FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Baš me zanima koga bismo trebali kriviti za sva ova "velika" imena što prodefilovaše kroz naš klub?!
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Odlicni rezultati za nas sto se tice Veleza i Sirokog Brijega u toj borbi za Evropu. Vidimo da ni Gosk nije losa ekipa, tako da pobjeda u gostima jos znacajnija. Na dobrom smo putu...
Ne treba kriviti nikoga. Sve njih treba staviti u kontekst vremena u kojem su došli u Želju. Tada nam je jorgan bio toliko dugačak i nismo mogli bolje.
S tim da se posebno niko ne može kriviti za recimo Selimovića, Ćosića, Ovčinu, Aru, pa i Rustemovića, to su igrači koje bi svako od nas u tom trenutku potpisao.
Najvažnije je da nisu puno koštali pa i nije neka šteta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Previse uprava, trenera u kratkom periodu, finansijsku nestabilnost, nepostojeci skauting koji se mogao odraditi i bez para, barem u BiH, jer imamo dosta nasih ljudi svuda, katastrofalnu administraciju i nepostojanje nekog dugorocnog plana razvoja kluba.
Kod nas kako koja uprava dodje dovedu nekakve trenere, nekada i SD-a koji onda dovode igrace koje oni hoce i mijenjaju sistem igre kako im se cefne + unisten OP koji ocito nije u stanju da izbaci igrace koji su adekvatni za prvi tim.
Sad smo recimo pogodili sa Coricem i Rahimicem, ako oni odu opet ga pusimo u najavi jer necemo znati gdje udaramo.
Eto, ukratko geneza problema sa mog aspekta.
Naravno da sve treba staviti u kontekst vremena. Slažem se, ali isto tako ne mogu da se otmem dojmu da je to sve moglo i moralo mnogo bolje.Virtu4l je napisao/la: ↑20 sep 2024, 23:31Ne treba kriviti nikoga. Sve njih treba staviti u kontekst vremena u kojem su došli u Želju. Tada nam je jorgan bio toliko dugačak i nismo mogli bolje.
S tim da se posebno niko ne može kriviti za recimo Selimovića, Ćosića, Ovčinu, Aru, pa i Rustemovića, to su igrači koje bi svako od nas u tom trenutku potpisao.
- Omladinski pogon uništen i trebat će mu godina da se vrati
- Milionski dug koji nam visi nad glavom godinama
- Novi problemi u upravi koji prijete da ponovo destabilizuju klub
Itd... itd... itd
Vrlo često smo i mi navijači nerealni i ne sagledavamo ukupno stanje, pa onda nikad sloge ni na jednom polju. Često ne shvatamo koliko je klub zapravo krhak i podložan raznim uticajima te koliko jedna loša poslovna odluka može ugroziti klub finansijski.
Mslm, dao bi se tu referat napisati. Kako god, nek je Denis "uzeo zimsku jaknu" i nek je u nama proradio taj inat bosanski pa punimo stadion iz utakmice u utakmicu.
Navijači su, zaista, jedina svjetla tačka kluba. Još samo da pojedini shvate kakve posljedice imaju njihove akcije sa tribina.
Mah, vrhunski sumirano. Potpisujem.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑21 sep 2024, 00:19Previse uprava, trenera u kratkom periodu, finansijsku nestabilnost, nepostojeci skauting koji se mogao odraditi i bez para, barem u BiH, jer imamo dosta nasih ljudi svuda, katastrofalnu administraciju i nepostojanje nekog dugorocnog plana razvoja kluba.
Kod nas kako koja uprava dodje dovedu nekakve trenere, nekada i SD-a koji onda dovode igrace koje oni hoce i mijenjaju sistem igre kako im se cefne + unisten OP koji ocito nije u stanju da izbaci igrace koji su adekvatni za prvi tim.
Sad smo recimo pogodili sa Coricem i Rahimicem, ako oni odu opet ga pusimo u najavi jer necemo znati gdje udaramo.
Eto, ukratko geneza problema sa mog aspekta.
-
Jutro Plava Nacijo...Danas je taj dan,gdje se mora poginut,slomit noga ako treba da se dobije tekma...Vakat je dosao da i mi na SVOM dobijemo Zrinju...4 godine Kuci nemamo pobjede i doslo je vrijeme.
- jointunija
- Kontakt:
Zaboravio si glavnu tačku,nemamo desetljeće nikog našeg u Savezu!Levin je napisao/la: ↑21 sep 2024, 00:23Naravno da sve treba staviti u kontekst vremena. Slažem se, ali isto tako ne mogu da se otmem dojmu da je to sve moglo i moralo mnogo bolje.Virtu4l je napisao/la: ↑20 sep 2024, 23:31Ne treba kriviti nikoga. Sve njih treba staviti u kontekst vremena u kojem su došli u Želju. Tada nam je jorgan bio toliko dugačak i nismo mogli bolje.
- Omladinski pogon uništen i trebat će mu godina da se vrati
- Milionski dug koji nam visi nad glavom godinama
- Novi problemi u upravi koji prijete da ponovo destabilizuju klub
Itd... itd... itd
Vrlo često smo i mi navijači nerealni i ne sagledavamo ukupno stanje, pa onda nikad sloge ni na jednom polju. Često ne shvatamo koliko je klub zapravo krhak i podložan raznim uticajima te koliko jedna loša poslovna odluka može ugroziti klub finansijski.
Mslm, dao bi se tu referat napisati. Kako god, nek je Denis "uzeo zimsku jaknu" i nek je u nama proradio taj inat bosanski pa punimo stadion iz utakmice u utakmicu.
Navijači su, zaista, jedina svjetla tačka kluba. Još samo da pojedini shvate kakve posljedice imaju njihove akcije sa tribina.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Jutrofrenky1991 je napisao/la: ↑21 sep 2024, 08:56Jutro Plava Nacijo...Danas je taj dan,gdje se mora poginut,slomit noga ako treba da se dobije tekma...Vakat je dosao da i mi na SVOM dobijemo Zrinju...4 godine Kuci nemamo pobjede i doslo je vrijeme.

Vrijeme je Alpe mi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Danas maksimala 2-3 sanse koje se moraju iskoristit.Nema prostora za promasaje.Hiros mora igrat brže i ne previse driblat da nebi kontrusu pukla.Onaj zuti im je zajeban treba ga u startu nagazit.Sansu vidim tako da Makedonac i Boljevic probijaju sa strane i da ga Dangubic zabije,jer Jakovljević je tanak na zivce tako da bi to trebali iskoristit.Dakle nagazit zutog i Jakovljevicu opalit koji stip hinjski da poludi i onda dovijamo.Slusas li me Coricu.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Nadam se da se radi ozbiljno po tom pitanju u klubu.jointunija je napisao/la: ↑21 sep 2024, 09:46Zaboravio si glavnu tačku,nemamo desetljeće nikog našeg u Savezu!
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA!!!
Prelijep dan, idealna temperatura, svi maksimalno raspoloženi i puni vjere u našeg Želju.
Nemojte nas razočarati.
Vakat je da ih dobijemo!!!
Prelijep dan, idealna temperatura, svi maksimalno raspoloženi i puni vjere u našeg Želju.
Nemojte nas razočarati.
Vakat je da ih dobijemo!!!
Kome prijeti suspenzija za derbi zbog kartona?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Cavnic i Galic bas ne bi smjeli dobit karton
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Joj sa Odinakom bi bio cirkus na derbiju..
Galiću pazi se kako znaš i umiješ.
Ma sigurno. Ovi imaju naprijed onu dvojicu bas brzih i nepredvidivih igraca a nasa odbrana meni ionako ne ulijeva sigurnost.avalPacidoroP je napisao/la: ↑21 sep 2024, 12:55Joj sa Odinakom bi bio cirkus na derbiju..
Galiću pazi se kako znaš i umiješ.
Otom potom, da je danas dobit pa cemo vidjet za dalje. Bit ce rokada sigurno, 3 ovakve utakmice u 7 dana bas evropski.
-
- Kontakt:
Baš tako,mada i Krpić je prevažan za derbi,igrao je dosta,zna zabit potreban u svakom mislu i psihički i fizički,zato očekujem Dangubića veceras u prvih 11
Ma jest al ova dvojica su mi nekako prioritet. Za njih bas nemamo zamjene.MoSaZeLjo1921 je napisao/la: ↑21 sep 2024, 13:09Baš tako,mada i Krpić je prevažan za derbi,igrao je dosta,zna zabit potreban u svakom mislu i psihički i fizički,zato očekujem Dangubića veceras u prvih 11
Bas me zanima kakve ce rokade napravit Coric, nema sanse sve sa istim pocet.
jedino sto je sa coricem sigurno je da nista nije sigurno
pokazalo se do sad da voli rotirati igrace, mijenjati sisteme, pa i u toku samo utakmice. tako da ne znamo na sta ce se odluciti, a protivnici jos manje.
ja samo ne bi odinaku proglasavao panjem na osnovu losih 45 minuta u debiju na domacem terenu. ipak govorimo o afrikancu kojem je 20 godina i dosao je iz federalne. ima tu dobrog materijala, samo treba raditi sa njim.
danas ja ne znam sta bi za u21. stipo bi morao igrati, a radi centarsuteva i iskustva cavnic i karamako, pa otpada mahmic. znaci sabica negdje na krilo. po meni bi tako moglo, ali ko zna sta je denis smislio.

pokazalo se do sad da voli rotirati igrace, mijenjati sisteme, pa i u toku samo utakmice. tako da ne znamo na sta ce se odluciti, a protivnici jos manje.
ja samo ne bi odinaku proglasavao panjem na osnovu losih 45 minuta u debiju na domacem terenu. ipak govorimo o afrikancu kojem je 20 godina i dosao je iz federalne. ima tu dobrog materijala, samo treba raditi sa njim.
danas ja ne znam sta bi za u21. stipo bi morao igrati, a radi centarsuteva i iskustva cavnic i karamako, pa otpada mahmic. znaci sabica negdje na krilo. po meni bi tako moglo, ali ko zna sta je denis smislio.