FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- belosevic23
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Samo naš Guli je izrastao u pravu mašinu..kad krene u sprint loptom brzi je od protivnika bez lopte..ps ne treba zavarati nasa pobjeda a anamo njihov poraz pred derbi.
- thenaturalone
- Kontakt:
Pobjedili smo Borac uprkos sudijskom navlacenju njima.
Svaka cast ekipi ali treba biti jako oprezan u svakoj utakmici, jer ce gledati da nas ostete na nekoj drugoj da bi se ovi bodovi anulirali.
Znaci ici ce se da nas se negdje osteti, da prospemo bodove gdje nismo smjeli, da nam iskljuce igraca za najmanju glupost, ili da protivniku sviraju penal, zato svakoj utakmici pristupiti maksimalno oprezno i igrati svaku kao da je zadnja. Nema lahko cemo.
Zeljo je isto sinoc ostecen za penal, bez obzira sto je Zrinjski bolja ekipa ali jasno se vidi da se i u ovoj sezoni nastavlja kao u prosloj, dva tima imaju protekciju sudija i saveza, ostali moraju biti duplo bolji ako nesto hoce da naprave protiv njih.
Svaka cast ekipi ali treba biti jako oprezan u svakoj utakmici, jer ce gledati da nas ostete na nekoj drugoj da bi se ovi bodovi anulirali.
Znaci ici ce se da nas se negdje osteti, da prospemo bodove gdje nismo smjeli, da nam iskljuce igraca za najmanju glupost, ili da protivniku sviraju penal, zato svakoj utakmici pristupiti maksimalno oprezno i igrati svaku kao da je zadnja. Nema lahko cemo.
Zeljo je isto sinoc ostecen za penal, bez obzira sto je Zrinjski bolja ekipa ali jasno se vidi da se i u ovoj sezoni nastavlja kao u prosloj, dva tima imaju protekciju sudija i saveza, ostali moraju biti duplo bolji ako nesto hoce da naprave protiv njih.
-
- Kontakt:
Bravo momci, u pobjedi se slavi za sve ostalo je ZZ
Da mi je neko rekao da Bubanja nece dobiti karton nebi mu vjerovao. Nazalost nisam gledao prvo poluvrijeme, kako su igrala ova nova dvojica?. Protiv melje pazljivo oni su davno odustali od trofeja tako da njima je jedina satisfakcija u sezoni da nas dobiju i zapece zivotom.

Da mi je neko rekao da Bubanja nece dobiti karton nebi mu vjerovao. Nazalost nisam gledao prvo poluvrijeme, kako su igrala ova nova dvojica?. Protiv melje pazljivo oni su davno odustali od trofeja tako da njima je jedina satisfakcija u sezoni da nas dobiju i zapece zivotom.
Guliashvili strašan igrač, ali mora poraditi na pas igri. Jučer u prvom poluvremenu Kyeremeh skoro sam na cca 5 metara niko blizu njega Guliashvili zadržava loptu i dodaje Pavičić koji šuta preko gola.
Momak je nevjerojatan, nadam se da će to individualnim treninzima popraviti, ako taj aspekt popravi i bude radio pasove kao Unušić ljudi moji vrlo vjerovatno imat ćemo rekordan transfer.
Momak je nevjerojatan, nadam se da će to individualnim treninzima popraviti, ako taj aspekt popravi i bude radio pasove kao Unušić ljudi moji vrlo vjerovatno imat ćemo rekordan transfer.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Lik promjeni pola odbrane, ima taj damu...

-
- Kontakt:
Svaka ti je na mjestu brateVanja8 je napisao/la: ↑22 sep 2024, 08:45Dobro neko rece i svaka cast na tome, mi vec sad moramo traziti igraca slicnih karakteristika Gulliu...
Ponude su takoreci svakodnevne i moramo na vrijeme reagovati...
Moramo iskoristiti sistem koji preferira ZZ i traziti izrazito brza krila koja pokrivaju veliki dio terena,igraju presing, mijenjaju mjesta, a samim tim i odbranu i vezni red drze na vecem odstojanju od naseg sesnesterca.
Ne treba se libiti za takvog igraca i platiti obestecenje, okrenuti se i tom africkom trzistu, ali modul sa Gullijem i Frensisom se pokazao kao izuzetno dobar.
Uporedite Borac sa Zrinjom u Mostaru i Borac juce sa nama, pogledajte im kretanje i pomjeranje veznog reda i odbrane i shvaticete koliko su protiv nas ostali dalje od naseg gola cime im se i igra prakticno raspala.
Ali, pored svega, jos jednom cestitke igracima na borbenosti na prolivenom znoju, pa i jadni Lija , koga zaista previse pljujemo, sa onakvom nogom je pokusao da nastavi, Soldo glavu poturao na kopacke,Mujkic odigrao kao da mu je 115 tekma u prvoj postavi, Bubanja preorao teren, izludio im veznjake...
I na kraju, mada i dalje mislim da je ubleha, cestitke ZZ i na taktici i na mentalnoj pripremi ekipe...
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
-
- Kontakt:
Guli, nece otici ispod 3 mil€, ako ne bude i vise. Mlad igrač, motoricki odličan, tehnički veoma dobar, efikasan sve to ide u prilog da će to biti iznos koji sam napisao, ako Bog da.H8Z7 je napisao/la: ↑22 sep 2024, 09:46Guliashvili strašan igrač, ali mora poraditi na pas igri. Jučer u prvom poluvremenu Kyeremeh skoro sam na cca 5 metara niko blizu njega Guliashvili zadržava loptu i dodaje Pavičić koji šuta preko gola.
Evo i oni tebe selame!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To zavisi od toga hoćemo li plasirati u grupne faze. Ako ne odemo onda ništa mada bi bilo moguće da postavi rekord naše lige/kluba i bez toga ako bude ovako konstantno igrao.obrijanopile je napisao/la: ↑22 sep 2024, 09:57Guli, nece otici ispod 3 mil€, ako ne bude i vise. Mlad igrač, motoricki odličan, tehnički veoma dobar, efikasan sve to ide u prilog da će to biti iznos koji sam napisao, ako Bog da.H8Z7 je napisao/la: ↑22 sep 2024, 09:46Guliashvili strašan igrač, ali mora poraditi na pas igri. Jučer u prvom poluvremenu Kyeremeh skoro sam na cca 5 metara niko blizu njega Guliashvili zadržava loptu i dodaje Pavičić koji šuta preko gola.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
https://www.youtube.com/live/mAzFb20NIT ... nE8kL5x3T_
Evo link utakmice u Banja Luci ako kome treba da sa užitkom isprati dešavanja
Evo link utakmice u Banja Luci ako kome treba da sa užitkom isprati dešavanja
- Burberry46
- Kontakt:
Protiv sudija i svih uzeti 3 boda, bravo igracima i ZZ
Samo jako i u derbiju

Samo jako i u derbiju
1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- hordasDoboj
- Kontakt:
Mislim da je to bio Lulić, ali helem u pravu si. Sama statistika ti to kaže 6g 0a. Ali to moze biti i dobar pokazatelj da je pun samopouzdanja da uvijek misli da moze doci do gola ali defitivno treba poraditi na pasu tj decision makingu u krucijalnom trenutku.H8Z7 je napisao/la: ↑22 sep 2024, 09:46Guliashvili strašan igrač, ali mora poraditi na pas igri. Jučer u prvom poluvremenu Kyeremeh skoro sam na cca 5 metara niko blizu njega Guliashvili zadržava loptu i dodaje Pavičić koji šuta preko gola.
Kad smo kod Pavičića je li ko primjetio da poslije njegova dva kornera obje su bile gol sanse, jednu je promasio Mujkic nezz ko je drugu. Kad je izasao Lija je preuzeo kornere i normalno nije bilo vise sansi.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Prvenstvo se dobija na malim utakmicama zapamtite to!!. Daleko smo od titule ko grad Sarajevo od olimpijade, ali to nam ne moze zabraniti da se nadamo. Znaci samo utakmicu po utakmicu i idemo aBd! Osma dolazi 

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Ma kod Pvicica se vidi da nije imao prvenstvenih tekmi, ali Zekic to mudro radi, dajuci mu sansu jer zna kakav je igrac i da je samo stvar u samopouzdanju...
Lulicu treba jos malo prilagodbe i momak ce uz Bubanju pokrivati ogroman dio terena, e sad kad pridodas i Djordjevica onda bi vezni red zaista trebao izgledati mocno, iako je i juce demonstrirao brutalnu dominaciju nad Borcevom sredinom...
Ono sto je mene odusevilo je da je svaki nas igrac bio blizu njihovom igracu i to jako disciplinovano svih 103 minute koliko je tekma trajala...
Lulicu treba jos malo prilagodbe i momak ce uz Bubanju pokrivati ogroman dio terena, e sad kad pridodas i Djordjevica onda bi vezni red zaista trebao izgledati mocno, iako je i juce demonstrirao brutalnu dominaciju nad Borcevom sredinom...
Ono sto je mene odusevilo je da je svaki nas igrac bio blizu njihovom igracu i to jako disciplinovano svih 103 minute koliko je tekma trajala...
Jbt kakva 4 vezna igrača sad imamo. Bubanja, Đorđević, Pavičić i Lulić ne znaš koji je bolji. Nema ekipe koja nas može nadigrati u vezi. Bubanja je jučer prekucao, i to bez žutog kartona, odavno nisam vidio inteligentniju partiju dmfa, sve je lik pokupio i presjekao 100 lopti.
Na zimu što se mene tiče dovesti samo jednog baš baš jakog štopera, što bi se reklo kapitalca
i eventualno još jedno krilo da Guli i Kyeremeh imaju zamjenu i konkurenciju, ovo ostalo ništa ne dirati, pokriveni smo na svakoj poziciji.

Na zimu što se mene tiče dovesti samo jednog baš baš jakog štopera, što bi se reklo kapitalca

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Polahko ljudi imamo dobru ekipu sredinu pogotovo al igraju i druge ekipe lopte imaju svoje taktike kvalitete vidjeli smo Posušje na Kosevu tako da samo lagano bez dizanja i euforije jer sigurno ce biti padova i kod nas al bitno je da imamo igru.
Mislim da sam pisao o tome, vidi se velika razlika ovih koji su dosli (nisu svjesni sudjenje kakvo ih ocekuje) ljudi su skolovani previse, kad su skontali sudjenje niko se nije nijednom pozalio na odluku.
Zanimaju me samo komentari Pilava i Kaljanca na sudjenje i odluke.
Zanimaju me samo komentari Pilava i Kaljanca na sudjenje i odluke.
-
- Kontakt:
jesmo li mi pobjedili posušje kuci
Jucer je ZZ uradio neke stvari koje tek kada se zavrsila utakmica shvatis koliko imaju smisla...
Prvo, nije stavio napadaca uopste... zasto? Borac ima problem kada igra na postavljenu odbranu, posebno ako tesko lopta dolazi do zadnjih veznih igraca, a stoperi nisu bas neki "razigravaci" (da se razumijemo nisu ni nasi puno bolji), tako da ih je sa gulijasvilijem i keremehom zatvorio... bukvalno 4 igraca im je zatvorio sa dva. Da, izgubili smo dubinu zbog nedosatka napadaca kada imamo loptu, ali zato smo imali rzinu i nismo dozvolili borcu da kreira napade.
Vezni red sa dva igraca koja mogu i kreirati i igrati dobru defanzivu plus fenomenalni bubanja, koji je jucer odigrao jednu od najboljih utakmica na poziciji zadnjeg veznog koju sam ja gledao u FK Sarajevo
Sa zutim kartonom na ledjima kao mogucnost propustanja derbija, kod sudije koji za svaki faul daje zuti karton, covjek je u dzep strpao grahovca i ekipu i nosao ih po terenu.
Odgovor zizovica bio je cini se promjena na 352, a zekic nakon toga ubacije renana, i time opet stavlja pritisak na stopersku liniju jer je renan jako brz na otvorenom prostoru i moze dosta dobro raditi defanzivu zbog brzine. Sto brze se prilazi protivniku isti ima manje vremena da razmislja i donosi odluke kvalitetne, pa su jucer igraci borca bezbroj puta nabili loptu, gurnuli je u aut ili nama u noge.
Primjetio sam i da igraci izbjegavaju duele, ukoliko je to nepotrebno a i ako se udje u duel da vecinom dignu ruke i izmaknu se cim dodirnu loptu. Ocigledno je gledo zekic sta se desavali prethodnih utakmica i objasnio igracima kako da igraju.
bukvalno jucer je zizovic ostao bez odgovora na bilo sta.
Da je sudjenje bilo normalno, vjerovatno bi zavrsilo 0-4. Ali to je posao uprave, a ne igraca i trenera. Za 3 godine mogli su do sada barem toliko uticati u savezu da imamo normalno sudjenje. Umjesto toga bavili su se irelevantnim stvarima. Nema od kukanja nista. Samo rad.
Na derbiju ja mislim da ce se ici sa svjezim napadacem, Turkesom, jer je on ono sto je problem zeljinoj odbrani, visok i okretan igrac... renan bi im bio melem, nema skok a u duelu mogu sa njim a igrat ce povuceno sigurno... nadam se da ce zekic to shvatiti.
Bekovi su im odron,a imamo keremeha i gulija, stavio bih i unusica da šica Turkesa i vezni red kao u Bl.
Prvo, nije stavio napadaca uopste... zasto? Borac ima problem kada igra na postavljenu odbranu, posebno ako tesko lopta dolazi do zadnjih veznih igraca, a stoperi nisu bas neki "razigravaci" (da se razumijemo nisu ni nasi puno bolji), tako da ih je sa gulijasvilijem i keremehom zatvorio... bukvalno 4 igraca im je zatvorio sa dva. Da, izgubili smo dubinu zbog nedosatka napadaca kada imamo loptu, ali zato smo imali rzinu i nismo dozvolili borcu da kreira napade.
Vezni red sa dva igraca koja mogu i kreirati i igrati dobru defanzivu plus fenomenalni bubanja, koji je jucer odigrao jednu od najboljih utakmica na poziciji zadnjeg veznog koju sam ja gledao u FK Sarajevo
Sa zutim kartonom na ledjima kao mogucnost propustanja derbija, kod sudije koji za svaki faul daje zuti karton, covjek je u dzep strpao grahovca i ekipu i nosao ih po terenu.
Odgovor zizovica bio je cini se promjena na 352, a zekic nakon toga ubacije renana, i time opet stavlja pritisak na stopersku liniju jer je renan jako brz na otvorenom prostoru i moze dosta dobro raditi defanzivu zbog brzine. Sto brze se prilazi protivniku isti ima manje vremena da razmislja i donosi odluke kvalitetne, pa su jucer igraci borca bezbroj puta nabili loptu, gurnuli je u aut ili nama u noge.
Primjetio sam i da igraci izbjegavaju duele, ukoliko je to nepotrebno a i ako se udje u duel da vecinom dignu ruke i izmaknu se cim dodirnu loptu. Ocigledno je gledo zekic sta se desavali prethodnih utakmica i objasnio igracima kako da igraju.
bukvalno jucer je zizovic ostao bez odgovora na bilo sta.
Da je sudjenje bilo normalno, vjerovatno bi zavrsilo 0-4. Ali to je posao uprave, a ne igraca i trenera. Za 3 godine mogli su do sada barem toliko uticati u savezu da imamo normalno sudjenje. Umjesto toga bavili su se irelevantnim stvarima. Nema od kukanja nista. Samo rad.
Na derbiju ja mislim da ce se ici sa svjezim napadacem, Turkesom, jer je on ono sto je problem zeljinoj odbrani, visok i okretan igrac... renan bi im bio melem, nema skok a u duelu mogu sa njim a igrat ce povuceno sigurno... nadam se da ce zekic to shvatiti.
Bekovi su im odron,a imamo keremeha i gulija, stavio bih i unusica da šica Turkesa i vezni red kao u Bl.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Ne gledati tako stvari. Da nismo remizirali, moguce da u Bl ne bi odigrali ni pola dobro kao danas. Jednostavno nekad remi ili poraz uticu na igrace pozitivno, trznu se, udju jaci psihicki u utakmicu. Tako da ne treba gledati na te stvari tako, imamo odlican broj bodova, imamo kuci utakmicu sa željanom koji kao ekipa nisu losi, koji su izgubili kuci ali znamo kako su zavrsavale utakmice gdje smo svi mislili da cemo ih zgaziti tako da, ne talasati puno pa ako ih Abko Bog da dobijemo, onda se nasladjivati i podhebavati do tada maksimalan respekt prema njiovoj ekipi jer realno, nisu oni losi kao ekipa koliko imaju problem nerealnih ambicija nakon remija i pobjede. A i pare su problem.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Trenutno korisnika/ca: amypitar, bvsic, Dave, Fouzi1, JavierBosnia, keli, Konzerva, nedimmmm1337, samoFKS, Varijantas8, Zagor, ŠTA_JE i 88 gostiju.