Očekivan kriminal Jelića. Nema sumnje da je ovo najlošije odsvirana utakmica ove sezone, ali smo svi znali da će biti tako i prije same utakmice.
Po meni, kriterij prema kojem su se svirali faulovi Sarajevu u polju sasvim ok, evropski.
Međutim, s druge strane, totalna suprotnost. I u biti, to je ono što će obilježiti sve utakmice Borca.
Jelić je današnju utakmicu mogao završiti tako da odsvira manje od 15 faulova, a on je uspio nakucati samo Sarajevu 28.
Žuti kartoni totalno bezveze podijeljeni za većinu situacija, u vrh glave 1-2 da je trebao dati igračima Sarajeva. S druge strane, puno je ozbiljniji prekršaj nad Guliashvilijem za penal nego ono što su u Borcu dobili (može se pričati o nekom kontaktu, ali nikome i ni protiv koga više ne bi bilo svirano ono). Plus, ono nad Anđušićem je vjerovatno crveni karton, ali u kontekstu nekog rezultata nevažno (i drago mi je da nije dao, jer bi inače bilo priče kako je dao Borcu crveni).
Sve u svemu, ogavno. Ja fakat ne shvatam šta je poenta ovakvog suđenja i kako cijeli aparat funkcioniše s ovim. Uredu je da Vico želi, ali kako da dođe do nivoa sudija da ispunjavaju sve? Na stranu sve, ali ja ne bih nikad sebi dopustio onakvo blamiranje, i to javno. Radi čega? Nema šanse da vrijedi. I onda i sudijske komisije koje se ne usprotive, niko u cijelom sistemu. U krajnjoj liniji, zar ne postoji godinama sportski duh kod ovih u Borcu da kažu "pa stanite malo, ne valja ovo ni nama"? Hrelja nabije loptu u gol aut, Jelić mu da korner, on se ko hinja smije i odlazi. Pa zamili kakva bi gromada ispao da kažeš "nije korner, daj ba da igramo". Ništa ne dobiješ s tim kornerom, dodali loptu odbrani Sarajeva, a ispao si gnjida i ti. I kasnije, kad ovaj Žižović ili bilo ko od njih dođe u druge klubove, najviše će se žaliti za sve, kao što to radi **** Maksimović sada. Žao mi je samo što su se u Slobodi prevarili pa doveli ublehu.
I generalno, sve ove igrače, gdje god igrali, treba častiti i vazda im na nos nabijati ovo. Kulašin će kad tad u neki klub u FBiH, kao i Hrelja, kao i masa njih.