FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 22 sep 2024, 00:29

Najjadnija skupina igraca od 96te.
Na ovoliku posjetu u cetri utakmice imati jednu pobjedu i remi i dva poraza. I sa Ivkovicem je bolje izgledalo.
Fuj fuj!

Treba dobro rukave zasukat.
Picke najvece nose Plavi dres. Popisam se i po aplauzu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 sep 2024, 00:32

Nabijem na **** svakoga ko pravda ovaj ocaj sa izgovorom "Zrinski nas je nadigrao".

**** i vas i Zrinski, sta je Zeljo docekao..
Znalo im se zvizdat na poluvremenu kad vode jer su losi. Sad ih nakon poraza ko heroje docekamo.

Dobro je ovo..

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 22 sep 2024, 00:33

I da dodam, cetvrtu utakmicu igraju pred 12k+ ljudi..
Pa oduzeo bih vam 70% plate, pič.ka li vam materina..

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 22 sep 2024, 00:34

Ma nismo vala toliko lose igrali koliko vi pisete ali je cinjenica da lako primamo golove a u napadu opet tesko dolazimo do toga da se neko odvazi da sutne ka golu. Kad igras protiv ekipe koja te dobro analizira i ima igrace koji mogu ispuniti sve zamisli trenera dobijes da ti uguse veceras ono u cemu si bio najjaci u proteklim utakmicama. Uz sve to mislim da nismo lose igrali u prvom poluvremenu pogotovo ali smo izgubili pa se sad pise samo crno.

Jako dosadna utakmica bez puno sansi ali sa dosta nadmudrivanja na sredini. Pobijedila.je ekipa.koja je iskoristila svoje sanse. Mi smo svoje propustili i to je to. Idemo dalje.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 22 sep 2024, 00:44

Ko je Corica slagao da je Boljevic neka igracina, pa ga ne smije mijenjati?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 22 sep 2024, 00:45

Orvel je napisao/la:
22 sep 2024, 00:34
Ma nismo vala toliko lose igrali koliko vi pisete ali je cinjenica da lako primamo golove a u napadu opet tesko dolazimo do toga da se neko odvazi da sutne ka golu. Kad igras protiv ekipe koja te dobro analizira i ima igrace koji mogu ispuniti sve zamisli trenera dobijes da ti uguse veceras ono u cemu si bio najjaci u proteklim utakmicama. Uz sve to mislim da nismo lose igrali u prvom poluvremenu pogotovo ali smo izgubili pa se sad pise samo crno.

Jako dosadna utakmica bez puno sansi ali sa dosta nadmudrivanja na sredini. Pobijedila.je ekipa.koja je iskoristila svoje sanse. Mi smo svoje propustili i to je to. Idemo dalje.
Ma gdje nismo lose igrali brate,nismo mogli iznijeti loptu nikako,pa smo nabijali pretezno a oni nam svaki skok uzimali jer su na sredini fizicki jaci i visociji bili.
Mislim da ova utakmica Coricu na dusu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 22 sep 2024, 00:46

avalPacidoroP je napisao/la:
22 sep 2024, 00:33
I da dodam, cetvrtu utakmicu igraju pred 12k+ ljudi..
Pa oduzeo bih vam 70% plate, pič.ka li vam materina..
**** li im majku sve i jednom.

Picke obicne, ovo nije nijedna ekioa Zeljeznicara zapamtila.

A sami sebee lazemo, toga se bojim.
Pitanje je da li smo ove bodove i vani zasluzili..

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 sep 2024, 00:48

Sarajevski Čelik i posjetom i mentalitetom

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 22 sep 2024, 00:51

Lose bi ovo bas, nismo mogli loptu kontrolisat, svaki zracni duel na sredini su uzeli igraci Zrinjskog. Na lavoru nek se na glavu bacaju da pobjede i pokazu da su tim i da mogu igrati.

Hocel bit sta od onih Badzakovih najava, pojacanja, borba za titulu?
Curva Sud

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 22 sep 2024, 01:03

Pa hoce, zar ne vidis da se borimo za titulu 3 boda manje od prvog imamo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 sep 2024, 01:16

Pogledajte kakve je golove večeras za Hajduk zabilo dijete od 16 godina.

Kod nas bi još bio sa kadetima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 22 sep 2024, 01:18

Rekoh vam ja davno da Boljevic pegla loptu i nije nesto.
Cavnic treba sto dalje od Zelje, on nije za Famosa.
Galic, borbeni Galic da istina ali s takvima u ekipi mi smo donji.

Mahmic na beku nigdje veze.
Koliko gresaka treba da napravi Cvetanovski dok ga zamjenis?

Penal je bio za nas i jos 2 faula koja nije dosudio cetnik to po naredbi najmilije mu hebem.
Zrinjski nista posebno ali bolji su bili.

Svaka cast igracima kako se blamiraju kuci. Coricu jel 6 bodova hoces ha? Ides na 6, aha ides ti vratiti tu zimsku garderobu u svoju Hercegovinu nastavis ovako.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 22 sep 2024, 01:27

Realno nisam nista niti ocekivo.. Lose,lose,lose.. Zrinja je za nas izmislio fudbal :)

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 22 sep 2024, 01:41

Zrinjski izmislio fudbal za nas !!! Kraj !!! 3-5mjesto kapak !! Al eto :)

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 22 sep 2024, 01:50

Na Grbavici pobjeda, remi i dva poraza.

U gostima 3 pobjede.

U Mostaru protiv Zrinjskog bi minimalno bod osvojili.

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 22 sep 2024, 02:21

Orvel je napisao/la:
22 sep 2024, 00:34

Nevjerovatno je bilo gledati kako se prodaju čiste lopte i šalju u noge igrača Zrinjskog koji u 2/3 pasa dodju u gol šansu, nakon dvije promašene sam rekao na tribini da sljedeći put zabijaju, tako i bi, i to opet nakon debilnog pasa njima u noge.

Forsirala se skoro svaki put sredina napada, a brat bratu je bilo 4/5 situacija kad su dva igrača imala kompletnu lijev stranu čistu, umjesto lopte tamo, trpalo se kroz sredinu i na silu pokušavalo nešto što ni jednom nije prošlo.

Pokušavalo se ući sa loptom u gol, i onda kad su bili obećavajući napadi i kad se dolazilo u priliku za šut, svaki se zapetljalo osim kad je bila prečka, kad se i uputio udarac, malo prije toga Krpić prima loptu na 5 metara i pokušava na taj način, umjesto da iz prve zabije gol.
Pored te dvije i najbolje situacije, svaki napad je bio patnja i prodata lopta nakon koje je Zrinjski sa par pasova izlazio u gol šansu.

Lijeva strana odbrane frustrirajuća, Cvetanoski nula bodova, sredina, isto tako.
Zrinjski sa 2,3 igrača dolazio u šanse kad god je htio.

Ne znam da se ovo može ponoviti dva puta, i da ako ništa nauče nešto iz ovog večeras.

Ako izvuku pouke iz ove tekme, ide derbi životom.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 22 sep 2024, 02:23

Kada sam u toku prošle utakmice, napisao da je igra loša, odnosno da je nemamo, da imamo 60 minuta igrača više a da smo totalno bezopasni, nakon pobjede opet je počelo dizanje i pisanje da imamo šampionsku ekipu. Ovoj ekipi da bi bila konkurent za Evropu nedostaje jos puno rada i truda. A o pojačanjima neću pisati, ovo sve dosad ima status prinove a ne pojačanja

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 22 sep 2024, 02:56

nema se sta bunit... ljudi nas zdrobili i cao...idemo dalje

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 22 sep 2024, 03:43

zeljovolimte je napisao/la:
22 sep 2024, 00:29
Najjadnija skupina igraca od 96te.
Na ovoliku posjetu u cetri utakmice imati jednu pobjedu i remi i dva poraza. I sa Ivkovicem je bolje izgledalo.
Fuj fuj!

Treba dobro rukave zasukat.
Picke najvece nose Plavi dres. Popisam se i po aplauzu.
Nema te nesto na forumu kad se pobjedi u gostima?
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 22 sep 2024, 04:30

Ovdje masa ljudi, navijaca, pitare sto se predstavljaju kao nasi navijaci ne racunam, uopste ne razumije sta se desava na terenu i u klubu.

Za pocetak, mijenjamo 15-ak igraca svakih sest mjeseci, pola ove ekipe Zrinjskog je mnogo duze u Mostaru ( Maric, Barisic, Ticinovic, Cuze, Malekinusic, Savic je igrao, pa otisao sada se vratio ). Tamo se zna ko pije, a ko placa. Nek je to nebitno, a nije, idemo dalje. Njima je U21 Topic koji napravi asistenciju za gol, kod nas je U21 igrac manje na terenu. Unisten OP. Idemo dalje, nasi bekovi su Galic i Mahmic, njihovi bekovi su Corluka i Ticinovic. Bolji sa loptom barem dvjje klase od nasih bekova. Ozbiljna je fula bila sto Markovic nije startao, po meni. Da odigra koliko moze.

Igraci Zrinjskog su, vidno, fizicki, jaci i korpulentniji shodno tome moras igrati protiv njih po zemlji, brzo sa loptama u prostor, a ne da nabijas jer je svaka njihova. Ne bi mi nabijali da nam ovi nisu izlazili u visoki presing, a nasa zadnja linija u sustini ne zna lopte osim Karamarka, on ko i ima muda da je povuce ill da pogodi igraca u napadu. Mislim da je on dodao loptu Radovcu, gurnuo je u for Boljevicu u Gabeli za crveni karton. Ostala trojica ne znaju lopte i kad ih pritisnes onda nabijamo loptu na njihove jablane + Savica koji je isto jablan i doslovno je svaka lopta njihova. Ovi ostali nasi su metar i zilet.

Na sve to uporedite kretanje Nardina i Krpica u napadu, ovaj prvi non stop utrcava u prostor dok Suljo ceka loptu u noge i od toga nema nista.

Oba gola smo primili nakon gresaka i fakticki iz kontri. Cavnic je spor i kada protivnicki igrac ima prostora to je belaj u najavi.

Da bi tako igrao, nabijao, moras imati dba destruktivca, Krpica da skace i dva - tri brza igraca da kupe te lopte. To je jedini nacin da tako nesto eventualno prodje. Al da smo tako odigrali bila bi prica vidi Corica jest picka, brani se na Grbavici i igra samo na kontre. Ako hoces da igras i napadas ekipu kao sto je Zrinjski sa veznim redom Radovac - Jaber - Hiros moras imati kompletnu odbranu koja zna da igra lopte, a mi to nemamo. Jedno su Sloga, Igman, hu ha, a drugo ovi. Ista ce prica biti sa pitarima. Mi ako budemo pokusali da ih napadnemo **** nas onaj gruzijac i camuga + poprilicno rastrcan vezni red.

Napravis blok Karic - Huso i to da ne prelaze centar, o odbrani da ne pricam, ispred Jaber, krila Boljevic i Sabic ( koji ima vise defantivnih nego ofanzivnih zadatka ), u napadu Krpic ili Dangubic i nabijas lopte pa sta bude. Ovi kad se umore ubacis Odinaku, Cvetanoskog i Hirosa i pomozi Boze.

Mene nervira kada zijanimo bod(ove) protiv Sirokog i Sloge, Zrinjski je trenutno bolja, brza, jaca i uigranija ekipa. To samo slijepac ne vidi.

Kad cujem proslava dobijem PSTP., Isto retardirani, zivota mi.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.