FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Nas na ovoj poziciji ternutno drže isključivo pobjede u gostima. E sad raspored je takav da je vrlo vrlo nerealno očekivati ikakve bodove s gostovanja pa sve utakmice s Igmanom, možda.
Generalno ovaj dio prvenstva, odnosno raspored je takav da ćemo vrlo skoro vidjeti od čega smo i šta smo.
Prvi test je loše prošao( Zrinjski), ok idemo dalje. Nema tu više puno pametovanja niti vremena za ikakve kalkulacije. Na kraju ovog žestokog niza ( a možda i već na sredini haj ga znaj) Čorić će biti ili junak ili bivši. Ovo su one utakmice gdje moaš dati 100 % da bi uopće bio u utakmici i meni je drago u neku ruku da vidimo sada ko smo i što smo.
Generalno ovaj dio prvenstva, odnosno raspored je takav da ćemo vrlo skoro vidjeti od čega smo i šta smo.
Prvi test je loše prošao( Zrinjski), ok idemo dalje. Nema tu više puno pametovanja niti vremena za ikakve kalkulacije. Na kraju ovog žestokog niza ( a možda i već na sredini haj ga znaj) Čorić će biti ili junak ili bivši. Ovo su one utakmice gdje moaš dati 100 % da bi uopće bio u utakmici i meni je drago u neku ruku da vidimo sada ko smo i što smo.
- Bersaga
- Kontakt:
Nevjerovatan način razmišljanja. Jednostavno nećete ili ne želite da se pomirite sa realnošću. Gdje smo mi?
- Sramota je da FK Željezničar godinama nema igrače iz svog omladinskog pogona u prvom timu. Škola fudbala koja nam je donijela ozbiljnu zaradu. Šta mi danas imamo? Najveći naš poraz i jeste što smo se doveli u situaciju, da mi kao FK Željezničar kuburimo sa U21 pravilom.
- Gdje su nam trofeji, koliko puta smo bili prvaci i osvajači kupa u zadnjoj deceniji? Prije se "prepišavala" liga, osvajale se duple krune ali vrijeme koje je prošlo. Ekipe iz vrha tabele koje su u to doba bile su daleko više napredovale od nas. Ono što je prolazilo tada, sada ne prolazi.
- Koliko često igramo u Evropi? Svake prestupne godine a prije to nije smjelo doći u pitanje. Razlog je dijelom iznad napisan, imaš ekipe koje su fudbalski, politički i finansijski jači, još se pojavi ponekad zdrav sportski kolektiv koji iznenadi.
- Gdje su naši ljudi u vrhu saveza? Nema ih.
- Gdje su nam izlazni transferi? Nemamo ih.
- Imamo li homogenu strukturu u organizaciji kluba, gdje je većini (da ne kažem svima), klub na prvom mjestu? Nemamo.
- Uspjeli su klub dovesti u borbu za opstanak, treba li dalje šta spominjati?
Drugovi moji, Željo danas nije ništa drugo nego malo iznadprosječan bh. premijerligaš. Zahvaljujući nama navijačima smo tu za ovo "iznad". Jedina svijetla tačka evo godinama. Historija koju imamo, trofeji, navijači, potencijal generalno koji se može iskoristiti nam daje pravo da se nadamo da će jednog dana sve to biti posloženo. Za nas je vrijeme stalo, živimo od sjećanja i spominjanja šta je bilo u prošlosti. Da bi ciljali i očekivali da se stvari riješe na većim nivoima, moramo prvo počistiti i srediti svoju avliju. Sve ostalo je pogrešno.
SVI NA DERBI!
GAZI, GAZI, GAZI PITARE!
- Sramota je da FK Željezničar godinama nema igrače iz svog omladinskog pogona u prvom timu. Škola fudbala koja nam je donijela ozbiljnu zaradu. Šta mi danas imamo? Najveći naš poraz i jeste što smo se doveli u situaciju, da mi kao FK Željezničar kuburimo sa U21 pravilom.
- Gdje su nam trofeji, koliko puta smo bili prvaci i osvajači kupa u zadnjoj deceniji? Prije se "prepišavala" liga, osvajale se duple krune ali vrijeme koje je prošlo. Ekipe iz vrha tabele koje su u to doba bile su daleko više napredovale od nas. Ono što je prolazilo tada, sada ne prolazi.
- Koliko često igramo u Evropi? Svake prestupne godine a prije to nije smjelo doći u pitanje. Razlog je dijelom iznad napisan, imaš ekipe koje su fudbalski, politički i finansijski jači, još se pojavi ponekad zdrav sportski kolektiv koji iznenadi.
- Gdje su naši ljudi u vrhu saveza? Nema ih.
- Gdje su nam izlazni transferi? Nemamo ih.
- Imamo li homogenu strukturu u organizaciji kluba, gdje je većini (da ne kažem svima), klub na prvom mjestu? Nemamo.
- Uspjeli su klub dovesti u borbu za opstanak, treba li dalje šta spominjati?
Drugovi moji, Željo danas nije ništa drugo nego malo iznadprosječan bh. premijerligaš. Zahvaljujući nama navijačima smo tu za ovo "iznad". Jedina svijetla tačka evo godinama. Historija koju imamo, trofeji, navijači, potencijal generalno koji se može iskoristiti nam daje pravo da se nadamo da će jednog dana sve to biti posloženo. Za nas je vrijeme stalo, živimo od sjećanja i spominjanja šta je bilo u prošlosti. Da bi ciljali i očekivali da se stvari riješe na većim nivoima, moramo prvo počistiti i srediti svoju avliju. Sve ostalo je pogrešno.
SVI NA DERBI!
GAZI, GAZI, GAZI PITARE!
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
-
- Kontakt:
U pravu si, samo kontekst je promasen. Tada je bilo mnogo manje para u ligi, svi su kuburili kraj sa krajem i igrac se mogao prodati odnosno otici vani jz dva kluba u sustini, Zeljeznicara i Komsinica. Sada vise nije takva sitiacija, mozes otici dalje iz Radnika ako si dobar. Stanic takav kakav je bio je medju boljim bekovima lige, Gredic medju boljim krilima, da ne pricam o Muratovicu i Besliji. Sada smo u situaciji, kao sto covjek napisa, da Masic radije bira da ode u Zrinjski i bude cetvrti stoper ( Barisic, Sunjic, Jakovljevic ) nego da bude nas prvi stoper. Levati su politicki projekat, imaju zastitu na svim poljima i budzet za igrace sigurno dva - tri puta veci u odnosu na nas. Prosle sezone igrali grupe, pola ekipe je tu nekoliko godina, kupuju igrace i dovode likove koji su igrali rusku i austrijsku ligu za razliku od nas.BarbareZeljin je napisao/la: ↑23 sep 2024, 21:38Ma to je najveci problem,kao da imamo Ronalda i Messija pa eto nemoj da nam ko sta zamjeri. Malo nisu u formi. Treba samo podrska,najlakse pljuvati. Pa ko osim.Hajduka ima ovakvu podrsku na Balkanu.KONTRASVIH je napisao/la: ↑23 sep 2024, 17:16BarbareZeljin je napisao/la: ↑22 sep 2024, 22:10Mozda cu zvucati malo nadahnuto umjetnicki.
Sav jad i i bijeda u koju smo upali,sav ocaj kao kad toliko volis neku curu,a vidis kako je voda neki bolji i ljepsi,i onda shvatis koliko si mali i nebitan.... kad ti ona dva gola koja kao tane cijepaju onu zategnutu mrezu,potvrde da se zajebajes sa jacim od sebe i da sva ona patnja od tvoje igre,zavrsava sa dva TUF ,TUF projektila.... kraj.
Boli te,osjecas se posrano,pun ti **** vise svega,od novog razocarenja,novog budjenja i vracanja u realnost.
Nije vise bitan penal,**** vas penal. Precka i penal je sve sto smo mi uradili u toj utakmici.
Poenta je da nas 5 godina kara Velez,Zrinjski,Borac...
Mi na Grbavici se patimo godinama protiv puno slabijih,od ovih jacih niko nas se ne boji,cak ni 10 000 navijaca neipresionira vise ni Slogu,ni Siroki,a da ne pricamo Zrinjski.
E to je problem. Sto smo se doveli da smo goli kur ac.Mi smo sada u Bosni ono sto smo bili u Jugi. Iza velike cetvorke. Sramota je to i nasa i nase vlasti,i radost svima onima kojima smo bili trn u oku.
Mozda jedna glupa usporedba,ali mozda najbolje oslikava na sta smo mi sebe doveli.
Da ljudi kao sto je onaj mentalni idiot Djipke,se nasladjuju,prozivaju te i ismijavaju te..
Jeb em i lijevu i desnu stranu uprave,i ove sto hoce bolje i ove sto opstruiraju. Nabijem ih sve na ku rac.
Nije bitno sto smo spori,losi,tehnicki mocni ali trcat ce neko drugi.... nista nije bitno do toga,da smo stvorili sliku kluba takvu,da nas se niko ne boji.
Halo ba trpali smo Zrinjskom po 4 i 5 komada. Borac nam bio redovna musterija.Velez 20 godina ne znam jel boda uzeo.
Na sta smo klub sveli. Svaka nam cast svima. Poserem nam se u usta.
![]()
Sve dok nakon ovakve utakmice protiv Zrinjskog 90% stadiona aplaudira igracima nismo zasluzili nista bolje. Ovakvim ponasanjem direktno smo sveli klub na prosjek jer ocigledno vecina navijaca ni ne ocekuje pobjedu protiv Zrinjskog na Grbavici. To je problem u nasem mentalitetu koji se izgradio zadnjih 4-5 sezona.
Mentalitet pobjednika nije aplauz nakon lose igre. Mentalitet pobjednika znaci da svaki igrac, svaki navijac, od prvog do posljednjeg ulazi u utakmicu sa jednim ciljem, a to je pobjeda. Na Grbavici moramo igrati agresivno, na noz, pa makar pola tima bili juniori. Nema zadovoljstva prosjecnoscu.
Nakon lose tekme mora se znati izraziti nezadovoljstvo. Nije normalno aplaudirati nakon igre koja ne zadovoljava standarde kluba kao sto je Zeljo. Sta mislite kako se igraci osjecaju nakon takvih aplauza? Bez ikakvog pritiska. Nemaju razlog da se bore vise, jer im se tapse bez obzira na rezultat.
Zeljo je najtrofejniji klub u drzavi sa najvise navijaca. Moramo vratiti taj pobjednicki mentalitet. Nije dovoljno biti zadovoljan prisustvom na terenu, mi moramo traziti pobjedu u svakoj utakmici. Tek tad ce se stvari promijeniti i tek tad cemo vidjeti napredak.
Evo nije problem mi bio poraz od Sirokog,vidjelk se nesto.
Volim Denisa i puna podrska. Ali necu ba se pravim lud i da mi prica kako smo prvo poluvrijeme bili dobri. Sta smo bolan bili dobri.
Pa Denise mi nismo dobri ima 4 tekme.
65 minuta sa igracem vise se patimo protiv Goska.
Nemas cestite akcije protiv Sloge. Slobodu jedva dobijes.
Cuj kaze igrali smo sa Zrinjskim. Zajebao nas sudija.....
Opstruira ovaj,podmece onaj,zajebao nas onaj....
Mi smo postali predmet sprdnje. Nismo sigurni u trijumf prptiv najlosijih ekipa na svom terenu.
Bio je Zeljo poslije rata i 11 i 9 i 7,ali na Grbavici nimad niko nije bio favorit.
Gubili smo,tugovali,ali se znalo ko je Zeljo.
Dodje ti Muratovic,Beslija uniste te,pa onda kazu da im je najveca zelja igrati na Grbavici.
Zeljo je bio institucija i kad nije bio prvak,i prije titula.
Nek izgubimo jos milion puta,ali zelim da gledam Zelju koji ce napraviti 5 sansi,10 smislenih akcija.
Ja nikad nisam gledao Zelju na Grbavicj gdje ne moze da napravi 2 sanse za gol. Kao u zadnjih par godina sto sam gledao preko 20 puta.
Gredic 4 lijeve noge imao,Stanic isto tako,ali jarane ginuli su. Dao sam samo primjer ,a bilo je takvih jos more.
Mi na Kosevu mozemo izvuci bod,samo ako nas podcijene. Sta cemo ako bude jos jedna katastrofa jer su dimenzija vise.
I slazem se, lose smo odigrali, ali sta ocekivati kada se vise od pola ekipe borilo za opstanak ( Muftic, Galic, Hiros, Boljevic, Krpic, Mahmic ). Necu racunati Jabera i Radovca jer nisu igrali.
Svasta nama nesto fali, za pocetak da imamo neku zastitu u savezu, stabilne upravu, trenera i SD-a koji su tu duze od sest mjeseci, a onda i bolju, kvalitetniju, administraciju. I nekoliko kvalitetnijih igraca, al da zadrzimo okosnicu ekipe. Kada takve stvari poslozimo moze nesto biti od nas. To je realnost, jbg.
Ps. A ovim botovima sto su jedva docekali da izgubimo **** mater vise puta.
Neko napisa da imamo bolji roster od prošle godine. Da ali iz septembra prošle godine.
Došli su nam:
Karamarko- kiks igrač
Marković- nespreman
Karjašević- vidjećemo
Cvetanoski- nespreman
Dangubić- još uvijek ništa
Mirčevski- nešto kao i dangubić
Prošle godine smo imali:
Cocalića, Mekića, Štilića, Amoaha, Ovčinu, Drinu (u21), Karić (bio u21)
Mislim da je Cocalić bolji od Karamarka, Amoah od Cvetanoskog- ovi ostali su rezerve. Imali smo i boljeg rezervnog golmana (za ne daj Bože).
Da smo se nešto pojačali i nismo vala (barem sad za sad)
Na lavoru:
Muftić
Galić Cavnić Šukilović Marković (Radinović)
Karić
Jaber Hiroš
Mirčevski Krpić Boljević
Došli su nam:
Karamarko- kiks igrač
Marković- nespreman
Karjašević- vidjećemo
Cvetanoski- nespreman
Dangubić- još uvijek ništa
Mirčevski- nešto kao i dangubić
Prošle godine smo imali:
Cocalića, Mekića, Štilića, Amoaha, Ovčinu, Drinu (u21), Karić (bio u21)
Mislim da je Cocalić bolji od Karamarka, Amoah od Cvetanoskog- ovi ostali su rezerve. Imali smo i boljeg rezervnog golmana (za ne daj Bože).
Da smo se nešto pojačali i nismo vala (barem sad za sad)
Na lavoru:
Muftić
Galić Cavnić Šukilović Marković (Radinović)
Karić
Jaber Hiroš
Mirčevski Krpić Boljević
To je sasvim glupa prica. Kad pocne sezona onda pocnu price kiks igrac. Ovakav onakav. Karamarko igrac s karijerom. I ovi drugi sto su dosli nisu bezveze igrace.
Boljevic kad je dosao nije mogao da hoda. Svi novi igraci ne igraju minuta koliko bi mozda trebali. Neke rokade konstatne koje ne donose apsolutno nista. Postavka ekipe losa, taktika losa.
Ti moras naci poziciju igracu. Moras imati neki plan. A ne bezveze gurati igrace, kao Sabica na krilo i to protiv dobre ekipe Zrinjskog. Shvatam da ne moze preko noci nista al mora se poraditi na tim stvarima.
Stavi ovog Karamarka u ekipu Zrinjskog bio bi jedan od boljih. Samo to,nista drugo.
Boljevic kad je dosao nije mogao da hoda. Svi novi igraci ne igraju minuta koliko bi mozda trebali. Neke rokade konstatne koje ne donose apsolutno nista. Postavka ekipe losa, taktika losa.
Ti moras naci poziciju igracu. Moras imati neki plan. A ne bezveze gurati igrace, kao Sabica na krilo i to protiv dobre ekipe Zrinjskog. Shvatam da ne moze preko noci nista al mora se poraditi na tim stvarima.
Stavi ovog Karamarka u ekipu Zrinjskog bio bi jedan od boljih. Samo to,nista drugo.
- CentarsutNaClanak921
- Kontakt:
OKOM STATISTIKE - DERBIJI NA KOŠEVU OD SEZONE 14/15
- 5 pobjeda Sarajeva, 3 pobjede Želje, 3 neriješena sa golovima
- 4 utakmice završene 0:0, od čega jedna u Zenici
- U utakmicama sa golovima, Željo ima omjer 3-3-1 kada igra u domaćoj garnituri opreme. Kada je bilo 0:0, 2x domaća i 2x gostujuća garnitura.
- Kada je bilo golova, osim u dvije pobjede Želje 0:1, Sarajevo je prvo zabijalo i uvijek u prvom poluvremenu. Željo je zabio prvi samo u ove dvije pobjede.
Logika je jasna - izaći u plavim dresovima i izdržati prvo poluvrijeme.
P.S. Nije pljuvanje, ali šta se desilo od "zanima nas 6 bodova" do "svaki rezultat je dobar osim poraza"? Budemo li išli na nulu, po ušima nam je.
- U utakmicama sa golovima, Željo ima omjer 3-3-1 kada igra u domaćoj garnituri opreme. Kada je bilo 0:0, 2x domaća i 2x gostujuća garnitura.
- Kada je bilo golova, osim u dvije pobjede Želje 0:1, Sarajevo je prvo zabijalo i uvijek u prvom poluvremenu. Željo je zabio prvi samo u ove dvije pobjede.
P.S. Nije pljuvanje, ali šta se desilo od "zanima nas 6 bodova" do "svaki rezultat je dobar osim poraza"? Budemo li išli na nulu, po ušima nam je.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!
FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆
- gegenpressing
- Kontakt:
Šta će biti,čestitaš boljem i idemo dalje,rad,rad,radCentarsutNaClanak921 je napisao/la: ↑24 sep 2024, 13:28OKOM STATISTIKE - DERBIJI NA KOŠEVU OD SEZONE 14/15
Brohra ribo se...
-
- Kontakt:
Ja trubim vec godinama,da mi sad igramo protiv 2 politicka projekta. Da iko u Bosnjackom korpusu ima i malo pameti,osjecaja,nos za dobru stvar,mogao bi vrlo lako dobiti izbore i uciniti nasa 2 najveca kluba stubom fudbala u Bosni.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑24 sep 2024, 12:26U pravu si, samo kontekst je promasen. Tada je bilo mnogo manje para u ligi, svi su kuburili kraj sa krajem i igrac se mogao prodati odnosno otici vani jz dva kluba u sustini, Zeljeznicara i Komsinica. Sada vise nije takva sitiacija, mozes otici dalje iz Radnika ako si dobar. Stanic takav kakav je bio je medju boljim bekovima lige, Gredic medju boljim krilima, da ne pricam o Muratovicu i Besliji. Sada smo u situaciji, kao sto covjek napisa, da Masic radije bira da ode u Zrinjski i bude cetvrti stoper ( Barisic, Sunjic, Jakovljevic ) nego da bude nas prvi stoper. Levati su politicki projekat, imaju zastitu na svim poljima i budzet za igrace sigurno dva - tri puta veci u odnosu na nas. Prosle sezone igrali grupe, pola ekipe je tu nekoliko godina, kupuju igrace i dovode likove koji su igrali rusku i austrijsku ligu za razliku od nas.BarbareZeljin je napisao/la: ↑23 sep 2024, 21:38Ma to je najveci problem,kao da imamo Ronalda i Messija pa eto nemoj da nam ko sta zamjeri. Malo nisu u formi. Treba samo podrska,najlakse pljuvati. Pa ko osim.Hajduka ima ovakvu podrsku na Balkanu.KONTRASVIH je napisao/la: ↑23 sep 2024, 17:16
![]()
Sve dok nakon ovakve utakmice protiv Zrinjskog 90% stadiona aplaudira igracima nismo zasluzili nista bolje. Ovakvim ponasanjem direktno smo sveli klub na prosjek jer ocigledno vecina navijaca ni ne ocekuje pobjedu protiv Zrinjskog na Grbavici. To je problem u nasem mentalitetu koji se izgradio zadnjih 4-5 sezona.
Mentalitet pobjednika nije aplauz nakon lose igre. Mentalitet pobjednika znaci da svaki igrac, svaki navijac, od prvog do posljednjeg ulazi u utakmicu sa jednim ciljem, a to je pobjeda. Na Grbavici moramo igrati agresivno, na noz, pa makar pola tima bili juniori. Nema zadovoljstva prosjecnoscu.
Nakon lose tekme mora se znati izraziti nezadovoljstvo. Nije normalno aplaudirati nakon igre koja ne zadovoljava standarde kluba kao sto je Zeljo. Sta mislite kako se igraci osjecaju nakon takvih aplauza? Bez ikakvog pritiska. Nemaju razlog da se bore vise, jer im se tapse bez obzira na rezultat.
Zeljo je najtrofejniji klub u drzavi sa najvise navijaca. Moramo vratiti taj pobjednicki mentalitet. Nije dovoljno biti zadovoljan prisustvom na terenu, mi moramo traziti pobjedu u svakoj utakmici. Tek tad ce se stvari promijeniti i tek tad cemo vidjeti napredak.
Volim Denisa i puna podrska. Ali necu ba se pravim lud i da mi prica kako smo prvo poluvrijeme bili dobri. Sta smo bolan bili dobri.
Mi smo postali predmet sprdnje. Nismo sigurni u trijumf prptiv najlosijih ekipa na svom terenu.
Bio je Zeljo poslije rata i 11 i 9 i 7,ali na Grbavici nimad niko nije bio favorit.
Dodje ti Muratovic,Beslija uniste te,pa onda kazu da im je najveca zelja igrati na Grbavici.
Nek izgubimo jos milion puta,ali zelim da gledam Zelju koji ce napraviti 5 sansi,10 smislenih akcija.
Ja nikad nisam gledao Zelju na Grbavicj gdje ne moze da napravi 2 sanse za gol. Kao u zadnjih par godina sto sam gledao preko 20 puta.
Gredic 4 lijeve noge imao,Stanic isto tako,ali jarane ginuli su. Dao sam samo primjer ,a bilo je takvih jos more.
Mi na Kosevu mozemo izvuci bod,samo ako nas podcijene. Sta cemo ako bude jos jedna katastrofa jer su dimenzija vise.
I slazem se, lose smo odigrali, ali sta ocekivati kada se vise od pola ekipe borilo za opstanak ( Muftic, Galic, Hiros, Boljevic, Krpic, Mahmic ). Necu racunati Jabera i Radovca jer nisu igrali.
Svasta nama nesto fali, za pocetak da imamo neku zastitu u savezu, stabilne upravu, trenera i SD-a koji su tu duze od sest mjeseci, a onda i bolju, kvalitetniju, administraciju. I nekoliko kvalitetnijih igraca, al da zadrzimo okosnicu ekipe. Kada takve stvari poslozimo moze nesto biti od nas. To je realnost, jbg.
Nema jer smo cigani lopovski,**** nam pas mater.
Kanton Sarajevo ima budzet od preko milijardu KM.
Niko me ne moze ubijediti da ne mogu uloziti u Zelju i Sarajevo po 5 miliona godisnje.
Niko me ne moze ubijediti da nasa bagra i ona balijska i ova moderna pe derska sto je na vlasti,ne vide da su Zrinjski i Borac samo jos jedan dokaz pisanja po drzavi Bosni i pokazivanja moci maloumnicima iz KS.
A kontekst onoga sto sam naveo,nije promasen,jer moj cilje je bio da dokazemo da smo imali mi problema id od rata na ovamo i prosjecne ekipe,ali rijetko bas rijetko smo bili ponizavani da smo govorili ipak je to,kao sto sad govorimo Zrinjski,Sarajevo ili Borac.
Sarajevo je dugo bilo ljubimac poslijeratne vlasti i saveza,pa ja nesto ne znam da su ikad na bili favoriti,da se pricalo ipak je to Sarajevo....
11 ljudi sa ulice da si poslao,koji nose dres Zelje,izazivalo je strah i respekt. Toga sada nema.
Nas se ne boji Sloga,nije stvar u parama. Nas se ne boji Gosk,nije opet stvar u parama.
Tu mi moramo uraditi i vratiti ono sto smo bili. Para imamo koliko imamo. Ako je neko bolji i kvalitetniji uredu. Razumijemo se mi sigurno sta je poenta.
Vjeruj mi toliko ljubavi imam prema nasem klubu. Da mi je muka vise.Velika podrska Coricu i Rahimicu,ali moramo ocajati klub u svim segmentima. A bio sam dio kluba kad smo u blatu bili.
Evo slusam sad Corica na N1. Apsolutno je upravu. Ja zelim da nasa uprava,jaki Zeljovci budu dio kluba. A ne da podmecemo noge,takmicimo se.
Jebote da li smo kao narod toliko nesposobni da sjebemo sve sto valja u drzavi.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 24 sep 2024, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
Rat prosao prije 25 godina. Vise suludo uvlaciti Zelju u taj kontekst. Bosnjaci, srbi, ovi oni isto ko da tebi neko brani da napravis klub. A ne sto nam lopovi i politicki uhljebi vode klub koji imaju interes licne prirode. Dajte ba ljudi!
Raspadamo se. Gasimo se.ExBlueone je napisao/la: ↑24 sep 2024, 12:02Nas na ovoj poziciji ternutno drže isključivo pobjede u gostima. E sad raspored je takav da je vrlo vrlo nerealno očekivati ikakve bodove s gostovanja pa sve utakmice s Igmanom, možda.
Kako se precjenjuju pitari ovdje, to je strasno. Ok dobro trce kontre i imaju par brzih igraca, ali ako im ne dopustis da se razmasu nego stanes iza lopte, onda mogu qrcu svirat. Nazad su vise suplji nego mi, a na golu im ne rupa nego hendek 

-
- Kontakt:
Da baš tako,istog sam mišljenja,pa ovaj Zrinjski bi i Sarajevo pobijedio isto kao i nas,vidjet ćete kad se sastanu,odbrana im je loša također,Soldo i Đuričković kiks igrači,golman također nije nešto aman,pa i njegovi navijači ga kritikuju,sada igraju više timski i tu se vidi rad trenera,ali da su oni aman nešto nisu,i oni su promjenili 12,13 igrača,na sredini su čvrsti Bubanja to drži,stvarno kvalitetan igrač.
- invincible1921
- Kontakt:
Nemaju se sta ni precjenjivat ni podcjenjivat...kvota na njima je 1.7, ako se iko nece zayebat nece kladionica.
Naravno da ih mozemo dobit ali pisati da smo bara bara i najvljivat pobjedu je debilizam
=\_1921_/=
Svi smo se ovdje složili da što se tiče ekipe, najveći problem je nedostatak igrača iz omladinskog pogona, jer oni bi trebali biti nosioci igre, kasnije da ih klub proda i od toga da funkcioniše.
Nedostatak igrača iz omladinskog pogona traje godinama i za to koliko vidim niko nije kriv.
Što se tiče funkcionisanja kluba, nedostatak zakona o sportu, koji 25 godina nije donesen u BiH, ne dozvoljava organizovanje kluba na drugi način nego kao udruženje građana. To je prevaziđen model ali u BiH hoš uvijek važeći. Udruženje građana mora imati skupštinu, koja se po zakonu mora okupiti bar jednom godišnje. U zakonu nije precizirano ko može sačinjavati skupštinu, tako da mi u skupštini imamo osobe kojima će najveći plus u biografiji biti da napišu da su bili članovi skupštine FK Željezničara. Nama niko nije kriv što u aktima kluba nismo dodali neki dodatni član koji bi glasio recimo da svaki član skupštine mora obezbijetiti 10 ili 20 ili 30 hiljada KM na gosldišnjem nivou. Što se tiče UO, tu je po meni još gore, jer ljudi koji donose pare bi htjeli da se nešto i pitaju. Ovdje neki spominju i direktoricu kluba u vezi nekih ugovora, nisam upoznat sa tim, ali me je strah da to ne budu menadžerski ugovori kakve je Dino Konaković imao u KK Bosna, pa da ne bude da klub na kraju njoj duguje. Po meni do donošenja zakona o sportu, jedini način da klub zarađuje pare su pod jedan prodaja igrača, pod dva igranje u Evropi i pare od UEFE, pod tri navijači i pod četiri sponzori. Očekivanja da neko dođe i bude neki strateški partner, da uloži svoje pare, su nerealna, jer ko ulaže pare taj hoće i da se pita i da odlučuje o svemu. A priče da smo mi brend i da će se otimati da nam budu strateški partner neka ostavr nekome drugom. U biznisu samo dobit je bitna. Dotad podrška Ćoriću, ali da i on pokaže m.da da pritegne igrače, posloži ekipu i da smanje mahanje rukama, kada vidim da mašu rukama na utakmici pritisak ode na 200.
Nedostatak igrača iz omladinskog pogona traje godinama i za to koliko vidim niko nije kriv.
Što se tiče funkcionisanja kluba, nedostatak zakona o sportu, koji 25 godina nije donesen u BiH, ne dozvoljava organizovanje kluba na drugi način nego kao udruženje građana. To je prevaziđen model ali u BiH hoš uvijek važeći. Udruženje građana mora imati skupštinu, koja se po zakonu mora okupiti bar jednom godišnje. U zakonu nije precizirano ko može sačinjavati skupštinu, tako da mi u skupštini imamo osobe kojima će najveći plus u biografiji biti da napišu da su bili članovi skupštine FK Željezničara. Nama niko nije kriv što u aktima kluba nismo dodali neki dodatni član koji bi glasio recimo da svaki član skupštine mora obezbijetiti 10 ili 20 ili 30 hiljada KM na gosldišnjem nivou. Što se tiče UO, tu je po meni još gore, jer ljudi koji donose pare bi htjeli da se nešto i pitaju. Ovdje neki spominju i direktoricu kluba u vezi nekih ugovora, nisam upoznat sa tim, ali me je strah da to ne budu menadžerski ugovori kakve je Dino Konaković imao u KK Bosna, pa da ne bude da klub na kraju njoj duguje. Po meni do donošenja zakona o sportu, jedini način da klub zarađuje pare su pod jedan prodaja igrača, pod dva igranje u Evropi i pare od UEFE, pod tri navijači i pod četiri sponzori. Očekivanja da neko dođe i bude neki strateški partner, da uloži svoje pare, su nerealna, jer ko ulaže pare taj hoće i da se pita i da odlučuje o svemu. A priče da smo mi brend i da će se otimati da nam budu strateški partner neka ostavr nekome drugom. U biznisu samo dobit je bitna. Dotad podrška Ćoriću, ali da i on pokaže m.da da pritegne igrače, posloži ekipu i da smanje mahanje rukama, kada vidim da mašu rukama na utakmici pritisak ode na 200.
-
- Kontakt:
Raja,jesu li prodate karte za jug,ima li neko da je u mogućnosti da mi kupi 2 karte za sutra,dolazim iz drugog grada pa nisam u mogućnosti zbog posla ??
Onako razgovarajući s našim navijačima danima pred utakmicu sa Zrinjskim, imam dojam da se malo podcjenio Zrinjski od strane navijača. Većina komentara je bila da igraju loše, ali evo kao što vidimo radi se o ekipi koja ima 4 pobjede u ligi i 1 remi, a minute su ih djelili da imaju 5/5 pobjeda u ligi da protiv aktuelnog prvaka nisu primili gol u posljednjim minutama. Uz to su u europi ove sezone izbacili slovenskog i bugarskog predstavnika i igrali playoff protiv jedne od najboljih portugalskih momčadi. Istina je da je Zrinjski kašljucao u nekim prethodnim utakmicama i da čak i protiv nas na Grbavici nisu odigrali nikakav svemirski fudbal, ali su dovoljno kvalitetni da te kazne kad im amaterski pokloniš dvije lopte na sredini terena.Ejnur je napisao/la: ↑24 sep 2024, 11:38Joj Braco ne radi mi to,taman sam Zrinjski koliko toliko zaboravio...braco je napisao/la: ↑24 sep 2024, 11:18Ne kontam zašto kod drugog gola Zrinjskog DVANAEST minuta prije kraja naša dva štopera stoje u napadu za vrijeme našeg pozicionog napada kao da je zadnja minuta utakmice pa ono moraš bunarit, a ne da imaš još hladno 12 minuta da izjednačiš. Pretpostavljam da je instrukcija sa klupe jer su Cavnić i Karamarko preko pola minute za vrijeme izgradnje našeg napada stajali tamo, sumnjam da im Ćorić ne bi rekao da se vrate nazad da nije bila instrukcija. Totalno bespotrebno, nije uopšte bilo potrebe za tolikom količinom žurbe. I naravno tu primamo gol, a o dodavanju Galića zbog kojeg smo također primili gol iz te situacije je suvišno govoriti, toliko glup potez da NEOMETAN prvo se uopšte odlućiš za takav pass, a bukvano nigdje nikog oko tebe, drugo saigrači su ti predaleko za takav tip dodavanja, treće sredina je prekrcana igračima Zrinjskog u tom trenutku i sigurno će ti presjeći loptu.
Dakle da sumiramo, štoperi negdje od 89:20 minute su u napadu jer je faul za nas i idemo na ubačaj za nas iz slobodnog udarca, Zrinjski čisti loptu i ona ide u aut u 89:34. Vraćaju se Cavnić i Karamarko (koji dodatno kaska) tek nekad oko 90:20 u odbranu:
toliko glup potez da NEOMETAN prvo se uopšte odlućiš za takav pass, a bukvano nigdje nikog oko tebe
drugo saigrači su ti predaleko za takav tip dodavanja, treće sredina je prekrcana igračima Zrinjskog u tom trenutku i sigurno će ti presjeći loptu.
![]()
Po meni glavni krivac za Zrinjski je Coric,ako je vec trazio u21 u Mahmicu,onda ga je trebao koristiti kao stopera a ne kao beka,na beka je mogao stavit i Radinovica ako mu je vec bila potrebna visina za centarusteve.
Svaka cast za analizu Braco.
Ako ćemo i individualno, Mulahusejinović se pokazao kao dobro pojačanje od njegovog dolaska prošle zime, Ćuže je statistički najbolje krilo lige u protekle 2 sezone, njihov U-21 igrač iz ove sezone Topić je već na jednom golu i 2 asistencije u nekih cca. 200 odigranih minuta ove sezone, Ćavar je godinama među najboljim igračima lige na svojoj poziciji, Surdanović je odigrao odlično protiv nas, a on je igrač koji je protekle 3 sezone igrao u austrijskoj bundesligi, bekovi njihovi da ne govorim, a Marić je vjerovatno najbolji golman lige.
Uzimajući u obzir sve ove faktore, ne znam zašto se stvorio narativ prije tekme da su oni nešto grohnuli. Istina, nisu igrali neki dopadljiv fudbal, ali su opet su uvalili tri gola Slogi, četiri komada GOŠK-u, protiv Borca su vodili do pred kraj tekme, protiv Posušja su odigrali bezveze, nama uvalili dvicu na Grbavici i kao što rekoh u europi su također izbacili slovenskog i bugarskog predstavnika.
Uzimajući sve u ovo u obzir i dalje nisam zadovoljan porazom od njih na Grbavici jer nam je ovo već treći kiks na Grbavici što me užasno ljuti, pogotovo jer je svaku tekmu krcat stadion. Također mislim da po prikazanom se poraz mogao izbjeći i da smo im poklonili pobjedu sa 2 preglupo poklonjena gola, pogotovo drugi.
Zato sto raja ne moze da prizna sebi, da smo u ligi postali skoro nebitan klub po nekim parametrima, sad ce me neki napasti mi cemo uvijek biti najveci, ali ne i najjaci. Neki spominju da smo im tri trebali utrpati, mi sad drugoligasu ne mozemo tri zabiti, a ne zrinjskom koji je godinama no.1 u nasoj ligi.braco je napisao/la: ↑24 sep 2024, 15:43Onako razgovarajući s našim navijačima danima pred utakmicu sa Zrinjskim, imam dojam da se malo podcjenio Zrinjski od strane navijača. Većina komentara je bila da igraju loše, ali evo kao što vidimo radi se o ekipi koja ima 4 pobjede u ligi i 1 remi, a minute su ih djelili da imaju 5/5 pobjeda u ligi da protiv aktuelnog prvaka nisu primili gol u posljednjim minutama. Uz to su u europi ove sezone izbacili slovenskog i bugarskog predstavnika i igrali playoff protiv jedne od najboljih portugalskih momčadi. Istina je da je Zrinjski kašljucao u nekim prethodnim utakmicama i da čak i protiv nas na Grbavici nisu odigrali nikakav svemirski fudbal, ali su dovoljno kvalitetni da te kazne kad im amaterski pokloniš dvije lopte na sredini terena.Ejnur je napisao/la: ↑24 sep 2024, 11:38Joj Braco ne radi mi to,taman sam Zrinjski koliko toliko zaboravio...braco je napisao/la: ↑24 sep 2024, 11:18Ne kontam zašto kod drugog gola Zrinjskog DVANAEST minuta prije kraja naša dva štopera stoje u napadu za vrijeme našeg pozicionog napada kao da je zadnja minuta utakmice pa ono moraš bunarit, a ne da imaš još hladno 12 minuta da izjednačiš. Pretpostavljam da je instrukcija sa klupe jer su Cavnić i Karamarko preko pola minute za vrijeme izgradnje našeg napada stajali tamo, sumnjam da im Ćorić ne bi rekao da se vrate nazad da nije bila instrukcija. Totalno bespotrebno, nije uopšte bilo potrebe za tolikom količinom žurbe. I naravno tu primamo gol, a o dodavanju Galića zbog kojeg smo također primili gol iz te situacije je suvišno govoriti, toliko glup potez da NEOMETAN prvo se uopšte odlućiš za takav pass, a bukvano nigdje nikog oko tebe, drugo saigrači su ti predaleko za takav tip dodavanja, treće sredina je prekrcana igračima Zrinjskog u tom trenutku i sigurno će ti presjeći loptu.
Dakle da sumiramo, štoperi negdje od 89:20 minute su u napadu jer je faul za nas i idemo na ubačaj za nas iz slobodnog udarca, Zrinjski čisti loptu i ona ide u aut u 89:34. Vraćaju se Cavnić i Karamarko (koji dodatno kaska) tek nekad oko 90:20 u odbranu:
![]()
Po meni glavni krivac za Zrinjski je Coric,ako je vec trazio u21 u Mahmicu,onda ga je trebao koristiti kao stopera a ne kao beka,na beka je mogao stavit i Radinovica ako mu je vec bila potrebna visina za centarusteve.
Ako ćemo i individualno, Mulahusejinović se pokazao kao dobro pojačanje od njegovog dolaska prošle zime, Ćuže je statistički najbolje krilo lige u protekle 2 sezone, njihov U-21 igrač iz ove sezone Topić je već na jednom golu i 2 asistencije u nekih cca. 200 odigranih minuta ove sezone, Ćavar je godinama među najboljim igračima lige na svojoj poziciji, Surdanović je odigrao odlično protiv nas, a on je igrač koji je protekle 3 sezone igrao u austrijskoj bundesligi, bekovi njihovi da ne govorim, a Marić je vjerovatno najbolji golman lige.
Uzimajući u obzir sve ove faktore, ne znam zašto se stvorio narativ prije tekme da su oni nešto grohnuli. Istina, nisu igrali neki dopadljiv fudbal, ali su opet su uvalili tri gola Slogi, četiri komada GOŠK-u, protiv Borca su vodili do pred kraj tekme, protiv Posušja su odigrali bezveze, nama uvalili dvicu na Grbavici i kao što rekoh u europi su također izbacili slovenskog i bugarskog predstavnika.
Uzimajući sve u ovo u obzir i dalje nisam zadovoljan porazom od njih na Grbavici jer nam je ovo već treći kiks na Grbavici što me užasno ljuti, pogotovo jer je svaku tekmu krcat stadion. Također mislim da po prikazanom se poraz mogao izbjeći i da smo im poklonili pobjedu sa 2 preglupo poklonjena gola, pogotovo drugi.
Fk Željezničar.
Kao i uvijek od Brace izvrsna analiza. Naravno da se poraz mogao izbjeći ali ja sve manje imam povjerenja u kvalitet trenutnog igračkog kadra kao i njihov domet. Posebno mentalni. Morat će se tu mnogo rezova praviti u narednim prelaznim rokovima ili će mnogi morati podići se na veći nivo. Kako u odnosu prema Grbu tako i fizička sprema, taktičko razumijevanje i sve ostalo.Pablo11 je napisao/la: ↑24 sep 2024, 16:20Zato sto raja ne moze da prizna sebi, da smo u ligi postali skoro nebitan klub po nekim parametrima, sad ce me neki napasti mi cemo uvijek biti najveci, ali ne i najjaci. Neki spominju da smo im tri trebali utrpati, mi sad drugoligasu ne mozemo tri zabiti, a ne zrinjskom koji je godinama no.1 u nasoj ligi.braco je napisao/la: ↑24 sep 2024, 15:43Onako razgovarajući s našim navijačima danima pred utakmicu sa Zrinjskim, imam dojam da se malo podcjenio Zrinjski od strane navijača. Većina komentara je bila da igraju loše, ali evo kao što vidimo radi se o ekipi koja ima 4 pobjede u ligi i 1 remi, a minute su ih djelili da imaju 5/5 pobjeda u ligi da protiv aktuelnog prvaka nisu primili gol u posljednjim minutama. Uz to su u europi ove sezone izbacili slovenskog i bugarskog predstavnika i igrali playoff protiv jedne od najboljih portugalskih momčadi. Istina je da je Zrinjski kašljucao u nekim prethodnim utakmicama i da čak i protiv nas na Grbavici nisu odigrali nikakav svemirski fudbal, ali su dovoljno kvalitetni da te kazne kad im amaterski pokloniš dvije lopte na sredini terena.Ejnur je napisao/la: ↑24 sep 2024, 11:38
Joj Braco ne radi mi to,taman sam Zrinjski koliko toliko zaboravio...
Neko je rekao da je loša taktika. Uopšte se ne slažem. Mislim da jednostavno ova ekipa nema ni dovoljno fokusa, ni discipline u igri ali ni dovoljno hrabrosti i kontinuiteta. Protiv Zrinjskog, Borca i Sarajeva moraš biti 100% cijelu utakmicu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
Problem je sto ekipe koje navodis, u tom trenutku, nisu placale igrace kao sto ih sada placaju. Kod nas je pola ekipe i dalje u rasponu od nekoliko milja do pet milja, a kod njih su te cifre od 15k pa iznad, minus nekoliko mladjih igraca. Druze to je ogromna razlika i to se vidi na terenu. Da se egal nosimo sa njima nam trebaju Mulalic i Alihodzic na stoperima ili barem Kvesic i Beslija/Bucan na bekovima, a gledaj sta mi imamo. Razlika je ocita, ali isto tako nije nepremostiva. Treba nam nekoliko kvalitetnih odbranbenih igraca i dobar U21 koji zasluzuje da igra.BarbareZeljin je napisao/la: ↑24 sep 2024, 13:44Ja trubim vec godinama,da mi sad igramo protiv 2 politicka projekta. Da iko u Bosnjackom korpusu ima i malo pameti,osjecaja,nos za dobru stvar,mogao bi vrlo lako dobiti izbore i uciniti nasa 2 najveca kluba stubom fudbala u Bosni.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑24 sep 2024, 12:26U pravu si, samo kontekst je promasen. Tada je bilo mnogo manje para u ligi, svi su kuburili kraj sa krajem i igrac se mogao prodati odnosno otici vani jz dva kluba u sustini, Zeljeznicara i Komsinica. Sada vise nije takva sitiacija, mozes otici dalje iz Radnika ako si dobar. Stanic takav kakav je bio je medju boljim bekovima lige, Gredic medju boljim krilima, da ne pricam o Muratovicu i Besliji. Sada smo u situaciji, kao sto covjek napisa, da Masic radije bira da ode u Zrinjski i bude cetvrti stoper ( Barisic, Sunjic, Jakovljevic ) nego da bude nas prvi stoper. Levati su politicki projekat, imaju zastitu na svim poljima i budzet za igrace sigurno dva - tri puta veci u odnosu na nas. Prosle sezone igrali grupe, pola ekipe je tu nekoliko godina, kupuju igrace i dovode likove koji su igrali rusku i austrijsku ligu za razliku od nas.BarbareZeljin je napisao/la: ↑23 sep 2024, 21:38
Ma to je najveci problem,kao da imamo Ronalda i Messija pa eto nemoj da nam ko sta zamjeri. Malo nisu u formi. Treba samo podrska,najlakse pljuvati. Pa ko osim.Hajduka ima ovakvu podrsku na Balkanu.
Nema jer smo cigani lopovski,**** nam pas mater.
Kanton Sarajevo ima budzet od preko milijardu KM.
Niko me ne moze ubijediti da ne mogu uloziti u Zelju i Sarajevo po 5 miliona godisnje.
Niko me.ne moze ubijediti da nasa bagra i ona balijska i ova moderna **** sto je na vlasti,ne vide da su Zrinjski i Borac samo jos jedan dokaz pisanja po drzavi Bosni i pokazivanja moci maloumnicima iz KS.
A kontekst onoga sto sam naveo,nije promasen,jer moj cilje je bio da dokazemo da smo imali mi problema id od rata na ovamo i prosjecne ekipe,ali rijetko bas rijetko smo bili ponizavani da smo govorili ipak je to,kao sto sad gocorimo Zrinjski,Sarajevo ili Borac.
Sarajevo je dugo bilo ljubimac poslijeratne vlasti i saveza,pa je nesto ne znam da su ikad na bili favoriti,da se pricalo ipak je to Sarajevo....
11 ljudi sa ulice da si poslao,koji nose dres Zelje,izazivalo je strah i respekt. Toga sada nema.
Nas se ne boji Sloga,nije stvar u parama. Nas se ne boji Gosk,nije opet stvar u parama.
Tu mi moramo uraditi i vratiti ono sto smo bili. Para imamo koliko imamo. Ako je neko bolji i kvalitetniji uredu. Razumijemo se mi sigurno sta je poenta.
Vjeruj mi toliko ljubavi imam prema nasem klubu. Da mi je muka vise.Velika podrska Coricu i Rahimicu,ali moramo ocajati klub u svim segmentima. A bio sam dio kluba kad smo u blatu bili.
Evo slusam sad Corica na N1. Apsolutno je upravu. Ja zelim da nasa uprava,jaki Zeljovci budu dio kluba. A ne da podmecemo noge,takmicimo se.
Jebote da li smo kao narod toliko nesposobni da sjebemo sve sto valja u drzavi.
Dok to nemamo, ako pokusamo da igramo protiv tri navedene ekipe imacemo problem. Zbog toga smo izgubili od Zrinjskog, a ako ponovimo nesto slicno protiv Nja opet cemo izgubiti. Rjesenje je "prosto" ( barem u teroriji )

Cavnic moze dati ruke kada ne mora da trci za igracima, visok je, dobar skok, jak u duelu. On se ubio da cuva Masnong recimo, al da ganja onog camugu i gruzijca, e to je vec druga prica. Krpic takodjer ne bi trebao poceti derbi jer je los sa loptom, Dangubic iako trci u prazno barem trci, umara odbranu. Na poluvremenu ili oko 60' ubacis odmorne ofanzivce i idemo do bodova

Naravno to je moje, laicko, misljenje

Zivio.
Takvi pasovi su njegov trejdmark, samo što je ovoga puta umjesto jako i nikome bilo jako i protivniku. Od svake moguće opcije, on je ponovo izabrao najgoru. Znači umjesto da stane i sačeka da se igrači rasporede, jer neko iz veznog reda ti mora prići da primi loptu, ti ideš na pokušaj bunarenja a nemaš snage da dobaciš do centra.
E sad, to je uglavnom bezopasno protiv Slobode i GOŠK-a, ali protiv Zrinjskog je to fatalno.
Izabrao si primjer koji najbolje opisuje zašto su ovi igrači tu gdje jesu. Nema on pojma kakav je raspored igrača, gdje su nam stoperi, ko je do njega, a ima svo vrijeme ovog svijeta da sačeka i da se organizuje napad.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.