Premijer liga BiH - aktuelno

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la admin » 24 sep 2024, 11:00

Virtu4l je napisao/la:
24 sep 2024, 10:51
admin je napisao/la:
24 sep 2024, 10:35
Cijena građevinskog kvadrata na Grbavici je bar 1000 KM. Sto je sasvim logicno za građevinsku zonu gdje na tom kvadratu možeš napraviti još 10 kvadrata koji se prodaju po minimalno 6.000 KM.

Bas si ga odvalio s tim 100-150 km, to da postoji bila bi tuča za svaki centimetar.

Govorim o velikom zemljištu, 10.000+ m2, ne o manjim placevima koji su logično nešto skuplji.
Ma nema to veze, i dalje je to smiješna cifra za najjaču stambenu zonu u glavnom gradu. Grbavica je skuplja od kvadrata kod Vječne vatre jer možeš podići duplo više spratova.

S druge strane, jesi u pravu da je to samo 10% investicije ili manje. Jer opet kvadrat gradiš po bar 2000, a na Grbavici bi se moglo bar 7-8 spratova i bar 2-3 prema dole, tj sigurno imaš 15.000 km investicije po kvadratu. Doduše i bar 50.000 kad prodajes.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 sep 2024, 11:02

AVNOJ je napisao/la:
24 sep 2024, 10:49
Suštinski, konkretno šta napisati, kakvu rapravu voditi sa osobom koja se predstavlja kao građevinac a izvali takvu glupost od 10% a jednostavan primjer ne može da shvati odnosno pokušava da ga predstavi smiješnim a zatim se bavi specifičnostima i uticajima na projekte i samu realizaciju istih.

Da pojednostavimo, navedi mi jedan primjer, jedan veliki projekat, dakle veću zgradu, tržni centar, gdje je zemljište koštalo više od 10% ukupne investicije. Nađi ga.

Pitaj ljude iz ANS koliko je vrijedilo zemljište Magrosa a koliko je Al Shiddi uložio u SCC. ;)

Smiješan si kao i uvijek.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 sep 2024, 11:05

admin je napisao/la:
24 sep 2024, 11:00
S druge strane, jesi u pravu da je to samo 10% investicije ili manje. Jer opet kvadrat gradiš po bar 2000, a na Grbavici bi se moglo bar 7-8 spratova, tj sigurno imaš 15.000 km investicije po kvadratu. Doduše i bar 50.000 kad prodajes.

15 zgrada smo napravili u posljednjih 10 godina i nikad, ali nikad, konačna investicija nije dobacila do 10% vrijednosti zemljišta. Znaš gdje sam i znaš kakve su ovdje cijene u odnosu na Sarajevo i BiH.

Nego je problem u ovim kvazi-stručnjacima koji mi navode primjere iz Istre i prvi red do mora navode kao pravilo a ne kao izuzetak.
Voli te tvoje Sarajevo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 sep 2024, 11:08

Virtu4l je napisao/la:
24 sep 2024, 11:05
admin je napisao/la:
24 sep 2024, 11:00
S druge strane, jesi u pravu da je to samo 10% investicije ili manje. Jer opet kvadrat gradiš po bar 2000, a na Grbavici bi se moglo bar 7-8 spratova, tj sigurno imaš 15.000 km investicije po kvadratu. Doduše i bar 50.000 kad prodajes.

15 zgrada smo napravili u posljednjih 10 godina i nikad, ali nikad, konačna investicija nije dobacila do 10% vrijednosti zemljišta. Znaš gdje sam i znaš kakve su ovdje cijene u odnosu na Sarajevo i BiH.

Nego je problem u ovim kvazi-stručnjacima koji mi navode primjere iz Istre i prvi red do mora navode kao pravilo a ne kao izuzetak.
Ja se slažem s tobom, samo sto si za deset puta umanjio iznose. Iz ugla sporta, to je možda i najbitnije, jer se radi o projektu na kojem se može zaraditi 50-100 miliona (a ne 1-2 miliona prodajom, kao sto kažeš), sto je najveće bogatstvo kluba i najveći problem za klub u zadnjih 15 godina.

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 24 sep 2024, 11:17

Zbog ove Ćorićeve šuplje "mirni smo, utakmica ko i svaka druga" postajem sve sigurniji u sutrašnji kec. U većini slučajeva kad se sa takvim stavom uđe u derbi popišan se izlazi.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 24 sep 2024, 11:28

slika

:urnebes: :urnebes:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 24 sep 2024, 11:31

hordasDoboj je napisao/la:
24 sep 2024, 11:28
slika

:urnebes: :urnebes:
:rol: :rol:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 sep 2024, 11:36

admin je napisao/la:
24 sep 2024, 11:08
Ja se slažem s tobom, samo sto si za deset puta umanjio iznose. Iz ugla sporta, to je možda i najbitnije, jer se radi o projektu na kojem se može zaraditi 50-100 miliona (a ne 1-2 miliona prodajom, kao sto kažeš), sto je najveće bogatstvo kluba i najveći problem za klub u zadnjih 15 godina.
Ne, nego ti i ja ovdje nismo na istoj talasnoj dužini. Ti pričaš o zemljištu sa idealnim uslovima za gradnju, od lokacije do urbanističko-tehničke dokumentacije, koeficijenta izgrađenosti i spratnosti. Nećemo stadion praviti na Sebilju.

Tu kao prvo, nema odgovarajućeg zemljišta, a to što Željo ima je tako kako je, neko je prije 70 godina to obezbijedio i danas Željo ima ono što ima. Na taj plac se kao što kažeš gleda kao na veliki projekat koji može donijeti stotine miliona, ali niko to nije imao u vidu prije 75 godina kad su se krpili da obezbijede to zemljište.

Ja pričam o zemljištu za stadion, koji ne može biti na takvim lokacijama. Takvog zemljišta više nema, a ako ga i ima fizički, opterećeno je raznoraznim teretima, restitucijom i svakakvim zabilježbama. Tu se bager neće pojaviti za tvog i mog života. Pričam o livadi na kojoj ćeš napraviti stadion, takav plac ne moože koštati više od 100€/m2.

To zemljište ne mora biti obuhvaćeno prostornim planom i može mu se promijeniti namjena jer je to od opšteg interesa i tu ne bi bilo nikakvih problema.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 sep 2024, 11:38

Da ste gledali press i vidjeli u kakvom tonu je rekao "da bi bio zadovoljan sa šest bodova" shvatili bi da ponovo ispadate glupani.
Voli te tvoje Sarajevo.

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 24 sep 2024, 11:43

Virtu4l je napisao/la:
24 sep 2024, 11:38
Da ste gledali press i vidjeli u kakvom tonu je rekao "da bi bio zadovoljan sa šest bodova" shvatili bi da ponovo ispadate glupani.
Pocelo je kmecanje.
To je kada te se svi boje VELIKO SARAJEVO i mali zeljo
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 24 sep 2024, 11:46

Virtu4l je napisao/la:
Dobro ba, stručnjak, pusti nas da se zayebavamo pred derbi. Jesil' se ti ikad sa rajom zezao?

Nije forum život Virtoni. :nene: :kafa:

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 24 sep 2024, 11:51

Pendulum je napisao/la:
24 sep 2024, 11:46
Virtu4l je napisao/la:
Dobro ba, stručnjak, pusti nas da se zayebavamo pred derbi. Jesil' se ti ikad sa rajom zezao?

Prvo da naucimo tonove i da iste znamo prepoznati. Tek tada cemo moci da razumijemo Virtualnog. Nismo na istim talasnim duzinama :kafa:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Marko1905
Kontakt:

Post Postao/la Marko1905 » 24 sep 2024, 11:52

killafrommanilla je napisao/la:
24 sep 2024, 10:28
Vanja8 je napisao/la:
24 sep 2024, 10:16
SudoHusika je napisao/la:
24 sep 2024, 10:01
Žuti karton za pogibeljan start koji može prouzrokovati kraj karijere. Ovo je katastrofa...
I sto je najgore, nigdje kazne za sudije, nema ih cak ni u najavi, ai portali sute, ni jedan da se oglasi, da insistira na ovakvim stvarima, da kao novinari, traze odgovore...
Jok, sute ko da je bila predstava Bambi za djecu bez roditelja...
Strasno...

Nije stvar , sto je u pitanju Fk Sarajevo, ovi zasticeni mesari rade sto zele, sutra ce iskasapiti Jabera, Milaka,Hadzikica,Topica...
Pa pogledajte sta godinama radi ona sirovina Herera, srecom jos nije niko unakazio, ali ko kaze da to nece uraditi vec u ovom kolu kao i ovaj makedonski mesar...
Ali cekacemo ga da se pojavi na Kosevu...
Ne bih se ja sekirao za Topica i ove s lentom. Na njima se qrc ne ostri zadnjih 20 godina.

Bas bih volio kad bi neko izvukao statistiku koliko su timova naceli penalom kuci kada ne ide. Tj da je recimo prvi ili drugi gol penal za Zrinjski.

Pa da uporedimo to s drugim klubovima. Zato se nemoj Vanja sekirati da ce neko njih pokrasti ili iskasapiti.
Koji bolidi majko draga :clap: ,ali zgodni za rukovanje :D
Volim Mostar pa makar i vaki

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 24 sep 2024, 11:52

admin je napisao/la:
24 sep 2024, 10:35
Virtu4l je napisao/la:
24 sep 2024, 09:40
AVNOJ je napisao/la:
24 sep 2024, 09:17

Naravno da će svako ko ti odgovori na post i ukaže na gluposti koje pišeš automatizmom postati neko ko se bavi "analizom tebe i tvog pisanja" jer je to tvoj maksimum i floskula koja prolazi u odgovorima ostalim anonimusima.

Osvruno sam se na tvojih 10%, glupost koju niko ko je bar kafu u AG-u popio, ne bi napisao a kamo neko građevinske struke ali eto ti si uspio i opet, naravno, nesvjestan u svom sljedečem postu pobio sve to napisano.

Ako nogometni stadion nije izuzetak a FK Sarajevo ne nosi toliko specifičnost ne znam koji bi onda to drugi projekat mogao biti.

Opet ti kažem, bavi se nečim drugim i ne petljaj se đe' ti nije mjesto.

Znači ponovo ništa suštinski nisi napisao, samo i dalje opsesija mojim likom i djelom.

Ništa Istra i infantilno poređenje sa fudbalskim stadionom? :rol:

Moraš malo smanjiti sa tim fanatizmom, znam kako se osjećaš, ali nisi ni prvi ni posljednji koje sam ispljeskao na ovom forumu.
Cijena građevinskog kvadrata na Grbavici je bar 1000 KM. Sto je sasvim logicno za građevinsku zonu gdje na tom kvadratu možeš napraviti još 10 kvadrata koji se prodaju po minimalno 6.000 KM.

Bas si ga odvalio s tim 100-150 km, to da postoji bila bi tuča za svaki centimetar.
Govorimo o specifičnostima i izuzetcima, ako nogometni stadioni ili općenito sportki objekti nisu izuzetci onda ne znam šta bi to tačno trebalo biti. Poslovno stanbeni kompleksi cijenu zemljišta gotovo da zanemaruju jer je ona nekad ispod 5%, danas se sve više vrijednost nekretnina određuje nekim drugim stvarima a sve manje lokacijom gdje investitori i ulagači na raznorazne načine pokušavaju da privuku kupce i izvuku novac.
Primjer Istre za koju se ovaj uhvati ko' pijan plota je samo jedan od faktora kojih ima na stotine koju utiču na cijenu ukupne investicije.
Sportki kopleksi su obično objekti od javnog značaja i samim tim večina njih nekad ima i manju vrijednot od samog uloganja u iste.
Vrijednost nekog objekta nije u novcu koji je uložen za izgradnju istog nego njegova cijena koju je neko spreman da plati.
U Sarajevu trenutno memaš prostor da bi napravio stadion koji bi imao veču vrijednost nakon što bude završen u odnosu na uložena sredstva, možeš napravit negdje na periferiji Grada gdje će isti biti korišten nekoliko sati sedmično i bez ikakve vrijednosti i samom tim ako bi utrošio 20mil za izgradnju za zemljište dao 3 mil na kraju bi imao građevinu vrijednu 10 mil i opet zemljište od 3 mil što na kraju ispade skoro 30%, ali kako nekom objasniti svu kompleksnost građevinarstva lad ne razumije.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 24 sep 2024, 12:07

TurkishAirlines je napisao/la:
24 sep 2024, 11:51
Pendulum je napisao/la:
24 sep 2024, 11:46
Virtu4l je napisao/la:

Prvo da naucimo tonove i da iste znamo prepoznati. Tek tada cemo moci da razumijemo Virtualnog. Nismo na istim talasnim duzinama :kafa:
Ma yebe mi se za ton kojim je šta rekao - dobra slika tj. dobra zayebancija i to je to.

A on, stručnjak, poletio da nekoga naziva "glupanima" i da "brani" sliku tj. izjavu trenera. :facepalm:

OldTownDistrict
Kontakt:

Post Postao/la OldTownDistrict » 24 sep 2024, 12:17

....sve drugo će proći!

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 24 sep 2024, 12:19

Ali ova seljačka šatro skromnost na fazon Osima ahhahahahahahahaha pa ko ove može popušit jbg hahahahahaha

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 24 sep 2024, 12:30

OldTownDistrict je napisao/la:
24 sep 2024, 12:17
Objektivni “stručnjak”

https://www.klix.ba/sport/nogomet/andju ... /240923131
Ima li snimak situacije, meni taj start sa tribina uopste nije izgledao toliko krvnicki koliko se ovde prica. Vidim neki vec unapred znaju stepen povrede iako ovde pise da tek danas ide na snimanje, zanimljivo.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 sep 2024, 12:30

Skupština FK Sarajevo održava se danas: Predsjednik Ismir Mirvić želi kadrovski ojačati Bordo tim

Skupština Bordo tima održat će se danas u glavnom gradu BiH. Kako saznajemo, prvi čovjek kluba želi kadrovski ojačati tim sa Koševa.

Poslije dugo vremena FK Sarajevo će dobiti i generalnog direktora koji će zamijeniti Ajlu Alimanović.

Također, bit će imenovano još nekoliko osoba u strukture kluba. Abdulah Ibraković, bit će prvi savjetnik predsjednika Mirvića.

Više vijesti bit će poznato tokom dana.

🤣😭😂🤣😂😭🤣

Jaoooo
Ovo ne znaju gdje gone ....

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Balorda, Giuseppe1, Pablo11, Proximic, Rule_hz, VivaLaLiberta, zeljovolimte i 33 gosta.