FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
2009 - 8 kola - 10 bodova
2010 - 8 kola - 15 bodova
2011 - 8 kola - 14 bodova
2012 - 8 kola - 17 bodova
2013 - 8 kola - 11 bodova
2014 - 8 kola - 17 bodova
2015 - 8 kola - 11 bodova
2016 - 8 kola - 11 bodova
2017 - 8 kola - 19 bodova
2018 - 8 kola - 17 bodova
2019 - 8 kola - 16 bodova
2020 - 8 kola - 18 bodova
2021 - 8 kola - 11 bodova
2022 - 8 kola - 12 bodova
2023 - 8 kola - 9 bodova
2024 - 8 kola - 14 bodova
2010 - 8 kola - 15 bodova
2011 - 8 kola - 14 bodova
2012 - 8 kola - 17 bodova
2013 - 8 kola - 11 bodova
2014 - 8 kola - 17 bodova
2015 - 8 kola - 11 bodova
2016 - 8 kola - 11 bodova
2017 - 8 kola - 19 bodova
2018 - 8 kola - 17 bodova
2019 - 8 kola - 16 bodova
2020 - 8 kola - 18 bodova
2021 - 8 kola - 11 bodova
2022 - 8 kola - 12 bodova
2023 - 8 kola - 9 bodova
2024 - 8 kola - 14 bodova
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- avalPacidoroP
- Kontakt:
I možda najveći plus večeras je što smo Šabiću našli poziciju..
Ne diraj više ništa.
Ne diraj više ništa.
-
- Kontakt:
Na kojim si bobama? Savaka čast Dini, momcima, navijačima.reha1987 je napisao/la: ↑25 sep 2024, 22:56Kari.no jedna u kakvom paralelnom univerzumu ti zivis?avalPacidoroP je napisao/la: ↑25 sep 2024, 22:40Tjerat ces ga prvi nakon Posusja i Borca..
Eto pazi sta ti kazem..
Slavko Petrovic vol.2.
Ovakav pristup u drugom poluvremenu ne smije biti ni protiv Reala.. taman 11.juniora igralo. I to pogotovo nakon odlicnog prvog poluvremena, gdje se vidjelo da imaju rupa nazad isto ko i mi.
Momci odigrali koliko su mogli,svi smo svjesni problema sa kojima se suocavamo sto se tice rostera.
Ti bi nekog tjerao kari.no jedna mlitava
Podrska Coricu i Rahimicu
Sabic odlican u prvom
to je njegova prava pozicija.
Jbt koliko bi ova ekipa i igra u polju bila bolja da imamo normalne bekove. Samo normalne, ne treba neke klase.
Manijaci standardno

Jbt koliko bi ova ekipa i igra u polju bila bolja da imamo normalne bekove. Samo normalne, ne treba neke klase.
Manijaci standardno

E vidi sta si rekao KOSTUR EKIPE OSTAO ISTI. Ekipe koja je zamalo ispala.iz lige i to sad bez cocalica amoaha stilica i mekica. Hajmo.malo.biti realni. Ja znam da zelite pljuvati trenera ali haj malo pogledajmo realnosti u oci. Taj koji vam je rekao da mozemo nesto vise vas je slagao. Za nesto visr trebaju godine rada i kontinuiteta. Pa nije zrinjski tu gdjr jestr preko noci, a okreni i drugu stranu NISMO.NI MI TU GDJE JESMO PREKO NOCI. Da bi se vratili tamo gdje mislimo da nam je.mjesto trebaju godine rada DOBROG.zeljovolimte je napisao/la: ↑25 sep 2024, 23:25Vec kad spominjemo okolnosti.
Coric ima najbolje uslove od svih trenera zadnjih par godina, a i najskuplji roster. Njemu je ostavljena ekipa sa puno samopouzdanja, doduse Dino Djurbuzovic je sto bi Miske rekao "podigao ljestvicu".
Dosadasnje nase ekipe bi se raspadale, osim gubitka Mekica i Amoaha nikog nije izgubio. Hajmo reci pa kostur ekipe mu je ostao, pristojne uslove za pripreme. Stilic i Cocalic su se oprostili cak su insajderi govorili da je i on trazio da ne budu tu.
Muftic Radinovci Cavnci Mahmic Galic Al Jaber Radovac Karic Boljevic Hiros Krpic, nije bio prinudjen silom uigravati. Jer je Dino to brzo uklopio.
Basic je usao sa Turanjaninom, Gasalom.
Edis sa Subasicem, Beganovicem na spicu.
Ivkovic sa igracima bez plata i dugovanjima.
Ispade mulalic i ivkovic bolji od corica po tvojoj prici hahahah o cemu dalje da pricamo.. kaze kako smo prvo poluvrijeme igrali dobro a drugo lose, kao da je fudbal matematika. Pa da je tako mi ne bismo ni trebali igrati ovu tekmu jer bismo izgubili svakako. Naravno da ce pojedini izvuci samo najgore i kenjati po treneru i onda kad pomislis da to smrdi da dolazi iz neke kuhinje bice prica TREBA NAM ZELJINA KRV na koju se jezim i dan danas.
Meni je klub najbitniji i realan sam. Ovo sto do sad vidim.i vise je od onog sto smo svi ocekivali prije pocetka sezone. Podrska Coricu i Rahimicu!
- Bersaga
- Kontakt:
Prvo poluvrijeme lijepo, bilo je grešaka koje se ne smiju dešavati ali bilo je to jako dobro.
Drugo poluvrijeme najlošije u historiji kluba.
Karić, Galić i Marković - odron.
Jaber sve tanji i tanji, poletio momak u nebesa, treba se prizemljiti.
Možda je do mene ali nimalo nisam zadovoljan izmjenama, tačnije nemijenjanjem. Čovječe nema nas nikako, ne postojimo na terenu, učini nešto. Šta je, tu je.
Ne bi valjalo da smo uvezali dva poraza a posebno izgubiti na derbiju. Valjda ćemo iskoristiti poznavanje Posušja od strane Denisa i doći do 3 boda.
Idemo dalje.
Možda je do mene ali nimalo nisam zadovoljan izmjenama, tačnije nemijenjanjem. Čovječe nema nas nikako, ne postojimo na terenu, učini nešto. Šta je, tu je.
Ne bi valjalo da smo uvezali dva poraza a posebno izgubiti na derbiju. Valjda ćemo iskoristiti poznavanje Posušja od strane Denisa i doći do 3 boda.
Idemo dalje.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
-
- Kontakt:
Što su se pitice sa Koševa upalile na našem forumu, pa blate naše igrače, predstavlajujući se kao Manijaci. Možete ga samo i Dini i igračima, a onda dođite i svim Manijacima. Gazi gazi pitare....
Yebiga znas valjda da ne igramo mi sami nego i protivnik. Veceras si igrao protiv kvalitetnijeg protivnika, razbio si ga u prvom i umjesto da na poluvrijeme ides sa 0:3, ti cupas bod na kraju.avalPacidoroP je napisao/la: ↑25 sep 2024, 23:24Standard priča.. nigdje veze sa trenutašnjom temom.MojaMalenkost je napisao/la: ↑25 sep 2024, 23:13Malo se varas porodice. Za ovo gdje smo sad su krivi oni sto su tjerali, a uvaljivali klub u visemilionske dugove. Treba vremena da se klub oporavi od tih egzibicija. Posjeta na Grbavici iz kola u kolo ti valjda dovoljno govori trenutnom raspolozenju i razmisljanju navijaca.avalPacidoroP je napisao/la: ↑25 sep 2024, 23:03Gledaj miševa što prozivaju..
Radi vašeg razmišljanja i jesmo tu gdje jesmo.
Nek nas trpa Zrinja, nek ne pređemo centra Sarajvu u drugom poluvremenu, to je naš Željo...svake prestupne u Evropi, o tituli neću ni da trošim riječi.
Ponovit ću hiljadu puta, radi vašeg mentaliteta mi i jesmo, tu gdje jesmo..
Hajd' sad vozdra, pa vi i dalje aplaudirajte nakon 90.minuta protiv Zrinjskog, i nakon večerašnjeg drugog poluvremena.
Prvo poluvrijeme je Željo, ovo ostalo je Gošk Gabela.
Vraćamo se u dugove, i narednih 10.godina će se pričat o tim dugovima, ili nekim novim.. Samo nek preživljavamo.
Ja pričam o drugoj stvari.
Ako smo mogli prvo poluvrijeme odigrati bolje od protivnika, šta je bilo u drugom poluvremenu?
Jesu li dugovi zaigrali u drugom poluvremenu?
Te druge teme ostavi za drugi dan, vrlo rado ću prodiskutovati.
U drugom oni izlaze sa drukcijom postavkom, nas je poremetila njihova izmjena kad Renan ulazi. Jaber nije mogao vise, da li je trebao neko drugi umjesto Karica, nek trener odgovara.
Samo ruzno ti je porediti nas sa goskom i prozivati navijace za pljesak i podrsku.
Pa Karic kad je usao, mi smo se raspali.Bersaga je napisao/la: ↑25 sep 2024, 23:56Prvo poluvrijeme lijepo, bilo je grešaka koje se ne smiju dešavati ali bilo je to jako dobro.
Idemo dalje.
To je bila katastrofalna izmjena koja nas je unistila u drugom poluvremenu. Unistila nam igru. Kakakv da je Jabber (a realno bio je veceras los) on je klasa za Karica.
Coricu neka to bude lekcija.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Pickasto drugo poluvrijeme. Treba ga analizirati za ubuduce kako niposto derbi ne smiju igrati 

HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Podrska Coricu i Rahimicu i to do kraja godine najmanje, jer samo tako rezultat ce doci
Sad da dodje Mourinho iz Fenera ne bi mogao nista vise napraviti
Sad da dodje Mourinho iz Fenera ne bi mogao nista vise napraviti
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 26 sep 2024, 00:05, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- svrakino1921
- Kontakt:
- svrakino1921
- Kontakt:
- Bersaga
- Kontakt:
Dijelim mišljenje. Međutim pristup u drugom poluvremenu od samo početka je bio katastrofalan i opet poslije te izmjene postalo je još gore. Odradi par pasova sa Boljevićem, povede loptu ona mu pobježe, prvi korner sam da je očisti gdje hoće, on je u korner iz kojeg primamo gol. To je sve bilo u dvije minute. Iskreno prijatelju, ja ne pamtim da sam gledao naše lošije poluvrijeme. Vjerovatno ga ni Denis ne bi zamijenio da nije morao. Bespotrebno je bilo braniti se na onaj način u 4-3-3. Mali Šabić nije dvije lopte primio, Krpić isto ništa. Nešto se moralo mijenjati.let3 je napisao/la: ↑25 sep 2024, 23:59Pa Karic kad je usao, mi smo se raspali.Bersaga je napisao/la: ↑25 sep 2024, 23:56Prvo poluvrijeme lijepo, bilo je grešaka koje se ne smiju dešavati ali bilo je to jako dobro.
Idemo dalje.
To je bila katastrofalna izmjena koja nas je unistila u drugom poluvremenu. Unistila nam igru. Kakakv da je Jabber (a realno bio je veceras los) on je klasa za Karica.
Coricu neka to bude lekcija.
Zadnja izmjena: Bersaga, dana/u 26 sep 2024, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.
Kakvih samo trovača ovdje ima, da ne povjeruješ. Prosto mi je nevjerovatno. Ne znam kako pojedine nije stid da truju a utakmica nije pošteno ni počela. Nije ni čudo što smo u ovakvoj situaciji.
Idemo, puna Grbavica u nedjelju pa da uzmemo 3 protiv Posušja i napravimo iskorak ka Evropi. Duga sezona i uz stabilno liderstvo, malo sreće i prava pojačanja možda bude i više ali za sada idemo po Evropu.
Neko moje viđenje poslije a za sada puna podrška Tuni, Generalu i Ćoriću.
Idemo hrabro a sreća uvijek hrabre isprati.
Idemo, puna Grbavica u nedjelju pa da uzmemo 3 protiv Posušja i napravimo iskorak ka Evropi. Duga sezona i uz stabilno liderstvo, malo sreće i prava pojačanja možda bude i više ali za sada idemo po Evropu.
Neko moje viđenje poslije a za sada puna podrška Tuni, Generalu i Ćoriću.
Idemo hrabro a sreća uvijek hrabre isprati.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 26 sep 2024, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
I ta ekipa bi vise uradila da je Dino na vakat postavljen. A ne cirkusanti Basic, Tuwajiri i Akrapovic. I tada ste trazili da vjerujemo u procese koje vode neznalice. Ivkovic je za sve i jednog trenercina, bar ono sto je u Zelji radio. I njega je **** to sto nr zna kakav je Zeljo klub. Covjeku nemamo sta zamjeriti, duzni i Bogu i narodu.Orvel je napisao/la: ↑25 sep 2024, 23:55E vidi sta si rekao KOSTUR EKIPE OSTAO ISTI. Ekipe koja je zamalo ispala.iz lige i to sad bez cocalica amoaha stilica i mekica. Hajmo.malo.biti realni. Ja znam da zelite pljuvati trenera ali haj malo pogledajmo realnosti u oci. Taj koji vam je rekao da mozemo nesto vise vas je slagao. Za nesto visr trebaju godine rada i kontinuiteta. Pa nije zrinjski tu gdjr jestr preko noci, a okreni i drugu stranu NISMO.NI MI TU GDJE JESMO PREKO NOCI. Da bi se vratili tamo gdje mislimo da nam je.mjesto trebaju godine rada DOBROG.zeljovolimte je napisao/la: ↑25 sep 2024, 23:25Vec kad spominjemo okolnosti.
Coric ima najbolje uslove od svih trenera zadnjih par godina, a i najskuplji roster. Njemu je ostavljena ekipa sa puno samopouzdanja, doduse Dino Djurbuzovic je sto bi Miske rekao "podigao ljestvicu".
Dosadasnje nase ekipe bi se raspadale, osim gubitka Mekica i Amoaha nikog nije izgubio. Hajmo reci pa kostur ekipe mu je ostao, pristojne uslove za pripreme. Stilic i Cocalic su se oprostili cak su insajderi govorili da je i on trazio da ne budu tu.
Muftic Radinovci Cavnci Mahmic Galic Al Jaber Radovac Karic Boljevic Hiros Krpic, nije bio prinudjen silom uigravati. Jer je Dino to brzo uklopio.
Basic je usao sa Turanjaninom, Gasalom.
Edis sa Subasicem, Beganovicem na spicu.
Ivkovic sa igracima bez plata i dugovanjima.
Ispade mulalic i ivkovic bolji od corica po tvojoj prici hahahah o cemu dalje da pricamo.. kaze kako smo prvo poluvrijeme igrali dobro a drugo lose, kao da je fudbal matematika. Pa da je tako mi ne bismo ni trebali igrati ovu tekmu jer bismo izgubili svakako. Naravno da ce pojedini izvuci samo najgore i kenjati po treneru i onda kad pomislis da to smrdi da dolazi iz neke kuhinje bice prica TREBA NAM ZELJINA KRV na koju se jezim i dan danas.
Meni je klub najbitniji i realan sam. Ovo sto do sad vidim.i vise je od onog sto smo svi ocekivali prije pocetka sezone. Podrska Coricu i Rahimicu!
Edis je dosao u klub, kada klub nije mogao skupiti igrace na treningu. Od Vucenovica, Resica, on bi za Odinaku u tom periodu platio. I na kraju krajeva sa Hodzicem, Santosom i Amoahom, Cocalicem i Stilicem najzasluznji za Evropu te godine.
Vidjeli smo kasnije na sta ce liciti taj isti Amoah.
Sve szo su oni uradili je.sci fi.
Dino je pobjedio sve utakmice i bio dominantan. Na kraju je i sampiona Borca dobio. Zeljo bas bio Zeljo kao u onom nekom periodu. Tako da taj kostur nije bas neko ko se bori za opstanak.
Zeljo je doaao u tu poziciju zahvaljujuci upravo ovom "trazenju mira", neradom uprave i trenera. Isti taj roster nema dodira sa ovim. Ostao je Krpic, Galic i Muftic.
Zrinski nije nista godinama sakupljao, Zrinski je uvijek i oduvijek bio jak. Imaju taj kostur i na njega dovode igrace, i uvijek jak politicki i sudijski lobi. Mi nismo u tom polozaju. Bukvalno godinama isti igraci, ebo im i povratnici dobro djeluju.
Denisa niko ne pljuje, ali nema se pravo traziti alibi za moguci neuspjeh.
-
- Kontakt:
Izgledali su ko protiv Makabija ili Plzena u drugom poluvrmeenu.
A prvo poluvrijeme vam je dokaz da Sarajevo nije toliki bauk koliko neko ovdje potencira iz nekog razloga.
Njima usli Soldo, Mustafic, Oliveira, Turkes
Nama usli Karic, Mircevski, Odinaka, Cvetanoski
Nikakva to nije ogromna razlika u kvaliteti.
A prvo poluvrijeme vam je dokaz da Sarajevo nije toliki bauk koliko neko ovdje potencira iz nekog razloga.
Njima usli Soldo, Mustafic, Oliveira, Turkes
Nama usli Karic, Mircevski, Odinaka, Cvetanoski
Nikakva to nije ogromna razlika u kvaliteti.
-
- Kontakt:
Sad za pravom mozemo reci da je Sabic zasluzio poziv u mladoj reprezentaciji. Odlicno napreduje, i treba dalje njega forsirati jer ima potencijal. Kvalitetom na terenu nije tu da se broji kao u21 igrac u sadasnjoj konkurenciji, i to obecava. Isto je pohvalno da smo fakticki imali 4 igraca koji su ponikli kod nas. Na drugu stranu, Sarajevo nije niti jednog, jedino bi im Celik igrao. Ako gledamo citav njihov igracki kadar onda su sigurno kvalitetniji od nas, jer imaju puno vise opcija, naravno i veci budzet. Ne razumijem sto nisu doveli nekoliko svojih igraca umjesto nekih no name Jovica, Unusica kurci palaca, kad veci imaju sredstva. Kod nas se 3 igraca zale, i onda se osjeti taj pad u igri sto drugo poluvrijeme i pokazuje. Ova nasa ekipa bi trebala da bude medju 4 najbolje i tako izbori Evropu, i to je realan cilj.
svakakvih ovdje botova ima, besmisleno je ista i pisati ozbiljnije.
prvo poluvrijeme top, drugo uzas.
glupo je i pomisljati na tjeranje corica.
prvo poluvrijeme top, drugo uzas.
glupo je i pomisljati na tjeranje corica.
Bravo svima za srčanost, za želju i zajedništvo
Šteta, trebali smo ih riješiti u prvom.
Jug
Volim te Željo!

Šteta, trebali smo ih riješiti u prvom.
Jug

Volim te Željo!
Trenutno korisnika/ca: Doktorinho, Google Adsense [Bot], Levin, rimljanin90 i 35 gostiju.