2. Bundesliga - Cvajta
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
-
- Kontakt:
Re: 2. Bundesliga - Cvajta
Ja sam gledao Hannover-K'lautern i letimicno Hansa-Manheim.
Zašto je kasnila utakmica Minhen-Dresden?
Dobro ,ovo je ocekivan poraz Minhena,u svoj ovoj nevolji igrati protiv Dresdena nije lako,gledao sam zadnjih par minuta kod 2:3 mogli su uz malo srece i do boda.
Navijaci ih podrzavaju,ali očito nemaju kvalitet.
Mada mislim da se mogu izvuci da ne dožive ispadanje
Dobro ,ovo je ocekivan poraz Minhena,u svoj ovoj nevolji igrati protiv Dresdena nije lako,gledao sam zadnjih par minuta kod 2:3 mogli su uz malo srece i do boda.
-
- Kontakt:

Ekipa Ulma kako je krenula vrlo lako moze oboriti rekord po broju utakmica u kojima povedu a na kraju dožive poraz.
Ne igraju lose,ali očito nedostaje praksa igranja u cvajti.
Hannover očekivana pobjeda na njihovom stadionu,po tome je ova ekipa poznata,iako je K'lautern igrao solidno .
Ekipe koje ce se boriti za opstanak odigrali su neriješeno Darmstadt-Braunschweig.
Trenutno se igra Keln-Magdeburg
-
- Kontakt:
U Dritti osim pomenutih utakmica Sandhausen-BVB2 3:1,kao i utakmice Minhen1860-Dresden 2:3,odigrane su i utakmice:
Hansa-Manheim 1:1
Essen-Wehen 0:3
Saarbrucken-Unterhaching 1:1
Osnabruck-Hannover2 1:1
Stuttgart2-Ingolstadt 3:2
Hansa-Manheim 1:1
Essen-Wehen 0:3
Saarbrucken-Unterhaching 1:1
Osnabruck-Hannover2 1:1
Stuttgart2-Ingolstadt 3:2
Zbog neke zastave navijaca Minhena. Nisu im dali da unesu na stadion.Amirutah1988 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 20:31Ja sam gledao Hannover-K'lautern i letimicno Hansa-Manheim.
-
- Kontakt:
A to su ti škrti Švabi,ko ih ne zna skupo bi ih platioljevak je napisao/la: ↑14 sep 2024, 20:50Zbog neke zastave navijaca Minhena. Nisu im dali da unesu na stadion.Amirutah1988 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 20:31Ja sam gledao Hannover-K'lautern i letimicno Hansa-Manheim.

- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja koliko se sjećam da su oni vec rekorderi. Mescini da su oni imali samo jedan bod u BL u cijeloj sezoni prije 25-30 godina?Amirutah1988 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 20:44Ekipa Ulma kako je krenula vrlo lako moze oboriti rekord po broju utakmica u kojima povedu a na kraju dožive poraz.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Zanimljiv video gdje se govori o trecoj ligi. Problem novca, drugih timova (kako su Bayern i Schalke natjerali dfb da se u21 ekipe takmice), nerealizirane ideje da bude razvojna liga, i jos mnogo statstickih podataka.
Hahaha, sa ovim si i numana prešišaokraljttbvb je napisao/la: ↑14 sep 2024, 22:48Ja koliko se sjećam da su oni vec rekorderi. Mescini da su oni imali samo jedan bod u BL u cijeloj sezoni prije 25-30 godina?Amirutah1988 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 20:44Ekipa Ulma kako je krenula vrlo lako moze oboriti rekord po broju utakmica u kojima povedu a na kraju dožive poraz.

Fino si se pohvalio sjećanjem, nemoj više numana ti

Nego, vidim po izvještajima da je neka drama bila u naknadi vremena. Penal(i), crveni kartoni...
Neka i Nirnberg to zadesi, inače su rekorderi zadnjih godina po primljenim golovima u završnici.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
-
- Kontakt:
Ja sam gledao završnicu,opravdan jedanesterac za Nurnberg u nadoknadi,opravdano ponovljen penal ,i crveni karton zbog grube igre,a tim tenzijama je sve kumovao glavni sudija.armando je napisao/la: ↑14 sep 2024, 23:56Hahaha, sa ovim si i numana prešišaokraljttbvb je napisao/la: ↑14 sep 2024, 22:48Ja koliko se sjećam da su oni vec rekorderi. Mescini da su oni imali samo jedan bod u BL u cijeloj sezoni prije 25-30 godina?Amirutah1988 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 20:44Ekipa Ulma kako je krenula vrlo lako moze oboriti rekord po broju utakmica u kojima povedu a na kraju dožive poraz.
Ne igraju lose,ali očito nedostaje praksa igranja u cvajti.![]()
Fino si se pohvalio sjećanjem, nemoj više numana ti![]()
Nego, vidim po izvještajima da je neka drama bila u naknadi vremena. Penal(i), crveni kartoni...
Neka i Nirnberg to zadesi, inače su rekorderi zadnjih godina po primljenim golovima u završnici.
Žao mi je sto ne ide Ulmu simpatična su ekipa
-
- Kontakt:
Taj rekord ne znam,ali evo 3/3 domace utakmice događa im se da povedu,a na kraju izgube.kraljttbvb je napisao/la: ↑14 sep 2024, 22:48Ja koliko se sjećam da su oni vec rekorderi. Mescini da su oni imali samo jedan bod u BL u cijeloj sezoni prije 25-30 godina?Amirutah1988 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 20:44Ekipa Ulma kako je krenula vrlo lako moze oboriti rekord po broju utakmica u kojima povedu a na kraju dožive poraz.

- kraljttbvb
- Kontakt:
Ispade da sam ih sa nekim zamijenio što se tiče bodova, ali evo vidim da su plesali samo jedno ljeto u BL u sezoni 99/00...Amirutah1988 je napisao/la: ↑15 sep 2024, 05:24Taj rekord ne znam,ali evo 3/3 domace utakmice događa im se da povedu,a na kraju izgube.kraljttbvb je napisao/la: ↑14 sep 2024, 22:48Ja koliko se sjećam da su oni vec rekorderi. Mescini da su oni imali samo jedan bod u BL u cijeloj sezoni prije 25-30 godina?Amirutah1988 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 20:44Ekipa Ulma kako je krenula vrlo lako moze oboriti rekord po broju utakmica u kojima povedu a na kraju dožive poraz.
Ne igraju lose,ali očito nedostaje praksa igranja u cvajti.![]()
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Ja ih se ne sjecam tad iskreno.kraljttbvb je napisao/la: ↑15 sep 2024, 06:25Ispade da sam ih sa nekim zamijenio što se tiče bodova, ali evo vidim da su plesali samo jedno ljeto u BL u sezoni 99/00...Amirutah1988 je napisao/la: ↑15 sep 2024, 05:24Taj rekord ne znam,ali evo 3/3 domace utakmice događa im se da povedu,a na kraju izgube.kraljttbvb je napisao/la: ↑14 sep 2024, 22:48
Ja koliko se sjećam da su oni vec rekorderi. Mescini da su oni imali samo jedan bod u BL u cijeloj sezoni prije 25-30 godina?![]()
Ne bih volio da dozive bilo kakav loš rekord,jer sam želio njihov povratak u cvajtu.
Malo da se uigraju i mogu mozda ostati u cvajti
-
- Kontakt:

Pomalo neočekivan rezultat u Firtu,očekivao sam pobjedu Grojtera,iako je Elversberg imao više od igre i promašen penal.
Nekako mi djeluje da HSV i Fortuna su najzreliji za prva dva mjesta.
Sigurno se tu jos mogu priključiti i sigurno ce tako biti Keln i KSC,Hannoveru nedostaje bolja igra i rezultati u gostima,nije dovoljno samo domacinske pobjede da bi se obezbjedila BL.
-
- Kontakt:
U Dritti su odigrane preostale utakmice ovog kola.
Erzgebirge Aue nije više ekipa sa 100% učinkom,upisali su i prvi poraz u sezoni i to na domacem terenu,od vrlo dobre ekipe Arminie iz Bilefelda(1:3).
Prvu gostujucu pobjedu i pomalo neočekivanu upisao je Cottbus kod Verla bilo je ubjefljivih 0:3,dok je Allemania Aachen na svom Tivoliu pobjedila Viktoriu Keln sa 1:0.
Dresden i Aue imaju 12 bodova,zatim slijede Wehen i Arminia sa 11 bodova,Sandhausen 10.
Na dnu tabele Manheim 2,Hansa i Minhen sa 3 boda,Essen 4.
Erzgebirge Aue nije više ekipa sa 100% učinkom,upisali su i prvi poraz u sezoni i to na domacem terenu,od vrlo dobre ekipe Arminie iz Bilefelda(1:3).
Prvu gostujucu pobjedu i pomalo neočekivanu upisao je Cottbus kod Verla bilo je ubjefljivih 0:3,dok je Allemania Aachen na svom Tivoliu pobjedila Viktoriu Keln sa 1:0.
Dresden i Aue imaju 12 bodova,zatim slijede Wehen i Arminia sa 11 bodova,Sandhausen 10.
Na dnu tabele Manheim 2,Hansa i Minhen sa 3 boda,Essen 4.
-
- Kontakt:
Regionalne lige:
SJEVER-izdvojila se ekipa Havelse i gledajuci ostale ekipe,teško da bilo koja ekipa moze ih prestici i boriti se za prvo mjesto.
NORDOST-Jena je upisala dva vezana poraza,juče i prvi domaci od Lokomotive Leipzig koja je i preuzela vrh tabele.
ZAPAD-Svakako ce biti najzanimljivija borba,u vrhu su Fortuna Keln,Lotte,Oberhausen i Duisburg.
SUDWEST-na vrhu je Offenbach,zatim slijede Hoffenheim2,Stuttgart Kickersi i FSV Frankfurt.
BAYERN-Na vrhu je Schweinfurt,zatim slijefi Burghausen sa utakmicom manje,Illertisen,Bayern2,Bayreuuth
SJEVER-izdvojila se ekipa Havelse i gledajuci ostale ekipe,teško da bilo koja ekipa moze ih prestici i boriti se za prvo mjesto.
NORDOST-Jena je upisala dva vezana poraza,juče i prvi domaci od Lokomotive Leipzig koja je i preuzela vrh tabele.
ZAPAD-Svakako ce biti najzanimljivija borba,u vrhu su Fortuna Keln,Lotte,Oberhausen i Duisburg.
SUDWEST-na vrhu je Offenbach,zatim slijede Hoffenheim2,Stuttgart Kickersi i FSV Frankfurt.
BAYERN-Na vrhu je Schweinfurt,zatim slijefi Burghausen sa utakmicom manje,Illertisen,Bayern2,Bayreuuth
-
- Kontakt:

Njemački drugoligaš Preussen najavio je planove za veliku obnovu svog domaćeg stadiona. Projekt će povećati kapacitet sadašnjeg stadiona Preussenstadion sa 14.300 na 19.000 gledatelja.
Sjeverna, zapadna i istočna tribina stadiona bit će preuređene kao dio planova za transformaciju stadiona u "čisti nogometni stadion". Projekt će započeti izgradnjom nove zapadne tribine u veljači 2025. godine. Završetak vanjskih građevina i pristupnih cesta očekuje se do veljače 2028.
Sjeverna tribina, sjeverozapadni i sjeveroistočni kutovi trebali bi biti završeni u četvrtom kvartalu 2027. godine. Očekuje se da će istočna tribina biti dovršena u četvrtom kvartalu 2026.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Treba i ono znati

joj kako izjednaci Fortuna, pa predje mu lopta preko noge i udje u raslje.
Keln duplo bolje odigrao.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.