Ma Borac nije kandidat za titulu uopste, valja sad igrati europske, zaostale, kup i ligaske utakmice..
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Pantelija je napisao/la: ↑22 sep 2024, 11:34Jucer je ZZ uradio neke stvari koje tek kada se zavrsila utakmica shvatis koliko imaju smisla...
Prvo, nije stavio napadaca uopste... zasto? Borac ima problem kada igra na postavljenu odbranu, posebno ako tesko lopta dolazi do zadnjih veznih igraca, a stoperi nisu bas neki "razigravaci" (da se razumijemo nisu ni nasi puno bolji), tako da ih je sa gulijasvilijem i keremehom zatvorio... bukvalno 4 igraca im je zatvorio sa dva. Da, izgubili smo dubinu zbog nedosatka napadaca kada imamo loptu, ali zato smo imali rzinu i nismo dozvolili borcu da kreira napade.
Vezni red sa dva igraca koja mogu i kreirati i igrati dobru defanzivu plus fenomenalni bubanja, koji je jucer odigrao jednu od najboljih utakmica na poziciji zadnjeg veznog koju sam ja gledao u FK Sarajevo
Sa zutim kartonom na ledjima kao mogucnost propustanja derbija, kod sudije koji za svaki faul daje zuti karton, covjek je u dzep strpao grahovca i ekipu i nosao ih po terenu.
Odgovor zizovica bio je cini se promjena na 352, a zekic nakon toga ubacije renana, i time opet stavlja pritisak na stopersku liniju jer je renan jako brz na otvorenom prostoru i moze dosta dobro raditi defanzivu zbog brzine. Sto brze se prilazi protivniku isti ima manje vremena da razmislja i donosi odluke kvalitetne, pa su jucer igraci borca bezbroj puta nabili loptu, gurnuli je u aut ili nama u noge.
Primjetio sam i da igraci izbjegavaju duele, ukoliko je to nepotrebno a i ako se udje u duel da vecinom dignu ruke i izmaknu se cim dodirnu loptu. Ocigledno je gledo zekic sta se desavali prethodnih utakmica i objasnio igracima kako da igraju.
bukvalno jucer je zizovic ostao bez odgovora na bilo sta.
Da je sudjenje bilo normalno, vjerovatno bi zavrsilo 0-4. Ali to je posao uprave, a ne igraca i trenera. Za 3 godine mogli su do sada barem toliko uticati u savezu da imamo normalno sudjenje. Umjesto toga bavili su se irelevantnim stvarima. Nema od kukanja nista. Samo rad.
Na derbiju ja mislim da ce se ici sa svjezim napadacem, Turkesom, jer je on ono sto je problem zeljinoj odbrani, visok i okretan igrac... renan bi im bio melem, nema skok a u duelu mogu sa njim a igrat ce povuceno sigurno... nadam se da ce zekic to shvatiti.
Bekovi su im odron,a imamo keremeha i gulija, stavio bih i unusica da šica Turkesa i vezni red kao u Bl.

-
- Kontakt:
mogucePantelija je napisao/la: ↑22 sep 2024, 11:38Ne gledati tako stvari. Da nismo remizirali, moguce da u Bl ne bi odigrali ni pola dobro kao danas. Jednostavno nekad remi ili poraz uticu na igrace pozitivno, trznu se, udju jaci psihicki u utakmicu. Tako da ne treba gledati na te stvari tako, imamo odlican broj bodova, imamo kuci utakmicu sa željanom koji kao ekipa nisu losi, koji su izgubili kuci ali znamo kako su zavrsavale utakmice gdje smo svi mislili da cemo ih zgaziti tako da, ne talasati puno pa ako ih Abko Bog da dobijemo, onda se nasladjivati i podhebavati do tada maksimalan respekt prema njiovoj ekipi jer realno, nisu oni losi kao ekipa koliko imaju problem nerealnih ambicija nakon remija i pobjede. A i pare su problem.
Devedesetka je napisao/la: ↑22 sep 2024, 11:45mogucePantelija je napisao/la: ↑22 sep 2024, 11:38Ne gledati tako stvari. Da nismo remizirali, moguce da u Bl ne bi odigrali ni pola dobro kao danas. Jednostavno nekad remi ili poraz uticu na igrace pozitivno, trznu se, udju jaci psihicki u utakmicu. Tako da ne treba gledati na te stvari tako, imamo odlican broj bodova, imamo kuci utakmicu sa željanom koji kao ekipa nisu losi, koji su izgubili kuci ali znamo kako su zavrsavale utakmice gdje smo svi mislili da cemo ih zgaziti tako da, ne talasati puno pa ako ih Abko Bog da dobijemo, onda se nasladjivati i podhebavati do tada maksimalan respekt prema njiovoj ekipi jer realno, nisu oni losi kao ekipa koliko imaju problem nerealnih ambicija nakon remija i pobjede. A i pare su problem.

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
100% Remi s Posusjem se desio u najboljem trenutku da skontamo gdje nam skripi i mislim da je Zeka provalio.Pantelija je napisao/la: ↑22 sep 2024, 11:38Ne gledati tako stvari. Da nismo remizirali, moguce da u Bl ne bi odigrali ni pola dobro kao danas. Jednostavno nekad remi ili poraz uticu na igrace pozitivno, trznu se, udju jaci psihicki u utakmicu. Tako da ne treba gledati na te stvari tako, imamo odlican broj bodova, imamo kuci utakmicu sa željanom koji kao ekipa nisu losi, koji su izgubili kuci ali znamo kako su zavrsavale utakmice gdje smo svi mislili da cemo ih zgaziti tako da, ne talasati puno pa ako ih Abko Bog da dobijemo, onda se nasladjivati i podhebavati do tada maksimalan respekt prema njiovoj ekipi jer realno, nisu oni losi kao ekipa koliko imaju problem nerealnih ambicija nakon remija i pobjede. A i pare su problem.
Odbrana vrlo oprezno igrala bez izlijetanja i cak odlicnim branjenjem kornera iako je bila ona jedna situacija kad smo pomislili da je gol a pogodi onu sipku iza gola. Sam igrac ostao na 7 metara
Jeste se naspavali? 

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- luckystrike
- Kontakt:
Pobjediti zelju akoBogda, nek Posušje remizira s borcem kao i zrinjski s listicom pa da se janje okrene u četvrtak dok je još lijepog vremena.
-
- Kontakt:
Ja kada nisam mozdani dobio, sviju sam poslao vani dok traje tema
Da mogu od reda da im sve je...
Sad je lakse uci u sedmicu
Da mogu od reda da im sve je...
Sad je lakse uci u sedmicu
-
- Kontakt:
Bez našeg odobrenja, ne mogu ni ovo ni ono.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
mnon46 je napisao/la: ↑22 sep 2024, 12:28Bez našeg odobrenja, ne mogu ni ovo ni ono.
Mogu ga samo glabati sa dvije ruke
Liji kolateralni ligamenti otisli
Frane j.ebem ti familiju
Frane j.ebem ti familiju
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
Samo pobjediti Vasu Miskina Crnog i to je to.luckystrike je napisao/la: ↑22 sep 2024, 12:19Pobjediti zelju akoBogda, nek Posušje remizira s borcem kao i zrinjski s listicom pa da se janje okrene u četvrtak dok je još lijepog vremena.
Sumnjam da će svinjski kiksati protiv ubica - tu im je lagano 3/4:0.
Možda Posušje da uzme bod četaljima (svi znamo da će sudije debelo gurati četalje - znači crveni za Posušje i/ili penal za četalje).
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
ZZ je nase najvece moguce pojacanje i nadam se da ce ostati na Kosevu mininalno dvije godine. Napokon trener koji vidis da priprema ekipu za utakmicu.Pantelija je napisao/la: ↑22 sep 2024, 11:34Jucer je ZZ uradio neke stvari koje tek kada se zavrsila utakmica shvatis koliko imaju smisla...
Prvo, nije stavio napadaca uopste... zasto? Borac ima problem kada igra na postavljenu odbranu, posebno ako tesko lopta dolazi do zadnjih veznih igraca, a stoperi nisu bas neki "razigravaci" (da se razumijemo nisu ni nasi puno bolji), tako da ih je sa gulijasvilijem i keremehom zatvorio... bukvalno 4 igraca im je zatvorio sa dva. Da, izgubili smo dubinu zbog nedosatka napadaca kada imamo loptu, ali zato smo imali rzinu i nismo dozvolili borcu da kreira napade.
Vezni red sa dva igraca koja mogu i kreirati i igrati dobru defanzivu plus fenomenalni bubanja, koji je jucer odigrao jednu od najboljih utakmica na poziciji zadnjeg veznog koju sam ja gledao u FK Sarajevo
Sa zutim kartonom na ledjima kao mogucnost propustanja derbija, kod sudije koji za svaki faul daje zuti karton, covjek je u dzep strpao grahovca i ekipu i nosao ih po terenu.
Odgovor zizovica bio je cini se promjena na 352, a zekic nakon toga ubacije renana, i time opet stavlja pritisak na stopersku liniju jer je renan jako brz na otvorenom prostoru i moze dosta dobro raditi defanzivu zbog brzine. Sto brze se prilazi protivniku isti ima manje vremena da razmislja i donosi odluke kvalitetne, pa su jucer igraci borca bezbroj puta nabili loptu, gurnuli je u aut ili nama u noge.
Primjetio sam i da igraci izbjegavaju duele, ukoliko je to nepotrebno a i ako se udje u duel da vecinom dignu ruke i izmaknu se cim dodirnu loptu. Ocigledno je gledo zekic sta se desavali prethodnih utakmica i objasnio igracima kako da igraju.
bukvalno jucer je zizovic ostao bez odgovora na bilo sta.
Da je sudjenje bilo normalno, vjerovatno bi zavrsilo 0-4. Ali to je posao uprave, a ne igraca i trenera. Za 3 godine mogli su do sada barem toliko uticati u savezu da imamo normalno sudjenje. Umjesto toga bavili su se irelevantnim stvarima. Nema od kukanja nista. Samo rad.
Na derbiju ja mislim da ce se ici sa svjezim napadacem, Turkesom, jer je on ono sto je problem zeljinoj odbrani, visok i okretan igrac... renan bi im bio melem, nema skok a u duelu mogu sa njim a igrat ce povuceno sigurno... nadam se da ce zekic to shvatiti.
Bekovi su im odron,a imamo keremeha i gulija, stavio bih i unusica da šica Turkesa i vezni red kao u Bl.
Ovo sa dva ne klasicna spica sto je startovao, pa poslije reagovanje na promjenu formacije Borca sa Renanom je nesto sto nismo vidjali sa nasim predhodnim trenerima.
Prekide smo isto dobro branili.
I jos bih se osvrnuo da je Bubanja nas najjaci adut trenutno, ako Lulic i Pavicic budu slicni dok malo uhavate ritam sa ovim igracima mi bi mogli imati strasan vezni red.
-
- Kontakt:
Spominjao sam Hereru i ostale njihove mesare dok su ovdje skakali da stalno spominjem sudije,Vicu. Puka je sreca da se ovo nije ranije desilo na Kosevu i BL nakon startova Herere i slicnih idiota koji ni zuti ne dobiju. Juce je jedva dao taj jedan zuti,nekako jedva ga je izvukao teska srca. Ovaj retard ga je sa dvije noge udario.
Ja i dalje ne mogu vjerovati da ono nije nad Lijom crveni, boze sacuvaj pa ima li odvratnije ekipe od borca. Ja bih njih iskasapio na Kosevu pa kad bi pola ekipe dobilo crveni.
Jeliću se najebeMM uze i sire familije. Ono je sudenje sa degeneka i to dobrog.
Zekić je mangup trener kakav nam treba u ovoj bari od lige.
-
- Kontakt:
Radili su i ovi iz Sloge isto,dvije tekme protiv ovih iz sumske 50 faulova a oni zajedno jedva 11. Mediji osim sp.rt1 niko nista o onoj jucerasnjoj,epskoj kradji. Definitivno se treba dici protiv ovog jer je nama ovo standard postao da nas uniste,ovi iz Partizana haos prave za 100 puta manje stvari,mi izgleda navikli na 50 faulova i po 3 gola koja ti nece priznat ili penala.head88 je napisao/la: ↑22 sep 2024, 13:20Ja i dalje ne mogu vjerovati da ono nije nad Lijom crveni, boze sacuvaj pa ima li odvratnije ekipe od borca. Ja bih njih iskasapio na Kosevu pa kad bi pola ekipe dobilo crveni.