Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Nogometni savez BiH
Oj Bože koja bagra..dobro smo mi ikako i funkcionirali, mene čudi da ovi nabrojani nisu niti jednom zapucali jedni na druge 

- Principatus
- Kontakt:
Dobar clanak iz Deutsche Welle, koji sumira clanke iz serioznih "Frankfurter Allgemeine" i "Süddeutsche Zeitung". Kad se kaze seriozan, onda time mislim, da se i politicari ovdje sa tim novinama informisu.
Opisuje povezanost fudbala i politike u BiH. I da se otprilike procitati kako se ovdje misli o tome.
Malo i za one koji neznaju strane jezike, ne vide dalje od svog nosa i misle da je Glas Srpske nesto kao najcitanija svijetska novina.
Posebno fino kako citiraju Dodikovo nacionalisticko pa mozda cak i rasisticko misljenje o tome, da su multietnicke reprezentacije gore od osmanlijskih horda. U jednoj Njemackoj se to rado cita, cija reprezentacija ima sve boje koza, religija itd. i u kojoj su ljudi ponosni na to. Nastavi tako dalje Dodo.
Opisuje povezanost fudbala i politike u BiH. I da se otprilike procitati kako se ovdje misli o tome.
Malo i za one koji neznaju strane jezike, ne vide dalje od svog nosa i misle da je Glas Srpske nesto kao najcitanija svijetska novina.

Posebno fino kako citiraju Dodikovo nacionalisticko pa mozda cak i rasisticko misljenje o tome, da su multietnicke reprezentacije gore od osmanlijskih horda. U jednoj Njemackoj se to rado cita, cija reprezentacija ima sve boje koza, religija itd. i u kojoj su ljudi ponosni na to. Nastavi tako dalje Dodo.

Autogol Bosne i Hercegovine
Jedna sportska tema našla je svoje mjesto na stranicama rezervisanim za politiku. Ako kažemo: "Suspenzija Fudbalskog saveza BiH", vjerovatno će svima biti jasno zašto se sport našao na tim stranicama.
Suspenzija Fudbalskog saveza BiH ima mnogo veze sa politikom u toj zemlji, piše list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" i dodaje:
Logo suspendovanog saveza
Ovaj slučaj na posebno jasan način odslikava stanje u BiH. Poput fudbala, u ovoj balkanskoj zemlji je i politika paralisana zbog etničkih podjela. Ova zemlja i više od šest mjeseci nakon izbora nema vladu. Nova kriza je počela u Federaciji BiH i prenijela se na cijelu zemlju. Socijaldemokrati Zlatka Lagumdžije su formirali entitetsku vladu bez velikih partija za koje su glasali Hrvati. Predsjednik HDZ-a Dragan Čović sada prijeti da će građanskom neposlušnošću paralisati državu koja je, kako navodi, "ignorisala volju bosanskih Hrvata". On ima podršku lidera Srba Milorada Dodika.
Dodik koristi svaku priliku kako bi svoje tvrdnje o nefunkcionalnosti države sproveo u djelo. Njegova politika blokade je bitno doprinijela tome da ovakva interpretacija stanja postaje sve realnija. Od pomoći bi bila reforma ustava, ali Dodik to sprječava. Stanje će se popraviti kada sva tri naroda budu birala političare koji su spremni da modernizuju zemlju. Trenutno nema izgleda za tako nešto, jer politički sistem u BiH kreira stalnu kvotizaciju politike po nacionalnoj osnovi", piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Politički sistem izgrađen na etničkim osnovama
Komentar pod naslovom "Autogol BiH" izlazi danas u listu "Süddeutsche Zeitung". U članku se opisuje stanje u Fudbalskom savezu BiH, te prelazi na političku pozadinu spora:
Dejtonski sporazum je zaustavio rat, ali i cementirao sistem zasnovan na etničkim proporcijama. Politika je prožeta stalnim polemikama. Nakon proteklih izbora još se čeka na dogovor o državnoj vladi. Socijaldemokrate još nisu pronašle partnera za koaliciju na državnom nivou. Milorad Dodik sabotira dogovor koliko god može. On odbija ustavne reforme koje bi osnažile centralnu državu.
BiH će se raspasti kao i bivša Jugoslavija, tvrdi Dodik u koga je Zapad nekada polagao velike nade. Sada želi da preko referenduma isposluje raspuštanje Državnog tužilaštva koje protiv njega vodi istragu zbog pronevjere novca iz budžeta.
Dodik odlično igra kao "stoper"
Dodik ne želi ni da čuje o zajedničkoj fudbalskoj reprezentaciji. On bi za nju navijao samo kada igra protiv Turske. U njegovom poimanju svijeta su samo osmanlijske horde gore od jednog multietničkog državnog tima.
Proteklih nedjelja je njemačka kancelarka Angela Merkel pokušala da privoli političare u BiH na uvođenje takozvane "evropske klauzule" u budući ustav. Ta klauzula bi predviđala da se odluke koje se tiču evropskih integracija donose prostom većinom glasova. Pri usvajanju drugih zakona bi se glasalo kao i dosada na etničkom principu.
"To je za nas neprihvatljivo", izjavio je Dodik. Kako za političare, tako i za funkcionere fudbalskog saveza u BiH, sve je manje vremena da se dođe do rješenja", piše list "Süddeutsche Zeitung".
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Hoce li definitivno bit objavljena ta imena sutra? Nemamo ni sekunde previse vremena. Odma se mora u akciju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Megamon
- Kontakt:
Sta kaze onaj HDZ-ovacCartman je napisao/la:Hoce li definitivno bit objavljena ta imena sutra? Nemamo ni sekunde previse vremena. Odma se mora u akciju.

Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
Nema ništa ako se ne slože oba HDZ-a, to ide u novi StatutCartman je napisao/la:Hoce li definitivno bit objavljena ta imena sutra? Nemamo ni sekunde previse vremena. Odma se mora u akciju.

Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
Može li neko snimiti ovu emisiju na rtrs
Pocela emisija na RTRS - gosti Kovacevic, Bevanda, Banda, Bakovic i Nijaz.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- skyisthelimit
manite se te emisije te supke treba spaliti na lomaci,gledajte sace na FTV legenda Barbarez gost
15.10 - 15.06 ...
Ovaj Banda najpametnije od svih prica ovde,ne znam koji je on faktor u savezu,znam da je neki politicar iz Brckog.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Njegova prica je hrvati, i samo hrvati !Devil je napisao/la:Ovaj Banda najpametnije od svih prica ovde,ne znam koji je on faktor u savezu,znam da je neki politicar iz Brckog.
Nije Bevanda,nego Izet Banda.Elegant je napisao/la:Njegova prica je hrvati, i samo hrvati !Devil je napisao/la:Ovaj Banda najpametnije od svih prica ovde,ne znam koji je on faktor u savezu,znam da je neki politicar iz Brckog.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Beeee......va.......
Sve je to jedna te ista septicka jama.

Sve je to jedna te ista septicka jama.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Da vam nije Bevande davno bi vi s Višićima igrali!!!hercegovac-um je napisao/la:Kad smo vec kod Bevande on bi trebao biti vodja hrvatskog naroda koliko nas voli kroz politiku a ne sport!

Sve ce doci na svoje, sredit ce se stvari sada kada dodju ovi stranci.
Reprezentacija ce nastaviti kvalifikacije, klubovi ce igrati u Europi, ali neprijatelji BiH i ovi bivsi clanovi NSBiH ce da puknu jer nisu uspjeli da sruse BiH fudbal.
Sto kaze ovaj Banda: "Ko je glasao protiv statuta, ne misli dobro BIH fudbalu".
Reprezentacija ce nastaviti kvalifikacije, klubovi ce igrati u Europi, ali neprijatelji BiH i ovi bivsi clanovi NSBiH ce da puknu jer nisu uspjeli da sruse BiH fudbal.
Sto kaze ovaj Banda: "Ko je glasao protiv statuta, ne misli dobro BIH fudbalu".
More je slano i hladno je na Antartiku... Sta ima novo?Elegant je napisao/la:Sto kaze ovaj Banda: "Ko je glasao protiv statuta, ne misli dobro BIH fudbalu".
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Večeras u 01:30 ima repriza...FCS je napisao/la:Može li neko snimiti ovu emisiju na rtrs
Jesi li gledao? Sta su rekli ovi kreteni?mirza_9 je napisao/la:Večeras u 01:30 ima repriza...FCS je napisao/la:Može li neko snimiti ovu emisiju na rtrs
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- Goalgetter
- Kontakt:
Hoce li sutra biti saopsteni ti clanovi komiteta za normalizaciju ?
Ja sam pogledao zadnjih 15-tak minuta,na kraju su se svi slozili da futbal treba da opstane itd...ipak ima nade mislim,i drago mi je sto je ovakva emisija i na rtrs-u bila. :Cartman je napisao/la:Jesi li gledao? Sta su rekli ovi kreteni?mirza_9 je napisao/la:Večeras u 01:30 ima repriza...FCS je napisao/la:Može li neko snimiti ovu emisiju na rtrs

Dok ne dodje vrjeme za glasanje.
Nesto kontam,da bi ovi trebali zamijeniti boje onim kartonima za glasanje.
NE je crvene boje a DA zelene.
Ali bi onda Suljo hampu napravio.
''Ebo ih voz ko ih je dov'o''
Nesto kontam,da bi ovi trebali zamijeniti boje onim kartonima za glasanje.
NE je crvene boje a DA zelene.
Ali bi onda Suljo hampu napravio.

''Ebo ih voz ko ih je dov'o''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.