2. Bundesliga - Cvajta

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi će ostvariti ulazak u viši rang?

1) Schalke
20
26%
2) Werder
20
26%
3) St. Pauli
11
14%
4) Darmstadt
8
11%
5) Nürnberg
5
7%
6) HSV
12
16%

Ukupno glasova: 76

Amirutah1988
Kontakt:

Re: 2. Bundesliga - Cvajta

Post Postao/la Amirutah1988 » 23 sep 2024, 10:15

Rezime 6 kola njemačke cvajte.
Kolo je otvoreno sa utakmicama Paderborn -Hannover
I Schalke-Darmstadt.Obje utakmice bile vrijedne pažnje.

SCHALKE-DARMSTADT(61.000 gledalaca),nakon 40' igre na Veltins Areni niko nije mogao naslutiti da ce na kraju ekipa Schalkea izgubiti.
No ludilo na toj utakmici počelo je u sudijskojj nadoknadi penalom za goste.
U drugom poluvremenu na scenu stupa Šveđanin Isac Lidberg koji je ovog ljeta došao iz Utrechta sa svoja 3 gola uništava Schalke koji je bio neprepoznatljiv u nastavku.
Odbrana ove ekipe je definitivno ključ ovako loših rezultata.

PADERBORN-HANNOVER 2:1(15.000gledalaca)
Iako nisu igrali slabo,možda čak i bolje od domacina,Hannover nastavlja sa svojom dobro poznatom praxom u rezultatima(dobar domacin-loš gost),i ovo definitivno puno kosta ovu ekipu u eventualnoj borbi za BL.
Pobjedonosni gol za domacu ekipu je postigao Ansah kojem je ovo treci gol u sezoni,a prošle sezone je u 24 utakmice postigao samo jedan gol.

BRAUNSCHWEIG-FÙRTH 2:0(21.000 gledalaca),neočekivan rezultat,a domacin je tokom čitave utakmice dominirao,dok je Furth odigrao sigurno najslabiju utakmicu od početka sezone.

NURNBERG-HERTHA 0:2(36.553gledaoca),Hertha definitivno bolje igra i izgleda u odnosu na prošlu sezonu,vidjet cemo kako ce biti u nastavku.Jedino što kvari dosadašnji učinak je poraz od ekipa kije se bore za sam vrh tabele(Fortune i Paderborna).
Nurnberg igra toplo-hladno,sredina tabele je za njih izgleda realnost,ne vjerujem da mogu bolje,ali ni slabije od ovoga.

FORTUNA D.-KÒLN 2:2(51.500gledalaca),svakako derbi ovog kola,Kòln od pocetka sezone dominira u vecini utakmica,tako je bilo i u ovoj,ali su na kraju ostali bez pobjede.
Fortuna je kao što kaže i sam naziv,imala dosta srece i u sudijskoj nadoknadi izbjegla poraz.
Kòln je po prikazanim igrama od pocetka sezone definitivno zaslužio da ima minimalno 3-5 bodova više,ali fortuna 😃 nije bila na njihovoj strani.
Bez obzira na sve,očekujem da ce Kòln vrlo skoro poceti sa pobjedama i boriti se za prva dva mjesta.

K'LAUTERN-HSV 2:2(49.327),još jedan derbi u kojem je dominirao gost,ali je domacin taj koji je iskoristio šanse koje su mu se pruzile.
Selke koji je stigao ovog ljeta spasio je HSV od poraza koji ruku na srce nije ni zaslužio u ovoj utakmici.
Rezultat s kojim mogu biti zadovoljniji gosti,jer je domacin imao 2:0 i sve se cinilo da je pobjeda na pragu,ali Selke to nihe dozvolio u 95'.

REGENSBURG-MÙNSTER 0:3(12.500),domacin je u ovih 6 kola upisao vec 4 ubjedljiva poraza,i sve ukazuje na to da ce se ova ekipa grčevito boriti za opstanak.
Mùnster je nakon slabog početka sezone,poceo igrati bolje,efikasnost se poboljšala,sto je i rezultiralo s pobjedom,prvom u sezoni .

MAGDEBURG-KSC 2:2(26.043gledalaca),dobra predstava obje ekipe koja se na kraju završila možda i najpravednije,neriješenim rezultatom.
Od Magdeburga nisam očekivao ovako dobre rezultate,dok je za KSC sasvim očekivano.

I na kraju,da liga ne bi ostala da postoji neka ekipa bez ijedne pobjede do sada pobrinuo se Ulm sa pomalo iznenađujucom pobjedom kod Elversberga (1:3).

Na tabeli vodi Fortuna i KSC sa 14 bodova ,Magdeburg i Paderborn imaju 12 bodova,HSV 11 ,Hannover i Hertha 10.
Na dnu tabele Regensburg 3 boda,Braunschweig-Schalke-Ulm sa 4 boda,Darmstadt-Munster 5.

Na listi strijelaca
Zivzivadze 6 (KSC)
Asslan 4 (Elversberg )
Karaman 4(Schalke)
Ache 4(K'lautern)
Glatzel 4(HSV)
Lidberg 4(Darmstadt)
Sylla 4(Schalke)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 sep 2024, 18:59

Amire je li živ Smajo Prevljak, sta je sa njim? :crazy:

Na pocetku sezone je imao neku povredu, ali kako vrijeme odmice onaj ga trener Herte zakucao za klupu i ne da mu ni da ustane, da noge protegne :thumbdown:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 23 sep 2024, 19:23

Iako je još prerano za prognoze, nekako se čini da bi Kelneri i Fortunaši trebali ući direktno, dok za treće mjesto koje vodi u baraž ima puno pretendenata. Možda bi ove godine i to treće mjesto moglo dobaciti do bundesa.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 23 sep 2024, 20:09

kraljttbvb je napisao/la:
23 sep 2024, 18:59
Amire je li živ Smajo Prevljak, sta je sa njim? :crazy:

Na pocetku sezone je imao neku povredu, ali kako vrijeme odmice onaj ga trener Herte zakucao za klupu i ne da mu ni da ustane, da noge protegne :thumbdown:
Grije klupu,nema ga uopste ni na vidiku da zaigra,iako Fiel ima dosta opcija u napadu.
Bolje da je ostao u Belgiji ili da je presao negdje drugo,teško ce on dočekati pored ovog trojca Dardai-Niederlechner-Winkler.
Meni je veci :?: šta se zbiva sa Fabianom Reeseom,nakon sto je stigao iz Kiela proslu je sezonu vrlo pristojno odigrao,ove sezone izvan sastava :hmmmmm:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 23 sep 2024, 20:14

ledar je napisao/la:
23 sep 2024, 19:23
Iako je još prerano za prognoze, nekako se čini da bi Kelneri i Fortunaši trebali ući direktno, dok za treće mjesto koje vodi u baraž ima puno pretendenata. Možda bi ove godine i to treće mjesto moglo dobaciti do bundesa.
Ja se ne bih zalijetao baš za Fortunom i Kelnom,HSV i KSC mi djeluju dosta ubjedljivo,tu su uvijek neugodne ekipe Paderborn i Hannover,gostovanje K'lauternu ce biti teško za sve pobrojane ekipe,Hertha djeluje bolje u odnosu na prošlu sezonu,a sta tek reci za Magdeburg.....
Mnogi su ih uvrstili pred pocetak sezone da mogu biti u prvoj polovici tabele,ja ih nisam očekivao ovako dobre.
Jedno je sigurno,sve ove ekipe su više zasluzile da igraju BL nego sto su to ove sezone Kiel i St.Pauli,to je moj dojam bio i prije početka nove sezone.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 24 sep 2024, 00:07

Amirutah1988 je napisao/la:
23 sep 2024, 20:14
Ja se ne bih zalijetao baš za Fortunom i Kelnom,HSV i KSC mi djeluju dosta ubjedljivo,tu su uvijek neugodne ekipe Paderborn i Hannover,gostovanje K'lauternu ce biti teško za sve pobrojane ekipe,Hertha djeluje bolje u odnosu na prošlu sezonu,a sta tek reci za Magdeburg.....
Mnogi su ih uvrstili pred pocetak sezone da mogu biti u prvoj polovici tabele,ja ih nisam očekivao ovako dobre.
Jedno je sigurno,sve ove ekipe su više zasluzile da igraju BL nego sto su to ove sezone Kiel i St.Pauli,to je moj dojam bio i prije početka nove sezone.
Ja sam druker haesfaua ali ništa od nas ove sezone, to mogu tvrditi sa vrlo velikom sigurnošću. Magdeburg je i lani odlično startao pa padao kako je sezona odmicala, a Hannover je domaćinska ekipa, u gostima bezmuda. Paderborn i Karlsruher su svakako kandidati za 3. mjesto. Fortuna je zrela, odlično vođena, lani su ostali kratki za dlaku što bi mnoge mentalno dotuklo ali ne i njih, oni su nastavili sa dobrim igrama i ove sezone. Kelneri su pak igrački daleko najjači, rang iznad ostalih, samo trebaće im vremena da zaobiđu cvajtaške mine. Cvajta je zeznuta, ne pobjeđuje uvijek bolji.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 24 sep 2024, 08:14

ledar je napisao/la:
24 sep 2024, 00:07
23 sep 2024, 20:14
Ja sam druker haesfaua ali ništa od nas ove sezone, to mogu tvrditi sa vrlo velikom sigurnošću. Magdeburg je i lani odlično startao pa padao kako je sezona odmicala, a Hannover je domaćinska ekipa, u gostima bezmuda. Paderborn i Karlsruher su svakako kandidati za 3. mjesto. Fortuna je zrela, odlično vođena, lani su ostali kratki za dlaku što bi mnoge mentalno dotuklo ali ne i njih, oni su nastavili sa dobrim igrama i ove sezone. Kelneri su pak igrački daleko najjači, rang iznad ostalih, samo trebaće im vremena da zaobiđu cvajtaške mine. Cvajta je zeznuta, ne pobjeđuje uvijek bolji.
Ko prati ligu zna da je tako kao što si rekao za pobrojane ekipe.
Fortunu gotivim iz par razloga,najveci je Klaus Allofs kojeg jos nikad necu prežaliti iz svog Vfl Wolfsburga,stadion i navijaci su također sto mi se kod ove ekipe sviđa,za prošlu sezonu,može se samo reci šteta.
Ipak meni HSV-KSC-Keln bolje izgledaju od njih ali vidjet cemo.
Ove ekipe ce definitivno se boriti za prve dvije pozicije,a trece mjesto ima kandidata na pretek.
Cvajta nije zeznuta, :kafa: nakon championshipa druga najbolja liga (drugoligaška),i sigurno u top 10-15liga sveukupno u Evropi na moju i vjerujem radost mnogih

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 24 sep 2024, 08:33

U Dritte ligi je odigrano šesto kolo u kojem je bilo pomalo neočekivanih rezultata.
U petak kolo su otvorili Unterhaching-Aue 2:2(5.000 gledalaca),utakmica u kojoj su gosti dominirali,na kraju spašavali se poraza i uspjeli su u dubokoj nadoknadi 90+5' izbjeci poraz.
DRESDEN-HANSA 1:1(31.500gledalaca) tipična utakmica Dresdena kuci,utakmica u kojoj su dominirali,na kraju se morali zadovoljiti remijem.

WEHEN-SANDHAUSEN 1:3 (4.200gledalaca),utakmica koja je išla iz 1 u 2,tako su momčadi i igrale,Wisbaden bolji u prvom,Sandhausen znatno bolji u drugom.Sa ovom pobjedom ostali su na vrhu tabele.

COTTBUS-STUTTGART2 4:0(10.000),potpuna dominacija Energija,Cigerci je sjajno počeo ovu sezonu ,na vrhu je strijelaca dritte.

INGOLSTADT-ESSEN 2:2 (9.000gledalaca),gosti mogu da žale za pobjedom kojoj su bili znatno bliži jer su igrali bolje.

MANHEIM-OSNABRUCK 3:2(9.926 gledalaca),utakmica sa mnogo prilika na obje sttane,domacin je stigao do prve pobjede u sezoni.

ARMINIA BIELEFELD-MÙNCHEN 1860 0:1(24.865),senzacionalna pobjeda za Minhen,zaista su nepredvidiva ekipa😀 nadam se da ce se izvuci iz ovog blata,Arminia je dominirala na Schuko Areni ali su gosti izdržali i došli do vrijedne pobjede.

HANNOVER2-SAARBRUCKEN 1:3 (2.000gledalaca)-očekivana pobjeda gostiju sa kojom se polako dižu na tabeli.

VIKTORIA KELN-VERL 2:1 ,luda završnica domacina u sudijskoj nadoknadi,gosti su vodili sve do tog trenutka,odolijevali napadima domacina i na kraju ostali bez bodova..

BORUSSIA DORTMUND2 -ALEMMANIA AACHEN 3:0 (4186 gledalaca),kada se dogodi da ekipa propusti 4-5 izglednih prilika u prvom poluvremenu,u fudbalu se vecinom dogodi kazna.
To se upravo dogodilo ekipi Aachena na ovoj utakmici,propustene prilike,kazna u drugom poluvremenu ,gol,crveni karton i tad je vec bilo jasno u kojem smjeru ide ova utakmica.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 24 sep 2024, 08:49

Na vrhu tabele su tri ekipe
Sandhausen,Dresden i Aue sa 13 bodova,Viktoria Keln 12,Wehen i Arminia 11,Saarbrucken 10.
Ove ekipe ce se sigurno i boriti za prva dva mjesta ali i trece koje znači baraž razigravanje za Cvajtu.
Na dnu tabele su Hannover2 4 boda,Hansa 4,Essen-Manheim-Osnabruck 5 bofova,Minhen 1860 6 kao i Verl.

Na vrhu tabele strijelaca su Cigervi (Cottbus) i Guler(Vik.Keln) sa 5 golova,Bar (Aue)-Menzel(Dresden Kaya(Wehen) sa 4 gola.

Vec danas i sutra se igraju utakmice sedmog kola.
Igraju:
HANSA-UNTERHACHING
STUTTGART2-ARMINIA
AUE-WEHEN
SANDHAUSEN-INGOLSTADT
OSNABRUCK -COTTBUS
ESSEN-BORUSSIA D. 2
MINHEN 1860-HANNOVER2
VERL-DRESDEN
AACHEN-MANHEIM
SAARBRUCKEN-VIK.KELN

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 24 sep 2024, 18:06

šta se to dešava sa Rostockom? :crazy:

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 24 sep 2024, 21:51

@amirutah

slika

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 25 sep 2024, 00:21

ljevak je napisao/la:
24 sep 2024, 21:51
@amirutah

slika
:kafa: krenulo krenulo Energie Cottbus,Cigerci -Thielle dvojac su opasan za mnoge odbrane.
Hajde da i njih vec jednom krene i da se konačno vrati onaj stari Cottbus u doba Piplice kad su igrali BL :opaopa:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 25 sep 2024, 00:25

arfi je napisao/la:
24 sep 2024, 18:06
šta se to dešava sa Rostockom? :crazy:
Dešavanja unutar kluba,nezadovoljstvo navijača i loši rezultati,hajde da ih hoce potaknuti ova visoka pobjeda protiv Unterhachinga,Hansi nije mjesto da igra u Dritti,a pogotovo da se nalaze na dnu tabele

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 25 sep 2024, 09:51

Pratim sve tri Bundelige,više od 20 godina..a meni su najbolji navijači,iz nekadašnje istočne njemačke
Magdeburg,Dresden,Rostock.....

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 25 sep 2024, 14:40

arfi je napisao/la:
25 sep 2024, 09:51
Pratim sve tri Bundelige,više od 20 godina..a meni su najbolji navijači,iz nekadašnje istočne njemačke
Magdeburg,Dresden,Rostock.....
Dresden i Hansa :bow: po pitanju navijača,Magdeburg nisam nesto mnogo pratio,nzm zaštp ali nisu mi gotivni kao tim,ali i oni vrlo lako sabiraju u prosjeku +/-25k što je za cvajtu zaista dobra cifra.
Vjerujem da bi se radilo i na proširenju stadiona kada bi ovaj klub se dohvatio BL što nije nemoguce

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 26 sep 2024, 07:55

Rezultati sedmog kola Dritte

HANSA-UNTERHACHING 4:1
STUTTGART2-ARMINIA 3:0
AUE-WEHEN 2:1
SANDHAUSEN-INGOLSTADT 4:3
OSNABRUCK -COTTBUS 2:5
ESSEN-BORUSSIA D. 2 3:1
MINHEN 1860-HANNOVER2 1:0
VERL-DRESDEN 0:3
AACHEN-MANHEIM 0:0
SAARBRUCKEN-VIK.KELN 1:0

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 26 sep 2024, 08:10

Na vrhu nije bilo značajnijih pobjeda ,pobjedili su Dresden,Aue i Sandhausen,nakon par dobrih rezultata,približava se i Saarbrucken vrhu,dok odličan početak nastavlja novi treceligas Cottbus ,ujedno su dosad i najjefikasnija ekipa sa 18 postignutih golova.
Munhen 1860 sa tri pobjede u zadnje 4 utakmice pokazuje znakove "buđenja",ali je i evidentna bolja igra ove ekipe.
Arminnia Bielefeld sa dva vezana poraza od ekipa od kojih se apsolutno nije očekivao poraz(Munhen 1860 i Stuttgart2),kvari vrlo dobar dojam s početka sezone.
Na dnu tabele,Hannover2 i Verl čine se kao zreli za ispadanje,ali naravno rani je početak sezone,može se to još mnogo toga promjeniti.

Na 10 utakmica Dritte prisustovalo je čak 112.955 gledalaca,u prosjeku 11.295 po utakmici.
34 gola su postignuta na 10 utakmica,dakle skoro 3.5 gola po utakmici

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 okt 2024, 00:54

26 sep 2024, 07:55

Napravi temu Dritte, odavno to govorim.

Ima nas sto pratimo Oberliga redovno✅

Essen♥️

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 okt 2024, 05:10

Rezultati Herhe su eklatantan primjer lošeg vodstva u klubu. Imaš novac, dadneš ga u pogrešne ruke i dobiješ ono što se danas naziva Hertha BSC.

2019/2020, u ovo ekipu je upumpano 110 miliona. Dovedeni su igrači očaja.

Tousart je plaćen 25 milion eura, eno ga u Union Berlinu.
Piatek je plaćen 24 miliona eura, sunča se u turskoj ligi.
Lukebakio, 20 miliona, eno ga u Sevilli.
Sa Cunhom su jedino pogodili, zaradili su čak novca.
Ascacibar, 10 miliona, eno ga u Argentini.
Lowen plaćen 7 miliona eura, igra u rekreativnoj ligi MLS-u.

Užasni potezi.

Zaista se nadam da će Koln odmah ući u Bundesligu, ima tu par kvalitetnih mladih igrača. Fortuna djeluje ozbiljno ali svake sezone se neko u drugoj ligi čini jakim pa zaredaju par utakmica gdje ne mogu prići protivničkom golu a kamoli odnijeti tri boda. Vjerujem da će Magdeburg pasti kao Regensburg prije 2-3 sezone. Hannover pomalo iznenađenje, Karlsruhe bi trebalo također pasti.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 04 okt 2024, 17:42

Neutral je napisao/la:
03 okt 2024, 00:54
26 sep 2024, 07:55

Napravi temu Dritte, odavno to govorim.

Ima nas sto pratimo Oberliga redovno✅

Essen♥️
Pa mogu da ti kažem :kafa: da sam razmišljao,odnosno čekao da se neko sjeti,kad vec ima tema BL,Cvajta zašto ne bi to imala i Dritta a Boga mi i regionalne lige ,možda skupa tema.
Ja ne znam kako se to čini,nisam to nikad radio :)
Što se tiče SV Essena,na tvoju i žalost ostalih navijača Essen igra u jednoj od najjtežih Obegrliga(Niederrhein),uz možda Oberligu gdje je ekipa Grossaspacha i Alena.
Schonnenbeck,Homberg i Velbert su svakako konkurencija SV Essenu za prvo mjesto,hoce li uspjeti ove sezone,vidjet cemo,nisu loše krenuli.
Sretno tvom SV Essenu :cool:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.