Ti se izgleda vodiš onom:"Drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže." Da se razumijemo, mišljenja sam da bismo prije dobili funkcionalniji savez da su se ispunila određena obećanja (famozno pismo, dakako), al' teško je biti dosljedan, posebno u ovaj (ne)vakat.
Saša Papac
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Saša Papac
@Irrelevant
,
Ti se izgleda vodiš onom:"Drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže." Da se razumijemo, mišljenja sam da bismo prije dobili funkcionalniji savez da su se ispunila određena obećanja (famozno pismo, dakako), al' teško je biti dosljedan, posebno u ovaj (ne)vakat.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Pa sta?KONGO je napisao/la:Da su svi bili kao Papac, danas bi BiH na FIFA rang listi djelila mjesto sa Sejselima!
Jesmo to sad nesto bolji sto zauzimamo solidnu ljestvicu na FIFA rang listi? Sta smo postigli?
Kakve veze ta lista ima sa bilo cim? Je l' lista bilo kakav garant uspjeha?
Protiv Azerbejdzana smo imali idealnu priliku da stanemo na put NSBiH (kako nazvati te ljude, a ostati u granicama pristojnosti), da pobjedimo nas sitno - kokosarsko podanicki mentalitet koji izdaje sve ljudske vrijednosti i principe, zaboravlja godine tuge za mrvicu srece i zadovoljstva. Vece oportuniste/glupane/ljigavce/podanike/kukavice svijet od nas nije vidio. Zalosno je sto nasi principi i ljudskost imaju svoju cijenu, a jos zalosnije je to sto je cijena jako niska,.. Bagatela!! Mi smo obicne prodane duse. Prodajemo se za mrvice uspjeha, koje ce neminovno dovesti do godina tuge. Dakle, mi smo I glupi I prodani.
Dakle, protiv Azera smo imali odlicnu priliku da pomognemo nasem fudbalu i nasem bjednickom karakteru. Bojkot je bio fenomenalno ispostovan, naivno sam povjerov'o da smo se promjenili. Bilino polje je bilo prazno. Najbolji igraci su bojkotovali utakmicu. Kosevo je taj dan bilo domacin prave narodne reprezentacije BiH, a Bilino polje domacin privatne reprezentacije troglavog predsjednistva. Sve to je trajalo izuzetno kratko,.. Troglavi zmaj dovodi Ciru i organizuje prijateljsku sa Bugarima. Ljudi i saveza porucuju da ce otici ako se utakmica bude bojkotovala. Igraci su prvi pali na tom ispitu i pokazali da njihova rijec/potpis nemaju nikakvu vrijednost. Navijaci dobijaju odlicnu priliku da zakucaju posljednji ekser u kovceg NSBiH. Al' nas poznati mentalitet ponovo dolazi do izrazaja. Narod zeljan teferica i krkanluka ponovo hrli na stadion i daje direktnu podrsku NSBiH. Umjesto da se tada sve rjesilo, izgubili smo bespotrebno nekoliko godina,.. Sada je doslo vrijeme za naplatu.
Meni je savjest cista jer od tekme sa Bugarima bojkotujem ovu privatnu reprezentaciju. Potvrda toga je moje forumsko pisanje od dana kada sam registrovan. Avatar i potpis stoje od dana registracije, a tu ce biti sve dok u savez ne dodju pravi sportisti.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Papac nema sta trazit na ljevom beku. Uvijek je bio limitiran u napadu, i Lulic je 10 puta bolji od njega. To mjesto moze zaboravit. Vjerovatno bi igrao kao centar-half. Nisam ga dugo gledao, i uvijek je bio provikan, ali vjerovatno je i danas bolji od Mravca.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Pa Lulic ide na krilo na svoju prirodnu poziciju!Cartman je napisao/la:Papac nema sta trazit na ljevom beku. Uvijek je bio limitiran u napadu, i Lulic je 10 puta bolji od njega. To mjesto moze zaboravit. Vjerovatno bi igrao kao centar-half. Nisam ga dugo gledao, i uvijek je bio provikan, ali vjerovatno je i danas bolji od Mravca.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "
A ko onda ide na klupu? Vraca se i Salihovic. Mi nemamo cista krila, tu su Mujdza i Lulic sa bekova koji taj posao odradjuju dovoljno dobro. Papac nema sta trazit na beku, on je staromodan bek. Ustvari i nije bek, nego tu igra u Rangersu jer nije dovoljno jak da igra centar-halfa u Skotskoj gdje se skoro igra rugby.Za_raju je napisao/la:Pa Lulic ide na krilo na svoju prirodnu poziciju!Cartman je napisao/la:Papac nema sta trazit na ljevom beku. Uvijek je bio limitiran u napadu, i Lulic je 10 puta bolji od njega. To mjesto moze zaboravit. Vjerovatno bi igrao kao centar-half. Nisam ga dugo gledao, i uvijek je bio provikan, ali vjerovatno je i danas bolji od Mravca.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Papca sa Spahom na stopera i to ce biti prejaka odbrana.
-
melanholicar
- Kontakt:
Ja o ovom čovjeku imam krajnje negativno mišljenje. Nadam se da isto tako oni koji su do prije sedam dana pričali u negativnom kontekstu nisu promjenili lice. Izgleda da u nesreći svi žele uzet dio slave ili ti kolača,nažalost ali takav se utisak stiče. Neću ulazit u kvalitete istog,ali po meni bez obzira na sve trebaju igrat oni koji su željeli sve ove godine igrat,a ne neki koji čekaju da im se kupe kopačke sa šest krampona.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!
Papac je pokazao princip koji se rijetko viđa.
On je bio u Pravu!
Kapa dole.
On je bio u Pravu!
Kapa dole.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
pa niti je izdajnik nit heroj.
u nas uvijek od ponora do zvijezda...momku se nije igralo jer se ocito licno posvadjao sa suljama i iljama i sl.
sad mu se igra , bujrum . ako nista pojacace konkurenciju , mada sam misljenja da je mnogo vise mogao pomoci u onoj cirinoj formaciji sa 3 stopera, nego sada ali hajde ..
opet kazem ni izdajnik ni heroj ....da bi nas zaduzio mora uraditi mnogo vise od bojkota vlastite reprezentacije , pa makar bio i opravdan
u nas uvijek od ponora do zvijezda...momku se nije igralo jer se ocito licno posvadjao sa suljama i iljama i sl.
sad mu se igra , bujrum . ako nista pojacace konkurenciju , mada sam misljenja da je mnogo vise mogao pomoci u onoj cirinoj formaciji sa 3 stopera, nego sada ali hajde ..
opet kazem ni izdajnik ni heroj ....da bi nas zaduzio mora uraditi mnogo vise od bojkota vlastite reprezentacije , pa makar bio i opravdan
apsolutno si upravu! covjek od karaktera,a danas je malo takvih! Papac i Spahic ce ciniti betonsku odbranu aBd,igra u velikom klubu u jakoj ligi,redovno je zadnjih godina igrao u Ligi prvaka..zaista o njemu mislim sve najbolje! Bolji je od Mravca puno,plus iskusniji..s njim cemo mnogo dobiti! naravno samo da nam skinu suspenziju!AYAN je napisao/la:Papac je pokazao princip koji se rijetko viđa.
On je bio u Pravu!
Kapa dole.
Papac nema kvalitetu za reprezentaciju. Bekovi njegovog tipa su proslost= bek koji ne igra u oba pravca.
A i kad je igrao, odigrao je zakurac. (grcka, madjarska)
Treba novi ugovor, pa se sjetio. Goni dalje.
Haj ne govori gluposti, ako si ti pokvaren ne znaci da je takav citav svijet.floyd je napisao/la:Papac nema kvalitetu za reprezentaciju. Bekovi njegovog tipa su proslost= bek koji ne igra u oba pravca.
Covjek je bio od rijeci kad je rekao da ce se vratiti ako odu Suljo i kompanija i ne treba mu reprezentacija da se proda.
daj ne glupiraj se zivota ti,kako te nije stid? Ti si ocito i dalje veliki fan Iljke,Sulje,Ceke!floyd je napisao/la:Papac nema kvalitetu za reprezentaciju. Bekovi njegovog tipa su proslost= bek koji ne igra u oba pravca.
Papac je igracina,5 godina igra u velikom klubu ,igra redovno u Ligi prvaka,i bolji je stoper od Mravca 5 puta...Papac je covjek od karaktera,a takvih je malo danas..svaka mu cast na svemu i jedva cekam da ga ponovo vidim u reprezentaciji!
- Principatus
- Kontakt:
Sušić: Papac je dobrodošao, ali Lulić ima prednost
U masi negativnosti o bh. nogometu koje su protekli tjedan kolale medijskim prostorom pojavila se i jedna pozitivna informacija. Saša Papac, branič Glasgow Rangersa i nekadašnji bh. reprezentativac, koji već godinama odbija nositi nacionalni dres zbog nagomilanih problema u Nogometnom savezu, voljan se staviti na raspolaganju izborniku Safetu Sušiću.
Naravno, uvjet je da UEFA i FIFA provedu u djelo plan stvaranja novog NS-a na zdravim temeljima, dakle, s novim kadrovima kojima je sport na prvom mjestu. Naišla je ta informacija i na Sušićevo odobravanje, tako da bi se, ukoliko uspije UEFA-in plan rekonstrukcije Saveza, Papčevo ime moglo naći na popisu za gostovanje u Rumunjskoj.
- Uvijek sam govorio da je svaki dobar igrač koji želi igrati za BiH dobrodošao. Isto vrijedi i za Sašu Papca. Istina, on je na početku mog mandata odbio poziv, premda mi nije rekao da nikada više neće zaigrati za reprezentaciju. Ostavio je otvorena vrata, bilo je jasno da ne želi igrati jer mu smetaju neke stvari u Savezu, nije pojašnjavao koje. Ali, ako ima volju vratiti se, dobro došao je, kazao je Sušić. - Naravno, ukoliko procijenim da nam u tom trenutku bude potreban, dodao je izbornik aludirajući time na činjenicu da je na početku svoga mandata imao puno problema s lijevom stranom momčadi, što sada nije slučaj. - kaže Sušić za Dnevni List.
Kroz kvalifikacijske i kontrolne utakmice Sušić je pronašao rješenje u vidu Senada Lulića, koji je bio najbolji pojedinac u posljednjem susretu s Rumunjskom.
- U početku smo najviše problema imali na poziciji lijevog boka. Ali, sada se tu isprofilirao Lulić, vidjeli ste i sami kako je odigrao protiv Rumunja, tu je i Muhamed Subašić iz Olimpika, a istekla je i kazna za Sejada Salihovića pa ćemo u Bukureštu i njega imati na raspolaganju. Naravno, to ne znači da Papac nije dobro došao. Zašto ne? Njegove kvalitete se odavno znaju. Podjednako dobro igra i bočnog igrača i stopera, pojasnio je Sušić.
Izbornik će se još nekoliko dana zadržati u Sarajevu, a potom odlazi u Pariz odakle će osluškivati što se događa s Nogometnim savezom.
- Ne znam što će se dogoditi. Svatko ima neku svoju verziju priče, premda mislim da nitko nema pravu informaciju o tome što UEFA namjerava učiniti. Vidjet ćemo ubrzo, nadam se kako će se sve okončati u korist reprezentacije i klubova, prokomentirao je Sušić.
Četiri i pol godine od zadnje utakmice u dresu BiH
Posljednju utakmicu u dresu reprezentacije BiH Saša Papac odigrao je 11. listopada 2006. na Bilinom Polju protiv Grčke. Grci su s 4:0 'stukli' BiH, a Papac je dobio crveni karton u 50. minuti. Bila je to pomalo apsurdna situacija jer je prekršaj napravio Emir Spahić, a sudac Yuri Baskakov je iz do danas nepoznatog razloga put u svlačionicu pokazao Papcu. Nešto kasnije 31-godišnji Mostarac se našao na popisu igrača koji su odlučili bojkotirati reprezentaciju zbog neslaganja s potezima NS-a BiH. S tog popisa, do danas je ostao jedini koji se nije predomislio. Kada je 2008. godine izbornikom imenovan Meho Kodro, Papac je prihvatio poziv, no prije nego što je odigrao ijednu utakmicu Kodro je smijenjen, a Papac je ostao u bojkotu. Kasnije ga je neuspješno nagovarao Miroslav Blažević te Safet Sušić na početku svoga mandata.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
da li papac moze kvalitetno odigrati i na poziciji stopera ??
"Ponekad za jedan osmijeh
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".
treba ti suza sto,
da sreća može se kupit
svak bi je sebi platio".
naravno da moze! Papac i Spahic mogu ciniti briljantan stoperski par! rjec je o iskusnom i provjerenom igracu! 5 punih sezona je nezamjenjiv u Rengersima,to valjda dovoljno govori o njegovoj kvaliteti! plus sto je jedini nas reprezentativac sa karakterom,uz Barbareza naravno!kivi je napisao/la:da li papac moze kvalitetno odigrati i na poziciji stopera ??
- fahrenheit
- Kontakt:
Sta rece i osta ziv.bosnas_ je napisao/la:naravno da moze! Papac i Spahic mogu ciniti briljantan stoperski par! rjec je o iskusnom i provjerenom igracu! 5 punih sezona je nezamjenjiv u Rengersima,to valjda dovoljno govori o njegovoj kvaliteti! plus sto je jedini nas reprezentativac sa karakterom,uz Barbareza naravno!kivi je napisao/la:da li papac moze kvalitetno odigrati i na poziciji stopera ??
"Like a krme in Teheran."
papac igra u glaskov randzersima,to je velik klub ne mekelen ili vestrelo.ž
Ma sve ja kontam, igra u velikom klubu, ima iskustvo...iako se ni ja ne sjecam da je briljirao u reprezentaciji. Ali ako on vec 5 godina u Rengers-ima igra lijevog beka,ko je tolika budala da ga stavi u reprezentaciji da trenira stopera. Pitanje je jasno:
Lulic ili Papac......ili.......Salihovic ili Papac?
Pa eto izaberite
Lulic ili Papac......ili.......Salihovic ili Papac?
Pa eto izaberite
FKS❤️1946
- spielführer_21
- Kontakt:
Sreća pa se ti ne pitaš!Saban je napisao/la:Za Sasu Papka:
Mrs dzukelo, mrs funjaro, mrs izdajnice...Hoces u reprezentaicu, a ? Koji ces nam k.... imamo za klasu boljih igraca od tebe. Na lijevom beku - Lulic, Salihovic, Subasic, Jahic...na centarhalfu ako je Spaha nerpikosnoven bolji od tebe su Nadarevic (koji krva povraca a igra za svoju drzavu) Pandza koji nikada nije iamo ni trunke dvojbe jos od vremena kad ga je kao jednog od najperspektivniji stopera na ovim prostorima mjerkala i Hrvatska a on ginuo u mladoj reprezentaciji BiH, Mravac koji je za tebe Maradona sto se fudbalse vjestine tice i koji ide rebrima na kopacku na bi li gol zastitio dok ti drrkas, Jahic koji se dokazao, Besic taj dragulj BiH fudbala, stameni Bicakcic, Arsenalovac Hajrovic...Samo jednog da Pape izostavi a pozove tebe, treba ga napusiti dobro...Uvalili ti Ilji i Suljo, ti iz Glazgova spicis na trening i utakmicu, ne moras ni zdravo da im kazes, ama jok nisu te mozda utalili u svojim mracnim poslovima pa ti bilo krivo. Dzukelo, kako si pristao igrati dok je bio Kodro, kako da pogazis obecanja i pismo? Obecano ti nesto pa kad je amater Kodro zabrljao onda se to izjalovilo? Sada ti najavljuju da nece produziti ugovor, pa radi guza i opet si se sjetio BiH repke? Sada bi uzeo mjesto Lulicu, a? Idi s'milim Bogom, NE TREBAMO te, djesi bio Musto, kad je bilo gusto. Kada nam ja puhalo sa lijeve strane i napred i nazad? Iako sam ja iskreno da kazem odivijek skeptik bio i da si se vratio, jer se ne mogu sjetiti ama bas niti jedne utakmice koju si posteno odigrao...Svrsavaju balavci ovdje o paru Spahic-Papac, a taj isti par je razvaljivao kako je ko stigao. Sto rekli ove zeljovci, mrtvi Madjari i Grci su senlucili po Zenici i zabijali kad su i kako htjeli. Nije Spaha mogao sve sam. Jos jedno na kraju MRSH, MRSH.
Meni je svejedno hoće li ga Pape zvati ili neće, ali je činjenica da je po kavlitetu Papcu blizu samo Nadarević, Mravac i Pandža miljama ispod.
Ako pratiš repku trebao bi se sjetiti utakmice u Litvaniji koju smo morali dobiti da ostanemo u igri. Papac bio najbolji na terenu i asistirao za gol Sergeju.
Papac ne može više igrati bpčnog ali centarhalfa sa Spahićem može, tako da Lulić nema šta strahovati za mjesto u ekipi ako Saša i dobije poziv..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.