FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

zeljovac21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovac21 » 24 sep 2024, 10:59

Coricu hocemo pobjedu !

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2024, 11:02

Hocu i ja janjetine....

Ja nmg vjerovat sta ljudi pisu...cuj sto nismo dali 3 gola zrinskom do 88... :tokralju:

Pitari su favorit i to poprlican, kako ne shvatate da smo mi trenutno jos uvijek bar svije sptenice ispod vodeceg trojca...

Bod na derbiju je cilj, ako ih dobijemo kojim slucajem jos bolje

Jedan mjesec pisu bitno je mlade nebitan rezultar, onda iduci mjesec bez ikakvog osnova traze titulu...
=\_1921_/=

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 24 sep 2024, 11:04

ManijakDo je napisao/la:
24 sep 2024, 10:55
Ja iskreno nemam nista protiv Corica, a neke stvari sto se tice taktike, odnosa igraca, trke mora popraviti. Ne moze igrac biti statican, ne moze se lopta vracati nazad s kim god da se igra. Sistem igre se mora mijenjati, a uostalom rezultati diktiraju da li trener treba ostati ili ne. Vec smo puno bodova kuci izgubili a to nije nikako dobro.

Ono što meni najviše smeta je da je trener bio bilo koji bivši igrač, dosad bi mu se našlo milion mana, da ne zna da priča, da je seljak i slično, sto puta bi se tražio otkaz. Utakmica protiv GOŠK-a je pokazala da igramo loše, tu utakmicu smo pobijedili samo jer je GOŠK imao igrača manje od 15te minute. Ova protiv Zrinjskog pokazala totalno promašenu taktiku, nedostatak igrača U21, zavaljivanje Mahmića, glumljenje vjetrenjača od pojedinih igrača. Kada Ćorić zamijeni igrača, ma koji to bio, čim se razmaše rukama, imaće moju podršku tama tu utakmicu izgubio 5:0.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2024, 11:05

zeljovac21 je napisao/la:
23 sep 2024, 20:39
Nabijem na k sviju koji su nas doveli do toga da budemo lafo "realni" i da nam je poraz kuci od Zrinjskog normalna stvar. Da nam je borba za evropu vrh. Sve uprave i rukovodstvo zadnjih godina koje su dovele do ovoga natakarim na ****. A najgori smo mi navijaci sto satro prihvatamo te stvari.
Pa eto ti nemoj prihvatit, nadaj se ligi prvaka sa ovim rosterom

Uostalom piso sma milion puta da mi sebi ne smijemo dozovliti da nam je rezultat nebitan...a ta praksa je pocela od misimovica

I 90% raje je to podrzavalo...i onda sad belaj, ne kontam sta je belaj? Htjeli ste da furamo neku pricu a rezultat manje vise..jel tako? Jeste
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 24 sep 2024, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 24 sep 2024, 11:06

Moj Denise... tim mentalitetom teško da ćeš ostati sa zimskim stvarima u Sarajevu.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 24 sep 2024, 11:08

Hrasno15 je napisao/la:
24 sep 2024, 10:54
CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
24 sep 2024, 10:15
Ejnur je napisao/la:
24 sep 2024, 00:04
Jel ima neko ovde da se razumije oko ovih budzetskih para,vlada kantona Sarajeva je izdvojila 5 miliona za izgradnju juga i ako ih ne utrose u ovoj godini sta se desava sa tim parama i projekotom opcenito ?
Ionako budžet za narednu godinu bude usvojen oko marta, tako da ne bi trebalo biti problema. U suprotnom, ima i rebalans da se to zakonski ispegla.
Što se tiče budžeta, on se mora potrošiti u tekućoj godini, ako budžet za slijedeću godinu ne bude usvojen do kraja ove godine, prelazi se na privremeno finansiranje, tada se ne rade kapitalni projekti nego samo osnovno funkcionisanje, plate, porezi i ostala davanja. Ako su sredstva od Kantona planirana u budžetu za ovu godinu moraju biti isplaćena od strane Kantona do 31.12.2024, inače se mora pisati obrazloženje zašto to nije utrošeno. Nakon toga ta stavka se može eventualno naći u nekom rebalansu budžeta slijedeće godine, jer nije realno da bude u budžetu za slijedeću godinu ako se već nalazi u ovogodišnjem. Tako da ukoliko se ta sredstva ne utroše do 31.12.2024 nema nikakvih garancija da će biti dostupna slijedeće godine.

Izjava Ćorića prava gubitnička. Ako je on tražio ove igrače i dobio ih ovakva izjava je u najmanju ruku bezobrazna. Ako je ovo mladi i moderni trener, onda je bolje da su Gospodina Đurbuzovića ostavili da radi još jednu sezonu
Znaci postoji dobra mogucnost da budemo prevarani od strane politike za juznu tribinu ako se ove godine ne krene u neku realizaciju,a obzirom da jos uvijek projekat juga nije ugledao svijetlo dana tesko da mi mozemo ista uraditi za 3 mjeseca...

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 24 sep 2024, 11:17

invincible1921 je napisao/la:
24 sep 2024, 11:05
Nabijem na k sviju koji su nas doveli do toga da budemo lafo "realni" i da nam je poraz kuci od Zrinjskog normalna stvar. Da nam je borba za evropu vrh. Sve uprave i rukovodstvo zadnjih godina koje su dovele do ovoga natakarim na ****. A najgori smo mi navijaci sto satro prihvatamo te stvari.

Uostalom piso sma milion puta da mi sebi ne smijemo dozovliti da nam je rezultat nebitan...a ta praksa je pocela od misimovica

I 90% raje je to podrzavalo...i onda sad belaj, ne kontam sta je belaj? Htjeli ste da furamo neku pricu a rezultat manje vise..jel tako? Jeste
Ne znam o cemu ti pises. Mi imamo trenutno sasvim dobar roster. Jedini problem je u21, a i tu se ima jos igraca u omladinskom pogonu nije Sabic jedini. Znaci to je do struke. A to sto ti pokusavas da pravis od Zrinjskog i Sarajeva da je Real Madrid to je tvoja stvar. I ova pressica pred derbi Coric ne zna gdje je dosao ocigledno.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 24 sep 2024, 11:18

Nije tako. Ne znam sto potezes pricu misimovica ni tad se nije bilo zadovoljno sto nismo osvojili titulu, ali smo bili direktni konkurentni. A ti prihvati onda i aplaudiraj upravi sto je cilj 4 mjesto, pravi mentalitet nema sta. Mi smo Zeljo, mi se moramo boriti za titulu sve ostalo je neuspjeh i tacka.
Zadnja izmjena: zeljovac21, dana/u 24 sep 2024, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 sep 2024, 11:18

Ne kontam zašto kod drugog gola Zrinjskog DVANAEST minuta prije kraja naša dva štopera stoje u napadu za vrijeme našeg pozicionog napada kao da je zadnja minuta utakmice pa ono moraš bunarit, a ne da imaš još hladno 12 minuta da izjednačiš. Pretpostavljam da je instrukcija sa klupe jer su Cavnić i Karamarko preko pola minute za vrijeme izgradnje našeg napada stajali tamo, sumnjam da im Ćorić ne bi rekao da se vrate nazad da nije bila instrukcija. Totalno bespotrebno, nije uopšte bilo potrebe za tolikom količinom žurbe. I naravno tu primamo gol, a o dodavanju Galića zbog kojeg smo također primili gol iz te situacije je suvišno govoriti, toliko glup potez da NEOMETAN prvo se uopšte odlućiš za takav pass, a bukvano nigdje nikog oko tebe, drugo saigrači su ti predaleko za takav tip dodavanja, treće sredina je prekrcana igračima Zrinjskog u tom trenutku i sigurno će ti presjeći loptu.

Dakle da sumiramo, štoperi negdje od 89:20 minute su u napadu jer je faul za nas i idemo na ubačaj za nas iz slobodnog udarca, Zrinjski čisti loptu i ona ide u aut u 89:34. Vraćaju se Cavnić i Karamarko (koji dodatno kaska) tek nekad oko 90:20 u odbranu:

toliko glup potez da NEOMETAN prvo se uopšte odlućiš za takav pass, a bukvano nigdje nikog oko tebe
slika
drugo saigrači su ti predaleko za takav tip dodavanja, treće sredina je prekrcana igračima Zrinjskog u tom trenutku i sigurno će ti presjeći loptu.
slika

slika

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2024, 11:21

ManijakDo je napisao/la:
24 sep 2024, 11:17

Ne znam o cemu ti pises. Mi imamo trenutno sasvim dobar roster. Jedini problem je u21, a i tu se ima jos igraca u omladinskom pogonu nije Sabic jedini. Znaci to je do struke. A to sto ti pokusavas da pravis od Zrinjskog i Sarajeva da je Real Madrid to je tvoja stvar. I ova pressica pred derbi Coric ne zna gdje je dosao ocigledno.
Mi imamo bolji roster nego prosle godine kad smo zamalo ispali

Nas roster nije ni blizu vodeceg trojca...mozemo se zavarabt kolko hocemo al to je cinjnica
=\_1921_/=

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 24 sep 2024, 11:21

Ejnur je napisao/la:
24 sep 2024, 11:08
Hrasno15 je napisao/la:
24 sep 2024, 10:54
CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
24 sep 2024, 10:15

Ionako budžet za narednu godinu bude usvojen oko marta, tako da ne bi trebalo biti problema. U suprotnom, ima i rebalans da se to zakonski ispegla.
Što se tiče budžeta, on se mora potrošiti u tekućoj godini, ako budžet za slijedeću godinu ne bude usvojen do kraja ove godine, prelazi se na privremeno finansiranje, tada se ne rade kapitalni projekti nego samo osnovno funkcionisanje, plate, porezi i ostala davanja. Ako su sredstva od Kantona planirana u budžetu za ovu godinu moraju biti isplaćena od strane Kantona do 31.12.2024, inače se mora pisati obrazloženje zašto to nije utrošeno. Nakon toga ta stavka se može eventualno naći u nekom rebalansu budžeta slijedeće godine, jer nije realno da bude u budžetu za slijedeću godinu ako se već nalazi u ovogodišnjem. Tako da ukoliko se ta sredstva ne utroše do 31.12.2024 nema nikakvih garancija da će biti dostupna slijedeće godine.

Izjava Ćorića prava gubitnička. Ako je on tražio ove igrače i dobio ih ovakva izjava je u najmanju ruku bezobrazna. Ako je ovo mladi i moderni trener, onda je bolje da su Gospodina Đurbuzovića ostavili da radi još jednu sezonu
Znaci postoji dobra mogucnost da budemo prevarani od strane politike za juznu tribinu ako se ove godine ne krene u neku realizaciju,a obzirom da jos uvijek projekat juga nije ugledao svijetlo dana tesko da mi mozemo ista uraditi za 3 mjeseca...

Budžet je takav, važi za tekuću godinu, zato ove državne institucije i firme pred kraj godine, troše preostala sredstva na razne načine, što se nas tiče, ne znam šta je uslov za isplatu sredstava, jeli to građevinska dozvola ili nešto drugo. Budžet za slijedeću godinu bi trebalo da se planira i pravi nekad sad a da bude usvojen u decembru, pošto smo mi već dobili sredstva u ovogodišnjem nije normalno da u budžetu bude stavka, projekat južne tribine ako ne bude počet u 2024. S obzirom da su ove godine lokalni izbori, ako dođe do promjene vlasti, pitanje je hoće li budžet biti usvojen do kraja godine. Sad teoretski ako budžet ne bude usvojen do nove godine, postoji mogućnost da se opet uvrsti ova stavka u novi budžet pa da to važi za 2025. U svakom slučaju najbolje bi bilo da pare se uplate do kraja godine

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2024, 11:24

24 sep 2024, 11:18

Nije tako. Ne znam sto potezes pricu misimovica ni tad se nije bilo zadovoljno sto nismo osvojili titulu, ali smo bili direktni konkurentni. A ti prihvati onda i aplaudiraj upravi sto je cilj 4 mjesto, pravi mentalitet nema sta. Mi smo Zeljo, mi se moramo boriti za titulu sve ostalo je neuspjeh i tacka.
Nisam reko da je on kriv nego sam uzeo tu eru kao inicijalni momenat

Pa sve to sto si napiso 90% raje je trazilo nemoj sad da se lazemo. Imaju fino i postovi i drustvene mreze....kad smo i imali neke sanse za rezultstske uspjehe bila je bitna stabilizacija, stadion, stolice, karte, mladi igraci, ma sve je bilo bitno samo rezultat nije...

...i sad kad smo u kanalu E SAD JE REZULTAT BITAN :crazy:

Rezultata nema i nece ga bit, ja bi se sad prije kladio da cemo docekat 20 godina bez titule nego da necemo
=\_1921_/=

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 sep 2024, 11:25

Imamo dobar roster za nekog cetvrtog mjesta sve preko je premija
Bez obzira na rezultat podrska treneru Coricu, jer prije svega igramo lopte i ne nabijamo vise gore dole
Postoji neka vizija, plan i program i nema nista napamet
Siguran sam da ima jos nekih igraca poout Samtosa da bi jos vise bodova uzeli
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2024, 11:28

NoDi80 je napisao/la:
24 sep 2024, 11:25
Bez obzira na rezultat podrska treneru Coricu, jer prije svega igramo lopte i ne nabijamo vise gore dole
Tako je Nodi :thumbup:

Napredak je poprlican ali to i dalje nije ni blizu Zrinskom Borcu i Pitarima...pa i da imamo santosa opet ne bi bilo.
=\_1921_/=

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 24 sep 2024, 11:31

24 sep 2024, 11:21
ManijakDo je napisao/la:
24 sep 2024, 11:17

Mi imamo bolji roster nego prosle godine kad smo zamalo ispali

Nas roster nije ni blizu vodeceg trojca...mozemo se zavarabt kolko hocemo al to je cinjnica
Pa znas li ti da taj Zrinjski nije ni upola jaci nego prosle sezone. Pogledaj ko im je otisao, ko je povrijdjen.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 24 sep 2024, 11:33

Podrška nije upitna, ali napredak nije toliko velik. Ne mislim tu na Arapa trenera i Akrapovića, kada je Đurbuzović bio trener igra nije bila puno lošija a sada su dovedena pojačanja koja je trener tražio

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 24 sep 2024, 11:34

24 sep 2024, 11:24

Pa sve to sto si napiso 90% raje je trazilo nemoj sad da se lazemo. Imaju fino i postovi i drustvene mreze....kad smo i imali neke sanse za rezultstske uspjehe bila je bitna stabilizacija, stadion, stolice, karte, mladi igraci, ma sve je bilo bitno samo rezultat nije...

Rezultata nema i nece ga bit, ja bi se sad prije kladio da cemo docekat 20 godina bez titule nego da necemo
Ali stani, na kraju zasto je i smijenjen taj upravni odbor nego zato sto nije bilo rezultata..

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 24 sep 2024, 11:38

braco je napisao/la:
Ne kontam zašto kod drugog gola Zrinjskog DVANAEST minuta prije kraja naša dva štopera stoje u napadu za vrijeme našeg pozicionog napada kao da je zadnja minuta utakmice pa ono moraš bunarit, a ne da imaš još hladno 12 minuta da izjednačiš. Pretpostavljam da je instrukcija sa klupe jer su Cavnić i Karamarko preko pola minute za vrijeme izgradnje našeg napada stajali tamo, sumnjam da im Ćorić ne bi rekao da se vrate nazad da nije bila instrukcija. Totalno bespotrebno, nije uopšte bilo potrebe za tolikom količinom žurbe. I naravno tu primamo gol, a o dodavanju Galića zbog kojeg smo također primili gol iz te situacije je suvišno govoriti, toliko glup potez da NEOMETAN prvo se uopšte odlućiš za takav pass, a bukvano nigdje nikog oko tebe, drugo saigrači su ti predaleko za takav tip dodavanja, treće sredina je prekrcana igračima Zrinjskog u tom trenutku i sigurno će ti presjeći loptu.

Dakle da sumiramo, štoperi negdje od 89:20 minute su u napadu jer je faul za nas i idemo na ubačaj za nas iz slobodnog udarca, Zrinjski čisti loptu i ona ide u aut u 89:34. Vraćaju se Cavnić i Karamarko (koji dodatno kaska) tek nekad oko 90:20 u odbranu:

toliko glup potez da NEOMETAN prvo se uopšte odlućiš za takav pass, a bukvano nigdje nikog oko tebe
slika
drugo saigrači su ti predaleko za takav tip dodavanja, treće sredina je prekrcana igračima Zrinjskog u tom trenutku i sigurno će ti presjeći loptu.
slika

slika
Joj Braco ne radi mi to,taman sam Zrinjski koliko toliko zaboravio...
Po meni glavni krivac za Zrinjski je Coric,ako je vec trazio u21 u Mahmicu,onda ga je trebao koristiti kao stopera a ne kao beka,na beka je mogao stavit i Radinovica ako mu je vec bila potrebna visina za centarusteve.
Svaka cast za analizu Braco.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2024, 11:39

24 sep 2024, 11:34
24 sep 2024, 11:24

Ali stani, na kraju zasto je i smijenjen taj upravni odbor nego zato sto nije bilo rezultata..
Pa jest ali je to bilo i licemjerno od raje

Zato sto su svi govorili nebitan rezultat a ustvari kontali u sebi "Ma bicrmo dobri ko god bude igro pa mi smo Zeljo"....e onda kad su vidjeli da to nije bas tako odjednom su se sjetili da im je svima rezultat itrkako bitan..i AJJ STA JE OVO ISPADOSMO
=\_1921_/=

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 24 sep 2024, 11:50

24 sep 2024, 11:28
NoDi80 je napisao/la:
24 sep 2024, 11:25
Tako je Nodi :thumbup:

Napredak je poprlican ali to i dalje nije ni blizu Zrinskom Borcu i Pitarima...pa i da imamo santosa opet ne bi bilo.
Borimo se mi ovako za titulu već 11 godina. Na svaku lošu utakmicu pljujemo po našim igračima, tjeramo uprave (neke je i trebalo otherati doduše), tjeramo trenere, svake godine druga ekipa... itd itd

Pa raja, neće igrači više da dođu u Željezničar. Mašić je otišao u Zrinjski da bude 4ti štoper a nije htio kod nas da bude prvi. Zašto i koliko je takvih?

Raspadamo se svakih 6 mjeseci i očekujemo nešto. Nije tu samo novac bitan. Na ovakav naćin nećeš doći ni do kvalitetnih igrača, ni trenera, ni SD. Možemo očekivati samo kojekakve ublehe.

Roster nemamo, ne možemo ni formaciju kvalitetno da promijenimo. Bolji je od prošle sezone ali je to uvijek još daleko od titule. Veliko je pitanje koliko bi ovih igrača bilo u početnom sastavu Borca, Zrinjskog ili Sarajeva. Dodatno me zanima koji od ovih igrača bio zapravo želja Rahimića i Ćorića?!

Koji će to ozbiljan investitor doći u nestabilan klub. Možda Cerić?!

Da budem iskren, meni je bilo prosto nevjerovatno da su Rahimić i Ćorić uopšte pristali da preuzmu funkcije u Klubu, vrlo hrabro sa njihove strane. Tako da, podrška do kraja obojici kakav god rezultat da bude.

Mislim da titulu ove godine ne možemo napasti, Evropa je cilj i utakmica sa Posušjem je utakmica sezone koju moramo dobiti.
Klub se mora stabilizovati u svakom pogledu. Drugog naćina nema.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Bing [Bot], Levin, mnon46, zeljooo13 i 61 gost.