RK Bosna

roberto
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la roberto » 28 mar 2011, 12:08

Gledao tekmu na TV, Bosna prvi gol iz igre daje u 15 min, prije toga dva iz sedmerca, toliko o snazi "međeda", nisu htjeli vise...

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 28 mar 2011, 15:42

Pa koliko je bilo publike

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 28 mar 2011, 16:40

Pa nezz tacno broj, al moglo je jos ovoliko stat siguran sam

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 28 mar 2011, 18:07

roberto je napisao/la:Gledao tekmu na TV, Bosna prvi gol iz igre daje u 15 min, prije toga dva iz sedmerca, toliko o snazi "međeda", nisu htjeli vise...

tu nije priča o snagi međeda,nego je priča da irfan forsira onog malog mesarića na crti ko da mu je brat :evil: ....nemoreš stavljat takvog pivota na crtu po visini (protiv međeda)...a šta bi sa slovencom??? ....eh nemoj da se vadimo na :to su međedi...jašta...ima tu i dosta greški od irfana..tako da......i to što smo izgubili -9 to je što su međedi na kraju opustili...a ne što smo mi bili bolji..na kraju.... :oops:

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 28 mar 2011, 20:30

Aikon je napisao/la:
roberto je napisao/la:Gledao tekmu na TV, Bosna prvi gol iz igre daje u 15 min, prije toga dva iz sedmerca, toliko o snazi "međeda", nisu htjeli vise...

tu nije priča o snagi međeda,nego je priča da irfan forsira onog malog mesarića na crti ko da mu je brat :evil: ....nemoreš stavljat takvog pivota na crtu po visini (protiv međeda)...a šta bi sa slovencom??? ....eh nemoj da se vadimo na :to su međedi...jašta...ima tu i dosta greški od irfana..tako da......i to što smo izgubili -9 to je što su međedi na kraju opustili...a ne što smo mi bili bolji..na kraju.... :oops:
nek forsira sta god mu je volja, sta je?
Odmah se dusebriznici nadju da budu pametni. Covjek najbolje krilo svijeta bio, napravio uspjeh samo takav, i evo kad izgubis od 10 puta jace ekipe, saasvim ocekivano i regularno, nadje se neko pametan...
I sta da nije Mesaric igro? Onda bi Bosna dobila, jel?
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 28 mar 2011, 21:55

hamo_pipa je napisao/la:
Aikon je napisao/la:

nek forsira sta god mu je volja, sta je?
Odmah se dusebriznici nadju da budu pametni. Covjek najbolje krilo svijeta bio, napravio uspjeh samo takav, i evo kad izgubis od 10 puta jace ekipe, saasvim ocekivano i regularno, nadje se neko pametan...
I sta da nije Mesaric igro? Onda bi Bosna dobila, jel?
pa da ko što si napiso...NAJBOLJE KRILO SVJETA ...a ne NAJBOLJI TRENER SVJETA..Tako da i irfan nije Bog...i on uči na greškama :roll:

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 28 mar 2011, 23:09

A de mi reci ko ima bolji na toj poziciji pivota od mesarica????

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 29 mar 2011, 02:28

Čestitke Bosni za plasmana među 16 najbolji - još jednom, od mene.

Više nisam ni očekivao, jer ljudi moji, je li vama jasno protiv kakve ekipe - reprezentacije je 'ovakva' (igrački 'jaka') Bosna uopšte igrala!?
Zaista me iznenađuje svako ko sad 'traži dlaku u jajetu', a nisam protiv 'optimizma', samo realno....Ljudski je nadati se, ali ovo je realnost bh.rukometa i ulaganja u sport. Mislite li da bi naša reprezentacija bolje prošla (sa VR na klupi) sa ovim Rusima?
Smjalgaić je 'izvukao' maksimum iz jedne od igrački najslabijih Bosninih ekipa, i realno - najslabije u 16 najboljih. To je i sam Pipe, kao pravi gospodin, na svoj način javno kazao a najbolje krilo stoljeća je i odličan stručnjak( valjda je i ovo s Bosnom nekakav dokaz) i ima 'petlju' da kaže da je na klupi rivala sjedio i najbolji svjetski stručnjak, prema njegovom mišljenju!
To mogu samo velikani, a Pipe je to u svakom pogledu, ma kako ga mnogi nazivali, kritikovali, tražili greške....
Naravno da svako ima grešaka, da niko nije 'oslobođen' od kritike...ali ovaj put - malo više realnosti i objektivnosti.

PS:
Iako smo "ljuti suparnici", moram priznati da je forumaš "imeime" bio u pravu kad je napisao da će biti uspjeh sve ispod -10. Nadao sam se, ipak, manjoj razlici ali znajući snagu Rusa bojao sam se i mnogo većeg poraza...i opet bi čestitao momcima i svima iz moje Bosne.

:D x 16
Bosno moja poharana....

drina1992

Post Postao/la drina1992 » 31 mar 2011, 18:20

Chekhovskie Medvedi VS HC Bosna BH Gas
http://www.ehftv.com/ec/cl/men/2010-11/live/high/001557

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 31 mar 2011, 18:33

Jako dobro prvo poluvrijeme, naši su uglavnom vodili, a prednost su ispustili tek u zadnjih 5 minuta, na kraju poluvremena je bilo 11:9 za Ruse. Drugo poluvrijeme je zarpavo pokazalo koliko duga klupa i fizička sprema igrača znače na ovom nivou, dok su naši igrali kilavo jer su sve što imaju ispucali u prvom poluvremenu, Rusi kao da su tek tad počeli utakmicu, i začas su otišli na 7-8 razlike, a na kraju je bilo 30:17. Jedini igrač koji je dorastao ovoj priči je Karačić, koji je i pored onakve odbrane uspio da provuče na foru nekoliko lopti.
Ipak, ovo je ekipa kojoj treba čestitati, uspjeli su ono u šta su realno svi sumnjali, borbenošću su nadoknadili razliku u kvaliteti protivnika i domogli se knock-out faze. Pipe radi pravu stvar i ako ovako nastavi za dvije ili tri godine i ovakvi timovi kao što su Medvedi će biti pobjedivi. Naravno, teško je pratiti timove poput Kiela, HSV-a ili Ciudada, to ne mogu ni ostali mnogo bogatiji, ali sa mnogim drugim bi se za par godina moglo izlaziti na kraj. Možda sam sanjar, ali osjećam da bi Bosna mogla biti ono što je Partizan u košarci, dakle za par godina uz malo sreće doći do final foura. Drago mi je što je Borac ovako dobar jer Bosna će imati motiv i u našem prvenstvu, a i Izviđač je ponovo jak tim. Ipak, pravi napredak treba očekivati radi te regionalne lige, tu će se uglavnom igrati jače utakmice i tu će sigurno doći do poboljšanja u kvaliteti. Uglavnom, optimističan sam kad je u pitanju Bosna i rukomet uopšte!
Zadnja izmjena: Hawking, dana/u 31 mar 2011, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Piotr
Kontakt:

Post Postao/la Piotr » 31 mar 2011, 18:35

-13 na kraju, realno. 2 dobra poluvremena (II u Sarajevu, I u Rusiji), više se nije ni moglo. Sad se okrenut domaćem prvenstvu gdje Borac i Izviđač čekaju k'o zapete puške. Biće zanimljivo.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 05 apr 2011, 16:28

Cujem da je Celica igrao za drugi tim Bosne odnosno protiv Iskre Bugojno, jeli to slijedi za njega nesto kao za Jaskica i Arnaudovskog?

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 05 apr 2011, 17:58

shaman7 je napisao/la:Cujem da je Celica igrao za drugi tim Bosne odnosno protiv Iskre Bugojno, jeli to slijedi za njega nesto kao za Jaskica i Arnaudovskog?
Pa znaš kako ide u bosni onaj koji je na izlaznim vratima kluba,ide u drugi tim..i onda bye bye :shock: ...

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 06 apr 2011, 23:43

Pobjeda danas protiv Krivaje, teže nego što se očekivalo (barem sudeći po rezultatu), a sad dolaze ključne utakmice protiv Borca i Izviđača (ova je bila odgođena, ne znam za kad je prebačena)... nikad nije bilo teže u zadnjih 5 godina, a o tome najbolje svjedoči činjenica da i uz sve pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva nismo osigurali ništa, ovaj Borac je prejak, a i Izviđač se vratio, očito su se pojačali s ciljem da izbore regionalnu ligu, i očito da će im to i poći za rukom...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 06 apr 2011, 23:44

Pobjeda protiv Krivaje 29:24, Čelice nije bilo u sastavu je li ono treniranje sa drugim timom znači noga ?

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 09 apr 2011, 02:12

Glory glory Man United!

rk_vogosca

Post Postao/la rk_vogosca » 09 apr 2011, 04:02

Aikon je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:Cujem da je Celica igrao za drugi tim Bosne odnosno protiv Iskre Bugojno, jeli to slijedi za njega nesto kao za Jaskica i Arnaudovskog?
Pa znaš kako ide u bosni onaj koji je na izlaznim vratima kluba,ide u drugi tim..i onda bye bye :shock: ...

čelica je prebacen u drugi tim zato sto je dosla ponuda od nekog njemackog kluba u vrijednosti od 50.000, a gospoda trazila 100.000. a celica je kaznjen zato sto je trazio raskid saranje i odlazak u njemacku....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 apr 2011, 10:23

rk_vogosca je napisao/la:
Aikon je napisao/la:

čelica je prebacen u drugi tim zato sto je dosla ponuda od nekog njemackog kluba u vrijednosti od 50.000, a gospoda trazila 100.000. a celica je kaznjen zato sto je trazio raskid saranje i odlazak u njemacku....
Ako je istina to što pišeš (a vjerujem da jeste) - A šta su "gospoda" trebala da urade?
Da ga puste džabice i još mu dadnu štogod 'pride'!? Pa došao je u klub kao totalni anonimus i postao ubrzo reprezentativac i 'zanimljiv' igrač. Valjda to ima svoju cijenu, a sigurno nije došao besplatno u Sarajevo a garant nije ništa ni koštao klub...
Uostalom, postoji ugovor i sve ostalo je samo 'naklapanje' - u pravom klubu se znaju pravila ponašanja. I treba da bude tako, jer je dosta više klubova u Sarajevu koji služe kao "BUS-stanica, iliti kolodvor" ili kao 'rehabilitacioni centar'... :evil:
Bosno moja poharana....

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 09 apr 2011, 11:01

rk_vogosca je napisao/la:
Aikon je napisao/la:

hahahahhahahahahahaha...al me nasmija o čemu bona pričaš kaka njemačka???? jest dobijo je ponudu a NE od strane kakog evropskog kluba :o ....TRIGER..da ugovor se mora poštovat , al moraju ga poštovat oboje strane i igrač i KLUB :? .........

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 09 apr 2011, 11:08

eeee koji li je to klub zainteresovan za celicu?? samo da mi je znat!! pa covjek odigro 2 dobre utakmice u citavoj sezoni :D nezz kako je uspio upast u reprezentaciju

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.