FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
24%
2. Borbu za Evropu
72
49%
3. Sredinu tabele
25
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 148

RatoborniMrmot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RatoborniMrmot » 23 sep 2024, 12:23

Mamba21 je napisao/la:
23 sep 2024, 11:48
Zgrožavam se od aplauza, kad ništa ne napraviš, niti se trudiš da napraviš i na kraju dobiješ aplauz, jer eto igrali smo protiv Zrinjskog. Luzeri igrači, luzerski navijači, luzerski mentalitet.
E cuj nisu se trudili :urnebes:

Evo recimo da si u pravu, ti i svi ostali koji tako mislite, **** im mrtve nakon tekme, jer se ne trude, jer ih boli **** ( a to nije tacno i ko je pazljivo gledao utakmicu mogao se uvjeriti u to ) i sta si postigao ? Hoce li se zbog toga popraviti, odigrati bolje ? Jasta ce.

Sve si fulio druze, jer tvrditi da nije bilo zelje i volje je teski cirkus.

Ova ekipa, sta god ko pricao, je odigrala sedam tekmi i na sest je bila bolji od protivnika, al jok, hajmo in **** mater jer su izgubili od Zrinjskog i jer nam bijednici nisu dosudili cist penal.

Jedno je kad setaju, cackaju muda i boli ih ****, onda ih treba udarati, ovo nije ta situacija. To samo slijepac ne vidi.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 23 sep 2024, 12:30

U 2 utakmice Akrapovića protiv Zrinjskog,smo više pokazali bez obzira što nismo pobjedili.Igrali smo formacije 3-4-3 i 3-5-2.U ovoj utakmici Cvetanovski zavaljen skoro na beka,morao pomagati Galiću,jer se bekovi Zrinjskog dižu previsoko.Ako je vec trebao početi Mahmić,što ga se stavlja na beka,stavi ga na prirodnu poziciju i tu smo bili deficitarni cijelu utakmicu,bez obzira što Mahmić nije odigrao uopšte loše.Al Jaberova najlošija utakmica do sada,grize on,trči ali je pogriješio bruku pasova.Jedino Radovac je nešto odigrao u sredini.Hiroš u svom ludom elementu,misli ako nosi 10-ku da je igračina,daleko si ti druže od toga.Krpić bez podrške gore,a i nadam se da nisam jedini koga njegovo širenje ruku konstantno kad izgubi duel nervira.
Bit će teško na Lavoru,u naletu su,bit će važna postavka od početka,Karić bi mogao gore odraditi lavovski posao,ako bude u postavi,očekujem da ćemo biti opasni iz kontre,sve u svemu i remi je dobar,samo nek bude golova.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 23 sep 2024, 12:36

Ne znam fkt..ja sam se zalio na sve ili svasta, ali ovo sve sad sto smo odigrali je generalno solidna cak vrlo dobra ocjena. Mogli smo koji bod vise al moglo je i manje vrlo lako

Napredak u odnosu na zadnjih sezonu dvije ogroman

Razumijem da ljude frustira sto smo godinama nebitan faktor u ligi bar u onoj mjeri u kojoj bi trebali bit, al de odvadite malo.

Zrinski smo ok odigrali, bilo je 50/50..realno trebali smo uzet bod, a i penal smo zakinuti...sad skontas da smo prosle godine zamalo ispali a da su oni godinama najjaca ekipa u ligi...ne znam sta ocekujete. Pogotovo je bezveze pricati da se nisu zalagali a drzali liniju sto se kaze vecinu utakmice

Trenutno fali afirmacije pojacanja prije svega Dangubica jer to je igrac kojeg si doveo da se oslonis na njega kad je najpotrebnije a ne da ublehari po terenu
=\_1921_/=

keson
Kontakt:

Post Postao/la keson » 23 sep 2024, 12:50

https://www.facebook.com/share/v/i4JqbkfmmRQ3pAYX/ evo jedan video našim igračima za motivaciju. većina njih sigurno ne zna o čemu se radi pa nek im Joldić, Hiroš i Muftić objasne.
30.6.1946. Borac (BL) - Željezničar 0:2
Jednom Željezničar uvijek Željezničar.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 23 sep 2024, 13:17

Nakon prvih 10 kola ces imati 14 bodova od max.30 , nije tako lose (ako si Radnik) i ovi sto pisu dobro je za sad pisace da je katastrofa.

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 23 sep 2024, 14:03

invincible1921 je napisao/la:
23 sep 2024, 12:36
Ne znam fkt..ja sam se zalio na sve ili svasta, ali ovo sve sad sto smo odigrali je generalno solidna cak vrlo dobra ocjena. Mogli smo koji bod vise al moglo je i manje vrlo lako

Napredak u odnosu na zadnjih sezonu dvije ogroman

Razumijem da ljude frustira sto smo godinama nebitan faktor u ligi bar u onoj mjeri u kojoj bi trebali bit, al de odvadite malo.

Zrinski smo ok odigrali, bilo je 50/50..realno trebali smo uzet bod, a i penal smo zakinuti...sad skontas da smo prosle godine zamalo ispali a da su oni godinama najjaca ekipa u ligi...ne znam sta ocekujete. Pogotovo je bezveze pricati da se nisu zalagali a drzali liniju sto se kaze vecinu utakmice

Trenutno fali afirmacije pojacanja prije svega Dangubica jer to je igrac kojeg si doveo da se oslonis na njega kad je najpotrebnije a ne da ublehari po terenu
to je to. Prosle sezone smo se svi usr*** da ne ispadnemo i ove sezone hocemo titulu. Ne ide to tako. Sto se ekipe tice, moglo se i bolje odraditi posao a iskreno i gore. Protiv Sirokog i Sloge zasluzili realno 6b. Zrinjski vec godinama ima odredjen kostur ekipe a mi smo igrace i trenere mijenjali ko na traci. Neozbiljno je to.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 sep 2024, 14:14

RatoborniMrmot je napisao/la:
23 sep 2024, 12:23
Mamba21 je napisao/la:
23 sep 2024, 11:48
Zgrožavam se od aplauza, kad ništa ne napraviš, niti se trudiš da napraviš i na kraju dobiješ aplauz, jer eto igrali smo protiv Zrinjskog. Luzeri igrači, luzerski navijači, luzerski mentalitet.
E cuj nisu se trudili :urnebes:

Evo recimo da si u pravu, ti i svi ostali koji tako mislite, **** im mrtve nakon tekme, jer se ne trude, jer ih boli **** ( a to nije tacno i ko je pazljivo gledao utakmicu mogao se uvjeriti u to ) i sta si postigao ? Hoce li se zbog toga popraviti, odigrati bolje ? Jasta ce.

Sve si fulio druze, jer tvrditi da nije bilo zelje i volje je teski cirkus.

Ova ekipa, sta god ko pricao, je odigrala sedam tekmi i na sest je bila bolji od protivnika, al jok, hajmo in **** mater jer su izgubili od Zrinjskog i jer nam bijednici nisu dosudili cist penal.

Jedno je kad setaju, cackaju muda i boli ih ****, onda ih treba udarati, ovo nije ta situacija. To samo slijepac ne vidi.
Pa po njima se nisu trudili jer nisu ni bod izvukli, niko ne spominje taj penal jer je nebitan kao, bitno je popljuvati sve, da smo bod uzeli ne bi ispisali ni tri stranice.
Fk Željezničar.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 23 sep 2024, 15:06

Ne treba praviti rovove gdje ih objektivno nema, nit nas je naigrala Sloga ili Igman sto se desavalo. I penal ko vrata nam nisu bijednici svirali. Takodjer, jeste, standard je srozan to su cinjenice, al **** majke nece napraviti od Galica boljeg beka niti ce Odinaka postati bolja rezerva ( barem trenutno ).

S druge strane je legitimno pricati da je Coric fulio taktiku kao i odbir igraca za implementaciju navedenog. Ovo sto pisem nije skidanje glave Coricu nego samo konstatacija. Doduse lako je biti general nakon bitke.

Mi ne mozemo igrati lopte protiv Zrinjskog, ista je prica sto se tice Kona. Imaju prebrze igrace u napadu i poprilicno agresivan vezni red. Isto ce nam uraditi i cekati nasu gresku, izgubljenu loptu i onda brza tranzicija. Ocekujem jak defanzivni blok na Gradskom Stadionu, nekoliko brzih igraca u napadu, bez Sulje i Cvetanoskog koji se ubio za zadnjih pola sata kada udje na umornu odbranu. Budel' neki slican pokusaj pusimo ga sigurno.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 23 sep 2024, 15:07

Hrasno15 je napisao/la:
23 sep 2024, 07:09
MocMahale444 je napisao/la:
22 sep 2024, 23:46
Argentina mojne tako pa Boljevic je nas najbolji igrac, nedodirljiv kod Corica, isto kao Cavnic.

Zna on lopte ali pegla i pravi ljenčuga tj Boljevic a Cavnic nije ljenčuga ali nema veze sa hloptanjem.
Boljević svojim ponašanjem je zaslužio mjesto na klupi odavno, stalno mahanje rukama, loše ili nikakvo pomaganje beku u odbrani, soliranje u napadu. Sada je do Ćorića da pokaže da nema nedodirljivih.
Maše rukama kao da parkira avion :rol:
On ce polako nema zurbe. Nema mi odvratnijeg igraca trenutno.

Pablo lazes ili nisi pratio temu, bas svi pominju taj nedosudjeni penal.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 23 sep 2024, 15:21

23 sep 2024, 15:07
Hrasno15 je napisao/la:
23 sep 2024, 07:09
22 sep 2024, 23:46
Argentina mojne tako pa Boljevic je nas najbolji igrac, nedodirljiv kod Corica, isto kao Cavnic.

Zna on lopte ali pegla i pravi ljenčuga tj Boljevic a Cavnic nije ljenčuga ali nema veze sa hloptanjem.
Boljević svojim ponašanjem je zaslužio mjesto na klupi odavno, stalno mahanje rukama, loše ili nikakvo pomaganje beku u odbrani, soliranje u napadu. Sada je do Ćorića da pokaže da nema nedodirljivih.
Maše rukama kao da parkira avion :rol:
On ce polako nema zurbe. Nema mi odvratnijeg igraca trenutno.

Pablo lazes ili nisi pratio temu, bas svi pominju taj nedosudjeni penal.
Niko nije rekao da penal nije bio, stvar je da se mi kao trebamo zadovoljiti jer se oni trude. Oni su profesionalci, primaju dobru platu, a zasad ne pokazuju dovoljno. Ja ne želim da vidim igrača Željezničara koji ako neki njegov saigrač pogriješi širi ruke i glumi vjetrenjaču nego želim da vidim da se svi potrude da tu grešku isprave. Boljević ako misli da treba da igra samo u napadu onda nije fudbaler Željezničar.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 23 sep 2024, 15:45

@Hrasno pa on to radi kako je dosao, glumata da je messi.
Moze se siljiti na Hirosu ali Boljevicu i Cavnicu (koji je spor, trom i nije za Zelje) podrska ide i nedodirljivi u prvih 11.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 23 sep 2024, 15:58

23 sep 2024, 15:45
@Hrasno pa on to radi kako je dosao, glumata da je messi.
Moze se siljiti na Hirosu ali Boljevicu i Cavnicu (koji je spor, trom i nije za Zelje) podrska ide i nedodirljivi u prvih 11.
Hiroša se kritikuje i kada ima i kada nema razloga, a Boljevića niko ne kritikuje mada je dosta loš svih ovih 7 utakmica.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 23 sep 2024, 15:58

BarbareZeljin je napisao/la:
22 sep 2024, 22:10
Mozda cu zvucati malo nadahnuto umjetnicki.
Sav jad i i bijeda u koju smo upali,sav ocaj kao kad toliko volis neku curu,a vidis kako je voda neki bolji i ljepsi,i onda shvatis koliko si mali i nebitan.... kad ti ona dva gola koja kao tane cijepaju onu zategnutu mrezu,potvrde da se zajebajes sa jacim od sebe i da sva ona patnja od tvoje igre,zavrsava sa dva TUF ,TUF projektila.... kraj.
Boli te,osjecas se posrano,pun ti **** vise svega,od novog razocarenja,novog budjenja i vracanja u realnost.
Nije vise bitan penal,**** vas penal. Precka i penal je sve sto smo mi uradili u toj utakmici.
Poenta je da nas 5 godina kara Velez,Zrinjski,Borac...
Mi na Grbavici se patimo godinama protiv puno slabijih,od ovih jacih niko nas se ne boji,cak ni 10 000 navijaca neipresionira vise ni Slogu,ni Siroki,a da ne pricamo Zrinjski.
E to je problem. Sto smo se doveli da smo goli kur ac.Mi smo sada u Bosni ono sto smo bili u Jugi. Iza velike cetvorke. Sramota je to i nasa i nase vlasti,i radost svima onima kojima smo bili trn u oku.
Mozda jedna glupa usporedba,ali mozda najbolje oslikava na sta smo mi sebe doveli.
Da ljudi kao sto je onaj mentalni idiot Djipke,se nasladjuju,prozivaju te i ismijavaju te..
Jeb em i lijevu i desnu stranu uprave,i ove sto hoce bolje i ove sto opstruiraju. Nabijem ih sve na ku rac.
Nije bitno sto smo spori,losi,tehnicki mocni ali trcat ce neko drugi.... nista nije bitno do toga,da smo stvorili sliku kluba takvu,da nas se niko ne boji.
Halo ba trpali smo Zrinjskom po 4 i 5 komada. Borac nam bio redovna musterija.Velez 20 godina ne znam jel boda uzeo.
Na sta smo klub sveli. Svaka nam cast svima. Poserem nam se u usta.
:thumbup:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 sep 2024, 16:06

Zanimljivo da niko ne spominje ispadanje Cavnića i Karamarka kod golova, da je Drina ili Cocalić bilo bi skidanje glave.

Ako je vama normalno da dodje Široki, Sloga, Zrinjski da nose bodove sa Grbavice, onda je do mene.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 23 sep 2024, 16:08

Mamba21 je napisao/la:
23 sep 2024, 16:06
Zanimljivo da niko ne spominje ispadanje Cavnića i Karamarka kod golova, da je Drina ili Cocalić bilo bi skidanje glave.

Ako je vama normalno da dodje Široki, Sloga, Zrinjski da nose bodove sa Grbavice, onda je do mene.
Karamarko je katastrofalan.

Kod prvog gola mu Cavnic pokazuje da prati igraca i taj isti igrac mu pobjegne i zabije go.
FKŽ !

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 23 sep 2024, 16:13

TeaM87 je napisao/la:
23 sep 2024, 16:08
Mamba21 je napisao/la:

Kod prvog gola mu Cavnic pokazuje da prati igraca i taj isti igrac mu pobjegne i zabije go.
Drina je kritikovan za svaku grešku, ne kažem da je vrhunski half ali nije ništa lošiji od Cavnića i Karamarka

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 23 sep 2024, 16:24

Hrasno15 je napisao/la:
23 sep 2024, 16:13
TeaM87 je napisao/la:
Mamba21 je napisao/la:

Drina je kritikovan za svaku grešku, ne kažem da je vrhunski half ali nije ništa lošiji od Cavnića i Karamarka
Slazem se
FKŽ !

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 23 sep 2024, 16:46

TeaM87 je napisao/la:
Mamba21 je napisao/la:

Pa glupom covjeku ne moras pokazat sta treba da radit u onoj situaciji a kamoli "profesionalnom fudbaleru" ono je bilo toliko očigledno sve, da ne mogu vjerovat jos sam u soku od prvog gola
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 23 sep 2024, 17:16

BarbareZeljin je napisao/la:
22 sep 2024, 22:10
Mozda cu zvucati malo nadahnuto umjetnicki.
Sav jad i i bijeda u koju smo upali,sav ocaj kao kad toliko volis neku curu,a vidis kako je voda neki bolji i ljepsi,i onda shvatis koliko si mali i nebitan.... kad ti ona dva gola koja kao tane cijepaju onu zategnutu mrezu,potvrde da se zajebajes sa jacim od sebe i da sva ona patnja od tvoje igre,zavrsava sa dva TUF ,TUF projektila.... kraj.
Boli te,osjecas se posrano,pun ti **** vise svega,od novog razocarenja,novog budjenja i vracanja u realnost.
Nije vise bitan penal,**** vas penal. Precka i penal je sve sto smo mi uradili u toj utakmici.
Poenta je da nas 5 godina kara Velez,Zrinjski,Borac...
Mi na Grbavici se patimo godinama protiv puno slabijih,od ovih jacih niko nas se ne boji,cak ni 10 000 navijaca neipresionira vise ni Slogu,ni Siroki,a da ne pricamo Zrinjski.
E to je problem. Sto smo se doveli da smo goli kur ac.Mi smo sada u Bosni ono sto smo bili u Jugi. Iza velike cetvorke. Sramota je to i nasa i nase vlasti,i radost svima onima kojima smo bili trn u oku.
Mozda jedna glupa usporedba,ali mozda najbolje oslikava na sta smo mi sebe doveli.
Da ljudi kao sto je onaj mentalni idiot Djipke,se nasladjuju,prozivaju te i ismijavaju te..
Jeb em i lijevu i desnu stranu uprave,i ove sto hoce bolje i ove sto opstruiraju. Nabijem ih sve na ku rac.
Nije bitno sto smo spori,losi,tehnicki mocni ali trcat ce neko drugi.... nista nije bitno do toga,da smo stvorili sliku kluba takvu,da nas se niko ne boji.
Halo ba trpali smo Zrinjskom po 4 i 5 komada. Borac nam bio redovna musterija.Velez 20 godina ne znam jel boda uzeo.
Na sta smo klub sveli. Svaka nam cast svima. Poserem nam se u usta.

:thumbup:

Sve dok nakon ovakve utakmice protiv Zrinjskog 90% stadiona aplaudira igracima nismo zasluzili nista bolje. Ovakvim ponasanjem direktno smo sveli klub na prosjek jer ocigledno vecina navijaca ni ne ocekuje pobjedu protiv Zrinjskog na Grbavici. To je problem u nasem mentalitetu koji se izgradio zadnjih 4-5 sezona.

Mentalitet pobjednika nije aplauz nakon lose igre. Mentalitet pobjednika znaci da svaki igrac, svaki navijac, od prvog do posljednjeg ulazi u utakmicu sa jednim ciljem, a to je pobjeda. Na Grbavici moramo igrati agresivno, na noz, pa makar pola tima bili juniori. Nema zadovoljstva prosjecnoscu.

Nakon lose tekme mora se znati izraziti nezadovoljstvo. Nije normalno aplaudirati nakon igre koja ne zadovoljava standarde kluba kao sto je Zeljo. Sta mislite kako se igraci osjecaju nakon takvih aplauza? Bez ikakvog pritiska. Nemaju razlog da se bore vise, jer im se tapse bez obzira na rezultat.

Zeljo je najtrofejniji klub u drzavi sa najvise navijaca. Moramo vratiti taj pobjednicki mentalitet. Nije dovoljno biti zadovoljan prisustvom na terenu, mi moramo traziti pobjedu u svakoj utakmici. Tek tad ce se stvari promijeniti i tek tad cemo vidjeti napredak.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 23 sep 2024, 17:22

Mamba21 je napisao/la:

Pa ovo trubim od kraja tekme,svi se hvataju za famozni 88 minut i penal. Pa brate sto nisi utrpao 3 do 88 minuta.
Svi su podbacili,ama bas svi. Ako ih pojedinacno nabrajas milion gresaka su pravili.
Pa pametnom je dosta da se pogleda kraj tekme i statistika.
U srijedu maximalno ozbiljno shvatiti i izaci na teren kao da sutra ne postoji.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: kontra, Levin i 48 gostiju.