FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jesi li bio u lištici tog oktobra 2009? Ja jesam (sa svojih tad 18 godina) i od tog dana sam prestao ići na gostovanja.midzuka je napisao/la: ↑27 sep 2024, 16:42Dosta i tih zlokobnih najava da se ne ponovi da se ne ponovi.
Njima, leševima, pa i svim ostalim se obezbjedi takav ulazak u Sarajevo ko da papa lično dolazi. Za šta služi toliki aparat unutarnje sigurnosti, FMUP, kantonalci, tijelo za koordinaciju i ostali kurci palci?
U beogradu obezbjede dolazak navijaca u gradu od 2 miliona stanovnika koji dolaze iz istih blokova i istih ulica a nama ne mogu obezbjediti dolazak magistralom 150 kilometara u jedno obicno selo i šupak ovog kosmosa.
Nisu to nikakve "najave da se ne ponovi" nego iskrene želje (ili ako hoćeš, molbe Gospodaru) da se nikad ne ponovi ono ratno stanje dole koje nas je dočekalo.
A kao "sve je bilo obezbjeđeno" od strane njihove murije? Dok su nas našli "pratili" sve je bilo dobro - dok nismo dole njima "u šake došli".
Živio ti meni.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Ma brate nije tebi upućeno, tebi svaka čast.Pendulum je napisao/la: ↑27 sep 2024, 17:38Jesi li bio u lištici tog oktobra 2009? Ja jesam (sa svojih tad 18 godina) i od tog dana sam prestao ići na gostovanja.midzuka je napisao/la: ↑27 sep 2024, 16:42Dosta i tih zlokobnih najava da se ne ponovi da se ne ponovi.
Njima, leševima, pa i svim ostalim se obezbjedi takav ulazak u Sarajevo ko da papa lično dolazi. Za šta služi toliki aparat unutarnje sigurnosti, FMUP, kantonalci, tijelo za koordinaciju i ostali kurci palci?
U beogradu obezbjede dolazak navijaca u gradu od 2 miliona stanovnika koji dolaze iz istih blokova i istih ulica a nama ne mogu obezbjediti dolazak magistralom 150 kilometara u jedno obicno selo i šupak ovog kosmosa.
Nisu to nikakve "najave da se ne ponovi" nego iskrene želje (ili ako hoćeš, molbe Gospodaru) da se nikad ne ponovi ono ratno stanje dole koje nas je dočekalo.
A kao "sve je bilo obezbjeđeno" od strane njihove murije? Dok su nas našli "pratili" sve je bilo dobro - dok nismo dole njima "u šake došli".
Živio ti meni.![]()
Više kompletnoj javnosti, jer prvi komentar bude pokojni Vedran jer njegovu pogibiju i ubistvo koriste za opravdavanje ovakvih odluka koje nemaju opravdanje. Sljedeći potez je ne garantujemo ikome iz Sarajeva da šeta u Banja Luci ili Z. Hercegovini jer eto ne možemo garantovati, što ćeš ti iz Sarajeva igdje van Sarajeva u svojoj državi.
Dokaz da se može opet naglašavam je svaka utakmica na Koševu. Dokaz da se neće je svaka utakmica kad trebaju gostovati ekipe iz Sarajeva, malo mi, malo anam oni.
JURIŠ
E ovo je suština cijele priče. Oni neće / ne žele (na kraju krajeva i što bi) da rade svoj posao kad im je to "država" omogućila - plata će svakako da kapa.midzuka je napisao/la: ↑27 sep 2024, 18:13Ma brate nije tebi upućeno, tebi svaka čast.Pendulum je napisao/la: ↑27 sep 2024, 17:38Jesi li bio u lištici tog oktobra 2009? Ja jesam (sa svojih tad 18 godina) i od tog dana sam prestao ići na gostovanja.midzuka je napisao/la: ↑27 sep 2024, 16:42Dosta i tih zlokobnih najava da se ne ponovi da se ne ponovi.
Živio ti meni.![]()
Više kompletnoj javnosti, jer prvi komentar bude pokojni Vedran jer njegovu pogibiju i ubistvo koriste za opravdavanje ovakvih odluka koje nemaju opravdanje. Sljedeći potez je ne garantujemo ikome iz Sarajeva da šeta u Banja Luci ili Z. Hercegovini jer eto ne možemo garantovati, što ćeš ti iz Sarajeva igdje van Sarajeva u svojoj državi.
Dokaz da se može opet naglašavam je svaka utakmica na Koševu. Dokaz da se neće je svaka utakmica kad trebaju gostovati ekipe iz Sarajeva, malo mi, malo anam oni.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
- luckystrike
- Kontakt:
Ko je utvrdio da su ih naši napali? U dokumentu 'obrazloženja zabrane' PU listica stoji da je to razlog ali nakon napada na njihove navijače od strane "više nepoznatih maskiranih osoba".Bordo10 je napisao/la: ↑27 sep 2024, 15:15Problem je da su nasi napali njihove prije par sedmica i ovi spremaju osvetu, zato su blokirali dolazak i to je toluckystrike je napisao/la: ↑27 sep 2024, 13:54pobjedit ćemo ustaše sa ili bez navijača, sa ili bez sudijske lakrdije, tako da se ne sikiram previše.
međutim, strašno je to što ko god dolazi na Koševo, kordoni policije su na stadionu, od podrške, specijalne do interventne. s druge strane mi gdje god trebamo doći 'ne mogu nam garantovati sigurnost pa nam zabrane da dođemo', samo po sebi ovo obrazloženje je veliki apsurd.
Na Klubu je i ljudima koji primaju od istog platu da pronađu modalitet da se s ovim izbori sad i odmah zbog ljudi koji odvajaju svoje novce i žive za Klub.
Svejedno, gdje ima volje ima i načina da se osigura događaj, ovdje je u pitanju ku*cobolja.
Fudbalski savez koji je nadležan isto tako boluje od ozbiljne kur*obolje za jedva nekoliko aktivnih navijačkih grupa na gostovanjima, a ne vidim da im se isto fakturiše niti se na njih vrši ikakav pritisak. Zato nam i jeste kako jeste.
-
- Kontakt:
Kaže "treba nama ibrak namazani, neka je otišao kod Rame najvećeg retarda kojeg je civilizacija vidjela"... i šta smo dobili time....KURCHINU!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Nemoj stavljati ovu ruku protiv Zeljeznicara, kad ovo nigdje nije penal. Lopta je promijenila smjer od drugog igraca, ne moze biti penal.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Dzaba objasnjavas, za dvije stranice ce neko opet postaviti ovu sliku.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑27 sep 2024, 21:40Nemoj stavljati ovu ruku protiv Zeljeznicara, kad ovo nigdje nije penal. Lopta je promijenila smjer od drugog igraca, ne moze biti penal.
Derbi je ok odsudjen, ali nas je zakinuo za nadoknadu. Trebalo se jos dodatno 2-3 minute pustiti, jer su oni krali vrijeme, a on svirao i prije isteka nadoknade.
Pitanje za vas dvojicu, u slucaju da se ovo desilo za borac
- Da li bi onda bio penal?
- Ako ga ne bi svirao da li bi bio suspendovan?
- Da li bi onda bio penal?
- Ako ga ne bi svirao da li bi bio suspendovan?
A otkud vama te informacije. Zbog širenja ovakvih dezinformacija, te zbog činjenice da dosta sudija također jako voli da filozofira kada je u pitanju suđenje igranja rukom, ubijeđen sam da će i FIFA i UEFA kroz nekoliko godina donijeti pravilo da se svaki kontakt rukom okarakteriše kao nedozvoljen. Mislim da je problem također i u samim sudijskim organizacijama i ne trazenju da se decidno objasnjavaju situacije. Ukratko pravila su jasna, ruka ne sve ispod pazuha, ne svira se igranje istom kada je u prirodnom polozaju kretanja tijela, ili kada ne povecava prostor koji tijelo zaklanja (narodski ruka uz tijelo). Ali se uvijek na svakom sudackom seminaru, barem ovim evropskim, apostrofira jedno: igranje rukom ne smije donijeti ekipi prednost, niti na bilo koji nacin protivnicima uskratit prednost. Dakle, zapravo se trazi da sudac prati razvoj situacije i procijeni. Da nacrtamo; ukoliko je gužva u šesnaestercu, te vaš sa igrač pokušao da ispuca loptu koja vas pogodi u ruku, igranje rukom neće biti kažnjeno. Međutim, ukoliko se lopta od vašeg sa igrača odbije, ili je u on u pokušaju ispucavanja ispuca lose i pogodi vas u ruku, pritom vasa ruka sprijeci da lopta dođe u posjed protivnickog igraca, ili da ide u okvir gola, onda se igranje rukom kaznjava.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑27 sep 2024, 22:18Dzaba objasnjavas, za dvije stranice ce neko opet postaviti ovu sliku.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑27 sep 2024, 21:40Nemoj stavljati ovu ruku protiv Zeljeznicara, kad ovo nigdje nije penal. Lopta je promijenila smjer od drugog igraca, ne moze biti penal.
Derbi je ok odsudjen, ali nas je zakinuo za nadoknadu. Trebalo se jos dodatno 2-3 minute pustiti, jer su oni krali vrijeme, a on svirao i prije isteka nadoknade.
Ima primjer Barselone prosle sedmice ja mislim gdje se desava situacija na koju oni se odnoseOerde je napisao/la: ↑27 sep 2024, 22:59A otkud vama te informacije. Zbog širenja ovakvih dezinformacija, te zbog činjenice da dosta sudija također jako voli da filozofira kada je u pitanju suđenje igranja rukom, ubijeđen sam da će i FIFA i UEFA kroz nekoliko godina donijeti pravilo da se svaki kontakt rukom okarakteriše kao nedozvoljen. Mislim da je problem također i u samim sudijskim organizacijama i ne trazenju da se decidno objasnjavaju situacije. Ukratko pravila su jasna, ruka ne sve ispod pazuha, ne svira se igranje istom kada je u prirodnom polozaju kretanja tijela, ili kada ne povecava prostor koji tijelo zaklanja (narodski ruka uz tijelo). Ali se uvijek na svakom sudackom seminaru, barem ovim evropskim, apostrofira jedno: igranje rukom ne smije donijeti ekipi prednost, niti na bilo koji nacin protivnicima uskratit prednost. Dakle, zapravo se trazi da sudac prati razvoj situacije i procijeni. Da nacrtamo; ukoliko je gužva u šesnaestercu, te vaš sa igrač pokušao da ispuca loptu koja vas pogodi u ruku, igranje rukom neće biti kažnjeno. Međutim, ukoliko se lopta od vašeg sa igrača odbije, ili je u on u pokušaju ispucavanja ispuca lose i pogodi vas u ruku, pritom vasa ruka sprijeci da lopta dođe u posjed protivnickog igraca, ili da ide u okvir gola, onda se igranje rukom kaznjava.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑27 sep 2024, 22:18Dzaba objasnjavas, za dvije stranice ce neko opet postaviti ovu sliku.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑27 sep 2024, 21:40Nemoj stavljati ovu ruku protiv Zeljeznicara, kad ovo nigdje nije penal. Lopta je promijenila smjer od drugog igraca, ne moze biti penal.
Ovo je skroz suprotno, lopta ide u gol i da je nije dirao rukom otisla bi Keremehu ili opet u gol. Direktno utice na igru + ruka je daleko od tijela...
Analiza Kaljanca na pregledu kola nije bilo penala na derbiju(da drugi igrac Zeljeznicara prije toga nije dirao bio bi penal da je direktan šut ,ovako se lopta odbila od jednog pa udarila u ruku gdje je ovaj bio blizu i nije mogao reagovati tj ruka je bjezala od lopte,uglavnom ispravna odluka po tim nekim pravilima) , takodjer penal za Borac ispravan.
Greška sto Borac nije dobio crveni nakon faula nad Andjusicem,i greška sto nije sviraan penal nas Gulijem
Greška sto Borac nije dobio crveni nakon faula nad Andjusicem,i greška sto nije sviraan penal nas Gulijem
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Kaljanac je u pravu po ovome sto je @miky naveo, to i ja govorim. Evo vidi se ovdje sta se desava i kako se lopta odbija, gdje je ruka i da li je mogao da skloni. Mozda su na Areni bolje pokazali u analizi. Sad, kad pitas bi li se sviralo Borcu, jbg njima bi se sviralo mozda i van 16, ali to je drugo. Dovoljno nas kradu da ne moramo dodavati nista, nema potrebe.bvsic je napisao/la: ↑27 sep 2024, 23:07Ima primjer Barselone prosle sedmice ja mislim gdje se desava situacija na koju oni se odnoseOerde je napisao/la: ↑27 sep 2024, 22:59A otkud vama te informacije. Zbog širenja ovakvih dezinformacija, te zbog činjenice da dosta sudija također jako voli da filozofira kada je u pitanju suđenje igranja rukom, ubijeđen sam da će i FIFA i UEFA kroz nekoliko godina donijeti pravilo da se svaki kontakt rukom okarakteriše kao nedozvoljen. Mislim da je problem također i u samim sudijskim organizacijama i ne trazenju da se decidno objasnjavaju situacije. Ukratko pravila su jasna, ruka ne sve ispod pazuha, ne svira se igranje istom kada je u prirodnom polozaju kretanja tijela, ili kada ne povecava prostor koji tijelo zaklanja (narodski ruka uz tijelo). Ali se uvijek na svakom sudackom seminaru, barem ovim evropskim, apostrofira jedno: igranje rukom ne smije donijeti ekipi prednost, niti na bilo koji nacin protivnicima uskratit prednost. Dakle, zapravo se trazi da sudac prati razvoj situacije i procijeni. Da nacrtamo; ukoliko je gužva u šesnaestercu, te vaš sa igrač pokušao da ispuca loptu koja vas pogodi u ruku, igranje rukom neće biti kažnjeno. Međutim, ukoliko se lopta od vašeg sa igrača odbije, ili je u on u pokušaju ispucavanja ispuca lose i pogodi vas u ruku, pritom vasa ruka sprijeci da lopta dođe u posjed protivnickog igraca, ili da ide u okvir gola, onda se igranje rukom kaznjava.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑27 sep 2024, 22:18
Dzaba objasnjavas, za dvije stranice ce neko opet postaviti ovu sliku.
Ovo je skroz suprotno, lopta ide u gol i da je nije dirao rukom otisla bi Keremehu ili opet u gol. Direktno utice na igru + ruka je daleko od tijela...

Ma ne znaju ni sudije vise ni uefa/fifa oko ruke, tesko je ustanoviti neki kriterij po kojem ce se egzaktno znati jel il nije. Pa najbolji primjer je ona ruka cucurelle na euru protiv njemacke gdje smo svi mislili da je penal, pa nije sviran, pa oni dali obrazlozenje zasto nije sviran da bi nedavno promijenili misljenje i rekli da je trebao biti sviran.
Nas jedino sto moze zajebat u ponedeljak je Petrovic
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
- luckystrike
- Kontakt:
THE INTERNATIONAL FOOTBALL ASSOCIATION BOARD
GUARDIANS OF THE LAWS OF THE GAME
Law 12. Fouls and Misconduct
Clarification that non-deliberate handball offences for which penalties are awarded are to be sanctioned in the same way as fouls which are an attempt to play the ball or a challenge for the ball
GUARDIANS OF THE LAWS OF THE GAME
Law 12. Fouls and Misconduct
Clarification that non-deliberate handball offences for which penalties are awarded are to be sanctioned in the same way as fouls which are an attempt to play the ball or a challenge for the ball
- napoleon72
- Kontakt:
Jel se mi borimo za neku pravdu il zelimo da budemo Borac?
Malo je licemjerno s nase strane iskreno, pise se mjesecima kako guraju Zrinjskog i Borca, pa se uzdize dovodjenje kriminalca Ibrakovica. Kao, treba neko da nas "zastiti".
Onda ne bismo smjeli spominjat ni Beusa ni Brkovica i Osima. Svako od njih je "stitio" svoje.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, bhfanatic14, boki86, OzmoodPinglewood i 108 gostiju.