024, 13:19

Odbilo silne novce a u dugovima do guše, drugim riječima nisu imali ponuda.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 20 sep 2024, 13:20

jurisicduska je napisao/la:
20 sep 2024, 12:44
Ja ne znam kako više imate obraza pričati o politici a vi najbolji primjer političkog kluba. Strukture kluba u potpunosti političke i formirane od ljudi koji su bili uhljebljeni u državnim institucijama. Ne kontam kako s tom informacijom možete uopšte ikom išta o politici.
Fascinatno mi je kako je on "pametan" i sve živo zna vezano za ostale klubove (pogotovo je upoznat sa situacijom u i oko FK Sarajevo) ali kad se ukaže nešto na Vasu Crnog onda se upali u njemu ono najniže i počne da vrijeđa ljude, etiketira on nekoga kao da je *ebeni doktor nauka.

Nema argumenata da dokaže da nešto nije ili da nekako opravda to što ih je Koldžo lopatom gurao pa onda da bi spinovao situaciju (i ispao kao nekakav "intelektualac") počne priču kako su i nas načelnici "gurali".

Ista priča i ista mantra kao kod Bosanaca pravoslavne vjeroispovijesti iz Banja Luke s kojima se jučer raspravljao. :guz:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 sep 2024, 13:22

“U budžetu za 2023.g Opština Centar je Fudbalskom klubu Sarajevo namijenila 450.000 maraka direktne podrške, i to 350.000 maraka za Omladinski pogon Fudbalskog kluba Sarajevo, te 100.000 maraka za trenažni proces, odnosno za troškove odigravanja utakmica kao pomoć Klubu”, objavio je Mandić.

Ja se njima divim za ovo
Ovo je UMJETNOST PARAZITSKOG ŽIVLJENJA

NENADYEBIVI SU PO OVIM PITANJIMA
A IZRABLJIVANJE I ISKORIŠTAVANJE STADIONA KOŠEVO - TO JE LJUDI ZA IZUCAVANJA

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 20 sep 2024, 13:39

Jbga desetaru nismo svi imali sreće da nam država da zemlju, ukrade tribinu s drugog stadiona, napravi stadion i obnovi nekoliko puta i u konačnici i da ga prepiše na nas iako je bio naš do nacionalizacije. Vi ste pak imali.

Dičite se zemljom i imovinom a država vam bukvalno poklonila tu zemlju i imovinu. Kad sam pitao da kažete kad i koliko je zeljeznicar platio za zemlju koju posjeduje niste mogli odgovoriti sumnjam da vrijedi pitati ponovo. 0 je odgovor. Dala vam država.

U biti sve što imate vam je dala država vi ste kao klub i navijači u tom participirali 10%.

Vi ste klub u BiH kojem je najviše država i politika dala od svih drugih.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 20 sep 2024, 13:43

Virtu4l je napisao/la:
20 sep 2024, 12:23
Nastavlja se dugogodišnja praksa da na ovim opštim temama redovno bitišu najneinteligentniji primjerci navijača FK Sarajevo.

Ono kad čak ni ja nemam želju da se njima uđem u bilo kakav vid rasprave jer nisu vrijedni toga pa ti to dođe kao poniženje.

Sve ovo je poprilično fasinantno jer, ponavljam, ovaj novac se dodjeljuje privatnoj firmi.
A grehota je :crazy:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 sep 2024, 13:47

20 sep 2024, 13:39
Jbga desetaru nismo svi imali sreće da nam država da zemlju, ukrade tribinu s drugog stadiona, napravi stadion i obnovi nekoliko puta i u konačnici i da ga prepiše na nas iako je bio naš do nacionalizacije. Vi ste pak imali.

Dičite se zemljom i imovinom a država vam bukvalno poklonila tu zemlju i imovinu. Kad sam pitao da kažete kad i koliko je zeljeznicar platio za zemlju koju posjeduje niste mogli odgovoriti sumnjam da vrijedi pitati ponovo. 0 je odgovor. Dala vam država.

U biti sve što imate vam je dala država vi ste kao klub i navijači u tom participirali 10%.

Evo prije neki mjesec platili općini NS rentu za građevinsku dozvolu 164 000 konv marke

Al opet nije sigurno hoćemo li povući iz budžeta 4,7 miliona konv maraka
Još ako padne Trojka ode naših 164 hiljade ....

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 20 sep 2024, 13:52

Zamisli koliko moras biti u deluziji da ovo napises kao navijac Sarajeva :bow:

I onda citas ovakve vijesti u 21. stoljecu :crazy:

slika

Horor
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 sep 2024, 13:53

Prava istina je da Omladinski pogon ima 2.463 treninga godišnje na pomoćnim terenima, a redovna cijena jednog treninga iznosi 117,00 KM. Samo za navedeni broj treninga FK Sarajevo bi Ustanovi trebalo plaćati cca 309.000,00 KM, odnosno cca 420.000, KM godišnje ukoliko na taj iznos dodamo utakmice prvog tima te termine Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”, a plaća 86.000,00 KM na godišnjem nivou za sve svoje treninge, utakmice, omladinski pogon i ostalo. Iz ovoga je vidljivo koliki smo prijatelji FK Sarajevo, koliko razumijevanja i podrške ima Ustanova. S druge strane, uposlenici Ustanove vrijedno rade na održavanju terena, kako na glavnom, tako i na pomoćnim terenima i smatramo sasvim opravdanim da za posao koji svakodnevno obavljaju trebaju imati redovna primanja, te da uskraćivanjem posla ili plaća uposlenicima Ustanove ne bi doprinijeli razvoju sportske infrastrukture, a još manje uslovima u kojima treniraju klubovi. Smatramo neophodnim istaći da održavanje stadiona i pomoćnih terena na godišnjem nivou iznosi cca 360.000,00 KM.

86 000 plaćaju na godišnjem nivou a za organizaciju domacih utakmica od općine dobiju 100 000 konv.maraka

te 100.000 maraka za trenažni proces, odnosno za troškove odigravanja utakmica kao pomoć Klubu”, objavio je Mandić

Ostane im 14 000 konv.maraka kesha onako 😭😂🤣🤣🤣😭😂😭🤣

Koji su to kraljevi

Ovo je nenadyebljivo

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 20 sep 2024, 13:55

20 sep 2024, 13:39

Sve dobili guzovace, i opet se lafo bore protiv rezima :rol:

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 20 sep 2024, 13:58

svrakino1921 je napisao/la:
20 sep 2024, 13:53
Prava istina je da Omladinski pogon ima 2.463 treninga godišnje na pomoćnim terenima, a redovna cijena jednog treninga iznosi 117,00 KM. Samo za navedeni broj treninga FK Sarajevo bi Ustanovi trebalo plaćati cca 309.000,00 KM, odnosno cca 420.000, KM godišnje ukoliko na taj iznos dodamo utakmice prvog tima te termine Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase”, a plaća 86.000,00 KM na godišnjem nivou za sve svoje treninge, utakmice, omladinski pogon i ostalo. Iz ovoga je vidljivo koliki smo prijatelji FK Sarajevo, koliko razumijevanja i podrške ima Ustanova. S druge strane, uposlenici Ustanove vrijedno rade na održavanju terena, kako na glavnom, tako i na pomoćnim terenima i smatramo sasvim opravdanim da za posao koji svakodnevno obavljaju trebaju imati redovna primanja, te da uskraćivanjem posla ili plaća uposlenicima Ustanove ne bi doprinijeli razvoju sportske infrastrukture, a još manje uslovima u kojima treniraju klubovi. Smatramo neophodnim istaći da održavanje stadiona i pomoćnih terena na godišnjem nivou iznosi cca 360.000,00 KM.

86 000 plaćaju na godišnjem nivou a za organizaciju domacih utakmica od općine dobiju 100 000 konv.maraka

te 100.000 maraka za trenažni proces, odnosno za troškove odigravanja utakmica kao pomoć Klubu”, objavio je Mandić

Ostane im 14 000 konv.maraka kesha onako 😭😂🤣🤣🤣😭😂😭🤣

Koji su to kraljevi

Ovo je nenadyebljivo
Tebi je nejasnoca bila "Posudba s pravom otkupa", ne znam zasto se petljas u kompleksnije stvari

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 27 gostiju.