Rekonstrukcija stadiona u BiH

Suvorov
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Suvorov » 20 sep 2024, 17:31

hlive je napisao/la:
19 sep 2024, 10:43
Kao što sam i pisao, nove sjedalice za rezervne na Pecari
Zna li se razlog sto Arena prenosi utakmice sa kontra tribine?
Dozivljaj sa utakmice je za 50% slabiji od ove sezone, bas je negledljivo i neprirodno.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 20 sep 2024, 17:53

Suvorov je napisao/la:
20 sep 2024, 17:31
hlive je napisao/la:
19 sep 2024, 10:43
Kao što sam i pisao, nove sjedalice za rezervne na Pecari
Zna li se razlog sto Arena prenosi utakmice sa kontra tribine?
Dozivljaj sa utakmice je za 50% slabiji od ove sezone, bas je negledljivo i neprirodno.
Radi var-a. Smeta ona kuca ne vide se linije pa se ne moze kalibrirati. Jest losiji kadar al tako je kako je
It's better when it's live

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 21 sep 2024, 21:16

sta uradise od terena na grbavici... jel moguce da niko ne smatra za shodno ovo malo dovesti u red

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 sep 2024, 17:49

Stolice za rezervne igrace u Sirokom top, svaka cast! Stadion u Posusju stvarno fino izgleda, za nase uslove vise nego lijep stadion.
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 23 sep 2024, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 23 sep 2024, 00:05

Stadion u Posušju je baš perverzija, i kada se gleda utakmica na TV. Ono je san snova fakat što se naše lige tiče. Da je još jedna tribina natkrivena, savršenstvo.

I ima li fakat iko mozga da **** U21 reprezentacije pošalje u ove manje sredine? Konstantno igramo na Grbavici, ne dođe ni 500 ljudi. Čemu to fakat? Hajd možda zbog blizine aerodroma, ali nije sad tako teško ni u manjim sredinama organizovati. U manjim sredinama bi došlo par hiljada ljudi, jer je to događaj. Uslovnost stadiona nije problem, barem za ovakve stadione. Svako živ U21 repku šalje tako po manjim gradovima. Hrvati su evo recimo posljednjih 10-ak utakmica igrali u Velikoj Gorici, Varaždinu, Puli, Šibeniku, Kranjčevićevoj. Ovo manje-više vrte.

Sto puta to pišem, ali ovo može biti poticaj za manje sredine da dodatno srede neke stvari. Ja bih obavezno sada poslao U21 utakmicu u Posušje recimo. Da je bilo pameti, ova posljednja s Kiprom se mogla tako negdje dislocirati, Posušje ili Široki. Kada Vrapčići budu gotovi, to bih isforsirao također. Ni od Doboja ja ne bih bježao, da ga samo još bogdu srede.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 23 sep 2024, 00:40

zaostrog je napisao/la:
23 sep 2024, 00:05
Stadion u Posušju je baš perverzija, i kada se gleda utakmica na TV. Ono je san snova fakat što se naše lige tiče. Da je još jedna tribina natkrivena, savršenstvo.

I ima li fakat iko mozga da **** U21 reprezentacije pošalje u ove manje sredine? Konstantno igramo na Grbavici, ne dođe ni 500 ljudi. Čemu to fakat? Hajd možda zbog blizine aerodroma, ali nije sad tako teško ni u manjim sredinama organizovati. U manjim sredinama bi došlo par hiljada ljudi, jer je to događaj. Uslovnost stadiona nije problem, barem za ovakve stadione. Svako živ U21 repku šalje tako po manjim gradovima. Hrvati su evo recimo posljednjih 10-ak utakmica igrali u Velikoj Gorici, Varaždinu, Puli, Šibeniku, Kranjčevićevoj. Ovo manje-više vrte.

Sto puta to pišem, ali ovo može biti poticaj za manje sredine da dodatno srede neke stvari. Ja bih obavezno sada poslao U21 utakmicu u Posušje recimo. Da je bilo pameti, ova posljednja s Kiprom se mogla tako negdje dislocirati, Posušje ili Široki. Kada Vrapčići budu gotovi, to bih isforsirao također. Ni od Doboja ja ne bih bježao, da ga samo još bogdu srede.
jel si realan ili trolas, bas ce citav doboj posusje i široki nahrliti na stadion za utakmicu mlade reprezentacije BiH... bio bih iznenađen kada ne bi bilo nikakvih incidenata zbog animoziteta ka drzavi BiH a kamoli sta drugo..

zasto riskirati da neke budale se nadju i vrijedjaju drzavu bih i djecu gdje kao igraju na domaćem terenu? da ne pricam o sramoti pred gostima

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 23 sep 2024, 08:10

Varg je napisao/la:
23 sep 2024, 00:40
zaostrog je napisao/la:

jel si realan ili trolas, bas ce citav doboj posusje i široki nahrliti na stadion za utakmicu mlade reprezentacije BiH... bio bih iznenađen kada ne bi bilo nikakvih incidenata zbog animoziteta ka drzavi BiH a kamoli sta drugo..

zasto riskirati da neke budale se nadju i vrijedjaju drzavu bih i djecu gdje kao igraju na domaćem terenu? da ne pricam o sramoti pred gostima
Ne budi zadojen mrznjom. Prije koju godinu igralo se već u Širokom. Nikavih problema nije bilo. Mislim da je bh bila domaćin U17 ili U19 kvalifikacijskog turira. Čak štoviše svi su pohvalili Pecaru za najbolje uvjete tada.
I jos je bilo publike vise nego na ijednom drugom stadionu.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 23 sep 2024, 08:12

zaostrog je napisao/la:

Izgleda super al realno nema uvjeta. Nema natkriveno ni jedno mjesto. Nema natkriven VIP. Nema novinarskih loža itd. Iako se priča da imaju plan sad natkrivat ovu veliku tribinu. Bit će zanimljivo ispratit to. Imaju potencijal odličan

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 23 sep 2024, 20:40

Realan sam i itekako hoće. U Posušju bi ti na BiH-Kipar U21 došlo preko 3000 ljudi. Kad ljudima približiš reprezentaciju, onda će to i cijeniti. Kad im se trudiš ogaditi, onda ćeš ogaditi. Naravno da ćeš na velikoj sceni, pogotovo ovoj divljoj navijačkoj, imati masu kojoj je cilj vrijeđati i koja je najglasnija. Međutim, nebrojno je puno manifestacija koje se održe po ovim gradovima i gdje sve prođe super. Najbanalnije, ali prije par mjeseci si imao onaj turnir vaterpolo kvalifikacija u Trebinju i vjerovatno bi većina prije istog rekla "Biće užasno", a ustvari bilo 10x bolje nego da je u Sarajevu. Publika korektna, svi igrači s rukom na srcu ispratili himnu, sve s ovacijama, ljepota od života. Naravno da je fudbal teži po tom pitanju, privlači veći publicitet, ali baš zato govorimo o U21 lagano reprezentaciji. I za to ti je primjer Široki: finale kupa u fudbalu, zvižduci, nepoštivanje himne i ostalo. Nedavno finale futsal kupa, atmosfera prema himni ko da se igra u Cazinu.

Ljudi su željni sporta, novih stvari i ne bi bilo problema. Eh sad, da staviš situaciju gdje će doći 2000 Fanatikosa u neki grad, pa će biti nekih provokacija, tome se ne treba izlagati. Ali, opet kažem, po sredinama poput Posušja MOŽE i MORA. S druge strane, Doboj sam spomenuo kao grad koji je možda i "najslobodniji" u RS po ovim stvarima. Ko god je bio na domaćim utakmicama Sloge zna da nisu zadrti bar tu (recimo Sloga-Sarajevo pola tribine uči fatihu za Uščuplića, niko riječ nije rekao, a sumnjam da bi tako bilo u BL ili Lukavici). Plus, dosta B komponente živi u Doboju, plus je to praznik za ljude iz Tešnja, Maglaja, Zavidovića i sl.
hlive je napisao/la:
23 sep 2024, 08:12
Izgleda super al realno nema uvjeta. Nema natkriveno ni jedno mjesto. Nema natkriven VIP. Nema novinarskih loža itd. Iako se priča da imaju plan sad natkrivat ovu veliku tribinu. Bit će zanimljivo ispratit to. Imaju potencijal odličan
Ne treba puno stadionu u Posušju što se uslova tiče. Imaju fine podtribinske prostore, dosta sređeno, imaju neke sitnice sređene koje kod drugih stadiona znaju zezati. U pravu si, najveći problem su novinarska mjesta i loža, ali baš o tome pričam, da im se treba dati poticaj da to srede. Recimo, kažeš im "dobit ćete domaćinstvo utakmice U21 BiH-Francuska u septembru 2025., ali trebate do tada obezbijediti to i to". Ja sam siguran da bi se ovakve sredine potrudile da to riješe.

Opet kažem, da se mene pita, ja bih s Hercegovinom aplicirao za UEFA U19 Euro bez problema. Vrapčići, Bijeli Brijeg, Pecara, Mokri Dolac, natjerati još Konjic. Pored toga hejbet trening centara (Međugorje, kamp Široki, Tomislavgrad, Livno, Čapljina, Gabela). Aerodrom Mostar, brza cesta Mostar-Široki. Ne znam, po meni ovo može :D

biljka99

Post Postao/la biljka99 » 23 sep 2024, 23:23

hlive je napisao/la:
23 sep 2024, 08:12
zaostrog je napisao/la:

Ne vidim zašto ne bi bila solidna posjeta na utakmici mlade BiH reprezentacije u Posušju, jer ima domaćih momaka koji igraju za BiH reprezentaciju, iako u Posušju žive 99,9% sve hrvati.

Kao što ste i spomenuli nedostatke, mi smo dolje toga svjesni, a u Posušju je idući projekt natkrivanje čitave južne tribine. Uz to bi se prema projektu koji od prije postoji rješio VIP, novinarske lože, još bolje pozicioniranje centralne + VAR kamera. Velika tribina u Posušju također ima dosta potencijala ispod te velike tribine, a prostor je trenutno prazan, i ima izlaz direktno na tribinu. Pozdrav iz Posušja :wave:

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 24 sep 2024, 01:19

Ma sasvim normalno da bi narod podržao. Bezveze se odavde nekad na silu inputira samo negativno. To što ljudi navijaju za Hrvatsku ne znači da ne bi podržali i BiH. Opet kažem, kad se skupi rulja u Širokom gdje imaš solidnu grupu divljaka, imaš zvižduke i divljakluk. Kad dođe normalan narod, a takvi bi ti bili tu većina (kao i na futsalu ili vaterpolu), normalno je da je atmosfera ok.

Evo par primjera:
https://youtu.be/lwpSMEYHI9A?feature=shared
https://www.youtube.com/live/ZlBAFNLpAc ... dc1x9Ds8xe

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 27 sep 2024, 10:37

Tipicna sarajevska prica. Posusje, Siroki Brijeg,Doboj su zasluzili utakmice reprezentacije,mislim da bi u Posusju stadion bio pun. Zasto da i savez ne ulozi malo novca,uz lokalnu samoupravu dole se moze napraviti odlican stadion za bhpl + mlade repke. Dosta igraca koji se izjasnjavaju kao hrvati igra za mladu repku,ljudi u klubu su vec dokazali da im je bitniji napredak od nacionalizma.
Ali jbg odlaze pare iz sarajeva i odmah to ne pase.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 sep 2024, 14:10

slika

Najbolja i najljepša BILETARNICA voljenoj BiH

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 sep 2024, 14:24

url=https://postimages.org/]slika[/url]

Nastavak aktivnosti na izgradnji južne tribine stadiona Grbavica: Kompleksan i zahtjevan projekat

U zgradi Općine Novo Sarajevo održan je radni sastanak povodom nastavka aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje južne tribine stadiona Grbavica

Sastanku su prisustvovali ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović, direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov, direktorica FK Željezničar Amira Uzunović, predstavnik projektantske firme koja je izradila projekat, te predstavnici nadležnih općinskih službi.

Budući da je u toku izrade Izvedbenog projekta došlo do određenih izmjena od strane projektanta izgradnja južne tribine će se raditi fazno. Trenutno je u toku priprema Sporazuma o međusobnim pravima i obavezama za realizaciju prve faze izgradnje južne tribine, a koji bi trebao biti gotov do kraja naredne sedmice.

Nakon potpisivanja pomenutog Sporazuma i definisanja prava i obaveza učesnika u projektu, Općina Novo Sarajevo će u saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo provesti postupak međunarodne javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, čime će se steći uslovi za početak izvođenja radova.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 sep 2024, 15:16

Eno Englezi za 2 dana postavili teren na stadionu Wimbledona. Kod nas ga pravili po 8 mjeseci :lol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 27 sep 2024, 15:26

DamirT je napisao/la:
27 sep 2024, 15:16
Eno Englezi za 2 dana postavili teren na stadionu Wimbledona. Kod nas ga pravili po 8 mjeseci :lol:
Pusti teren. Katalonci izgradili novi Camp Nou za isti period. :lol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 sep 2024, 15:36

ReX2 je napisao/la:
27 sep 2024, 15:26
DamirT je napisao/la:
27 sep 2024, 15:16
Pusti teren. Katalonci izgradili novi Camp Nou za isti period. :lol:
Uporedio bi ja i stadion, samo sto nismo izgradili nijedan u proteklom periodu :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 27 sep 2024, 16:23

Na koji broj se može pozvati i učestvovati u humanitarnoj akciji za južnu tribinu i da li je još uvijek 2KM donacija?
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 sep 2024, 18:46

rishovski je napisao/la:
27 sep 2024, 16:23
Na koji broj se može pozvati i učestvovati u humanitarnoj akciji za južnu tribinu i da li je još uvijek 2KM donacija?
Grbavica ce imati cetiri uefa zvjezdice i ako treba izadvajat cemo zadnje zalogaje iz usta dok tako ne bude
Za broj ne znam jos javim ti, ali znam da fk sarajevo nece ni stolice na kosevu obnoviti u narednih 30 godina
Mozda bi i vlasti pogurale, ali kad imas navijace koji su samo stetocine, koji izbijaju klubu pare iz dzepa svojim kaznama, kojima se dijele karte i koji se ne bi nikad sjetili dati koju marku i samoincijativno pokrenuti nesto onda boli i vlast ****
Evo vec 30 godina od rata brojace stavili i savez im teren uradio
Sjebali atletsku stazu i ostavili ostale sportiste bez adekvatnih ulova
Uhljebili prostore stadiona od kojih opcina moze ostvariti veliki profit rentanjem
I dodju kazu sta cemo ulagati nije nas stadion, a igraju 80 godina na njemu

Velez ce natkriti citav stadion, Borac igra kuci Europu, Zrinjski ce uraditi tribinu,a vi ce te jos u Zenici igrati Europu
Svi nesto rade, od malih mjesta, do velikih gradova, samo vi nista
Nemojte se ljutiti pitari, ali to je tako
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 30 sep 2024, 14:17

NoDi80 je napisao/la:
27 sep 2024, 18:46
rishovski je napisao/la:
27 sep 2024, 16:23
Grbavica ce imati cetiri uefa zvjezdice i ako treba izadvajat cemo zadnje zalogaje iz usta dok tako ne bude
Za broj ne znam jos javim ti, ali znam da fk sarajevo nece ni stolice na kosevu obnoviti u narednih 30 godina
Mozda bi i vlasti pogurale, ali kad imas navijace koji su samo stetocine, koji izbijaju klubu pare iz dzepa svojim kaznama, kojima se dijele karte i koji se ne bi nikad sjetili dati koju marku i samoincijativno pokrenuti nesto onda boli i vlast ****
Evo vec 30 godina od rata brojace stavili i savez im teren uradio
Sjebali atletsku stazu i ostavili ostale sportiste bez adekvatnih ulova
Uhljebili prostore stadiona od kojih opcina moze ostvariti veliki profit rentanjem
I dodju kazu sta cemo ulagati nije nas stadion, a igraju 80 godina na njemu

Velez ce natkriti citav stadion, Borac igra kuci Europu, Zrinjski ce uraditi tribinu,a vi ce te jos u Zenici igrati Europu
Svi nesto rade, od malih mjesta, do velikih gradova, samo vi nista
Nemojte se ljutiti pitari, ali to je tako
Nevjerovatna količina laži u jednom postu. Znači sad si sam sebe prekucao. Dominiraš druže.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.