FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
34
24%
2. Borbu za Evropu
70
50%
3. Sredinu tabele
21
15%
4. Borbu za opstanak
14
10%

Ukupno glasova: 139

RatoborniMrmot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RatoborniMrmot » 27 sep 2024, 17:06

Sto se tice derbija, hladne glave, realno je reci da nama fali mnogo toga. Cavnic je bas los, nesigiran, spor. Galic :roll: primjera radi kod Zrinjskog rezervni bek je Memija i onda se kao poredimo sa njima. Karamarko nadolazi, ocito mu treba utakmica. Markovic i sa kojom kilom viska moze dati ruke.

Nas problem na derbiju su bile izmjene odnosno nedostatak igraca sredine terena. Radovac pod suspenzijom i odmah ozbiljan belaj jer mi fakticki imamo trojicu igraca sredine terena ( Hiros, Jaber, Radovac ) i Huso se cini kao solidan zadnji vezni, al mu fali tekmi i minutaze. Karic je :roll: Mircevski je malo toga pokazao do sada.

Nisu mi jasne izmjene Corica, vidis da smo se raspali i da smo fizicki pali sto ne ubacis treceg stopera ili Mahmica na zadnjeg veznog, sto nije ubacio barem odmorne krilne igrace Sabic, Boljevic i Hiros out u 70', a ubacis Mahmica, Cvetanoskog i Odinaku da barem trce ako nista. Coric je, po meni, lose vodio drugo poluvrijeme protiv Zrinjskog i protiv Nja, vidis da smo se raspali i bez reakcije. Protiv Zrinjskog smo ga fasovali protiv Nja nas vile pronosale.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 27 sep 2024, 17:27

RatoborniMrmot je napisao/la:
27 sep 2024, 17:06
Sto se tice derbija, hladne glave, realno je reci da nama fali mnogo toga. Cavnic je bas los, nesigiran, spor. Galic :roll: primjera radi kod Zrinjskog rezervni bek je Memija i onda se kao poredimo sa njima. Karamarko nadolazi, ocito mu treba utakmica. Markovic i sa kojom kilom viska moze dati ruke.

Nas problem na derbiju su bile izmjene odnosno nedostatak igraca sredine terena. Radovac pod suspenzijom i odmah ozbiljan belaj jer mi fakticki imamo trojicu igraca sredine terena ( Hiros, Jaber, Radovac ) i Huso se cini kao solidan zadnji vezni, al mu fali tekmi i minutaze. Karic je :roll: Mircevski je malo toga pokazao do sada.

Nisu mi jasne izmjene Corica, vidis da smo se raspali i da smo fizicki pali sto ne ubacis treceg stopera ili Mahmica na zadnjeg veznog, sto nije ubacio barem odmorne krilne igrace Sabic, Boljevic i Hiros out u 70', a ubacis Mahmica, Cvetanoskog i Odinaku da barem trce ako nista. Coric je, po meni, lose vodio drugo poluvrijeme protiv Zrinjskog i protiv Nja, vidis da smo se raspali i bez reakcije. Protiv Zrinjskog smo ga fasovali protiv Nja nas vile pronosale.
Prije bi rekao da se vidi razlika u kvaliteti, tj. Da zrinja, sarajevo imaju 15 igraca u rosteru, nama kad moras veznog zamjeniti mi se vec za glavu fatamo.
Fk Željezničar.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 27 sep 2024, 17:55

Posto ce Dangubic igrati, nadam se da ce lopte ici liku u noge. Hranite ga loptama, nije to Krpa da zna samo glavom.

Boljevic jeste zabio protiv jufki (svaka cast) ali u prvom je promasio ili odbranio mu golman 100% sansu nakon Krpiceve precke.

Cavnic u zadnje 3 tekme je nas najgori igrac tj igrac manje za nas a igrac vise za protivnika.
Galic ko Galic uvijek se bori da zadnji atom snage ali jbga nama treba bolji bek od njega.

Podrska Coricu ali treba malo vise kontati o tome sta da radimo kad nas stane, pusti izbijanje na Krpica.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 sep 2024, 18:15

let3 je napisao/la:
27 sep 2024, 15:30
NoDi80 je napisao/la:
27 sep 2024, 14:45
Znaci 4000 samo centralni dio bez zdenki ukupno sve oko 5500 6000 ce jug novi primati
Skoro 20.000 ce biti kapacitet Grbavice
Nek je na hajr
Kad krene Grbavica jug pod krovom ima da odzvanja ko nikad do sad
Pa bice kao i sjever. Samo se spaja sa istokom.
Koliko sjever prima, toliko ce otprilike i jug.

Jug odmah iza gola i pod krovom :wtf: :tokralju:
Stamford Bridge
Bice premocno
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 27 sep 2024, 18:17, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 27 sep 2024, 18:17

Pablo11 je napisao/la:
27 sep 2024, 17:27
27 sep 2024, 17:06

Prije bi rekao da se vidi razlika u kvaliteti, tj. Da zrinja, sarajevo imaju 15 igraca u rosteru, nama kad moras veznog zamjeniti mi se vec za glavu fatamo.
Ne sporim, o tome sam i pisao samo mi je tajming Izmjena bas, bas cudan. Karic i Mircevski ok i onda izmjene na kraju tekme, a mi se raspadamo, malo je falilo da izgubimo :roll:

Jasno je da nismo imali igraca sredine terena, ali ako vcc vidis da nas nema nigdje zasto nisi mijenjao Mahmic > Sabic da pojacas sredinu pa ili cak Mahmic > Karic, Cvetanoski > Boljevic i Odinaka > Hiros, al tamo negdje oko 70'; Dobio si dva odmorna krila barem da pomazu odbrani i jednog jal stopera, jak zadnjeg veznog.

Dzaba sva prica meni to nije jasno. Nemoguce je da su toliko losi igraci sa klupe, da ces radije ostati sa ekipom koja ne moze meda s kasike nadajuci se da necemo fasovati gol umjesto da ubacis kojeg odmornog igraca, a mozda i jesu toliko losi :roll:

Ne napadam Corica, diskutujem, jer mi je nelogicno.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 sep 2024, 18:35

Ono što protiv Posušja želim da vidim, a i protiv svakog drugog protivnika pogotovo na Grbavici je ovaj pressing i agresivnost koju smo imali u prvom poluvremenu protiv Zrinjskog. Vrhunski smo im oduzimali lopte na njihovoj polovini, pressing je bio na nivou, odlično smo im zatvarali linije dodavanja, Krpić je dva puta odlično vršio pritisak na Marića pri čemu ga je tjerao na ispucavanja jednom u zadnji čas, a drugi put kad je Marić loše izbio u aut. Nisam te 2 situacije stavio u ove gif-ove ispod.

Ono što je bio problem je da smo u nekim situacijama gdje oduzmemo loptu donosili loše odluke tipa loše dodavanje ili se zakucamo u protivničkog igrača, a mislim da je i Ćorić na ovo indirektno aludirao u izjavi poslije utakmice sa Zrinjskim:
Greške su sastavni dio igre, mi smo u analizi vidjeli da smo i mi mogli kazniti Zrinjski ali nismo bili koncentrisani.
Ono što mi je drago je to što sa ovim vidim jasnu ideju u igri sa ovim konceptom, dakle znamo šta želimo i vidimo da smo nešto uigravali, samo što fali tu možda još koncentracije da bi se to realizovalo.

Pogledajte koliko mnogo je bilo tih situacija u prvom poluvremenu protiv protivnika kao što je Zrinjski:
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 sep 2024, 18:42

let3 je napisao/la:
27 sep 2024, 16:25
godrina je napisao/la:
27 sep 2024, 15:48
let3 je napisao/la:
27 sep 2024, 15:30

Pa bice kao i sjever. Samo se spaja sa istokom.
Koliko sjever prima, toliko ce otprilike i jug.

Jug odmah iza gola i pod krovom :wtf: :tokralju:
Nama tacno to i treba. Ista tribina kao sjever, sastavljeno sa istokom.
Savrseno.
Samo mene malo strah tih faza. Jelda krov nije u ovom projektu ?
Koliko znam, krov mora biti.
Vjerovatno ce ici u fazama, kao i istok. Znas da je bila ona jedna sezona bez krova, kad se pravila tribina istok. Kasnije se pokrilo.
Istok otvoren April 2017, krov na istoku mart 2020.
Malo vise od jedne sezone ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 sep 2024, 18:49

27 sep 2024, 18:17

Dzaba sva prica meni to nije jasno. Nemoguce je da su toliko losi igraci sa klupe, da ces radije ostati sa ekipom koja ne moze meda s kasike nadajuci se da necemo fasovati gol umjesto da ubacis kojeg odmornog igraca, a mozda i jesu toliko losi :roll:

Ne napadam Corica, diskutujem, jer mi je nelogicno.
Jest jarane, moguce je. Ovaj tim treba pojacanja na svim pozicijama.
Nama je klupa ocajna, jer mi na klupi nemamo normalnog veznjaka, nemamo nomalnog beka (cak su i startni bekovi kar.ine), a osim upitnog Dangubica nemamo ni rezervnog napadaca.
Ne treba kriviti Corica za to, cak ni Rahimica, oni su uboli neke dobre igraca. Neki su bili i promasaji, ali su ih se odmah rijesili.
Jednostavno, ovaj tim je godinama zapušten, zapušten OP, nema svjeze krvi, dovodimo nekakve kloceve iz Srbije, Hrvatske, CG. Ko biva oni su nesto bolji klocevi od ovih iz nase lige.
Osim Karamarka mi nemamo normalnog stopera, majke mi Sipovic je za sve njih Nesta. Zatim nemamo normalnog beka u cijelom timu, nama je Krpic i dalje prvi napadac :crazy: pa mislim.
Coric sa ovim timom izvlaci maksimum. Kakva crna titula i gluposti koje valja Badzak.

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 27 sep 2024, 20:50

Kao klinac sam jednom davno bio na jugu i nisam više ali mi je to sasvim dovoljno da se zarazim i pitam ali ozbiljno da li će navijači prikupljati novac za izgradnju juga nešto kao što je bilo sa istokom?Jednu deseogodišnju bih kupio i poklonio nekom ali pod uvjetom da ne pali baklje hehe?Nadam se da će neko izići sa ozbiljnim informacijama glede ovog pitanja.Pozdrav za sve!

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 27 sep 2024, 21:42

Pablo11 je napisao/la:
27 sep 2024, 14:57
ManijakDo je napisao/la:
27 sep 2024, 13:31
Nama nikakvi Mamici ne trebaju,jer prvo on nema nikakve love. Drugo sve su im pare zaledjene i ne postoji promil sanse da takvi ljudi ulazu nesto. Posebno jer su presudjeni.

A isto tako ni ovi svi sto su u organima bilo kojim u klubu nista nam ne mogu donijeti. Sve ijedan ima neke afere, malverzacije oko novca.
Ti si lud ako stvarno mislis da su bez novca..
Ti si lud ako mislis da oni imaju para,uostalom ds imaju pare ne bi oni Zelju ocima pogledali. Pare koje imaju su na drugim osobama i u tom kontekstu nije legalno da budu u klubu.
S druge strane oni ne bi ulagali u klub nego bi kao sve uprave do sad izvlacile pare na ugovore raznoraznih igraca.
Tako treba spomenuti trenutne ljude u klubu, od ansdrive firme pa nadalje.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 27 sep 2024, 21:58

Da se nadovezem samo oko price Corica. Kontradiktoran gdje na kraju kaze da je imao problema s rovitim i nespremnim igracima, pa ako si to znao a vodis na poluvremenu zasto odmah nisi uveo tri odmorna igraca. Nego si usao s istom ekipom. Imam osjecaja da on konta da vodi Posusje i dalje. Nije on dorastao jos da s klubom kakav je Zeljo pravi uspjehe. Ovo mu nije pravi put. Na stranu bod i sve ostalo.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 27 sep 2024, 22:08

previse ofirno botujes, nema ti ovo efekta.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 27 sep 2024, 22:19

Ma ljudi su kontradiktorni, pisu stihove. Kazu fali nam igraca, ali ipak ne razumiju Corica. Fakticki sami potvrdjuju problem, ali opet nastavljaju. Mene vise brine nasa igra na domacem terenu i kako se nosimo. Tu definitivno ima prostora da napredujemo i trazimo nesto vise nego sto trenutno imamo.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 27 sep 2024, 22:37

ManijakDo je napisao/la:
27 sep 2024, 21:58
Da se nadovezem samo oko price Corica. Kontradiktoran gdje na kraju kaze da je imao problema s rovitim i nespremnim igracima, pa ako si to znao a vodis na poluvremenu zasto odmah nisi uveo tri odmorna igraca. Nego si usao s istom ekipom. Imam osjecaja da on konta da vodi Posusje i dalje. Nije on dorastao jos da s klubom kakav je Zeljo pravi uspjehe. Ovo mu nije pravi put. Na stranu bod i sve ostalo.
Kakvo si ti smeće to je strašno.
Željezničar za život cijeli!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 27 sep 2024, 22:52

Jel to hulahopkica uskrsnuo ili je neka druga ubleha u pitanju?
Pročepit će negdje.

Napadac
Kontakt:

Post Postao/la Napadac » 27 sep 2024, 23:33

Dragi prijatelji da li neko ima provjeren info da li če klub puštati u prodaju desetogodišnje karte za južnu tribinu kao što smo imali mogućnost da kupimo za istok.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 27 sep 2024, 23:39

SudoHusika je napisao/la:
27 sep 2024, 22:37
ManijakDo je napisao/la:
27 sep 2024, 21:58
Kakvo si ti smeće to je strašno.
:rol: :rol: :rol:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 sep 2024, 01:04

Subota
Posusje - Zeljeznicar u15 13:00
Posusje - Zeljeznicar u17 15:00

Nedjelja
Zeljeznicar - Posusje 15:00

Futsal
Sloga - Zeljeznicar 17:30
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 28 sep 2024, 03:17

ManijakDo je napisao/la:
27 sep 2024, 21:42
Pablo11 je napisao/la:
27 sep 2024, 14:57
ManijakDo je napisao/la:
27 sep 2024, 13:31
Nama nikakvi Mamici ne trebaju,jer prvo on nema nikakve love. Drugo sve su im pare zaledjene i ne postoji promil sanse da takvi ljudi ulazu nesto. Posebno jer su presudjeni.

A isto tako ni ovi svi sto su u organima bilo kojim u klubu nista nam ne mogu donijeti. Sve ijedan ima neke afere, malverzacije oko novca.
Ti si lud ako stvarno mislis da su bez novca..
Ti si lud ako mislis da oni imaju para,uostalom ds imaju pare ne bi oni Zelju ocima pogledali. Pare koje imaju su na drugim osobama i u tom kontekstu nije legalno da budu u klubu.
S druge strane oni ne bi ulagali u klub nego bi kao sve uprave do sad izvlacile pare na ugovore raznoraznih igraca.
Tako treba spomenuti trenutne ljude u klubu, od ansdrive firme pa nadalje.
Vjerovatno imaju para vise nego sto ti znas brojati, ali opet kazem nevezano za to ne zelim ih u klubu, nego je smijesno misliti da su bez novca na sebi..
Fk Željezničar.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 28 sep 2024, 04:05

:clap:
Hansestadt je napisao/la:
27 sep 2024, 22:19
Ma ljudi su kontradiktorni, pisu stihove. Kazu fali nam igraca, ali ipak ne razumiju Corica. Fakticki sami potvrdjuju problem, ali opet nastavljaju. Mene vise brine nasa igra na domacem terenu i kako se nosimo. Tu definitivno ima prostora da napredujemo i trazimo nesto vise nego sto trenutno imamo.
Što je najgore, jako malo je falilo da smo svi mi presretni i kako kujemo u zvijezde naše igrače..

Protiv Širokog ih ubili ni oni ne znaju kako su sačuvali gol.
Protiv Sloge poništen gol u 97. minuti
Protiv Zrinjskog prečka u finišu i nedosuđen penal..

Malo je falilo...
Grupa iznad svakog pojedinca.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: jestamaji, kontra, Levin, TigerWoods i 43 gosta.