FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Da imamo Santosa na mjestu Boljevića, 5 bodova bi minimalno više imali
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Jaano je da su Borac, Zrinjski i Sarajevo prva tri. Nase je da se potucemo sa Posusjem za Evropu i uz malo srece dodjemo nje. Ostale ekipe moramo dobijati uz eventualne nerjeseno sa Sirokim, Velezom i Slogom ako se ukljuce u borbu za 4to mjesto.
Nismo dobro usli u tekmu (Mahmic i Cvetanovski posebno). Moramo nekako napraviti da Dantubic igra, ne pokazuje ono zasto je doveden, ja bih iskreno krenuo i derby s njim.
Boljevic - sta reci za covjeka koji mase rukama i glumi primadonu. Ja svako kolo to za njega napisem. Ja gluplju glavu sa vise talenta nisam gledao na Grbavici. Raja ludi od njega. Klupirao bih ga za derbija.
Ovo U21 nas dobro zeza, igrac manjka non stop. Odbrana - skripi sve, ali bolje nemamo.
Nismo dobro usli u tekmu (Mahmic i Cvetanovski posebno). Moramo nekako napraviti da Dantubic igra, ne pokazuje ono zasto je doveden, ja bih iskreno krenuo i derby s njim.
Boljevic - sta reci za covjeka koji mase rukama i glumi primadonu. Ja svako kolo to za njega napisem. Ja gluplju glavu sa vise talenta nisam gledao na Grbavici. Raja ludi od njega. Klupirao bih ga za derbija.
Ovo U21 nas dobro zeza, igrac manjka non stop. Odbrana - skripi sve, ali bolje nemamo.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Pa bolan Posušje ubije Zrinjskog usred Mostara.. ni sami ne znaju kako su bodove uzeli..
Mi na Grbavici tri pasa sastavili nismo protiv tog istog Zrinjskog..
Nije problem u rezultatu, problem je što izgledaju ko Dinamo u poređenju s nama...
Mi na Grbavici tri pasa sastavili nismo protiv tog istog Zrinjskog..
Nije problem u rezultatu, problem je što izgledaju ko Dinamo u poređenju s nama...
Pozdrav..kratki komentar na ova dešavanja i zahtjeve manijaka vezano za derbi.Prvo budite objektivni prema sebi..nemate kadar za prva tri,možda i četiri,takvim stavom odmažete i timu i menadžeru..kandžijate konja koji može vući 300 kg ,a vi hoćete 500.Možda bi plodonosnija bila podrška tipa,borite se,dajte sve a od nas ljubav i podrška..mislim da nekim stavovima odmažete timu,pravite grč,strah i nespokojstvo,..skontajte se i sretno..
-
- Kontakt:
Seljacki lokalni klub i to je to
Lose. Nije stvar poraza, stvar je igre. Odron. Sabic moze da se pocne spremati s Gasalom u Travnik iduce sezone. Coric ovo veceras odradio 0.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Ma ovo veceras je bila prava lekcija iz fudbala. Zrinjski je odigrao skolsku partiju, pokazali su nadmoc u svakom aspektu i bukvalno se igrali.
Nama tako malo fali, ali nikako da dostignemo taj nivo, vecerasnja pobjeda pa i x bi napravio takav hajc pred derbi a za uzvrat smo dobili jedan samar realnosti. I ponovo smo kiksali na rodjendan, ne sjecam se kad smo pozitivni rezultat izvukli na proslavi rodjendana
Pokupili smo dosta tog luzerskog mentaliteta trebat ce nam puno vremena da se od toga oporavimo. Nikad oni ne bi dobili aplauz 90% stadiona nakon ovakve utakmice kao veceras.
12000+ je jedina pozitivna stvar veceras
Nama tako malo fali, ali nikako da dostignemo taj nivo, vecerasnja pobjeda pa i x bi napravio takav hajc pred derbi a za uzvrat smo dobili jedan samar realnosti. I ponovo smo kiksali na rodjendan, ne sjecam se kad smo pozitivni rezultat izvukli na proslavi rodjendana

Pokupili smo dosta tog luzerskog mentaliteta trebat ce nam puno vremena da se od toga oporavimo. Nikad oni ne bi dobili aplauz 90% stadiona nakon ovakve utakmice kao veceras.
12000+ je jedina pozitivna stvar veceras

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Ovo je pravi pokazatelj rada/nerada. Igrali su se s nama, nisu se ni oznojili. Razlika je drastična. Nama je mjesto na tabeli od 5-7. I to je to.
Samo Željo!
100% istina.KONTRASVIH je napisao/la: ↑21 sep 2024, 23:38
12000+ je jedina pozitivna stvar veceras![]()
Dodao bi da mi nemamo lidera na terenu, ne mora to nuzno biti kapiten ekipe, vec igrac koji ce povuci ekipu. Nemamo takvog ni na mapi.
Dalje, osim Muftica i Hirosa, mi nemamo zeljovca u prvih 11

Ovo ostalo su placenici, likovi sa strane. Ne pljujem nikoga, ali nece ti igraci ici glavom na kopacku i ginuti za dres Zelje. Al Jaber je nesto najblize tome.
samo ne znam kako ona situacija nakon prečke Radovca nije penal,Mirčevski primio loptu, zagradio se i treba šutat ovaj ga vuče sa ledja, a nisu ga zvali ni da pogleda
Uvjeren sam da je situacija bila kontra tj za Zrinjski da bi svirali penal
Uvjeren sam da je situacija bila kontra tj za Zrinjski da bi svirali penal
Zadnja izmjena: ljooZZee, dana/u 21 sep 2024, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.
Cavnić zaista nema mjesta u Želji. Trudi se on, bori se, ali jednostavno nije to to.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nije bilo ni na tv ponovljene situacije
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Je li se pjevala Sanja pred početak drugog poluvremena nako iz grla, punih pluća, iz duše?
Oni su pjevali onaj dio originalne verzije s leševima umjesto brodova, provocirali Želju u prvom, samo što su pjevali Neretvom umjesto Dunavom.
Oni su pjevali onaj dio originalne verzije s leševima umjesto brodova, provocirali Želju u prvom, samo što su pjevali Neretvom umjesto Dunavom.
Budimo realni, niko iz odbrane ne bi trebao imati mjesta u Zelji, ne samo Cavnic.
Ni Galic, ni Karamarko, ni Mahmic.
To su losi igraci. Nije pljuvanje, niti to zelim, ali fakat su losi. Al jbg, za bolje i ozbiljnije defanzivce treba love, a mi to nemamo.
Bilo je, ni p od penala.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Ja koliko vidim opet nam cist penal nije sviran protiv Zrinjskog, golemo.
-
- Kontakt:
Prosjecna premijerligaska ekipa, za mirnu sezonu i neku 5. 6. Poziciji. Posušje dosta bolja ekipa , brža , agresivnija modernija. Mi spori bezidejni totalno, ne postoji nikakva konstruckija napada, niko se ne ubacuje iz drugog plana igraci zakovani za svoje pozicije i svojih 20tak metara terena. Sredina terena defanzivno ne postoji , ova postava sa ovim kilavim igracima u sredini je samoubistvo protiv svake jace ekipe jer oni ne mogu uzeti loptu nikome i dobiti nijedan duel. Na kosevu se valjda necemo obrukati dolazimo im u idealnom trenutku.
Bogme je danas odbrana igrala 45min odlicno. Sve su rascistili sto je bilo. Blokovi,bacali se na glavu. Toliko prodatih lopti na sredini veznih igraca i cudno sto imaju pritisak.
Ovdje je najveci problem sto su igraci staticni, ruzno je reci glupi al je tako. Sad u drugom pol. Dangubic se tri puta otvara u prostor mali Sabic prvo ga stigne igrac 3 metra iza. Drugi put se okrece nazad. Gubis dvije akcije bezveze. Nema muda,kreacije,nema nista. Udje s klupe ne potrci dva puta. Kaze ubaci nase mlade. Dajte ba..
Kad je usao Sabic to je bilo kao da s 10 igraca igramo. Pa majka mu stara dajte Focu, dajte nekoga. Ubice nas ovo u21
Ovdje je najveci problem sto su igraci staticni, ruzno je reci glupi al je tako. Sad u drugom pol. Dangubic se tri puta otvara u prostor mali Sabic prvo ga stigne igrac 3 metra iza. Drugi put se okrece nazad. Gubis dvije akcije bezveze. Nema muda,kreacije,nema nista. Udje s klupe ne potrci dva puta. Kaze ubaci nase mlade. Dajte ba..
Kad je usao Sabic to je bilo kao da s 10 igraca igramo. Pa majka mu stara dajte Focu, dajte nekoga. Ubice nas ovo u21
Ma ne, nikakvo pljuvanje, oni jednostavno nisu kvalitet i to je to. Napad kreće od odbrane, odbrana kreće od napada, tako je to u današnjem fudbalu.
Naši odbrambeni igrači imaju problem sa osnovama fudbala, prijem lopte, dodavanje, ono što se uči u pionirima, da ne idemo dalje sa kretanjem ili taktikom.
Sve smo mi to znali prije početka sezone, i većina nas je stalno upozoravala na to. Preveliki je disbalans između defanzivnog i ofanzivnog dijela ekipe.
Na kraju, nije ovo nikakav smak svijeta. Zrinjski je samo potvrdio ono što smo (mi realni) znali, a to je da se ne treba zanositi nekim mega giga rezultatima. Ne može se dobar tim sastaviti preko noći, odnosno nakon jednog prelaznog roka, treba vremena.
Nikad nemojte zaboraviti da smo prije pet mjeseci bili 11. na tabeli, odnosno ispod crte i da smo već počeli praviti kalkulacije i gledati raspored ekipa koje se bore za opstanak.
Danas imamo mnogo bolju situaciju, neuporedivo bolju i jedini cilj treba biti Evropa. To što Badžak lupa pijan iz kafane kad ga nazove novinar, to treba okačiti mačku o rep.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
4. od 12. na svom terenu.
Za šta smo ono kandidati? ZA ŠTA?!!
Yebem li vas u usta sve redom..
Bravo Ćoriću..pravi si majstor. YEBO li te Mahmić na beku.. ko pič.ka si krenuo, nek smo izgubili eto samo radi tebe i formacije.. automatski si izgubio komplet lijevu stranu. I šta si konto kroz sredinu igrati?!
Eto ti i sredine sa Jaberom i Radovcem, k'o da su se prvi put sastali sa loptom. Znači, niti si mogao igrati kroz sredinu, niti si mogao preskakati igru jer ti ostane samo desna strana terena.
Bravo majstore, odlično si nas postavio.
Jabera smo trebali prodati. On je svoj vrhunac dotakao, i polahko već pada i pokazuje mane.. plus smo mu sve natovarili na kosti.. ko i protiv Sloge. Daj mu loptu od naših šesnaest, nek je nosi do protivničkog šesnaesterca.. nikad nijedan tim nije postao tim, kad mu se igra oslanja na jednog igrača.
Ubijete me u pojam.
Ubijete život u meni.
Ubijete mi svaku nadu, i psujem svaki minut, kojim se bliži sljedeća utakmica.. umjesto da treperim pred derbi, nemam volje ni da vas na TV-u gledam, a kamoli na ono groblje da idem.
12.godina mi frustracije nabijate od posljednje titule, yebem li vam sve nesposobno..šta treniratr 7.dana u sedmici, kada yebeni Zrinjski izgleda ko Makabi nekad.
Je li vas imalo sramota?
Satrat će nas pitari, ko što do sad nikada nisu.
Za šta smo ono kandidati? ZA ŠTA?!!
Yebem li vas u usta sve redom..
Bravo Ćoriću..pravi si majstor. YEBO li te Mahmić na beku.. ko pič.ka si krenuo, nek smo izgubili eto samo radi tebe i formacije.. automatski si izgubio komplet lijevu stranu. I šta si konto kroz sredinu igrati?!
Eto ti i sredine sa Jaberom i Radovcem, k'o da su se prvi put sastali sa loptom. Znači, niti si mogao igrati kroz sredinu, niti si mogao preskakati igru jer ti ostane samo desna strana terena.
Bravo majstore, odlično si nas postavio.
Jabera smo trebali prodati. On je svoj vrhunac dotakao, i polahko već pada i pokazuje mane.. plus smo mu sve natovarili na kosti.. ko i protiv Sloge. Daj mu loptu od naših šesnaest, nek je nosi do protivničkog šesnaesterca.. nikad nijedan tim nije postao tim, kad mu se igra oslanja na jednog igrača.
Ubijete me u pojam.
Ubijete život u meni.
Ubijete mi svaku nadu, i psujem svaki minut, kojim se bliži sljedeća utakmica.. umjesto da treperim pred derbi, nemam volje ni da vas na TV-u gledam, a kamoli na ono groblje da idem.
12.godina mi frustracije nabijate od posljednje titule, yebem li vam sve nesposobno..šta treniratr 7.dana u sedmici, kada yebeni Zrinjski izgleda ko Makabi nekad.
Je li vas imalo sramota?
Satrat će nas pitari, ko što do sad nikada nisu.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 40 gostiju.