FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
73
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 151

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 22 sep 2024, 22:55

Grijesite svi, nema nama nafake dok god nemamo ljude u savezu, nekoga kao Mirvu kod jufki da poleti u zagrljaj vici.
Pojacanja jok, trebamo kupovati sudije ionako su sudije kao kùrvè. Prodaju se jeftino.

Djaba igraci, treneri, navijaci, neka luda pojacanja kad to savez i sudije sve uniste lagano.

Treba nam lopova i dosta kriminalaca kao u Bojcu, Zrinjskom i sarajevu.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 22 sep 2024, 22:59

MocMahale444 je napisao/la:
22 sep 2024, 22:55
Grijesite svi, nema nama nafake dok god nemamo ljude u savezu, nekoga kao Mirvu kod jufki da poleti u zagrljaj vici.
Pojacanja jok, trebamo kupovati sudije ionako su sudije kao kùrvè. Prodaju se jeftino.

Djaba igraci, treneri, navijaci, neka luda pojacanja kad to savez i sudije sve uniste lagano.

Nek badzak vidi sa cericem hocel na medeni mjesec sa vickom, taman da mirvin pakaš malo odmori

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 22 sep 2024, 23:11

Orvel je napisao/la:
22 sep 2024, 22:59
22 sep 2024, 22:55

Nek badzak vidi sa cericem hocel na medeni mjesec sa vickom, taman da mirvin pakaš malo odmori
:rol: Dama iz Londona.
Treba ga halaliti vickoniju ko kurban.

stendardo
Kontakt:

Post Postao/la stendardo » 22 sep 2024, 23:14

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 22 sep 2024, 23:17

Levin je napisao/la:
22 sep 2024, 21:48
Fali nama još mnogo toga za titulu i ne razumijem kako pojedini mogu i da govore o tome kad iz utakmice u utakmicu se jasno vidi da nam fali kvalitetnih igrača na pojedinim pozicijama i da ekipa mora još da se uigra da se stekne taj automatizam i osjećaj za suigrače.

Ne može se napraviti šampionski tim preko noći. Jednostavno ne može. Potreban je novac i vrijeme a kad nemaš novca onda je potrebno još više vremena, dobar plan i dobar tim ljudi koji će taj plan realizovati.

Ova utakmica je jasan pokazatelj toga.

Potpuno izgubljena bitka na sredini terena.

Na žalost, odigrali smo lošije nego sam očekivao. Potpuno izgubljena bitka na sredini terena. Previše loših odluka, izgubljenih lopti, loših pasova i kvalitetnih lopti ka naprijed. AlJaber je bio realno najsvjetlija tačka u sredini (bez obzira na prečku Radovca) ali i on je bio ispod onoga što treba biti. Nastavljaju se utakmice u kojima i on poklanja mnogo lopti protivničkim igračima.

1.gol - nesporazum AlJabera i Hiroša na 60tak metara a Radovac daleko od situacije da zatvori rupu koja je ostala i pomogne odbrani.

Opet ponavljam, mislim da je najveći problem ove ekipe ta 10tka (ofanzivni vezni). Hiroš jednostavno nema kapaciteta da odigra tu poziciju kvalitetno.

Većina naših veznih igrača (govorim o onima čija je to prirodna pozicija a ne o Hirošu i Mirčevskom koji su po vokaciji krila) su bolji defanzivno nego ofanzivno. Jednostavno fali taj zadnji pas.

Bez ikakve podrške naprijed

Vrlo čudna odluka sa Mahmićem na beku. Tu smo definitivno izgubili mnogo napadačkog potencijala ali gledajući desnu stranu, nije ni Galić mnogo napravio naprijed.

Realno, odbrana je dobro stajala do prvog gola. Zrinjski nije uputio šut u okvir uopšte ali isto tako bekovi nisu napravili ništa naprijed.
Kod prvog gola potpuno izigrani a kod drugog malo je reći. Potpuna konfuzija. Ne treba ni spominjati presjećenu dugu loptu Galića koja je na kraju završila u golu.

Odbrana iole funkcioniše dok ima podršku veznog reda, ali kada se nađu pred napadačima jednostavno se raspadnu. Popucaju po šavovima. Čini mi se da je tu dosta do individualnog kvaliteta. Jednostavno ne ulijevaju sigurnost i svaku utakmicu očekuješ neku lošu reakciju i nadaš se da te neće morati spašavati ako vezni red izgubi neku loptu i krene neka polukontra ili kontra.

Bez pravih lopti.

Bez veznog reda teško je govoriti o napadu. Ono što mi je zasmetalo je previše lopti na Boljevića bez uigranih akcija i neke konkretne zamisli. Kad igraš previše na jednog igrača brzo te pročitaju i to je to. Očekivano u potpunosti zaustavljen. Cvetanovski nedovoljno korišten i jednostavno nema snage za cijelu utakmicu.

U21

Ne sviđa mi se što se ti igrači koriste za krpljenje nekih rupa i kojekakve eksperimente. Ni Mahmić ni Šabić nisu bočni igrači i zbog neiskustva jedva da mogu odigrati svoju primarnu poziciju a kamoli neke druge. Lično, logičnije mi je iskoristiti iskusnijeg igrača na neprirodnoj poziciji ako se već mora nego tu postavljati nego nekoga ko jedva da može svoju odigrati kvalitetno svih 90 minuta (ali to je samo moje mišljenje). Mislim da je bilo bolje da je Karamarka gurnuo lijevo ako je već mislio šopera na tu poziciju staviti.

‐------------------

Zrinjski je dobar nema šta ali me nije impresionirao. Nismo iskontrolisali sredinu terena i nismo imali ni šuteva sa distance ni kvalitetnih ubacivanja ni dovoljno okomitih prodora ni proigravanja sa vrha 16terca. Previše smo lopti izgubili u sredini i to je bilo kažnjeno i to neumoljivo dok odbrana nije imala dovoljno fokusa da se iznese sa tim greškama.

Po meni, naša najlošija utakmica do sada. Zaustavili smo opasna ubacivanja Zrinjskog ali ozbiljne ekipe uvijek imaju više opcija i nema tu prostora za greške.

Od mene i dalje podrška Generalu, Denisu i ostatku ekipe ali, bez obzira na manjak kvaliteta, mora se ekipa dići na veći nivo i na polusezoni naći kvalitetnih pojačanja.
Slazem se sa svime s tim da treba dodati da je Boljevic kriv kod prvog gola jer je idiot i glupan. Aut umjesto da izvede, slobodan Galic, on njega zove da izvede, doda, gubimo loptu i pada gol. Ne pomaze odbrani pa je Mahmic jos gori plus mase non stop rukama i sa tribinom se raspravlja. To je i nivo kluba, znas kad bi u generaciji 2001/2002 to mogao, nikad. Kao sto ne bi mogao ninu onoj 2010tih. Problem je sto smo postali klub gdje igraci misle da im se moze. On je jedan od tih, a takvih je bilo.

Zeba sa po 15 golova i asistencija, kao i Bekric istom statiatikom su letili na klupe, Zeba cak i na tribinu, a Boljevic sa uzasnom statistikom se kurci i nikom nista. To nam je radio Santos sa ugovorom, Amoah sa kurcenjem itd da ne nabrajam. Mi smo i to izgubili, bitno je da to vracamo sto prije.

Galic, Krpic, Al Dzaber i jos par imaju mana, posebno prva dvojica ali postuju klub. Iznerviraju me, ali ih cijenim vise jer imaju respekt i srce u odnosu na npr Boljevica.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 sep 2024, 23:20

Neki su ovdje malo preozbiljno shvatili Badzakove mastarije o tituli.
Nama je Evropa cilj i to nam je plafon trenutno. Sto se prije pomirimo s tim bice nam lakse
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 22 sep 2024, 23:46

Argentina mojne tako pa Boljevic je nas najbolji igrac, nedodirljiv kod Corica, isto kao Cavnic.

Zna on lopte ali pegla i pravi ljenčuga tj Boljevic a Cavnic nije ljenčuga ali nema veze sa hloptanjem.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 23 sep 2024, 07:09

22 sep 2024, 23:46
Argentina mojne tako pa Boljevic je nas najbolji igrac, nedodirljiv kod Corica, isto kao Cavnic.

Zna on lopte ali pegla i pravi ljenčuga tj Boljevic a Cavnic nije ljenčuga ali nema veze sa hloptanjem.
Boljević svojim ponašanjem je zaslužio mjesto na klupi odavno, stalno mahanje rukama, loše ili nikakvo pomaganje beku u odbrani, soliranje u napadu. Sada je do Ćorića da pokaže da nema nedodirljivih.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 23 sep 2024, 08:25

Izbaci Boljevica koga ces ubaciti?
Nama su samo krilni igraci on i Cvetanoski.

Imamo jos Mircevskog i Hirosa, ali to nisu primarno krilni igraci.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 23 sep 2024, 08:25

Pitar sudi derbi. Onda je u VAR-u neko iz lože sa zapada :clap:

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 23 sep 2024, 09:01

zeljovolimte je napisao/la:
23 sep 2024, 08:25

To je do trenera, ekipa i ostalo, ali čovjek kao da je saobraćajac na raskrsnici, samo maše, u odbrani ga nema. Napisao sam već, bez para nema ekipe koja može biti konkurentna za mjesto za Evropu ili nešto više. Ove godine smo doveli igrače kojima je Željezničar daleko najveći klub za koji su dosad igrali. Nadam se da će me demantovati igrama na terenu ali dosad jako, jako tanko. Još 4 kola i završiće jedna trećina lige, pravo vrijeme da se sagledaju rezultati i učinak ekipe i trenera.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 sep 2024, 09:04

Kad se sjetim da se ovdje pisalo da Santos nije potreban ekipi jer imamo dovoljno krila :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 sep 2024, 09:20

19vendetta87 je napisao/la:
23 sep 2024, 09:04

Kad se sjetim da se ovdje pisalo da Santos nije potreban ekipi jer imamo dovoljno krila :rol:
Pogledajte Transfermarkt i vidjet ćete da su obojica primarno lijevo krilo a da im je desetka sekundarna pozicija. Dosta su puta igrali 10tku (sekundarna pozicija) pa ih zbog toga Denis i koristi tu jer od svih ovih igrača su jedini koji to znaju odigrati (Ima i Dangubić doduše). Nisu oni tu loši, ali nije nijedan ni blizu Semira Štilića na toj poziciji.

Usput pogledajte i neke highlightse pa ćete vidjeti da su najefikasniji kad ulaze okomito sa krila ka golu.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 23 sep 2024, 09:33, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 23 sep 2024, 09:31

Dajte ba ljudi kakva titula pa nije ovo 2009....bezveze nabijate pritisak za nesto za sta postoji 0.1% objektivne sanse

Evropa ove godine je cilj i tjt..od tog novca dodatno nastaviti graditi ekipi pa vidjecemo iduce sezone dje smo i sta smo
=\_1921_/=

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 23 sep 2024, 09:38

invincible1921 je napisao/la:
23 sep 2024, 09:31
Dajte ba ljudi kakva titula pa nije ovo 2009....bezveze nabijate pritisak za nesto za sta postoji 0.1% objektivne sanse

Evropa ove godine je cilj i tjt..od tog novca dodatno nastaviti graditi ekipi pa vidjecemo iduce sezone dje smo i sta smo
Ti isti sto sad ocekuju titulu prosle sezone nisu pratili klub i govorili su kako cemo da ispadnemo, i sad preko noci zele titulu i tjerat ce sve iz kluba na kraju sezone. Tome svemu je doprinjela i bespotrebna izjava Badzaka da napadamo titulu.

Ispunimo stadion do kraja sezone, europa je realna opcija. Izgradimo kostur neki za buducnost. Nemojmo ponovo ziviti u trenutku i bez vizije za buducnost. Imamo trenera, SD dajte im ljudi sansu i nemojte ih odma tjerati. Kako da izgradimo ekipu i klub vratimo na stare staze ako cemo svake sezone mijenjati sve nanovo?

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 23 sep 2024, 10:20

Titula ove sezone > 100.000 radnih mjesta

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 23 sep 2024, 11:37

avalPacidoroP je napisao/la:
22 sep 2024, 12:44
Teže od poraza mi pada reakcija navijača.
"Izgubili smo od najbolje ekipe u državi", "Nije sramota izgubiti od ovakvog protivnika", "Oni su svemirski brod za nas".. svaki drugi komentar od sinoć, što na forumima, tako i na zvaničnoj stranici.

Otkada je Željo postao rang Veleža/Širokog, pa da je normalno izgubiti od Zrinjskog na Grbavici..ustvari nije toliko teško zbog poraza, koliko je do očigledne razlike kvaliteta u dva tima.
Ja sam zavolio najveći klub u državi. Bar sam mislio, i dalje stojim iza toga, da smo najveći (a donedavno i najtrofejniji) klub u državi, što zbog rezultata, izdanaka omladinske škole, te na kraju krajeva armije navijača širom svijeta, koje nijedan klub u ovoj državi nema.

Kada nam je postalo normalno da pored onakve jučerašnje sramote, čitam komentare "nije sramota izgubiti od najbolje ekipe u državi" ?!
Za Želju je, bar po meni, sramota i od Reala izgubiti, ako je omjer snaga na terenu bio, kao što je sinoć.
Izgledali smo kao trećeligaš naspram njih. U svakom segmentu fudbalske igre.
A, da su oni, daleko od prijašnjeg Zrinjskog, govore nastupi u Evropi, a i dosadašnjem prvenstvu.
Ponovit ću i danas, ako treba, ponovit ću još 100.puta, tog istog Zrinjskog, tu 'najbolju ekipu u državi' je Posušje, na njihovom terenu, nakon primljenog gola, pojelo, uništilo, satralo,i sam Bog zna kako je Zrinjski uspio sačuvati prednost stečenu sa penala.
U čemu je problem? U glavama igrača? Prenio se ovaj odvratni mentalitet od navijača na igrače? Ili je ipak razlika u kvaliteti? Kako onda protiv Posušja ne naprave takvu razliku u kvaliteti?
Po meni nije problem u fudbalskoj kvaliteti.
Problem je što smo mi svi postali najveće pič.ketine u ovoj državi.
Mene je stid u ime svih Vas, koji ste im dali podršku sinoć, i koji pišete da je normalno biti poražen od Zrinjskog.
Sa ovakvim mentalitetom, i pričom "samo nek' ne puca", nikad, ali nikad, se neće desiti značajniji pomak, kako bi probali se približiti trojcu, koji je kilometrima ispred nas.
Godinama ćemo kuburiti sa pričom "Nikom te ne damo", i bit ćemo zadovoljni kada budemo imali kadar koji će se boriti za četvrto mjesto sa Širokim, Veležom, Posušjem.
Mi smo krivi. Niko drugi. Što nakon svih ovih godina, dajemo podršku i govorimo bit će bolje.
Neće biti. Dok se iz korijena sve ne promjeni. Dok ne budemo imali godine poraza sa nekim našim Tanom, sa nekim našim Namom,pa nakon godina i godina dočekamo mi svog Mirvića, koji će konačno dovesti pravog trenera, prave igrače i uspostaviti sistem kako u prvom timu, tako i u omladinskom pogonu.
Ali nećemo dočekati ni Tana, ni Nama, ni Mirvića, sve dok idemo na noge partnerima sa pričom, daj ti nama pare, ali mi ćemo se 51% pitati..
I ko je kriv za to?
Mi smo krivi. Nama je sve ovo normalno. Mi punimo stadion 4.kola zaredom da bi se na kraju borili za 4.mjesto.
Umjesto da su se odavno postavile stvari na svoje mjesto sa par pitanja..
Ko smo mi?
Kakva je naša historija?
Za šta se Željo borio kroz historiju?
Ko je napravio najveći uspjeh u Evropi?
Ko ima najveću bazu navijača?
Ko ima najljepši stadion i svoju imovinu?

Uporedite sve ovo sa trenutašnjim stanjem i javite nama, navijačima koji očekuju da Željo bude Željo, kakvo je sada stanje i čime se zadovoljavamo..možda i nama sve ovo lakše bude za podnijeti.
Slažem se sa većinom napisanog. Al neću sada pisati o krucijalnim stvarima za budućnost kluba, već se držati posljednjih dešavanja. Dosta toga mi je prošlo kroz glavu nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, a i emocije se pomiješale, pa neka ljutnja, neka razočaranost. Milion pitanja u glavi. Gledam onaj narod, koji je došao, bukvalno od 7 do 77. Porodice s djecom, Stariji, mlađi, Gužva prije tekme, gužva poslije tekme. Stadion bukvalno pun, krcat (naravno osim tampon zone).
Šta možeš očekivati u takvoj atmosferi osim da se uvijek daje 100 % i da se gine na terenu. Ok, ne možeš uvijek pobijediti, jbg lopta nekad neće u gol, a s druge strane neka odbijenica zaledi stadion u sekundi. Ali ono što mora biti jeste borba svih 90 i + minuta, cijelo vrijeme da uvijek najspremnijih 11 igra.
Mi moramo postići taj level, ali i očuvati kontonuitet, a ne samo da bljesnemo u par utakmica, jer to smo uspijevali sa svakim od posljednjih nekoliko trenera, ali nije bilo kontinuiteta. Pa ove godine u februaru, Zrinjski koji je po meni imao za 30-40 % jaču ekipu nego ovaj od prije neku noć i nije nam mogao ništa. Naprotiv mislm da smo zapravo bili bliže pobjedi, imali smo dobre kontre, a kod njih se Bilbija nije vidio itd., ali jbg tada su se naši igrači fakat bacali na glavu i ginuli za svaku loptu, na kraju odigrali jednu odličnu utakmciu. To je način i pristup kakav treba da bude uvijek i u svakoj tekmi.
Preksinoć smo podbacili, odigrali dosta ispod očekivanja, sa blago rečeno upitnim pristupom igri i pretjeranim bolikurcstvom kod ne malog broja igrača.
Ipak oštećeni smo za čist penal i sad sva priča odlazi u domenu šbb kbb pa se ne mogu se toliko ljutiti na igrače obzirom da smo ipak brutalno pokradeni i teško oštećeni i to na našem terenu.
Jbg sad da su sudije bili normalni ljudi i pokazali na bijelu tačku, ko zna, možda bi smo na kraju i potpuno okrenuli, jer činjenica je da smo tih 15 -tak minuta imali momentum na našoj strani i uz sav hajp s tribina svašta je moglo biti. Onda bi bila priča o genijalnosti trenera i borbenosti igrača.
Mislim pamet u glavu, sad je dosta kritičan period sa nekoliko teških utakica i bojim se da bi uz par uvezanih loših rezultata sve moglo otići niz vodu. S druge strane, ako išta vrijedimo, sada ćemo to i pokazati.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 sep 2024, 11:48

Zgrožavam se od aplauza, kad ništa ne napraviš, niti se trudiš da napraviš i na kraju dobiješ aplauz, jer eto igrali smo protiv Zrinjskog. Luzeri igrači, luzerski navijači, luzerski mentalitet.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 sep 2024, 11:57

avalPacidoroP je napisao/la:
22 sep 2024, 12:44
Kakva je naša historija?

Upravo ovakva, malo gore malo dolje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 23 sep 2024, 12:16

V3rtigo je napisao/la:
23 sep 2024, 09:38
invincible1921 je napisao/la:
23 sep 2024, 09:31

Ti isti sto sad ocekuju titulu prosle sezone nisu pratili klub i govorili su kako cemo da ispadnemo, i sad preko noci zele titulu i tjerat ce sve iz kluba na kraju sezone. Tome svemu je doprinjela i bespotrebna izjava Badzaka da napadamo titulu.

Ispunimo stadion do kraja sezone, europa je realna opcija. Izgradimo kostur neki za buducnost. Nemojmo ponovo ziviti u trenutku i bez vizije za buducnost. Imamo trenera, SD dajte im ljudi sansu i nemojte ih odma tjerati. Kako da izgradimo ekipu i klub vratimo na stare staze ako cemo svake sezone mijenjati sve nanovo?

Niko ne tjera ni stručni štab ni sportskog direktora. Napisao sam da bez para nema pravih pojačanja i da igrači koji su dovedeni nisu dosad pokazali da su pojačanja i da se nadam da će me demantovati. Niko na početku ove sezone iz kluba nije rekao koji su ciljevi ove sezone. Šta ukoliko u naredna 4 kola ne osvojimo ni jedan bod, jeli i tada trebamo da budemo strpjivi, da čekamo da se igrači priviknu?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.